Ordninger for tilkobling av fluorescerende lamper

Med økningen i elektrisitetsprisene må du tenke på mer økonomiske inventar. Noen av disse bruker dagslysarmaturer. Tilkoblingsordningen for lysstofflamper er ikke for komplisert, så selv uten spesiell kunnskap om elektroteknikk kan du forstå. 

God belysning og lineære dimensjoner - fordelene ved lysrør

God belysning og lineære dimensjoner - fordelene ved dagslys

Prinsipp for drift av en fluorescerende lampe

I fluorescerende lys brukte evnen til kvikksølvdamp til å avgi infrarøde bølger under påvirkning av elektrisitet. I området som er synlig for våre øyne, overføres denne strålingen av stoffer-luminoforer.

Fordi den vanlige lysrørlampen er en glødelampe, hvor veggene er dekket med fosfor. Innsiden er det også noe kvikksølv. Det er to wolframelektroder som gir utslipp av elektroner og oppvarming (fordampning) av kvikksølv. Kolben er fylt med en inert gass, oftest med argon. Gløden begynner når det er kvikksølvdamp oppvarmet til en viss temperatur.

Det grunnleggende arrangementet av en fluorescerende fluorescerende lampe

Det grunnleggende arrangementet av en fluorescerende fluorescerende lampe

Men for fordampning av kvikksølv er den vanlige spenningen til nettverket ikke nok. For å starte arbeid parallelt med elektrodene inkluderer startregulerende enheter (forkortet Gear). Deres oppgave er å skape et kortsiktig spenningshopp som er nødvendig for begynnelsen av gløden, og deretter begrense driftsstrømmen, og hindre den ukontrollerte økningen. Disse enhetene - forkoblinger - er av to typer - elektromagnetisk og elektronisk. Følgelig er ordningene forskjellige.

Ordninger med en startpakke

Den aller første dukket opp ordninger med forretter og chokes. Det var (i enkelte tilfeller det er) to separate enheter, under hver av dem var det et rede. Også i kretsen har to kondensatorer, som er koblet i parallell (for spenningsstabilisering), er den andre i startmotorhuset (øker varigheten av startpuls). Kalt hele denne "økonomien" - elektromagnetisk ballast. Ordningen med en fluorescerende lampe med en startbilde og en gasspjeld vises på bildet nedenfor.

Ordningen for å slå på en fluorescerende lampe med en startbilde

Ordning for tilkobling av fluorescerende lamper med forrett

Slik fungerer det:

 • Når strømmen slås på, strømmer strømmen gjennom gasspjeldet, faller på den første wolframspiralen. Videre går det gjennom starteren inn i den andre spiral og går gjennom nulllederen. I dette tilfellet oppvarmes wolframfilamentene gradvis, som det er kontaktene til starteren.
 • Forretten består av to kontakter. En fast, den andre flyttbare bimetallisk. I normal tilstand er de åpne. Når strømmen passerer, varmes den bimetalliske kontakten opp, noe som fører til at den bøyer seg. Bøying, den forbinder til en stasjonær kontakt.
 • Så snart kontaktene er koblet, vokser strømmen i kretsen øyeblikkelig (2-3 ganger). Det er begrenset bare ved en choke.
 • På grunn av et skarpt hopp, oppvarmes elektrodene veldig raskt.
 • Bimetallplaten på starteren avkjøler og bryter kontakten.
 • I øyeblikk av kontaktbrudd er det et plutselig spenningshopp på gasspjeldet (selvinnløp). Denne spenningen er tilstrekkelig for at elektronene skal bryte gjennom argonmediet. Det er en tenning og etter hvert går lampen til driftsmodus. Det kommer etter alt kvikksølv har fordampet.

Driftsspenningen i lampen er under netspenningen som starteren er konstruert for. Derfor virker det ikke etter tenning. I arbeidslyset er hans kontakter åpne og han deltar ikke i hennes arbeid.

Denne ordningen kalles også elektromagnetisk ballast (EMB), og ordningen for elektromagnetisk ballast er EMPRA. Ofte kalles denne enheten bare en gasspjeld.

En av ballastene

En av EmPra

Ulempene ved denne kretsen for tilkobling av en fluorescerende lampe er:

 • Pulserende lys, noe som påvirker øynene negativt og de blir raskt trette;
 • støy under oppstart og drift;
 • manglende evne til å starte ved lav temperatur;
 • lang start - fra øyeblikket du slår på, tar det ca 1-3 sekunder.

To rør og to chokes

I lampene for to lysrør er to sett koblet i serie:

 • Fasetråden påføres gassinngangens inngang;
 • fra gassutgangen går til en kontakt av lampen 1, fra den andre kontakten går til forretten 1;
 • fra starter 1 går til det andre par kontakter av samme lampe 1, og den frie kontakten er koblet til nullforsyningskabelen (N);

Som det andre rør er forbundet, første strupe fra det - ene kontakt på lampen 2, den andre kontakt av den samme gruppen er ved den andre starter, vil start utgang forbundet med det annet par kontakter av belysningsanordningen 2 og den frie kontakt er forbundet med nullinngangsleder.

Diagram for to lysrør

Tilkoblingsskjema for to fluorescerende lamper

Det samme skjemaet for tilkobling av et to-lampe fluorescerende lys er vist i videoen. Kanskje det blir lettere å håndtere ledninger.

Ordningen for tilkobling av to lamper fra en gasspjeld (med to forretter)

Nesten den dyreste i denne ordningen er gasspjeld. Du kan lagre, og lage en to-lampe med en gasspjeld. Liker - se i videoen.

Elektronisk ballast

Alle manglene i ovennevnte ordningen stimulerte forskning. Som et resultat ble en ordning for elektronisk ballast utviklet. Den matretter ikke nettverksfrekvensen i 50Hz, men høyfrekvente oscillasjoner (20-60 kHz), og fjerner dermed et svært ubehagelig øye-blink.

En av de elektroniske ballastene er elektronisk ballast

En av de elektroniske ballastene er elektronisk ballast

Ser elektronisk ballast som en liten blokk med terminaler fjernet. På innsiden er det et trykt kretskort hvor hele kretsen er samlet. Enheten har små dimensjoner og er montert i kroppen til selv den minste armaturen. Parametrene er valgt slik at oppstarten skjer raskt, lydløst. For å jobbe trenger ikke flere enheter. Dette er den såkalte no-start switching-ordningen.

På hver enhet på baksiden er det et diagram. Det viser umiddelbart hvor mange lamper er koblet til den. Informasjonen er også duplisert i innskriftene. Indikerer lampens kraft og deres nummer, samt de tekniske egenskapene til enheten. For eksempel kan enheten i bildet over bare betjene en lampe. Diagrammet for tilkoblingen er til høyre. Som du kan se, er det ingenting komplisert. Ta ledningene, koble lederne med de angitte kontaktene:

 • De første og andre utgangsklemmene på enheten er koblet til ett par lampekontakter:
 • den tredje og fjerde du søker om et annet par;
 • til inngangen til maten.

Det er alt. Lampen virker. Ordningen med å slå på to fluorescerende lamper til elektroniske forkoblinger er ikke mye mer komplisert (se diagrammet på bildet nedenfor).

Elektronisk ballast for to fluorescerende lamper

Elektronisk ballast for to fluorescerende lamper

Fordelene ved elektroniske forkoblinger er beskrevet i videoen.

Den samme enheten er montert i bunnen av lysrør med standardpatroner, som også kalles "økonomilamper". Dette er en lignende belysningsenhet, bare sterkt modifisert.

Dette er også en fluorescerende lampe, bare en annen form

Dette er også en fluorescerende lampe, bare en annen form

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 12