Sådan vælges en lysekrone med lysdioder

Med udviklingen af ​​teknologi har vi flere og flere interessante nye enheder og enheder, og gamle og velkendte erhverver nye funktioner og evner. For eksempel blev det fashionabelt at købe LED-lys. Der er to væsentlige årsager til dette - deres forskellige design og økonomi. Om hvilke egenskaber der har LED lysekroner til huset, hvordan man vælger dem og snakker videre.

Funktioner af LED lysekroner

Alle egenskaber, fordele og ulemper ved denne type belysningsanordninger skyldes det faktum, at lysdioder anvendes som lyskilder. De bestemmer deres egenskaber og evner.

LED lysekroner til hjemmet - det er smukt

LED lysekroner til hjemmet - det er smukt

Alsidig design

LED, selv ret stærk - det er en lille krystal, nogle få millimeter i størrelse, og den kan producere en kraftig lysflow. Nogle krystaller, der måler 3 * 3 mm, kan erstatte en ikke for kraftig glødelampe. En anden ting er, at sådanne krystaller er dyre. Men de kan under driftsbetingelser arbejde i årtier.

Standard eller usædvanligt design - det er op til dig

Standard eller usædvanligt design - det er op til dig

Disse egenskaber - signifikant lysudgang i små størrelser - udvider designmulighederne til uendelig. Når design af alle andre lamper designes, skal designere komme op med nogle slags lofter og ganske store - for at skjule lyskilden.

Ved arbejde med lysdioder har designerne stort set ingen grænser - millimeter lyskilder kan placeres i en hvilken som helst rækkefølge. "Plafond" for dem er ikke påkrævet, da de har forskellige vinkler af spredning. Selv hvis du laver et loft, er tilgangen for det meste æstetisk, tekniske krav er minimal. I den henseende er den stilistiske ydeevne meget forskellig - fra de sædvanlige klassikere til avanceret high-tech, minimalisme, loft. Du kan finde nogen stilarter.

Justeringsmuligheder: lysstyrke og glødtemperatur

De fleste pærer kan kun producere lys fra et bestemt spektrum (farve). Glødelamper og halogenlamper giver kun hvidt lys, nogle andre farver kan kun give fluorescerende og endda ikke for meget.

Lysdioder er indrettet således, at de kan give lys af enhver farve. Dette er deres ejendom, der anvendes i LED lysekroner med et kontrolpanel. De bruger tre krystaller som lyskilde - rød, grøn og blå. Ved at variere lysstyrken af ​​gløden af ​​hver bund, opnår vi enhver farve i spektret. Det vil sige, at lysekronen til huset kan glødende ikke kun med hvidt lys (med forskellige nuancer), men også med blå, grøn, rød osv. Bemærk at ikke alle modeller har denne funktion, men kun nogle.

Hvidt lys kan også være anderledes

Hvidt lys kan også være anderledes

De har LED lysekroner til huset og en ekstra funktion - lysstyrken af ​​luminescensen kan justeres inden for store grænser. Denne mulighed er realiseret ud fra glødelamper, for hvilke der anvendes specielle anordninger - dimmere. De sænker / øger spændingen, hvorpå lampens lysniveau afhænger. For at ændre lysets lysstyrke med en lysdæmper, skal du nærme den (normalt indbygget i kontakten) og dreje håndtaget. Med fluorescerende eller halogenlamper passerer selv ikke et sådant "fokus", de kan ikke arbejde ved nedsat spænding.

Nogle LED lysekroner til hjemmet med fjernbetjening kan også ændre farven

Nogle LED lysekroner til hjemmet med fjernbetjening kan også ændre farven

LED'erne ændrer niveauet af luminescens i et bredt område, og denne funktion kan realiseres eksternt - fra kontrolpanelet. Ændring af mængden af ​​lys kan være både hvide og farvede krystaller. Denne funktion kan være meget praktisk i børn og soveværelser - du kan ikke slukke for lyset, men kun dæmpe til acceptable værdier.

Effektparametre og levetid

LED'erne arbejder fra en DC-spænding på 12 V, men i samme netværk har vi 220 V. Til direkte forbindelse til husstandsnettet er der bygget en spændingsomformer i denne type belysningsudstyr, som korrigerer og sænker spændingen til de krævede værdier. Kvaliteten af ​​denne konverter afhænger af LED'ernes levetid - jo mere stabile strømstyrken, desto mere lysdioder vil vare.

Der er meget usædvanlige modeller

Der er meget usædvanlige modeller

Generelt kan lysdioder virke uden væsentlige ændringer i ydeevnen i 30-50 tusinde timer. Dette svarer til 20-50 års arbejde. Men dette er kun, hvis spændingen anvendes inden for de angivne grænser.

Desværre er maden i vores netværk langt fra stabil. Der er skarpe spring både op og ned. Sådanne hopp har negativ indflydelse på LED'ernes liv - de brænder ud, jeg taber lysstyrke. Da lysekronen - enheden er langt fra dyr, giver det mening at give strøm gennem stabilisatoren. Dette er selvfølgelig en ekstra udgift, men stabilisatoren, der skaber normale forhold for lysdioder, til tider forlænger deres levetid.

Besparelser på el og en lille mængde varme produceret

LED-belysningsprodukter er kendetegnet ved øget økonomi - en lampe, der bruger 15-20 watt elektricitet, lys uddeles så meget som en 100 watt glødelampe. Dette skyldes det faktum, at LED'en mest af den forbrugte energi er brugt på glød, og kun en lille del af den omdannes til varme. I øjeblikket er disse de mest energieffektive lyskilder.

LED lysekroner til hjemmet - det bedste valg til stræklofter - de giver ikke meget varme ud

LED lysekroner til hjemmet - det bedste valg til stræklofter - de giver ikke meget varme ud

Den lille mængde varme, der udledes af LED lysekroner til hjemmet, gør det muligt for dem at blive brugt til stræklofter.

LED lysekroner til hjemmet: valg

Når man vælger en lysekronekrone til et hus, ud over æstetiske kriterier og dimensioner, er det nødvendigt at overvåge nogle flere tekniske punkter:

 • Forsyningsspænding. De fleste LED-lysekroner er tilsluttet direkte til 220 V-netværket. Men der er modeller, der skal tilsluttes via omformere til en lavere DC-spænding på 12 V eller 24 V. I tekniske specifikationer er denne parameter nødvendigvis angivet.
 • Belyset område. Vi kan bruge almindelig lysekrone med standardpatroner til belysning anderledes i lokaler - det er muligt at sætte lamper af forskellig kraft. Med LED lysekroner virker dette ikke: LED'erne er loddet indvendigt og har visse parametre. Derfor skal du være opmærksom på, hvad maksimalarealet kan belyse denne belysningsenhed, når du vælger det. Det er ønskeligt, at dit værelse ikke var mere.

  LED lysekrone er designet til at belyse et bestemt område

  LED lysekrone er designet til at belyse et bestemt område

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  94 − 86 =