Slik legger du kabelen i bakken

Du kan føre kabelen gjennom undergrunnen. Dette er en mer arbeidsintensiv prosess, men mer pålitelig når det gjelder sikkerhet - mindre sjanse for at noen vil låne den. Dette punktet er spesielt relevant i landet og hagen. Men leggingen av kabelen i bakken utføres i henhold til visse regler som er foreskrevet i PUE. Disse normer og forklaringer til dem er beskrevet nedenfor. 

Hvilke kabler du skal bruke

Hvis vi snakker om GOST, sier det at det er nødvendig å legge pansrede kabler i bakken, dekket med et vanntettlag på toppen. Det er derfor tilrådelig å lage en underjordisk inngang til huset fra stangen, med en tilstrekkelig stor dedikert kraft, med en pansret kabel. Dette AVBbShv (armert med aluminiumledere og rustning to galvaniserte stålbånd, idet overflaten dekkes med et beskyttende lag) eller VBbShv (samme, men med en kobberkjerne) PvBShv - også pansrede, men med XLPE-isolasjon og de samme stålbånd som rustning. Passende AAShp, AAShv, AAB2l, AAP2lShv, ASShl og så videre. Disse typer kabelprodukter brukes på land med normal surhet.

Ikke bruk kabler som ikke er ment for underjordisk legging

Ikke bruk kabler som ikke er ment for underjordisk legging

Legging av kabelen i bakken med øket kjemisk aktivitet - salt myrer, sumper, en stor mengde av byggeavfall, slagg - krever bly eller aluminium rustning skall. I dette tilfellet kan du bruke AABL, AAShv, AAB2l, ASB, AAPL, Aspley, AAP2l, AAShp, AVBbShv, AVBbShp, APvBbShv og andre.

Hvis det er nødvendig å koble en liten hytte der elektrisk ingenting, badehus, låve eller annen gårdsbygning (grisehuset, kylling coop, etc.), kan du bruke en vanlig kabel, PVC omsluttet, som det er sterk nok og nøyaktig forseglet. For å distribuere belysning på nettstedet, brukes NYM, CIP ofte, er VVG tilstrekkelig i flere år. Men dette produktet er ikke ment for å legge til undergrunnen, og de svikter raskt.

Mer alvorlige kabler koster selvfølgelig dyrere, men de varer mye lenger. Hvis vi tar hensyn til volumet av arbeidet med sin installasjon, er det bedre å bruke spesielle kabler, som AAShv, AAShp, AAP2l, AVVG, AABL, APsVG, ASB, AAPL, APvVG, APVG, Aspley, etc.

Armored kabel har tre skall, den vanlige

Armored kabel har tre skall, den vanlige

I områdene i Nordområdene for underjordisk legging, bruk spesialprodukter med økt motstand mot frost - PvKShp.

Grunnleggende regler og teknologi

Først må du utvikle en kabelrutebane. Det er klart at hvis du legger det i en rett linje, vil det kreve mindre. Men dessverre er dette ikke alltid mulig. Når du legger ruten, anbefales det å unngå:

 • Passasje i nærheten av store trær. Det anbefales å legge sporet i en avstand på ikke mindre enn en meter fra store trær. Hvis treet står direkte på banen, er det tilrådelig å omgå det langs en buet eller en bane nær den. Det optimale avstandsprinsippet er 1,5 m. Hvis en slik buet ikke passer inn i stedet, kan du grave ut små grøfter på begge sider av treet, kjøre et metallrør i bakken mellom dem, og trekk kabelen inn i den.

  Hvis det er flere planter, må de omgå

  Hvis det er flere planter, må de omgå

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  97 − 96 =