Tilslut lysdæmperen selv

Nogle gange er der behov for at ændre lysstyrken. Gør dette ved hjælp af dimmere, som ofte kaldes en "dimmer". De fleste enheder er monteret i stedet for en konventionel switch - lige ind i samme monteringsboks, og mange ser ens ud. Hvordan tilsluttes lysdæmperen selv? Simpelthen - i en fasetråd i serie med belastningen. Regulatorinstallationsdiagrammerne er enkle, du kan klare det selv. 

Formål og funktioner

Lysdæmpere (engelsk dimmer) i hjemmet anvendes til at justere lysstyrken af ​​lampen temperatur varmeapparater (strygejern, strygejern, elektriske ovne, etc.). Disse enheder kaldes også dimmere eller dimmere, selv om dette kun er en af ​​de mulige applikationer. Mest effektivt arbejde med glødelamper, gør det muligt at forlænge levetiden, som i nærvær af en dæmperkredsløbet strøm til lampen, når strøm tilføres til et minimum. Og som du ved, er det startkastene, der får dem til at mislykkes.

Hvordan ser dimmeren ud?

Hvordan ser dimmeren ud?

Brug ikke dimmere med transformer eller puls strømkilder (tv, radioer osv.). Dette skyldes funktionerne i enheden - ved udgangen ser signalet ikke ud som en sinusformet, men kun en del af det (spidserne skæres med nøgler). Når en sådan effekt påføres, fejler udstyret.

Vær opmærksom! Med fluorescerende lamper kan konventionelle lysregulatorer ikke anvendes. Et sådant bundt vil heller ikke fungere, eller lampen blinker. At arbejde med disse kilder er der specielle enheder med et andet kredsløb. Generelt kan konventionelle dimmere kun styres af glødelamper eller LED-pærer. Ved tilslutning til dem begynder energibesparende "blinkende" lys, og halogenlamper er simpelthen ikke reguleret. Men du kan justere lysets lysstyrke for disse typer lamper - der er specielle dimmere, men de er dyrere.

De allerførste dimmere var elektromekaniske og kunne kun justere lysstyrken af ​​glødelampe glødelamper. Moderne kan tilbyde en række yderligere funktioner:

 • sluk ved timer;
 • tænd og sluk belysning på et bestemt tidspunkt (tilstedeværelses effekt, der anvendes til lange afganger);
 • Akustisk kontrol (på bomuld eller stemme);
 • fjernbetjening evne;
 • forskellige driftsformer for lamper - blinkende, ændring af lysets temperatur mv .;
 • muligheden for indlejring i "smart house" -systemet.

De enkleste dimmere justerer kun lysstyrkenes lysstyrke, men denne funktion er også meget nyttig.

Enhed og typer

Dimmere gør baseret på forskellige element base. Alle har deres egne særegenheder og ulemper. Og for at forstå, hvad en dimmer er, og hvordan det virker, er det nødvendigt at forstå, hvad en bestemt enhed er lavet af. Så der kan være muligheder:

 • Baseret på reostat (især en variabel modstand). Dette er den enkleste, men også den mest ineffektive måde at regulere lysstyrke på. En sådan indretning er meget opvarmet, så et kølesystem er nødvendigt, har en ekstremt lav effektivitet. I øjeblikket er det ikke masseproduceret.
 • Elektroniske dimmere baseret på triacs, thyristorer, transistorer. Disse enheder kan ikke bruges med en teknik, der kræver strømforsyning, da der ved udgangen er noget, der ligner en sinusformet med beskårne toppe. Det er også værd at bemærke, at sådanne kredsløb kan forårsage interferens, der forstyrrer driften af ​​radiomodtagere eller udstyr, som er følsomme for elektrisk interferens. På trods af deres mangler bruges elektroniske dimmere oftere - på grund af den lave pris, små dimensioner og muligheden for at implementere yderligere funktioner.

  Thyristor dimmer kredsløb

  Thyristor dimmer kredsløb

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 3 = 1