Tilslutning af spotlights

Spotlights kan fungere fra 220 V eller 12 V. Uanset spændingen kan de sluttes parallelt (i loop eller med separate ledninger) eller i serie (krans). Forskellen er, at strømmen til 12 V stedet er fodret gennem trin-down transformeren. Det konverterer netværket 220 volt til den krævede 12. For detaljer om, hvordan du tilslutter spotlights til en- og to-nøgleafbrydere, lad os tale mere detaljeret.

Tilslutningsdiagrammer til 220 V

Nogle spotlights arbejder fra 12 V. For at give strøm til dem, skal du installere en konverter (siger en anden transformer eller driver). Med udviklingen af ​​teknologi har der været pletter, der kan fungere fra 220 V. En sådan ordning er lidt enklere, for for nylig er det ofte nødvendigt at forbinde spotlights til netværket direkte uden omformere.

Ved hjælp af indbyggede armaturer kan du få jævn belysning. Derudover kan du vælge en smuk placering af spotlights på loftet

Ved hjælp af indbyggede armaturer kan du få jævn belysning. Derudover kan du vælge en smuk placering af spotlights på loftet

Seriel forbindelse

Denne ordning er let at implementere, det kræver små ledninger, men det er kun muligt at forbinde punktlys i serie kun i forholdsvis lille mængde - fem til seks stykker. Den største ulempe ved denne metode er, at lamperne ikke vil blive tændt med fuld styrke. En anden ulempe: Når en lampe (udbrænding) fejler, stopper alle lamperne, da kredsløbet går i stykker. For at genoprette effektiviteten skal du tjekke hver enkelt.

Ordning for sammenhængende tilslutning af spotlights

Ordning med sekventiel inklusion af spotlights

Kredsløbet er meget simpelt - fasen omkredser alle armaturerne i rækkefølge, og nul sendes til udgangen af ​​armaturet. Kredsløbet med forbindelsesboksen og kontakten er placeret nedenfor.

Ledninger til seriel forbindelse af spotlights

Ledninger til seriel forbindelse af pletter

Når du arbejder, vær forsigtig: kontakten skal gå til fasen, som går videre til armaturerne. Nul (neutral) - direkte tilført til sidst i kædearmaturen. Dette er vigtigt for korrekt drift af kredsløbet og for sikkerheden.

Hvis du har en tre-leder ledninger - undtagen nul og fase er der et beskyttende tråd "jord", er han taget direkte fra "jord" pad og fodret til hver af lamperne til terminalen. Du kan "lande" i et nærliggende stikkontakt eller på en switch.

Skema for den sammenhængende tilslutning af spotlights til en to-nøgleafbryder

Skema for sammenhængende tilslutning af spotlights til en to-nøgles (dobbelt) kontakt

Praktisk gennemførelse af denne ordning er det ikke praktisk at kablet og med ledninger - fordi en ledning hele tiden revet forbigå alle lysene og nul er i ét stykke fra krydset boksen til sidste belysning stativet. Men endnu en gang er denne type forbindelse næsten aldrig brugt.

Ordninger med parallelforbindelse

Med parallelforbindelse vil alle lamper skinne med normal intensitet, derfor er dette kredsløb mere populært, selvom flere ledere er påkrævet. For at tilslutte et vilkårligt antal indbyggede armaturer (selv med LED lamper) anvendes ikke brændbare kabel VVG ng 2 * 3 * 1,5 eller 1,5 (tre-leder ledning bruges, hvis en jordforbindelse ledninger). Du kan bruge kabel VVG ng ls (ikke-brændbare med lav emission røg under forbrændingen), men dette er valgfrit. Det kan være rund eller flad = det er ikke vigtigt, men ikke-brændbart - sikker, især hvis du har et trægulv.

midler

En parallelforbindelse kan implementeres på to måder: