To-takstmåler

I dag kan du ofte høre at nogen har sat en to-rate elmåler, hvilket sparer penge på at betale regninger for elektricitet. Hvad er dette, og hvordan fungerer tozonen takst? I artiklen. 

Mængden af ​​forbrugt elektricitet er meget forskelligt afhængigt af tidspunktet på dagen. Spidsperioden er fra 17 til 23 timer. På dette tidspunkt kommer folk hjem fra arbejde og begynder aktivt at bruge husholdningsapparater. Den anden top er morgenstigen fra 7 til 10 timer. Det er den tid, hvor alle er vågnet op, går på arbejde og studerer. I løbet af dagen falder forbruget lidt (sammenlignet med formiddagen), men forbliver på et ret højt niveau. Den mindste mængde elektricitet forbruges i nat timer - fra 23 til 7 am.

Dagligt strømforbrug tidsplan

Dagligt strømforbrug tidsplan

Særligt høj belastning observeres om aftenen - det er flere gange højere end det daglige niveau. Sådanne topbelastninger er en test for elsystemet. For at flytte en del af aktiviteten i den mest stress-fri periode - natten - blev indført forskellige satser for "peak" og om natten, eller som de siger, to takst "dag" og "nat". Nogle gange er forskellen i værdi betydelig - du kan spare op til 50% eller mere. Det er ikke dårligt, men for en separat måling af forbrug er der brug for en to-rate elmåler.

Ydermere er disse målere praktisk talt de samme. Deres "stuffing" ændrer sig. Indvendigt er der en lille processor, som hver for sig tæller mængden af ​​forbrugt energi i bestemte tidsintervaller.

Hvor rentable

At sige det er klart fordelagtigt at installere en to-rate elmåler eller ej. Tariffer i hver region i Rusland er angivet separat. I nogle kan forskellen i natkursen med en enkelt takst være 3-4 gange. Men oftest er natopgørelser mindre end ca. to gange (i forhold til dagtimerne). Og selv under sådanne forhold kan du spare en temmelig stor mængde - 1/3 af de månedlige afgifter og mere. Til dette formål er det imidlertid nødvendigt at skifte elektriske apparaters arbejde til natten. Tariffer for nogle regioner i Rusland er angivet i tabellen. På den kan du estimere forskellen i takster.

Enkeltzones og tozones elpriser for nogle regioner

Enkeltzones og tozones elpriser for 2016 for nogle regioner i Rusland

Ved at analysere bordet forstår du, at ikke alt er så rosenrødt som det syntes. I nogle regioner, hvor dagtimerne er meget højere end enkeltrente satser, er opsparing et stort spørgsmål. Nattydelsen er spist op ved overbetaling på dagtid. I sådanne områder skal du omhyggeligt beregne alt (som - se nedenfor). Ved beregninger er det nødvendigt at overveje, at den nye to-takstmåler for den el, du vil købe for pengene, samt omprogrammer den om nødvendigt. Så i et stykke tid vil du blot betale tilbage de investerede midler. Ja, og ingen er immun fra ændringer i takster eller lovgivning. Og det kan meget vel ske, at om få år vil det vise sig, at du betaler mere for en to-rate-tæller end for en en-takstmåler. Allerede er der mange sådanne tilfælde.

På grund af hvad du kan gemme

Moderne husholdningsapparater kan have en forsinket startfunktion. Takket være hende om natten kan du vaske, vaske op i opvaskemaskinen, tilberede morgenmad (multivark, brødproducenter og andet lignende udstyr). Nogle endda varmt vand i opbevaringskedler om natten, tættere på morgenen, indstilling timere på dem. Derudover arbejder et stort antal "standard" udstyr, såsom køleskab, klimaanlæg eller varmeapparater, om natten. Så det kan godt være, at omkostningen om natten vil være mere end dagen.

De fleste moderne husholdningsapparater har funktionen af ​​en forsinket start

De fleste moderne husholdningsapparater har funktionen af ​​en forsinket start

Hvis taksterne i din region er "normale" og der er besparelser, giver det mening at sætte en to-takstmåler i store familier, hvor omkostningerne er store. Et sådant system er egnet til "ugler", der går i seng langt efter midnat. Deres hovedaktivitet falder om natten, så hovedudgiften vil være under aktionen af ​​den laveste sats. Men for nøjagtigt at afgøre, om denne innovation vil give dig nogen konkret fordel eller ej, kan du kun efter tællingen.

Bestem den økonomiske effektivitet

Først skal du kende de dobbeltsone- og enkeltzonenesatser, der gælder i din region. Så, i løbet af få dage (bedre - en uge) for at udføre forsøget Flyt alle mulige tekniske processer for natten, og holde styr på, hvor meget strøm du spiser i samme tempo gennem natten, og hvad - om dagen. Indikationer skal registreres manuelt kl. 7 og kl. 11. Optagelse bør tage højde for tegnene efter komma - så beregningerne bliver mere præcise.

Hvor mange

Hvor mange "træk" konventionelle husholdningsapparater

Samlet for en uges vidnesbyrd opsummerer - hver dag separat hver for sig. Multipliceres med de tilsvarende takster. Du får det beløb, du betaler, når du skifter til en tozonen takst. For at sammenligne med noget skal du overveje den samlede mængde forbrugt elektricitet (ved at tilføje nat og dag dele) og multiplicere med enkeltzonen taksten. Nu kan du beregne forskellen og vurdere, om det er værd at kontakte dette venture.

Uddrag fra forummet

Uddrag fra forummet

Producenter og priser

Elektricitetsmålere af enhver type er enfasede og trefasede. To-og multi-tariff også. I dette, som i udseende, er der ingen forskelle. Forskellen er normalt i prisen, men det er forståeligt - mere komplekst udstyr har en højere pris.

De mest efterspurgte på markedet er to-rate elmålere i Moskva-fabrikken af ​​elektriske måleinstrumenter (MZEP). Det er ikke så meget i kvalitet (det er i øvrigt gennemsnittet), hvor meget i pris - det er den billigste af målerne af denne type. Virksomheden producerer to-tariff energimåler af ESR-55. De er i otte modifikationer. De adskiller sig i størrelsen af ​​den maksimale strøm, som beregnes ved antallet af zoner, der kan programmeres. Enhver model kan have tilfælde af to typer: til installation på en Din-skinne eller i en specialkasse. Prisen på tofasede elmålere af ESR-55 er fra $ 20 til $ 30, og dette er i detailnetværket.

To-tariff energimåler SOE-55 i to bygninger - på DIN-skinnen og i kassen

To-tariff energimåler SOE-55 i to bygninger - på DIN-skinnen og i kassen

Energomera tællere er markeret med 102 i 4 versioner med markering 208 i to. Hver af ændringerne kan foretages i flere tilfælde - i standarden til montering i en kasse og med ledninger under DIN-skinnen. Der er også et hus med en fjernindikator for aflæsninger.

Ifølge anmeldelser af gode aggregater varierer produkterne i dette mærke med kraftige terminaler til tilslutning, hvilket altid er godt. Har også en garantiperiode - 5 år fra udstedelsesdatoen. Til priser - enkle modeller koster omkring $ 23, med fjernbetjening - $ 130.

To-takstmåler CE Energomera 102

To-takstmåler CE Energomera 102

Helt populære produkter er Moskva firmaet "INCOTEX" - Mercury tællere. Der er tre versioner af denne multifase meter mærker: Mercury 200 2T 203, 206 kan betragtes som 4 forskellige takster, er det muligt at programmere op til 8 zoner i dag, skal du indstille de 8 typer af dage (nogle gange weekender og helligdage også betragtes på en reduceret sats). Det er muligt at sætte op til 12 årstider. Omkostningerne er fra $ 25 til $ 70 (afhængigt af graden af ​​"raffinement").

Kviksølvmåler 200 til elmåling for to (tre) takster

Kviksølvmåler 200 til elmåling for to (tre) takster

Inkluder en to-takstmåler på nøjagtig samme måde som en takstmåler. For at stoppe med dette er der ingen mening, alt er malet her.

Sådan tager du aflæsninger fra en to-rate tæller

De fleste to-rate tællere har flydende krystaller, hvor nogle figurer ændrer sig ved en bestemt frekvens (normalt hvert 10. sekund). Hvad disse tal betyder er skrevet i paset, som skal medtages. Men normalt er der:

 • Dato.
 • Den aktuelle tid.
 • Samlet mængde forbrugt elektricitet. Når denne parameter vises på skærmen, vises enten tallet T eller det samlede antal på skærmen. For beregninger på systemets dag-nat er denne parameter ikke nødvendig. Han har mere af en baggrund.
 • Mængden af ​​elektricitet pr. Dag. Det betegnes T 1 eller T 1,1. Denne indikator skal registreres.
 • Mængden af ​​el ved nat tarif er T 2 eller T 1.2. Denne indikator er også nødvendig.

Disse parametre vises altid. Den aktuelle spænding, frekvensen kan også vises. Dette er referencedata, så du kan overvåge netværksparametrene.

Sådan tager du aflæsninger fra en to-rate tæller

Sådan tager du aflæsninger fra en to-rate tæller

Ved fastsættelsen af ​​gebyrer for to-takst elmåler, skal du have fire cifre - to afskrevet fra tælleren i den foregående måned, og to - ind lige. Tag det i par - T1 fra T1, T2 fra T2. Den opnåede forskel er antallet af kilowatt forbruges for hver af zonerne. Dette beløb ganges med den relevante sats, de beløb, tilføje op og få de samlede omkostninger til elektricitet, der forbruges.

For at gøre det klart, giver vi et eksempel. Måleren er installeret i Skt. Petersborg, et hus med gaskomfurer. Læsninger fra den foregående måned:

 • T1 - 325,2 kW
 • T2 - 278,8 kW

Indikationer taget lige nu:

 • T1 - 417,7 kW
 • T2 - 332,6 kW

Definer forskellen:

 • T1 = 417,7 - 325,2 = 92,5 kW
 • T2 = 332,6 - 278,8 = 53,8 kW

Overvej mængden:

 • Ved den daglige takst på T1: 92,5 kW * 3,91 RUR / kW = 361,675 RUB
 • Om natten T2: 53,8 kW * 2,30 gnid / kW = 123,74 rubler

Samlet beløb: 361,68 + 123,74 = 485,42 rubler

Samtidig kan vi evaluere, om brugen af ​​to-rate meter er fordelagtig i dette tilfælde: finde den samlede mængde elektricitet, der forbruges ved foldning T1 og T2, multipliceres resulterende tal ved single site rate:

Den samlede mængde forbrugt elektricitet er 92,5 + 53,8 = 146,3 kW, det samlede beløb er 146,3 * 3,84 = 561,792 rubler.

Ifølge disse resultater kan vi konkludere, at det er ret rentabelt at sætte to-taktsmålere i Skt. Petersborg. Med denne lille udgift beløber besparelserne sig til 76,32 rubler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 45