Как да поставите кабела в земята

Можете да проведете кабела през сайта под земята. Това е по-труден процес, но по-надежден по отношение на безопасността - по-малък шанс някой да го заеме. Тази точка е особено важна в страната и градината. Но поставянето на кабела в земята се извършва съгласно определени правила, предписани в PUE. Тези норми и обяснения към тях са описани по-долу. 

Кои кабели да използвате

Ако говорим за един гост, а след това се казва, че земята трябва да се инсталира в бронирани кабели, гарнирани със слой от хидроизолация. Това означава, подземен влизане в къщата на колоната, при достатъчно висока мощност е желателно да се направи специален брониран кабел. Това AVBbShv (блиндирана с алуминиеви проводници и броня два поцинковани стоманени ленти, отгоре покрити със защитен слой) или VBbShv (същата, но със сърцевина мед) PvBShv - също блиндирана, но с XLPE изолация и същите стоманени ленти като броня. Подходящ AAShp, AAShv, AAB2l, AAP2lShv, ASShl и така нататък. Тези видове кабелни продукти се използват на земи с нормална киселинност.

Не използвайте кабели, които не са предназначени за подслон

Не използвайте кабели, които не са предназначени за подслон

Полагане на кабела в земята с повишена химическа активност - солени блата, блата, голямо количество строителни отпадъци, шлака - изисква да доведе или алуминий броня обвивка. В този случай, можете да използвате AABL, AAShv, AAB2l, ASB, AAPL, Aspley, AAP2l, AAShp, AVBbShv, AVBbShp, APvBbShv и др.

Ако е необходимо да се свържете малка къщичка, в която електрическата нищо, банята, плевня или друга стопанска постройка (кочина, кокошарник и т.н.), можете да използвате обикновен кабел, PVC обвивка, тъй като тя е достатъчно силна и точно запечатан. За разпространение на осветлението на сайта, NYM, CIP често се използва, VVG е достатъчно за няколко години. Но този продукт не е предназначен за полагане под земята и бързо се проваля.

По-сериозните кабели струват, разбира се, по-скъпи, но те продължават много по-дълго. Ако вземем под внимание обема на работа, участващи в монтажа им, по-добре е да се използват специални кабели, които AAShv, AAShp, AAP2l, AVVG, AABL, APsVG, ASB, AAPL, APvVG, APVG, Aspley, и т.н.

Бронираният кабел има три черупки, обичайната

Бронираният кабел има три черупки, обичайната

В районите на Далечния север за подземно полагане се използват специални продукти с повишена устойчивост на замръзване - PvKShp.

Основни правила и технологии

Първо, трябва да разработите път за маршрутизиране на кабела. Ясно е, че ако го слагате в права линия, това ще изисква по-малко. Но, за съжаление, това не винаги е възможно. При полагане на маршрута е препоръчително да се избягва:

 • Преминаване до големи дървета. Препоръчително е да се постави трасето на разстояние не по-малко от метър от големите дървета. Ако дървото стои директно върху пистата, препоръчително е да го заобиколите по дъга или траектория близо до него. По принцип оптималното разстояние -. 1,5 m Ако тази дъга не се вписват в партидата, може да изкопава от двете страни на дървото малки окопи, за шофиране в почвата метална тръба между тях, и кабела да се простират.

  Ако има повече растения, те трябва да бъдат заобиколени

  Ако има повече растения, те трябва да бъдат заобиколени

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 73 = 74