Sensor gerakan untuk pencahayaan

Termasuk pencahayaan di beberapa bilik atau di jalan untuk sepanjang tempoh gelap tidak masuk akal. Untuk lampu dibakar hanya apabila diperlukan, sensor lalu lintas diletakkan di litar kuasa luminaire. Dalam keadaan "biasa", ia memecahkan litar bekalan. Apabila objek bergerak muncul di kawasan tindakannya, kenalan ditutup, lampu menyala. Selepas objek hilang dari kawasan perlindungan, lampu mati. Algoritma ini berfungsi dengan baik dalam pencahayaan jalan, dalam pencahayaan bilik tambahan, koridor, bilik bawah tanah, pintu masuk dan tangga. Secara umum, di tempat-tempat di mana orang hanya muncul secara berkala. Jadi bagi ekonomi dan kemudahan, lebih baik untuk meletakkan sensor gerakan untuk menghidupkan cahaya. 

Jenis dan jenis

Sensor gerakan untuk beralih cahaya boleh menjadi jenis yang berbeza, direka untuk keadaan operasi yang berbeza. Pertama anda perlu melihat di mana peranti boleh dipasang.

Sensor gerakan untuk menghidupkan cahaya diperlukan bukan sahaja di jalan

Sensor gerakan untuk menghidupkan cahaya diperlukan bukan sahaja di jalan

Pengesan lalu lintas jalan raya mempunyai tahap perlindungan kepungan yang tinggi. Untuk operasi biasa di udara terbuka, sensor dengan IP sekurang-kurangnya 55 diambil, tetapi lebih baik - lebih tinggi. Untuk pemasangan di rumah, anda boleh mengambil IP 22 dan ke atas.

Jenis makanan

Seterusnya, anda perlu mempertimbangkan dari mana sumber cahaya sensor dikuasakan. Terdapat pilihan berikut: