Избор клима уређаја у стану, кућа

Лето је дивно време, али топлота није увек срећна. Повећање удобности живота омогућава климатске технологије - задржиће температуру у нормалним границама, а влажност се може прилагодити. Али избора клима уређаја није тако једноставна: на тржишту је превише понуда. Како не грешити приликом избора, али не и преплаћивати?

Када је у питању хлађење ваздуха у просторији, користе се два термина - клима уређаји и сплит системи. Која је разлика? Клима уређаји су заједничко име за системе хлађења и вентилације. Укључујући такозвани моноблок (из једног блока) - прозор и мобилни (мобилни) уређаји. Сплит систем је специфична врста опреме која се састоји од две или више јединица - спољних и унутрашњих (неколико унутрашњих).

Врсте клима уређаја

Мало о томе шта су кондиционери за кућу или стан. Постоји класификација по броју блокова. Може се сматрати главним.

Клима уређаји имају различите типове и типове

Клима уређаји имају различите типове и типове

Моноблок

У моноблоким клима уређајима, сви делови и уређаји се пакују у једно кућиште. Ова врста климатске технологије се појавила први и некада је била широко распрострањена, али данас их нема толико - превише су бучне.

Према начину уградње, моноблок клима уређаји могу бити:

 • Прозор - уместо делова оквира инсталирани. У последњих неколико година, такве јединице су изгубиле своју бившу популарност - врло су бучне, затворене су прозорске дијалоге, а изглед није најатрактивнији. Предности: ово је најпробудљивија опција, која има продуктивно хлађење. Добра економска опција за летњу кућу, канцеларију или мали производни погон.

  Инсталирајте се у прозор - то је био случај пре десет година

  Инсталирајте се у прозор - то је био случај пре десет година

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  70 − 62 =