Како изабрати лустере са ЛЕД диоде

Са развојем технологије, имамо све више и више занимљивих нових уређаја и уређаја, а стари и познати стичу нове функције и могућности. На пример, постало је модно купити ЛЕД светла. За то постоје два значајна разлога - њихов разноврстан дизајн и економичност. О каквим особинама имају ЛЕД лустере за кућу, како их изабрати и разговарати даље.

Карактеристике ЛЕД лустера

Све карактеристике, предности и недостаци ове врсте расвјетних уређаја су због чињенице да се ЛЕД диоде користе као извори свјетлости. Одређују им својства и способности.

ЛЕД лустери за дом - то је лепо

ЛЕД лустери за дом - то је лепо

Разноврсан дизајн

ЛЕД, чак и прилично моћан - то је мали кристал, величине неколико милиметара и може произвести моћан светлосни ток. Неки кристали димензија 3 * 3 мм могу заменити не превише моћне жаруље. Још једна ствар је што су такви кристали скупи. Али они, под условима рада, могу радити деценијама.

Стандардни или необичан дизајн - то је на теби

Стандардни или необичан дизајн - то је на теби

Ова својства - значајна излазна снага у малим величинама - проширују могућности дизајна до бесконачности. Када дизајнирају дизајн свих осталих сијалица, дизајнери морају да дођу до неке врсте плафона, а прилично велике - како би сакрили извор светлости.

Код рада са светлосним диодама, дизајнери практично немају границе - милиметарски извори свјетлости могу бити постављени у било којем редоследу, количини. "Плафонд" за њих није потребан, јер имају различите углове дисперзије. Чак и ако направите плафон, приступ је углавном естетски, технички захтеви су минимални. С тим у вези, стилски перформанс је веома различит - од уобичајене класике до напредног високотехнолошког, минимализма, поткровља. Можете пронаћи све стилове.

Опције подешавања: осветљеност и температура сјаја

Већина сијалица може произвести само светло из одређеног спектра (боје). Жаруље и халогене сијалице дају само бело светло, неке друге боје могу дати само флуоресцентне, па чак и не превише.

ЛЕД диоде су распоређене тако да могу дати светло било које боје. Ово је њихова имовина која се користи у ЛЕД лустерима са контролним панелом. Користе три кристала као извор светлости - црвени, зелени и плави. Промјеном свјетлости сјаја сваког дна добијамо сваку боју спектра. То значи да ЛЕД лустер за кућу може сјајити не само са бијелим светлом (са различитим нијансама), већ и са плавим, зеленим, црвеним итд. Имајте на уму да сви модели немају ову могућност, већ само неке.

Бело светло такође може бити другачије

Бело светло такође може бити другачије

Имају ЛЕД лустере за кућу и још једну особину - осветљеност луминесценције може се подесити у широким границама. Ова могућност се реализује на основу жаруља са жарном нити, за коју се користе специјални уређаји - димерси. Спуштају / повећавају напон на који зависи ниво сјаја сијалица. Да бисте променили светлину светла помоћу затамњивача, потребно је да приступите (обично уграђени у прекидач) и окрените ручку. Са флуоресцентним или халогеним сијалицама, чак и такав "фокус" не пролази, не могу радити на смањеном напону.

Неки ЛЕД лустери за кући са даљинским управљачем могу такође промијенити боју

Неки ЛЕД лустери за кући са даљинским управљачем могу такође промијенити боју

Светлеће диоде мењају ниво луминесценције у широком опсегу и ова функција се може реализовати на даљину - са контролне табле. Променити количину светлости могу бити и бели и обојени кристали. Ова функција може бити врло згодна за децу и спаваће собе - не можете искључити светло, већ само искључити на прихватљиве вредности.

Параметри напајања и век трајања

ЛЕД диоде раде од ДЦ до 12 В, мрежа имају променљиву 220 В. Да се ​​директно повезати на кућну мрежу у осветљење овог типа је убачен у напону конвертор који поправи и снижава напон до потребне вредности. Квалитет овог претварача зависи од трајања ЛЕД-а - што је стабилнија снага, то ће више трајати ЛЕД диода.

Постоје врло необични модели

Постоје врло необични модели

Генерално, ЛЕД диоде могу радити без значајних промјена у перформансама за 30-50 хиљада сати. Ово је еквивалентно 20-50 година рада. Али ово је само ако се напон примени унутар одређених граница.

Нажалост, храна у нашим мрежама далеко је од стабилне. Оштри скокови су горе и доле. Такви скокови негативно утичу на живот ЛЕД-а - изгореле, губим светлост. Будући да ЛЕД лустер - уређај далеко од скупог, има смисла снабдијевање снаге преко стабилизатора. Ово је, наравно, додатни трошак, али стабилизатор, стварајући нормалне услове за ЛЕД, понекад продужава њихов век трајања.

Штедња на струју и мала количина произведене топлоте

ЛЕД осветљење производи се одликују високом ефикасношћу - лампом која троши 15-20 вати електричне енергије, светло се даје колико, и 100 П инкадесцентно сијалица. То је због чињенице да је ЛЕД на већини потрошене енергије потрошен на сјају и само мали дио претвара у топлоту. У овом тренутку, ово су енергетски ефикасни извори свјетлости.

ЛЕД лустери за дом - најбољи избор за стропне стропове - они не дају пуно топлоте

ЛЕД лустери за дом - најбољи избор за стропне стропове - они не дају пуно топлоте

Мала количина топлоте која емитује ЛЕД лустери за дом дозвољавају им да се користе за истезање плафона.

ЛЕД лустери за дом: избор

При избору ЛЕД лустера за кућу, поред естетских критеријума и димензија, неопходно је надгледати још неке техничке тачке:

 • Напон напајања. Већина домаћинстава ЛЕД лустери повезује директно на 220 В. Међутим, постоје модели који треба да буду повезани преко конвертора на ниском напону ДЦ - 12 В или 24 В. Спецификације овај параметар је обавезно.
 • Осветљена област. Можемо користити обичног лустера са стандардним кертриџима за осветљење различитих простора у просторијама - могуће је ставити лампе различите снаге. Са ЛЕД лустери то не функционише: ЛЕД диоде се лете унутра и имају одређене параметре. Због тога, приликом избора, обратите пажњу на то што максимална површина може осветлити овај одређени светлосни уређај. Пожељно је да ваша соба није више.

  ЛЕД лустер је дизајниран да освијетли одређени простор

  ЛЕД лустер је дизајниран да освијетли одређени простор

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 50 = 60