Kako izbrati lestenec z LED

Z razvojem tehnologije imamo vedno nove zanimive nove naprave in naprave, stare in znane pa pridobivamo nove funkcije in zmogljivosti. Na primer, je postalo modno kupiti LED luči. Za to sta dva pomembna razloga - njihova raznolika zasnova in ekonomičnost. O kakšnih lastnostih imajo LED lestenci za hišo, kako jih izbrati in pogovoriti še naprej.

Značilnosti LED lestenec

Vse značilnosti, prednosti in pomanjkljivosti te vrste svetlobnih naprav so posledica dejstva, da se svetleče diode uporabljajo kot svetlobni viri. Določajo njihove lastnosti in zmožnosti.

LED lestenci za dom - lepo je

LED lestenci za dom - lepo je

Vsestranski dizajn

LED, celo precej močan - to je majhen kristal, velikosti nekaj milimetrov in lahko proizvaja močan svetlobni tok. Nekateri kristali, ki merijo 3 x 3 mm, lahko zamenjajo ne preveč močno žarnico. Druga stvar je, da so takšni kristali dragi. Toda, pod pogoji delovanja, lahko delujejo že desetletja.

Standardna ali nenavadna oblika - odvisno od vas

Standardna ali nenavadna oblika - odvisno od vas

Te lastnosti - pomembna svetilnost pri majhnih velikostih - razširjajo možnosti oblikovanja na neskončnost. Pri načrtovanju zasnove vseh drugih svetilk morajo oblikovalci izdelati nekaj plafondov in precej velike - da bi skrili vir svetlobe.

Pri delu s svetlečimi diodami oblikovalci praktično nimajo omejitev - milimetrski viri svetlobe lahko postavite v poljubnem vrstnem redu, količini. "Plafond" za njih ni potreben, ker imajo različne kota disperzije. Tudi če izdelate strop, je pristop večinoma estetičen, tehnične zahteve so minimalne. V zvezi s tem je stilska izvedba zelo različna - od običajne klasike do naprednega visokotehnološkega, minimalizma, podstrešja. Tu lahko najdete vse sloge.

Možnosti prilagajanja: svetlost in temperatura žarnice

Večina žarnic lahko proizvaja le svetlobo iz določenega spektra (barve). Žareče in halogenske žarnice dajejo samo belo svetlobo, nekatere druge barve lahko dajejo samo fluorescentne in celo ne preveč.

LED diode so nameščene tako, da dajejo svetlobo katerekoli barve. To je njihova lastnost, ki se uporablja v LED lesteh z nadzorno ploščo. Uporabljajo tri kristale kot vir svetlobe - rdeča, zelena in modra. S spreminjanjem svetlosti sijaja vsakega dna dobimo vsako barvo spektra. To pomeni, da lestenec LED za hišo ne žari le z belo svetlobo (z različnimi odtenki), temveč tudi z modro, zeleno, rdečo itd. Upoštevajte, da vsi modeli nimajo te sposobnosti, temveč samo nekatere.

Bela svetloba je lahko tudi drugačna

Bela svetloba je lahko tudi drugačna

Imajo LED lestence za hišo in še eno funkcijo - svetlost luminescence je mogoče prilagoditi v širokih mejah. Ta možnost se izvaja na podlagi žarnic, za katere se uporabljajo posebne naprave - dimmerji. Znižujejo / povečujejo napetost, na kateri je odvisna svetilnost svetlobe. Če želite spremeniti svetlost svetlobe z zatemnitvijo, jo morate približati (običajno v stikalo) in zavrtite ročaj. S fluorescenčnimi ali halogenimi žarnicami tudi takšen "fokus" ne preide, ne morejo delovati z zmanjšano napetostjo.

Nekateri LED lestenci za dom z daljinskim upravljalnikom lahko spremenijo barvo

Nekateri LED lestenci za dom z daljinskim upravljalnikom lahko spremenijo barvo

Svetleče diode spreminjajo raven luminescence v širokem razponu in to funkcijo lahko realizirate na daljavo - z nadzorne plošče. Spremenite količino svetlobe lahko tako beli kot obarvani kristali. Ta funkcija je lahko zelo priročna v otroških in spalnici - ne morete ugasniti svetlobe, temveč samo utišati na sprejemljive vrednosti.

Parametri moči in življenjska doba

Svetleče diode delujejo iz enosmerne napetosti 12 V, vendar imamo v isti mreži 220 V. Za neposredno priključitev na gospodinjsko omrežje je v tej vrsti svetlobne opreme nameščen napetostni pretvornik, ki odpravlja in zmanjšuje napetost do zahtevanih vrednosti. Kakovost tega pretvornika je odvisna od življenjske dobe LED - bolj stabilna moč, več LED bo trajalo.

Obstajajo zelo nenavadni modeli

Obstajajo zelo nenavadni modeli

Na splošno LED diode lahko delajo brez bistvenih sprememb v zmogljivosti za 30-50 tisoč ur. To je enako 20-50 let dela. Vendar je to le, če se napetost uporablja v določenih mejah.

Na žalost je hrana v naših omrežjih daleč od stabilne. Obstajajo ostri skoki tako gor in dol. Takšne skoke škodljivo vplivajo na življenjsko dobo LED - izgorele, izgubljajo svetlost. Ker LED lestenec - naprava je daleč od dragih, je smiselno, da napajanje preko stabilizatorja. To je seveda dodaten strošek, vendar stabilizator, ki ustvarja normalne pogoje za LED, včasih podaljša življenjsko dobo.

Prihranki pri električni energiji in majhna količina proizvedene toplote

Za izdelke za razsvetljavo LED je značilno povečano ekonomičnost - svetilka, ki porabi 15-20 vatov električne energije, svetloba se izda toliko kot žarnica z žarilno nitko z močjo 100 W. To je posledica dejstva, da se LED svetijo večino porabljene energije na sijoč in le majhen del se pretvori v toploto. Trenutno so to najbolj energetsko varčni viri svetlobe.

LED lestenci za dom - najboljša izbira za stropne strope - ne dajejo veliko toplote

LED lestenci za dom - najboljša izbira za stropne strope - ne dajejo veliko toplote

Majhna količina toplote, ki jo oddajajo LED lestenci za dom, jim omogoča, da se uporabljajo za raztezne stropove.

LED lestenci za dom: izbira

Pri izbiri LED lestve za hišo, poleg estetskih kriterijev in dimenzij, je potrebno spremljati še nekaj tehničnih točk:

 • Napajalna napetost. Večina LED lestev za gospodinjstvo je priključenih neposredno na omrežje 220 V. Vendar obstajajo modeli, ki jih je treba preko pretvornikov priključiti na nižjo enosmerno napetost 12 V ali 24 V. V tehničnih specifikacijah je ta parameter nujno naveden.
 • Osvetljeno območje. Uporabljamo navaden lestenec s standardnimi kartušami za razsvetljavo različnih na območju prostorov - mogoče je postaviti svetilke različnih moči. Z LED lestenci to ne deluje: svetleče diode so spajkane in imajo določene parametre. Zato pri izbiri upoštevajte, kakšna največja površina lahko osvetli to posebno svetlobno napravo. Zaželeno je, da vaša soba ni več.

  LED lestenec je zasnovan za osvetlitev določenega območja

  LED lestenec je zasnovan za osvetlitev določenega območja

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  59 + = 65