Како савити зидове испод ожичења

Један и уобичајени начин инсталирања ожичења - сакривен. Ово је када су жице и каблови постављени жлебови направљени у зиду, поду. Процес жљебања се назива шхтроблением, а жлебови се називају "шхтроба" или "шраба". Како исправно урадити стробање зидова за ожичење, по којим правилима, који алат за кориштење, и ми ћемо даље разговарати. 

Правила шхтробленииа

Постављање ожичења на шипку односи се на затворену инсталацију. Преостала рупа се затим затвара са зидом, након чега се наносе завршни материјали. То јест, онда је тешко одредити тачно где жичано пролази. Са становишта естетике, ово је добро, али са практичне тачке гледишта има очигледне неугодности: када радите са рупама у зидовима, потребно је узети у обзир да постоји негде ожичење. Можете га наћи помоћу специјалних детектора ожичења, али сама заптивка мора бити предвидљива. За то је развијен низ правила, који се морају поштовати у становима и кућама:

 • Схтроби само вертикално и хоризонтално. Нагнуте линије су могуће само приликом полагања у обиласке са стијенама - у таванкама, стамбеним таванкама, на степеницама. У том случају, шавови су направљени паралелно са нагнутом површином.

  Заштита зидова испод ожичења може бити само вертикална или хоризонтална

  Заштита зидова испод ожичења може бити само вертикална или хоризонтална

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  74 − = 72