Сензор покрета за осветљење

Укључите осветљење у неким просторијама или на улици током цијелог мрачног периода је неразумно. Да би се запалио светло само када је неопходно, сензор саобраћаја се поставља у струјни круг светиљке. У "нормалном" стању, прекида коло за напајање. Када се појави покретни објекат у подручју дјеловања, контакти затварају, светло се укључује. Након што објекат нестане из зоне покривања, лампица се искључује. Овај алгоритам добро функционише у уличној расвети, у освјетљавању помоћних просторија, ходника, подрума, улаза и степеништа. Уопште, у оним местима где се људи појављују само периодично. Дакле, за економичност и удобност, боље је ставити сензор покрета да укључи светло. 

Врсте и сорте

Сензори покрета за укључивање светла могу бити различитих врста, дизајнирани за различите услове рада. Прво морате да погледате где се уређај може инсталирати.

Сензор покрета за укључивање светлости није потребан само на улици

Сензор покрета за укључивање светлости није потребан само на улици

Сидрени саобраћајни сензори имају висок степен заштите кућишта. За нормалан рад на отвореном, узети су сензори са ИП од најмање 55, али боље - више. За уградњу у кућу можете преузети ИП 22 и више.

Врста хране

Затим морате узети у обзир од кога се извор енергије ослобађа. Постоје сљедеће опције: