Hogyan válasszunk ki egy csillárt LED-kel

A technológia fejlődésével egyre több érdekes új eszköz és eszköz van, a régi és ismerős új funkciókat és képességeket szerez. Például divatos lett megvásárolni a LED-eket. Ennek két jelentős oka van - változatos kialakításuk és gazdaságuk. Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a LED-es csillárok a házhoz, hogyan válasszák ki és beszéljenek tovább.

A LED csillárok jellemzői

Az ilyen típusú világítóberendezések valamennyi jellemzője, előnye és hátránya annak a ténynek köszönhető, hogy a LED-eket fényforrásként használják. Meghatározzák azok tulajdonságait és képességeit.

LED-es csillárok otthonra - gyönyörű

LED-es csillárok otthonra - gyönyörű

Sokoldalú kialakítás

A LED, még akkor is nagyon erős - ez egy kis kristály, néhány milliméteres méretű, és képes erős fényáramot produkálni. Néhány 3 * 3 mm-es kristály kicserélheti a nem túl erős izzólámpát. A másik dolog az, hogy ilyen kristályok drágák. De a működés feltételei alatt évtizedekig dolgozhatnak.

Szabványos vagy szokatlan design - ez rajtad áll

Szabványos vagy szokatlan design - ez rajtad áll

Ezek a tulajdonságok - jelentős méretű fénykibocsátás kis méretekben - növelik a tervezési lehetőségeket a végtelenig. Az összes többi lámpatest tervezésénél a tervezőknek valamilyen plafondot kell készíteniük, és meglehetősen nagy méretűek - a fényforrás elrejtéséhez.

Világító diódákkal való munka során a tervezőknek gyakorlatilag nincsenek korlátai - milliméteres fényforrások bármilyen sorrendben és mennyiségben helyezhetők el. A "Plafond" nem feltétlenül szükséges, mivel más diszperziós szögek vannak. Még akkor is, ha mennyezetet készít, a megközelítés többnyire esztétikai, a technikai követelmények minimálisak. E tekintetben a stilisztikai teljesítmény nagyon eltérő - a megszokott klasszikusoktól a fejlett high-techig, a minimalizmusig, a loftig. Megtalálhatja a stílusokat.

Beállítási lehetőségek: fényerő és izzási hőmérséklet

A legtöbb izzó csak egy bizonyos spektrumból (színből) tud fényt kibocsátani. Az izzólámpák és a halogén lámpák csak fehér fényt adnak, néhány más szín csak fluoreszkáló fényt ad, és még akkor sem túl sok.

A LED-ek úgy vannak elrendezve, hogy bármilyen színt világítanak ki. Ez a tulajdonság a LED-es csillárok vezérlőpanellel. Három kristályt használnak fényforrásként - piros, zöld és kék. Az egyes alsó részek fényességének változtatásával a spektrum bármely színét megkapjuk. Vagyis a ház LED-es csillárja nemcsak fehér fényben (különböző árnyalatokkal), hanem kék, zöld, piros stb. Ne feledje, hogy nem minden modell rendelkezik ezzel a képességgel, de csak néhány.

A fehér fény más is lehet

A fehér fény más is lehet

LED-es csillárokkal rendelkeznek a házhoz, és még több funkcióval rendelkeznek - a lumineszcencia fényereje széles határok között állítható. Ez a lehetőség izzólámpákon alapul, amelyekhez különleges eszközöket használnak - dimmers. Csökkentik / növelik a feszültséget, amelyen a lámpák izzítási szintje függ. Ha a fényerőt fényerővel szeretné módosítani, meg kell közelítenie hozzá (általában a kapcsolóba épített), és csavarja be a fogantyút. A fluoreszkáló vagy halogén lámpáknál még egy ilyen "fókusz" sem jár, nem tudnak csökkentett feszültségen dolgozni.

Néhány LED-es csillár otthoni távirányítóval is megváltoztathatja a színt

Néhány LED-es csillár otthoni távirányítóval is megváltoztathatja a színt

A LED-ek széles tartományban változtatják meg a lumineszcenciát, és ez a funkció távolról is megvalósítható - a kezelőpanelről. A fény mennyiségének megváltoztatása fehér és színes kristályok lehetnek. Ez a funkció nagyon kényelmes lehet a gyermekek és a hálószobák számára - nem kapcsolhatja ki a fényt, de csak elnémíthatja az elfogadható értékeket.

Teljesítmény paraméterek és élettartam

LED-ek működnek a DC-től 12 V, a hálózat is változó, 220 V csatlakoztatása közvetlenül az otthoni hálózathoz, a világítás az ilyen típusú helyezünk a feszültség-átalakító, hogy orvosolja és csökkenti a feszültséget az előírt értékeket. Ennek a konverternek a minősége a LED élettartamától függ - minél stabilabb a teljesítmény, annál hosszabb a LED.

Nagyon szokatlan modellek vannak

Nagyon szokatlan modellek vannak

A LED-ek általában 30-50 ezer óra alatt képesek jelentős teljesítményváltozás nélkül dolgozni. Ez megegyezik a 20-50 éves munkával. De ez csak akkor lehetséges, ha a feszültséget a megadott határértékeken belül alkalmazzák.

Sajnálatos módon az ételeink hálózataink messze nem stabilak. Vannak éles ugrások felfelé és lefelé. Az ilyen ugrások hátrányosan befolyásolják a LED-ek életét - égnek, elveszítem a fényerőt. Mivel a LED-csillár - a készülék messze nem drága, érdemes áramot szolgáltatni a stabilizátoron keresztül. Ez természetesen további ráfordítás, de a stabilizátor, ami normális feltételeket teremt a LED-ek számára, időnként meghosszabbítja az élettartamukat.

Energiamegtakarítás és kis mennyiségű hő keletkezik

A LED-es világítási termékeket a megnövekedett gazdaság jellemzi - 15-20 watt villamos energiát fogyasztó lámpa, 100 wattos izzólámpához hasonlóan világít. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a LED a fogyasztott energia nagy részét a ragyogásra fordítja, és csak egy kis részét hővé alakítják. Jelenleg ezek a legenergiatakarékosabb fényforrások.

LED-es csillárok otthonra - a legjobb választás a nyújtható mennyezetekhez - nem adnak túl nagy hőt

LED-es csillárok otthonra - a legjobb választás a nyújtható mennyezetekhez - nem adnak túl nagy hőt

A LED-csillárok által kibocsátott kis mennyiségű hő az otthoni használatra lehetővé teszi, hogy azokat stretch mennyezetekhez használják.

LED-es csillárok otthonra: választás

A ház LED-es csillárjának megválasztásánál az esztétikai kritériumok és méretek mellett további technikai pontokat kell figyelni:

 • Tápfeszültség. A legtöbb háztartás LED csillár közvetlenül csatlakozik 220 V Azonban vannak olyan modellek, amelyeket meg kell rákapcsolni konverterrel alacsony feszültségű DC - 12 V vagy 24 V leírások ez a paraméter kötelező.
 • Megvilágított terület. Használhatunk normál csillárokat szabványos kazettákkal különböző világításhoz a helyiségek területén - lehetséges különböző lámpák elhelyezése. A LED csillárokkal ez nem működik: a LED-eket forrasztják be és vannak bizonyos paraméterei. Ezért, amikor kiválasztja, figyeljen arra, hogy a maximális terület mennyire képes megvilágítani ezt a különleges világítótestet. Kívánatos, hogy a szobád már nem volt több.

  A LED-es csillár célja egy adott terület megvilágítása

  A LED-es csillár célja egy adott terület megvilágítása

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  36 − 27 =