A menetes lyukak méretei: asztalok, szerszámok, vágási folyamat

Belső menet bármely részletre vágásához szükség van egy lyuk előfúrására. Mérete nem egyenlő a menet átmérőjével, de kissé kisebbnek kell lennie. Keresse meg a fúró átmérőjét a fonal alatt lehet egy speciális asztalnál, de ehhez tudnia kell a fonal típusát is. 

A menet paraméterei meghatározzák a fúrófej átmérőjét

A menet paraméterei meghatározzák a fúrófej átmérőjét

Alapvető paraméterek

Minden szálat két paraméter jellemez:

  • átmérő (D);
  • lépés (P) - az egyik fordulástól a másikig tartó távolság.

Meghatározottak? GOST 1973257-73. Egy nagy lépés normálisnak tekinthető, de néhány kisebbnek felel meg. Kis lépcsőt alkalmaznak vékonyfalú termékekre (vékony falú csövekre). Szintén készítsen egy kis tekercset, ha az alkalmazott szál - a paraméterek beállításának módja. Ezenkívül egy kisebb lépést is meg kell tenni a fordulatok között, hogy javuljon a kötés tömörsége, és legyőzze a rész önelzáródásának jelenségét. Más esetekben a szabványos (nagy) lépést levágják.

A szál típusai és fő jellemzői

A szál típusai és fő jellemzői

Sokféle faragás létezik, hiszen mindegyiknek megvan a maga alakító tulajdonsága, a menetes lyuk átmérője minden esetben más. Mindegyikük regisztrálva van a GOST-ban, de leggyakrabban háromszög metrikus és kúpos metrikus szálakat használnak. Beszélni fogunk róluk.

Háromszög alakú szálak általában látnak csavarokat és más hasonló kötőelemeket, kúpos szálakat a legtöbb egészségügyi termékre, amelyek eltávolítható kötést tartalmaznak.

berendezések

A saját kézzel történő menetvágás során kis eszközöket használnak: