A fürdőszoba csempe díszítésére

A fürdőszoba csempe díszítésére

A fürdőszobában lévő falak megbízható védelme érdekében nedvességtől védő bevonatot kell alkalmazni, amely kiváló minőségű és esztétikus. Egy nagyon népszerű és népszerű lehetőség a kerámia burkolólapok.

A csempék széles skálája egyszerűen elképesztő, ezért nehéz választani.

Mit kell figyelembe venni a választáskor?

A cserép kiválasztásánál ügyeljen a következő adatokra:

 1. Tekintsük a csempe méretét a fürdő területétől függően.
 2. Állítsa le a csempék gyűjteményének kiválasztásával, ahol padló- és falburkolat lesz.
 3. Vásárolja meg a szükséges anyagmennyiséget, vagy megrendelje, ha a választott lehetőség nem áll rendelkezésre. Javasoljuk egy csempe megrendelését, mert még egy sorozat csempe is kissé eltérhet egymástól.
 4. Válasszon fürdőszobai felszerelést, míg a színe eltérhet a csempe színeitől és előnyösen hangsúlyozza.

Mivel a fürdőszobák változatosak, méretük, formájuk és kerámia burkolataik széles választékát kínálják.

A kerámia burkolólap méretének megválasztása teljesen a fürdő területétől függ. Például egy nagy terület lehetővé teszi a különböző márványoszlopok kombinációját, és mozaikos burkolólapokat is használhat a belső térben, vagy egyedi mintát hozhat létre.

A kerámia burkolólapokat különböző méretben állítják elő, lehetővé téve a megfelelő cserép kiválasztását, hogy a fürdőszobában harmónia legyen.

Érdemes megfontolni a hely nagyságát, mert egy kis helyiségben nem illeszkedik egy nagy csempe.

Továbbá a fal szélessége hatalmas szerepet játszik, hogy a csempe lefedje az egészet, és nem kellett vágni, mert megtöri az esztétika összetételét. Nagyon szép nézd meg még a kerámia csempeit is, ha kb. 6 csempe van vízszintesen és függőlegesen. Ezért a csempe méretének kiválasztása nagyon fontos pillanat.

csempe egy minta

Fehér-zöld csempe a fürdőszobában vízszintes díszítéssel

kis csempe

Gyakran a fürdőszoba szabványos méretei, ahol a csempe 1,5x1,3 méteren belül helyezkedik el, ha a hely még kisebb, akkor csak kis csempe alkalmas. Az optimális megoldás a csempe 15x15 cm, 20x20 cm, 30x15 cm vagy 30x20 cm.

Az új modern otthonokban lévő fürdőszobák általában elég nagyok. A fürdőkád egy fürdőszobával is kombinálható, ami jelentősen megnöveli méretét. Ezért ilyen esetekben megfelelőbb a nagy lapok használata.

Érdemes megjegyezni egy nagyon fontos mutató a csempe - ez porozitás. Ha ez a paraméter magas, akkor a termék minősége rosszabb lesz.

Mindig gondosan tanulmányozza a csempe és a típus megjelölését, mielőtt megvásárolná.

kis világos csempe a fürdőszobában

A cserépben könnyedén készíthet speciális lyukakat és polcot vagy tükröt lóghat.

Olvasson többet a cikk megírásáról.

A fürdőszoba burkolólapjának legfőbb követelménye a nedvességállósága és szilárdsága.

nagy csempe a fürdőszobában

Kerámia burkolólapok megválasztása

Miután értékelte a burkolólapokat, a fő tulajdonságoktól függően a saját ízlésére támaszkodva színes árnyalatokat és textúrákat választhat.

A fürdőszobának harmonikusnak kell lennie. A legjobb megoldás az lenne, ha az egyik gyártóból és egy kollekcióból egy fürdőszobát használna. A kerámia burkolólapok gyártására alkalmas cégek széles skáláját kínálják a színskáláknak, amelyek egyetlen összetételűek.

csempe mintákkal

Ezért a színválasztás nem lesz nehéz. Az, hogy a belső tér szervesabban néz ki, meg kell vizsgálni az egészségügyi technikusok színét is. Mindent meg kell tenni egy stílusban, és össze kell kapcsolni egymással. Végtére is a szaniteráruk széles választéka is nagyon nagy, ezért támaszkodjon a saját ízlésére.

Figyelembe veendő tényezők

Bármely építőipari boltban is kaphat egy cserépet, ahol minden főbb jellemzőrl szólni fog.

Számos tényező befolyásolja a kerámia burkolólap árait:

 • csempe országgyártója;
 • márka népszerűsége;
 • a csempe anyaga és méretei;
 • dekoratív betétek, mozaik.

Szintén több pontot kell összefoglalni:

 • csempe a fürdőszobában örömmel fogja érezni a szemét sok éven át.
 • Határozza meg a helyiség kialakítását; nem lesz felesleges konzultálni egy szakemberrel annak érdekében, hogy jobban felkészítse a fürdőszobát, és hogy hangulatos és funkcionális.
 • Számolja ki a csempe mennyiségeit a fürdőszobában, hogy ne kelljen vásárolnia.

designer fürdőszoba felújítása

fürdőszoba dekoráció opció

Zöld fürdőszoba cserép

A kerámia burkolólapok minden paraméterben nagy merevséget biztosítanak. Tehát a burkolólap nagyon erős és még jellemzőbb tulajdonságokkal rendelkezik a cementhez.

A csempe tökéletes a fürdőszobában, amelyet nagy nedvességtartalom jellemez, mivel vízzel szemben nem változtatja meg a színt vagy a textúrát. Nem reagál a vegyi anyagokra sem. És a közvetlen napfénynek nincs hatása.

A csempegyártó figyelembe veszi a felhasználás feltételeit. Például a fürdőszoba padlóját érdesíteni kell, hogy ne essen. A falak és a padlók burkolólapai jó védelmet nyújtanak a mosó- és tisztítószerekben található vegyi anyagok hatásaival szemben.

A padlólapokat nagyobb vastagság jellemzi. Végül is a padlón lévő teher sokkal nagyobb, mint a falakon. A falak burkolatát éppen ellenkezőleg kisebb méretben használják, így évek óta jobban rögzítik és szolgálják. És az erő, a padlólap több dimenziója a csempe terület.

Cserép, hasonló a porcelánhoz, fürdéshez

minőségi csempe a fürdőszobában

csempe a falakon

Cserép vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani az anyagra. A legnépszerűbb egy különleges keverék, amely hasonlít a porcelánéhoz. Ez az anyag teszi a csempe kopásálló, és ellenáll a nedvességnek.

Ne felejtsd el a csúszást. Ennek megakadályozása érdekében a csempe felületét is fel kell dolgozni. A textúra a padlót a megkönnyebbüléshez adja, és díszítheti a képet, ha van ilyen.

Textúrázott csempe a padlón fürdéshez

Megjelenésében meghatározhatja a csempék minőségét. Ugyanolyan világos méretekkel, derékszögekkel és sík felületekkel kell rendelkeznie. További előny a hátoldalon található hullámosság. Végül is hozzájárul ahhoz, hogy a kerámia lapok jobban és gyorsabban csatlakoznak a padlóhoz.

A kerámia csempe mindig divatos lesz. A mozaik segítségével egyedülálló formatervezés mindig trendben lesz.

csempe elegáns design

Gyönyörű fürdőszoba csempe

gyönyörű csempe

A csempefesték és a területrendezés

Általában vevők választják a fehér vízvezetékeket, mert tökéletesen illeszkednek a csempe bármely színtartományába. Bár több fantáziát mutathat és különböző színek eredeti kombinációját hozhatja létre:

 • kék rózsaszín,
 • zöld piros,
 • kék narancssárga.

A legkedvezőbbek a pasztell színek. Világos, telített színekkel nagyon óvatosan kell viselkedni, mert csak az alapvető világos színek mellett ékezetek elrendezésére használhatók. Ha telített színű szobát készít, akkor kényelmetlenül érezheti magát.

A tervezők gyakran használják a csempék kombinációját a fürdőszobában, amely lehetővé teszi, hogy az egész teret több zónába osztja.

A területrendezés számos módja van:

 • A fő háttérként kerámia csempe működik, és a betétek segítenek a padló és a fal díszítésében. Itt különböző színű és méretű csempéket használhat.
 • A mozaik lehetővé teszi, hogy a fő ékezeteket a belső térbe helyezze. Különböző anyagokból készülhet: kerámia, üveg vagy természetes kő.
Beillesztés a csempe a fürdőszobában

csempe szokatlan kombinációja a színek

Mozaik a fürdőszobában

 • Kombinált csempeburkolat, amely különböző irányokat ötvöz. Például vízszintes és függőleges fekvés, rombuszok és téglafalazás.
Falak zónázása - a fürdőszoba különböző színei

rendezési csempe

A fürdőszoba zónázása

A zónaterület a fürdőszobában sok plusz. Nevezzük meg néhányat:

 • a belső látvány vizuális hatásokkal való díszítésének lehetősége;
 • a design érdekesebbé és funkcionálisabbá tétele;
 • jelentős megtakarítás a pénzben a javításhoz (a fürdőszoba és a WC összekapcsolása esetén).

Kerámia burkolólapok fajtái

Minden kerámia burkolat padlóra és falra van osztva. A különbség abban rejlik, hogy a padlólap burkolatának további tulajdonságai vannak, amelyek garantálják a hosszú működést. Különösen erős, tartósabb és ellenáll a hatalmas terhelésnek.

Ezért a padlóburkolatokhoz csak padlólapokat kell használni, mert ez a cél. Lehetőség van falra történő használatára, de sokkal többet fog kerülni. Tehát a falakkal szemben csak egy falazatot kapjon.

padló- és falburkoló lapok

Ezzel szemben a falburkolatokat alacsonyabb sűrűség és keménység jellemzi a padlóburkolatokhoz képest. Ez lehetővé teszi a csempék gyors vágását a telepítés során, ha ilyen igény van rá. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a csempe behelyezési folyamatát.

Fényes falburkolat a fürdőszobában

A tervezés módja

A fürdőszoba dekorációs csempe sokféleképpen működik:

 • a színes betétek eredeti elhelyezése;
 • határokat és dekoritokat egy színsémában;
 • A kerámia burkolólapok alkalmazási módjaiban.

Ezért nagyon nehéz megtalálni az azonos fürdőszobákat: legalább egy apró részletet, de különbözni fog.

csempék elhelyezése

A fürdőszoba burkolásához használt klasszikus módszerek között meg kell jegyezni:

 • alap A legegyszerűbb és legnépszerűbb módja. Lényege abban rejlik, hogy a csempe egy egyszerű párhuzamos sor alá van rakva. Ez a módszer nagyon gazdaságos, mert van egy minimális lépés;
Az alapvető módja annak, hogy díszítse a fürdőszoba csempe

 • átlós A legnehezebb módja a tojásnak. Segítségével vizuálisan bővítheti a szobát, elrejtheti az egyenetlen falak hiányosságait, egyedi mintát hozhat létre. A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy a telepítéshez sok mozdulatot kell végezni, és mindegyik lemeznek azonos méretűnek kell lennie, hiba nem megengedett;
átlós csomagolás

 • chequerwise - egy kétszínű kombináció, amelyet alapvetően vagy átlósan rögzítenek. A színárnyalatok változhatnak, teljes mértékben az ízlésedre támaszkodhatnak;
Sakk díszítés fürdőlapokkal

 • vrazbezhku - elég egyszerű és gyors stílus. Kitűnő méretű hibákhoz, mivel teljesen elrejti ezt a hibát. A csempe elrendezése hasonlít egy téglagyártáshoz: az egymást követő sorokat az előző fele tolja el.
Fürdőszobai dekoráció csempével

A csempék sokfélesége hatással van arra, hogy többféleképpen lehet elhelyezni.

A klasszikusokat varrással jellemezik.

A folytonosság hatásának megteremtése érdekében zökkenőmentes lefektetést alkalmaznak, amelyet a sebesség és a gazdaság jellemez. Ha érdekel a geometriai minta, akkor a különböző méretű csempe segít.

mintázott csomagolás

3D csempe és annak telepítése

Ma a fogyasztók egyre inkább választják a kerámia burkolatokat 3D formátumban, hogy díszítsenek egy terjedelmes és színes belső térben. Ez a fajta csempe lehetővé teszi, hogy nagyon dinamikus képeket készítsen. A mennyezeten saját felhős égboltot hozhat létre, használhatja a padlón lévő cserépet, amely utánozza a természetes kő vagy fa, és a falakon színes sorrendet hozhat létre. Mindez valósággá vált 3D csempékkel.

Egyre több ember szeretné létrehozni egy egyedi belső tér a fürdőszobájukban a modern technológiák segítségével, mivel a hagyományos kerámiacsempék már nem felelnek meg teljesen a követelményeknek.

3D csempe a fürdőszobában

A 3D formátumú csempék ugyanolyan finom paraméterekkel rendelkeznek, mint a csempézettek, de csak esztétikai értelemben tolják a háttérbe.

A 3D-s grafikák hatásával járó burkolatok a csempe mellett szénszálakat is tartalmaznak. Ez a film 3D képhatást produkál.

3D csempe

A 3D-s csempe számos előnnyel rendelkezik:

 • mert az élettartam kb. 30 év;
 • higiénikus - nem képez gombát, és a mikrobákat nem tartják meg;
 • jó ellenállás a nehéz terhelésekkel szemben: képes ellenállni a súlya 200 kg 1 négyzetméterenként. m.;
 • nagy ellenállás vegyi anyagokkal szemben;
 • A felülete csúszásgátló, amely hatalmas szerepet játszik a padlóburkolatokban;
 • tökéletesen végez vízszigetelést.

De a fenti előnyök mellett a 3D formátumú csempéknek is vannak kisebb hátrányai:

 • a használat csak a helyiségekben lehetséges, nyílt térben szigorúan tilos használni;
 • Ne vágja le a cserépet, mert nem mechanikus beavatkozásokra készült.
3D csempe a fürdőszobában

3D-s cserép kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a kerámia burkolólapok összes funkcióját végre kell hajtania:

 • Díszíteni a fürdőszoba dekoráció;
 • hogy hangsúlyozzák a belső előnyeit és elrejtsék a hibákat.

Nagyon érdekes a 3D-s csempék és 3D-s padlók kombinációja.

3 d emelet a fürdőszobában

Kis fürdőszobákban próbálkozz Ne használjon élénk színeket, mert még vizuálisan csökkentik a helyiséget.

Ne használjon sok tartozékot, mert ez szintén súlyosan befolyásolja a kis helyet a fürdőszobában. A nagy szobákban biztonságosan kipróbálhatja a színt és dekoratív kiegészítőket.

ömlesztett csempe

3D csempék szerelése

Szükséged lesz a csempe, a sima és tiszta falak, ragasztók szilikon vagy kétoldalas scotch.

Mielőtt elkezdené a telepítést, végezze el az összes munkát a kiemelések kiemelésével, és ne felejtse el megvásárolni az útmutatókat. Ezután a burkolólapok rögzítése a vezetőkön történik. A csempe között egy résnek kell lennie, hogy a minta egyenletes legyen.

Ha nem használja a további világítást, akkor a csempézés közvetlenül a falakon történik, akkor a réseket is meg kell tenni. Ezután átlátszó tömítőanyaggal kell tisztítani.

Csempék telepítése

tippek

A vásárlás előtt ki kell számítani a szükséges mennyiségű anyagot. Először meg kell mérni a burkolat teljes területét. Készítsen számításokat arról, hogy hány csempe van megvásárolható 1 négyzetméterre. mérő. Ne felejtse el, hogy a cserépnek metszésre van szüksége, és ne oszd meg, hanem számolja azt egész egységként.

Csak vásárolni a megfelelő mennyiségű csempe, mivel minden tétel lehet egy kicsit más árnyalatú. És nagyon nehéz lesz megvásárolni. Az alkatrészek vásárlása általában sokkal drágább.

Eredeti texturált csempe azonos színű

A falak és a padló díszítése a fürdőszobában, kerámia burkolólap segítségével, csodálatos eredményt hozva létre, és kényelmes és hangulatos légkört teremthet. A hatalmas színek és méretek segítenek bármilyen tervezési ötlet megvalósításában.

Érdekes kialakítása a fürdőszoba csempe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 87 =