A gázoszlopok méretei

A gázoszlopok méretei

Korábban a gázoszlop nem tűnt esztétikailag kellemesnek, sok helyet foglalt a konyhában. De ma ez segít a díszíteni a belső tér a konyhában, lesz vonzó akcentussal a tervezés a szoba. A divatos modellek kompakt méretekkel és megfizethető áron már valósággá váltak.

Modern gázoszlopok érdekes kivitelezéssel

Modern gázoszlopok érdekes kivitelezéssel

Szabványos méretek

A gázoszlop gyártói különböző méreteket kínálnak ennek a készüléknek, így nem lehet normál méretűre hívni. Minden gyártó különféle gázoszlop-modelleket állít elő, amelyek jelentősen eltérnek a méretétől és alakjától.

Számos szempontból a gázoszlop mérete függ az egység műszaki paramétereitől, például a teljesítménytől. A leggyakoribb méret 700x450x250 mm, így szabványnak tekinthető. A 760x350x250 mm vagy 655x350x220 mm méretű gázoszlopok is gyakran találkoznak.

Ma a tervezők a gázoszlop körül helyet kínálnak a szekrények feltöltéséhez. A szekrények közé vagy a szekrénybe építhető. Ez a választás egészen a kívánságaitól függ.

A legjobb megoldás az, hogy a szekrényt összeszereljük a beszerelt gázoszlop méreteiből kiindulva.

Gázoszlopok

Ne feledje, hogy a konyhában nem kell rendelni kész bútorokat, mert nincs egységes gázméret.

Konyha beépített gáztűzhellyel

Konyha beépített gáztűzhellyel

Konyha beépített gáztűzhellyel

Konyha beépített gáztűzhellyel

A kis modellek méretei

A gázoszlopok gyártói megértik, hogy a kis egység több, mint a modern ügyfelek, ezért törekszik a kapacitás és a méretek harmonikus összekapcsolására.

Kis oszlopokat modell gáz által képviselt nagy típusszám, melyek között gyakran talált ilyen méretek: 550h328h182 mm 590h340h140 mm.

Kompakt gázoszlop

Kompakt gázoszlop

A kompakt méretű készülék elegáns és stílusos minden belső kialakításban.

Kompakt gázkályha a konyhában

Elhelyezés a fali szekrények között

Ez a módszer a leghatékonyabb egy gyönyörű belső tér létrehozásához, amelyben a gázoszlop harmonikusnak tűnhet. A készülék két szekrény között helyezhető el, vagy a belső tér végső összetevőjeként használható.

Mielőtt elkezdi telepíteni az oszlopot, két dologra kell gondolnia. Először is meg kell határoznod a kompozíció fő összetevőjét, hogy megértsd a függőszekrényeket, vagy az oszlop lesz a vezető elem. nevezetesen:

  • Ha a konyhaszekrényt már megvásárolták, annak méretét az oszlop méretének megválasztásán kell alapulnia.
  • Ha konyhai belsőépítészeti tervezést tervez, akkor elkezdheti a gázoszlop kiválasztásával, majd méretei segítenek a bútorok kiválasztásában.
Gáztér oszlopok között

Gáztér oszlopok között

Gáztér oszlopok között

Az esztétikai pillanat mellett a belső konyha kialakításakor figyelembe kell venni a tűzbiztonsági szabályokat is:

  1. A gázoszlop mindkét oldalán szabad helyet kell hagynia. Csak három centiméter elegendő ahhoz, hogy jó szellőzési feltételeket teremtsen.
  2. Az oszlop közelében lévő konyhaszekrények falai nem éghető anyagból készülhetnek. Működés közben a gázoszlop fokozatosan felmelegszik, ami a közelítő objektumok gyulladását okozhatja. Kiváló megoldás a bútorok további védelme a nem éghető anyagoktól.
Gázoszlop a szekrények között a konyhában

Beágyazódás a szekrénybe

El tudja rejteni a gázoszlopot a kísérteties szemekből a felső szekrényben. Ez az opció akkor használható, ha a készülék nem illeszkedik a belső térbe, és a legjobb megoldás az oszlop elrejtése.

Gázoszlop beépített szekrény

Gázoszlop beépített szekrény

Gázoszlop beépített szekrény

A gázoszlop elhelyezésének ezt a módját különös figyelmet kell fordítani a tűzbiztonságra:

  • A készülék ne érintse meg a bútorok falát. Helyezze a helyiséget az oszlop jól szellőztetése érdekében fűtött állapotban.
  • Az oszlop alatt lévő szekrénynek nem szabad a felső, alsó és hátsó falra néznie. Más szavakkal, csak az ajtóból áll. Bár szükség esetén hozzá lehet adni egy alsó vízszinteset a szekrény kialakításához, akkor több nyílással kell rendelkeznie a szellőzéshez.
Gázoszlop a szekrényben a konyhában

Gázoszlop a szekrényben a konyhában

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =