A mosógép megreked, ha megnyomja

A mosógép megreked, ha megnyomja

A modern mosógépek nagyon csendesen működnek az első modellekhez képest, amelyek igen erősen csörgedezettek, különösen a spin-off folyamat során. Most az idegen hangok megjelenése jelzi, hogy a mosógép nem rendben van. Ha a készülék csörömpölni kezd, akkor azonnal be kell azonosítania az okot. Még akkor is, ha a probléma nem súlyos, jobb, ha azonnal megszüntetjük. A pletyka egy olyan bosszantó tényező, amely akadályozza a pihenést, és ezenkívül bajt okozhat a szomszédai számára.

Ebben a cikkben meg fogjuk mondani, hogy miért ugrott el a készülék, miközben fonódik, és hogyan lehet rögzíteni.

Miért nagyon zajos a gép - gyakori okok

Nézzük meg a legfontosabb okokat a hum megjelenésének.

Az extrém hangok a fonás során a következő esetekben fordulhatnak elő:

 • a mosógép működtetése előtt elfelejtették csavarozni a csavarokat, amelyeknek meg kell erősíteniük a tartályt a készülék szállítása során;
 • Az egyik csapágy kopott vagy sérült;
 • Idegen tárgy érkezett az üregbe a tartály és a dob között;
 • a dob csigolyára erősített meghajtó öv meglazult;
 • a tartály mindkét oldalán elhelyezett ellensúlyok gyengén rögzítettek;
 • A gumi mandzsetta lecsúszott a kapu szélén, vagy nem illeszkedik a mérethez;
 • hibák történtek a mosógép telepítésekor.

A mosógép elhasználódott csapágyának cseréje, ha megnyomja a zuhanást

Ellenőrizze és cserélje le a mosógép mandzsettáját, ha mosást és csavarodást okoz

Mit tegyek?

Ha az ok az elfelejtett csavaroknál tartja a tartályt, csak ki kell távolítania őket. Általában ezek a csavarok rögzítik a rugókat, amelyekre a tartály lóg. A mosógép hátulján találhatóak, és csavarhúzóval csavarva minden probléma nélkül.

A mosógép szállítási csavarjai

Ha ez egy kimerült csapágy, cserélje ki azt a tömlődobozt. A csapágy levételéhez le kell szerelni a mosógépet, ki kell húzni a tartályt és ki kell venni a dobot. Ehhez olvasson egy cikket arról, hogyan cserélheti le a csapágyat egy mosógépben, vagy nézze meg a videó bemutatóját a cserére.

Ha az idegen tárgyak bejutnak a készülékbe, Szükség van azok eltávolítására, hogy ne károsítsák a mechanizmust. Ehhez a szerszámot is le kell szerelni, hogy ellenőrizze a tartályt és távolítsa el az elzáródást.

Olyan idegen tárgyak eltávolítása, amelyek zajt okoznak a mosógépben

Ha az ok a szíjtárcsában van, Meg kell vizsgálnia annak rögzítését és a heveder integritását. A rögzítés lazulhat, és a hajtószíj könnyedén elszakadhat az egység hosszú üzemideje miatt. A kopott öv helyett egy új, és a csigafolyó gyengített rögzítését kell megszerezni - szerszámokkal húzni.

Ha ellensúly, ez a probléma könnyen megoldható. Az ellensúlyok szükségesek ahhoz, hogy a mosógép kevesebbet vibráljon a centrifugálás során. Ha ezek a szerkezeti elemek hibásak, akkor a rezgések erősödnek, ami egy zümmögést eredményez. Az ellensúlyokkal járó leggyakoribb bontás a rögzítések gyengülése. Ugyanúgy, mint az előző esetben, a meglazított rögzítőelemet egyszerűen szigorítani kell.

Ha a gumi mandzsetta hibás, akkor helyénvaló helyettesíteni. Azonban van egy "nép" módszere a probléma megoldására. Ezt egy csiszolópapírral végezzük, amely a tömítő mandzsetta és az elülső panel között helyezkedik el. Ezután a mosási üzemmódot üres dobon indítja el. Ezután csak ki kell távolítania a csiszolópapírt, és meg kell tisztítania a gumi és a csiszolópapír dobját. Úgy gondolják, hogy így gyorsan beállíthatja a hibás mandzsettát.

Ha úgy dönt, hogy kicseréli a mandzsettát, olvassa el a következő videót arról, hogyan kell megfelelően csinálni.

Ha ez nem bomlás, és egy nem megfelelően csatlakoztatott mosógépben minden csatlakozást le kell szedni és újra csatlakoztatni, a használati útmutatót pontosan követve. Ha kétségei vannak abban, hogy megfelelően csatlakozhat a szennyvízcsatornákhoz és a vízvezetékekhez, akkor jobb, ha ezt a munkát szakembernek bízza.

megelőzés

Ha a gomb megnyomásakor megszünteti a buzz okát, meg kell győződnie arról, hogy az idegen zaj nem jelenik meg újra.

Ehhez próbálja meg követni az egyszerű tippeket:

 • Ne tegye túl a mosógépet. Töltsön be annyi kilogramm mosnivalót a dobba, mert ezt a modellt tervezték, de nem többet.
 • Ne mossa túl gyakran, engedje el az asszisztensét. A szakértők azt javasolják, hogy a styralkát naponta egyszer ne futtassák, mert egy napnak ideje lesz, hogy kiszáradjon és "pihenjen".
 • Próbálja meg gyakrabban mossa a lehető legmagasabb hőmérsékleten és a legtöbb fordulattal.
 • Ne felejtse el rendszeresen tisztítani a leeresztő szűrőt.
 • Minden alkalommal, mielőtt a ruhát a dobba rakja, ellenőrizze, hogy a zsebekben vagy a dolgok ráncaiban elveszett-e kis tárgyak.

A túlfeszített mosógép az egyik oka a zajos munkavégzésnek a forgatáskor

A ruhák nagy sebességgel és magas hőmérsékleten való mosása a zajmentes munkavégzés megelőzése érdekében

A mosógép szűrőjének tisztítása a fonás közben nem zajos működéshez

Rendelje meg a mérlegképződés és a meszes lerakódások rendszeres megelőzését. Hogyan kell végrehajtani az ilyen megelőzés, nézd meg az ukrán program "Minden jó lesz."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 15