A mosógép üzemmódjai és funkciói

A mosógép üzemmódjai és funkciói

Egy modern mosógépben könnyen le lehet mosni az ágyneműt és a gyermekruhákat, valamint a selyem ruhákat, gyapjú pulóvereket, sportruházatokat vagy függönyöket. Fontos csak a megfelelő mosási üzemmód bekapcsolása vagy bizonyos funkciók kiválasztása.

Mosógép üzemmódok

Alapmódok

A különböző modellek különböznek a különböző módok és funkciók listáján, de néhány üzemmód megtalálható szinte minden eszközben. Mind a Bosch, mind a Zanussi gépeken, valamint a Samsung, az LG és más gyártók modellekben választhatók. Ezek a következők:

 1. Pamut mosás. Ezt az üzemmódot a legáltalánosabbnak nevezhetjük, ahogy majdnem minden automata gépen látni fogjuk. Ebben az üzemmódban erősen szennyezett pamut és ágynemű mosható. Általában az ilyen mosás biztosítja a vízmelegítést + 950 ° -ig, de van program a pamut mosására és alacsonyabb hőmérsékleten. A programon a centrifugálás maximális számú fordulatszámra van beállítva, amelyet a gép modellje megenged.
 2. A szintetikus anyagok mosása. Ez a program nagyon gyakori, és szintetikus szövetből készült ruhákhoz, valamint vegyes ruhák mosásához is használható. A víz fűtése ehhez a programhoz általában + 600 ° C-ig terjed. A mosás ebben a módban igen hosszú, és a rendelkezésre álló maximális sebességet használják a forgatáshoz.
 3. Kézi mosás. Egy ilyen közös rendszert választanak a vékony ruhák varrásával ellátott ruhák mosására, amelyek alapos gondosságot igényelnek. A Tulle-t gyakran törlik a program. A kézi mosáshoz használt vizet általában +300 vagy +400-ra melegítik. A dob forgása ebben a módban lassú és pontos, de nincs centrifugálás.
 4. Kenyérsütés. Az előző rezgéshez hasonlóan ez a mosás olyan vékony textíliák számára ajánlott, amelyeknek óvatos kezelésre van szükségük, de a fő különbség a kis fordulatszámú fonásprogramban való jelenlét.
 5. Gyapjú mosás. Ez a program a legtöbb gépben rejlik, és a gyapjúból készült dolgokra készült. Ez az üzemmód gyengéd mosást biztosít, kevés vízmelegítéssel és spin nélkül.
 6. Napi mosoda. Ez a program viszonylag gyors (átlagos időtartama 40-60 perc), így nem túl szennyezett ruhák tisztítására. A mosás alatt a víz +300 vagy +400 fokos fűtésre kerül, és a gép nem teljesen fel van töltve mosással.
 7. Gyors mosás. A rövid ciklusú mosogatóprogram szinte minden gépben jelen van, és másképpen hívható le, például "Szupergyors mosás", "Gyors 15", "Gyors 29", "Express 15" és így tovább. Ezt az üzemmódot a kevésbé szennyezett ruhákhoz kell választani, amelyet gyorsan meg kell mosni. Az ilyen programok időtartama legfeljebb 30 perc, a víz +300 vagy +400-ig fűthető, és a maximális sebesség a forgatáshoz van beállítva.
 8. Intenzív mosás. Ennek a rendszernek a fő célja a nagyon szennyezett ruhák mosása. Mivel a szokásos módon magas hőmérsékleten (+ 60 + 900 ° C) melegíti a vizet egy ilyen programban, ez a mosás nem ajánlott a finom szövetekhez. A program időtartama 90-120 perc.
 9. Előmosás. Ez a mód két egymást követő mosás, ezért a por adagolójába két részre kell mosni a különböző rekeszekben. A programot nagyon piszkos mosáshoz használják foltokkal, amelyeket eszik, és normál körülmények között nem lehet lemosni.

Ikon megnevezések a használati utasításban

Az ikonok megjelölése a használati utasításban található

További üzemmódok

A mosógép egyes modellek standard és legelterjedtebb módjai mellett további ilyen módokat is találhat:

 • Szárítás. A dolgok szárítása csak a mosógépekben lehetséges, amelyek ezt a kiegészítő rendszert biztosítják. A szárítás finom lehet, ami azt jelenti, hogy a ruhadarabot kissé megrázzák a program alatt a ráncok megakadályozása érdekében. Néhány gépben gyorsabb szárítás is lehetséges, de ez a program csak hőálló anyagok szárítására ajánlott.
 • Gazdaságos mosás. Ennek a programnak a főbb jellemzői az alacsonyabb vízáramlás és a minimális fűtés, ami szintén alacsonyabb villamosenergia-fogyasztást eredményez. Egyes gépeken ilyen programot "eco" -nak neveznek. A mosás kb. 50-60 percig tart, és a vizet +40 ° C-ra melegítjük.
 • Mosás hideg vízben. A programot olyan ruhák mosására használják, amelyek hővel károsodhatnak. Jellemzően ez az üzemmód olyan dolgokra van kiválasztva, amelyeket kézzel vagy finom szintetikus anyagokkal kell mosni.
 • Mosás áztatással. Ez a kiegészítő program foltok és erős szennyeződések eltávolítására szolgál. A gépbe töltve a ruhanemű vízben marad egy ideig, majd a mosási üzemmód + 400 ° C-os hőmérsékleten kezdődik. Összességében ez a mosás kb. 60-120 percet vesz igénybe.
 • A függönyök mosása. Ez az üzemmód előmosást biztosít, és függönyökhöz és függönyökhöz használható.
 • Mossa a farmert. Egy ilyen programon a dolgokat denimből és farmerből, valamint sötét textíliákból mosják.
 • Selyem mosása. Ez a program selyem- és szintetikus keverékekből készült ruhák mosására szolgál.
 • Mosó takaró. Egy ilyen programon mossa le a különböző típusú takarókat és takarókat.
 • Bio-Care. Ez az üzemmód magában foglalja az enzimekkel ellátott tisztítószereket. Mivel magas hőmérsékleten megsemmisülnek, a program alacsonyabb mosási hőmérsékletet határoz meg.
 • Gyermekek mosása. Ennek a módnak a jellemzői a magas hőmérséklet és további öblítés. Ennek eredményeképpen a gyermek ruháit teljesen megtisztítják, tisztítószerekből és foltokból.
 • Sport dolgok mosása. Egy ilyen program segíti a sportruházat és cipők mossait. Néhány gépen többféle mód van a szennyeződés mértékétől függően.
 • Mosó ingek. Egyes gépek különleges programokat tartalmaznak az ingek és az üzleti ruhák mosásához.
 • Éjszakai mosás. Ez a program csendes működést biztosít a gépnek és a végleges centrifugálás hiányában. A mosás befejezése után a készülék nem bocsát ki jelet, hanem egyszerűen kikapcsol.

Ruhaszárító jelvények

Minden ruhán vannak jelvények, amelyek egy dolog gondozásáról szólnak. A mosási üzemmód kiválasztásakor figyelembe kell venni

Főbb funkciók

A legtöbb mosógép jobb mosásához lehetőség van további funkciók kiválasztására, amelyek a következőket foglalják magukban:

 • Spin. Ennek a funkciónak köszönhetően a ruhaneműt külön is préselheti a kívánt sebességgel.
 • Lecsepegtetjük. Az ilyen funkciót olyan helyzetekben mutatják be, ahol a gépből vizet kell leengedni, de nem szabad öblíteni vagy spinálni a ruhát.
 • A vasalás megkönnyítése. Ez a funkció, amely számos gépben jelen van, lehetővé teszi, hogy a mosás után ne legyen rongyos mosoda. Az eszköz speciális funkciója, amikor ez a funkció aktiválódik, a közbenső centrifugálás megszakadása és az enyhén nagyobb vízmennyiség használata az öblítéshez.
 • Fél terhelés. Ennek a funkciónak köszönhetően megmentheti a mosást olyan helyzetekben, amikor nincs túl sok mosnivaló, és sürgősen meg kell mosni. Miután a funkciót a funkció aktiválásával feltöltette, a mosási idő lerövidül.
 • Késleltetett felvétel. Ez a funkció különösen értékes az elfoglalt emberek számára, mivel lehetővé teszi a mosó- és mosószer betöltését, és a kiválasztott idő elindítását. Általában ezt a funkciót használják a mosott mosáshoz reggel, vagy a munkából való visszatéréshez.
 • Az öblítés késleltetése. Ez a funkció olyan helyzetekben keresendő, amikor a mosás után nem lehet azonnal eltávolítani a dolgokat a gépről. Ha bekapcsolja ezt a funkciót, a készülék belsejében tartja a vizet, amíg a szakember bekapcsolja a lefolyót vagy a centrifugálást.
 • További öblítés. Ha ez a funkció be van kapcsolva, még egy öblítést adunk a mosási üzemmódba. Ez a funkció hasznos az allergiában szenvedőknek vagy a kisgyermekek szüleinek, mivel ez lehetővé teszi a tisztítószer-maradványok tisztításának jobb tisztítását.
 • Öblítsük le a mosdóval. E funkció külön beillesztése lehetővé teszi a ruhák öblítését, majd összenyomását.
 • Kapcsolja ki a centrifugálást. Ennek a funkciónak a használata releváns azokon a dolgokon, amelyek a spin folyamat során károsodhatnak. A gép ezután kihagyja a centrifugálást és befejezi a programot.
 • A vízszint szabályozása. Ilyen funkció és aktiválás jelenlétében a készülék meghatározza a mosandó ruhadarab mennyiségét a tartályban, majd a megfelelő mennyiségű vízzel tölti fel a tartályt, hogy a vizet enyhén elhasználják.
 • Gyermekvédelem. Ennek a funkciónak a felvétele akadályt jelent a gép megnyitásához a mosási folyamat során.

Mosógép vezérlőpanel

tippek

 • A gépet örömmel töltötte be, és jól mosta a ruhát, ezért a ruhákat megfelelően kell rendezni, a szövet típusától és a szennyezettség szintjétől elkülönítve.
 • Mielőtt betöltené a dolgokat a gépbe, győződjön meg róla, hogy a zsebekbe nézzen, kizárva az érmék, gombok és egyéb tárgyak bejutását a tartály belsejébe.
 • A villám és a ruhák gombjait a mosás előtt be kell nyomni.
 • A kötött ruhákból származó dolgok mosása előtt, valamint a mahro köntös kifordul.
 • A paplanhuzatokat és párnahuzatokat a készülékbe való berakás előtt ajánlatos felrázni.
 • Ne töltsön túl nagy mennyiségű ruhadarabbal a tartályt. Töltse fel a gépet egyenletesen, a gyártó ajánlott rakodási sebességének megfelelően.
 • A mosogatószert megfelelő rekeszre kell lefedni és a gyártó által ajánlott dózisokat használni. A szabálynak való megfelelés elmulasztása befolyásolja a gép mosásának és kopásának minőségét.

A mosógép kiválasztásakor figyelembe kell vennie a "Eldorado" csatorna videóját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 20