A mosógépek típusai

A mosógépek típusai

Egy kicsit több mint száz évvel ezelőtt megjelentek az első mosógépek, amelyeknek minimális funkciójuk volt, de megalapozták a mosási folyamat gépesítésének fejlődését.

Mosógépek

A mai napig elegendő mosógépben mosogatni, és minden szükséges műveletet végrehajtani személyenként:

 • mossa;
 • megnyugszik
 • nyomja meg;
 • egyes esetekben megszárad.

Mindezt egy mosógép végzi. A megfelelő opció kiválasztásához figyelembe kell venni azokat a típusokat, amelyekre osztják őket.

Mosógépek

A mosóhely elhelyezése

A mosogatógép mosogatógépeinek típusától függően a mosógépeket a következőkre osztják:

 • aktivátor;
 • dob.

Az aktivátor mosása a műanyag kör elforgatásával történik, amely a tartály alján található, és csak a forgatás történik a dobban.

Mosógép aktivátor típusa

Mosógép aktivátor típusa

A dob típusú mosógépekben minden folyamat, a vízgyűjtés és a fonás között, a dobban történik. Ez a típus két további részre osztható, attól függően, hogy a textíliák lefektetése felülről vagy oldalról történik-e.

Mosógép dob típusa

Dobtöltet

Meg kell választania, hogy melyik rendszerindítási opció az Ön számára legmegfelelőbb. Vannak függőleges és elülső terhelések.

 • Függőleges betöltéssel a mosás megkezdése után a felső fedél kinyitása és az elfelejtett vászon feljegyzése, valamint az ilyen gépek nagy mennyiségű mosandó ruhaneműre tervezve - 5 kg-tól. De a polc teteje polcként nem működik. Nem lehet ilyen gépet a mosogató alá helyezni, vagy bútorozni, például a konyhában. Igen, és az ilyen berendezések költsége 20% -kal több lesz, mint az elöltöltéssel.
 • Elöltöltős mosógépek - a fogyasztók legáltalánosabb választási lehetősége. Az ilyen típusú hatalmas tartomány lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyanat, amely tökéletesen illeszkedik a ház belsejébe. Az elöltöltéssel ellátott gép bútorokba építhető. Figyelje a mosási folyamatot, segít az üvegablakban. Az egyetlen hátrány lehet az, hogy további helyre van szükség az ajtó kinyitásához és a ruhanemű berakásához.

Mosógép elöltöltéssel

Mosógép függőleges terheléssel

A motor típusa szerint

A mosógépben kétféle motor használható:

 • kollektor;
 • inverter.

Az első lehetőség alternatív árammal működik, további eszközök nélkül, de mivel a munkát ecseteken végzik, a motor kellemetlen zajokat bocsát ki, és a gép nagyon hangos. Ez a lehetőség nem mindig megfelelő, ebben az esetben érdemes megfontolni az inverteres motorral rendelkező gépeket. Nincs benne ecset, mivel egyenárammal működik, de átalakítóra van szükség. Az ilyen motorok nagyon megbízhatóak, a gyártók 10 évig garantálják őket, de a gép költsége növekszik.

A mosógép csöndje nem csak a motoron, hanem a hajtáson múlik. Nézzük részletesebben

A mosógép kollektor motorja

A mosógép inverter motorja

Hajtástípus szerint

A meghajtók a következőkre oszthatók:

 • közvetlen;
 • öv.

Minél egyszerűbb a meghajtó, annál megbízhatóbb. Ez a lehetőség, hogy a közvetlen hajtás, amely a dob tengelyéhez csatlakozik, és csendesen működik, felszabadítja az alkatrészeket a kiegészítő terheléstől, növeli az élettartamot és csökkenti a rezgéseket. Azonban a nagyszámú pluszok ellenére az ilyen meghajtású autók csak jól ismert márkákat gyártanak, és a hatótávolságuk meglehetősen kicsi.

A mosógép közvetlen meghajtása

A leggyakrabban gyártott mosógépek öves hajtással.

A mérettől függően

A mosógép méretétől függően a mosandó ruhanemű mennyisége változhat. Itt kell elindulnia, ahova a gépet telepíteni fogják, és milyen helyet vehet igénybe.

 • A legfeljebb 48 cm-es mélységű mosogatógépek könnyen állhatnak a mosogató alatt vagy a kis helyiségekben, de a mosandó ruhák mennyisége egy terhelésnél - 4-7 kg-os csökken.
 • Teljes méretű mosógépek, amelyek 12 kg-ig terjedő ruhák készítésére szolgálnak, de méreteik is jelentősen nőnek. Az ilyen gép mélysége eléri a 62 cm-t. A gyártók nagy átmérőjű ajtókat készítenek az ilyen gépeken, hogy nagy dolgok helyezhetők be.
Keskeny mosógép

Teljes mosógép

Légbuborékos mosógép

Ez a típusú mosógép nem túl gyakori hazánkban, de az amerikai állampolgárok aktívan használják őket. Nagyon gazdaságosak a villamosenergia-fogyasztás szempontjából. A mosás teljes folyamata 50 percig tart. Ezek drágák, azonban a következő előnyökkel jár:

 • Figyelembe veheti őket akkor is, ha nincs folyó víz a házban.
 • Csak hideg vizet használnak. A fehérnemű nem ül le.
 • A dolgok hosszabb ideig tökéletes állapotban maradnak, mivel a mosásnál nincs súrlódás a ruhák között.
Mosógép légbuborék típusa

További jellemzők

 • Szárítás. Mosógép vásárlásakor felmerül a kérdés, hogy szükséges-e a szárítás. Természetesen, ilyen funkcióval a fogyasztónak lehetősége van rá, hogy az erkélyen vagy a fürdőszobában ne viseljenek ruhát. A szárítással rendelkező mosógépet azonban felelősségteljesen kell megközelíteni. A választása, hogy megálljon egy drágább változata a híres gyártó. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a szárítási funkció nem működik megfelelően: ne szárítsa meg vagy szárítsa meg a ruhát. Ez a szövetek károsodásához vezet. Szükséges figyelembe venni azt is, hogy a funkció használata növeli a felhasznált energiát.
 • Az anyag, ahonnan a dob készül. Eddig a dob rozsdamentes acélból vagy műanyagból készült. Az első lehetőség számunkra sokkal ismertebb, és első pillantásra praktikusabb. Azonban a modern műanyag is megbízható, plusz a vízmelegítés gyorsabb, és a ruhanemű fonása nagyon nagy fordulatszámon történik. A rozsdamentes acél dob nem rendelkezik ilyen lehetőséggel. Bár az optimális sebesség, amely nem hordoz további terhet a ruhaneműben, 800 fordulat / perc - a pamut és a finomabb anyagok esetében 400 fordulat / perc.
 • Éjszakai mosás. Ennek a programnak a fonása hiánya miatt nem aggódhat a szomszédoktól, akik panaszkodhatnak, és a gyermekek felébresztéséről. A gép az öblítés után kikapcsol, anélkül, hogy a víz lefolyna. Reggel csak az optimális centrifugálási mód kiválasztása és a mosás befejezése szükséges.
 • Késleltetett indítás. A mosogatás végrehajtása egy adott időre, ez a funkció.
Mosó / szárító

Mosógép éjjeli programokkal

Mosógép halasztott indítással

A mosógép kiválasztását felelősségteljesen kell megközelíteni, mivel ez a háztartási berendezést nem egy évig vásárolja meg. És Önnek munkát kell vállalnia Önnek semmilyen további költség nélkül, legalábbis a gyártók számára. De nehéz a laikus számára, hogy választást tudjon választani a gyártók által képviselt mosógép a sokféleség. Az alábbi videó segít abban, hogy a mosógépet a megfelelő választási lehetőséggel helyettesítse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 2 =