Kompakt mosógépek

Kompakt mosógépek

Az ország lakóingatlanainak többsége a régi, szovjet építésű házakban található. Mindegyikük egyes tervezési sajátosságokkal egyesül, köztük a lakosság különleges elégedetlenségét a közeli konyhák és kis fürdőhelyek okozzák. A szabad helyhiány esetén a bútorokat és a háztartási készülékeket gondosan kell kiválasztani: nem csak a funkcionalitás, hanem annak mérete is fontos.

Kompakt mosógép a mosogató alatt

A kompakt mosógépek megjelenése valódi üdvösséggé vált számunkra, mert most már a legkisebb lakásban is lehet ezt a hasznos eszközt összeszerelni. Napjainkban a háztartási készülékek nagy gyártói egy sor kompakt mosógépet gyártanak. Az ilyen eszközök előnyeiről és hátrányairól, valamint azok fajtáiról részletesen megismerjük a mai cikket.

Kompakt mosógép

Kompakt mosógép függőleges terheléssel

nyalánkság

A kompakt mosógépek előnyei:

 • Kis méret - ez a fő előnye ennek a típusú styaroknak, amely gyakran a meghatározó tényező a választás, a vevők, akik szigorúan korlátozott területen.
 • alkalmassága - a modern kompakt modellek ugyanolyan funkciókkal rendelkeznek, mint a teljes méretű mosógépek. Tehát ne felejtsd el, hogy ilyen eszköz beszerzésével elveszíted a lehetőségeket.
 • gazdaság - a kompakt mosógépek kevesebb vizet és villamos energiát fogyasztanak, bár ez nem befolyásolja a mosás minőségét.
 • Tartály kapacitása - fontos paraméter számos felhasználó számára, különösen nagy családok számára. A szerény méretek ellenére a kompakt stylalkák szabványos tartályokkal vannak felszerelve. Akár 8 kg maximális terhelésű modelleket is találhat.

Kompakt mosógép

ellenérvek

A kompakt mosógépek hátrányai sokkal kisebbek, mint az előnyök. A szakértők két fő hiányosságot neveznek:

 • ár - Az, aki meg akarja menteni egy kompakt modell megvásárlásával, valószínűleg csalódni fog. Az ilyen stiralki és hasonlók költsége a teljes méretű gép jellemzői esetében megegyezik.
 • Korlátozott választás - Sajnos nem minden háztartási készülék gyártója foglalkozik kompakt modellek gyártásával. Találjon ilyen népszerű céget egy népszerű cég által, nem lesz nehéz, de kompakt stilalki egy kevéssé ismert márkából, inkább ritkaság.

Kompakt mosógép

Kompakt mosógép

Letöltés típusa

A háztartási készülékek piacán bemutatják a kétféle típusú rakodó - első és függőleges mosógépeket. Ez a paraméter gyakran meghatározó a styralka kiválasztásánál, ezért alább részletesebben megismerjük a különböző terhelésekkel rendelkező kompakt eszközöket.

Első rakodás

A modell

Méretek, cm

Maximális terhelés, kg

Centrifugálási fordulatszám, fordulatszám

Jellemzők

Átlagos ár, dörzsölje.

Eurosoba 1000

46x46x68

legfeljebb 4

500/1000

- beágyazási lehetőség;

- kézi összeszerelés;

- fémtartály;

- mechanikus kiegyensúlyozó rendszer;

- alacsony víznyomáson dolgozik;

- hidraulikus lengéscsillapítók;

- a mosogató alá helyezésének lehetősége;

36990

Indesit WISL 103

60x40x85

legfeljebb 4,5

1000

- beágyazási lehetőség;

- mosás indítási késleltetés

16000

LG F1096WDS5

60x44x85

legfeljebb 6,5

1000

- 13 mosási program;

- hipoallergén

28000

Samsung WW60H2210EW

60x45x85

legfeljebb 6

1200

- kerámia fűtő;

- emlékezve az utolsó beállításokra

24500

Bosch Maxx 5 VarioPerfect

60x40x85

legfeljebb 5

1000

- feszültségszabályozó;

- gyermekvédelem

28000

Candy Aquamatic AQ 1D 835

51x46x70

legfeljebb 3,5

800

- 16 mosási program;

- lehetőség a mosogató alá helyezésre

18000

Az elöltöltős mosógépek a vásárlók körében legnépszerűbbek, mivel úgy vélik, hogy kényelmesebbek és praktikusabbak, bár kevés helyet igényelnek a beszereléshez. Tekintse meg a kompakt mosógépek legérdekesebb változatát, amelynek elülső típusú rakodási módja van.

Kompakt mosógépek

Függőleges rendszerindítás

A vertikális terhelésű mosógépek azoknak a választása, akik számára fontos, hogy a ház szabad térének minden centiméterét racionálisan használják. Kevesebb helyet foglalnak el, mint a front-end gépek, és kompakt modellek, és még a legszűkebb partíciókban is telepíthetők. Figyelemre méltóak a függőleges terhelésű kompakt mosógépek legnépszerűbb modellei.

A modell

Méretek, cm

Maximális terhelés, kg

Centrifugálási fordulatszám, fordulatszám

Jellemzők

Átlagos ár, dörzsölje

Whirlpool AWE 7515/1

40x60x90

legfeljebb 5,5

1000

- 18 mosási program;

- hab kontroll

26000

Candy EVOT 10071D / 1-07

40h63h88

legfeljebb 7

1000

- kiegyensúlyozó ellenőrzés;

- túltöltés elleni védelem

24000

Indesit ITW A 5851 W

40h60h85

legfeljebb 5

800

- kerekek jelenléte;

- gyermekvédelem

21000

Zanussi ZWY 51004 WA

40x60x85

legfeljebb 5,5

1000

- Gyapjú mosás;

- a mosási hőmérséklet kiválasztása

23000

Candy EVOT 10071 D

40x60x85

legfeljebb 7

1000

- 18 mosási program;

- mosás indítási késleltetés

23500

Tank egy keskeny mosógépben, függőleges terheléssel

Kompakt mosógép függőleges terheléssel

méret

A kompakt mosógépek egy sorában kétféle ilyen eszköz különböztethető meg: keskeny és szűk. Ami ezek, és hogyan különböznek, részleteket lásd alább.

keskeny

Úgynevezett keskeny mosógép maximális mélysége 45 cm. A mélysége a legtöbb ilyen modell 40 és 45 cm. Általában az osztály attribútum csak keskeny mosógépek elöltöltős típusú, függőleges modellek már van egy mélység lényegesen kisebb, mint a standard.

A keskeny stylalk minimális mélysége kb. 30 cm. Általában ezek a gépek nem tartalmaznak sok ruhát - 3,5 - 4,5 kg. A tartály kis mérete és nagyon korlátozott mérete ellenére a keskeny mosógépek nem olcsóbbak, mint a hagyományosak.

A felhasználók között a keskeny eszközök legnépszerűbb modelljei a következők:

 • Vestel WM 640 T - mélység 40 cm, ára 8000 rubel;
 • Bosch Maxx 5 Speed ​​Edition WLX 20163 OE - mélység 40 cm, ár 13000 dörzsölés;
 • BEKO WKL 15105 - mélység 45 cm, ára 8000 rubel;
 • LG F1056MD - mélység 44 cm, az ár 12000 rub.

Keskeny mosógép

Superuzkie

Supernatural name mosógépek szabványos szélesség (elég furcsán) és magasság, de nagyon kicsi mélység. A természetfeletti alátétek szokásos mélysége 30-35 cm. Mivel szabványos magasságuk van, nem alkalmasak a mosogató alá helyezésre.

Annak ellenére, hogy sokkal kisebb a mélységük, az ilyen készülékek maximális dobtöltete ugyanolyan, mint a keskeny modelleknél. A szuper vékony mosógépek gazdaságosak a víz- és villamosenergia-fogyasztással kapcsolatban. Ami az árakat illeti, hasonlóak a keskeny mosógépekhez. A szuper-tiszta mosógépek modellek közül érdemes megemlíteni a következőket:

 • Candy Holiday 104 F - mélység 34 cm, ár 11000 rub;
 • Indesit WIUN 81 - mélység 33 cm, az ár 10 000 rubel;
 • "Atlant 35M81" - mélység 33 cm, az ár 14000 rubel;
 • Hotpoint-Ariston ARUSL 105 - mélység 33 cm, ár 16000 rub.
Szuper tiszta mosógép

A mosdó alatt

Kompakt mosógépek a legmegfelelőbbek a mosogató alá történő beépítéshez. Ez a megoldás lehetővé teszi a legoptimálisabb módszert a vízvezetékben és a bútorok elhelyezésekor a fürdőszobában, anélkül, hogy a szokásosan szűk konyhába zuhanna további háztartási készülékekkel.

Mosógép a mosogató alá

Annak biztosítása érdekében, hogy a sztirol szabadon illeszkedjen a mosdó alá, miközben nem zavarja a normális vízkiömlést és a mosogatóhoz való szabad megközelítést biztosítja, számos követelménynek meg kell felelnie:

 • magasság legfeljebb 70 cm;
 • szélessége legfeljebb 50 cm;
 • mélység legfeljebb 50 cm;
 • elülső terhelés típus.

Ezenkívül a héj éleit ki kell húzni a mosógép fölött, megvédve a készüléket a fröccsenő víztől.

Kompakt gép a mosogató alatt

Kompakt gép a mosogató alatt

Nem minden mosogató illeszkedik a mosógép alá. Mely mosogató alkalmas mosógépre, olvassa el egy másik cikket.

süllyesztett

A beépített technológia a modern élet ismerős tulajdonságává vált, lehetővé téve az új helyet a lakásban. Ez egy hihetetlenül szép és kényelmes megoldás. Annak ellenére, hogy drágább, mint a hagyományos háztartási készülékek, a vevők hajlandóak túlfizetni az ergonómiát és a szép megjelenést.

Gyakran vásárolnak kompakt mosógépeket, hogy integrálják őket a konyhába vagy a fürdőszoba alatti pult között. Ehhez a gépnek kis magasságú és mélységűnek kell lennie, és természetesen képesnek kell lennie az elülső terhelésre.

Beépített mosógép

Gyakran előfordul, hogy a stylalk előlapja az ajtó mögé rejtőzik, és így a készüléket a szekrény vagy a szekrény alatt eltakarja.

Beépített mosógép

Beépített mosógép

Beépített mosógép

Szárítással

Hogyan lehet megtalálni a lakásban a ruhadarabot? Ezzel a problémával a városi lakosok gyakran találkoznak. Nem sok lehetőség van: lefésülni a ruhát a loggián, nyújtani a mosogatószálat a fürdőszobában vagy vásárolni egy hordozható szárítót. Azok, akik készpénzben korlátlanok, ajánljanak egy korszerűbb megoldást - egy mosógépet, amely a ruhadarabok szárítását szolgálja.

A nyilvánvaló előnyök mellett, mint például az idő és a tér megtakarítása, ez a lehetőség jelentős hátrányban van - ez nagy költség.

A kompakt modellek árai 50000 dörzsöléssel kezdődnek

Mosó / szárító

Mosó / szárító

Mosó / szárító

A legösszetettebb mosógép

A kompakt mosógépek közül valódi "hüvelyk" áll, amely a legkisebb méreteket öleli fel. A háztartási készülékek katalógusában sikerült megtalálni a legkisebb méretű gépet, a falra szerelhető kivitelben is. Tudjon meg többet erről a falra szerelhető mosógép cikkében.

Tény, hogy ezek a modellek kerülnek bemutatásra két - Daewoo Electronics DWD-CV701 PC és a Daewoo Electronics DWD-CV701JC. A legtöbb paraméter van egybeesik: méretei - 55x29x60 cm; tömeg - 17 kg, a maximális terhelés - 3 kg, a centrifugálási sebesség - 700 fordulat / perc, 6 mosási programok. Az ilyen baba nem olcsó. Ezeknek a modelleknek az átlagára 20-23 ezer rubel.

Mosógép Daewoo Electronics DWD-CV701 PC

Mosógép Daewoo Electronics DWD-CV701JC

Márka áttekintése

Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a leghíresebb márkájú kompakt mosógépekkel.

 • Az Indesit egy olasz cég, amelyet a múlt század végén alapítottak; kezdetben gáz- és elektromos fűtőberendezéseket, majd átkapcsolt nagy háztartási berendezésekre. A gyártó legnépszerűbb mosógépek modellek: IWUB 4085, IWSB 5085, IWUC 4105.
 • Az LG egy dél-koreai vállalatcsoport, amelynek története a 20. század közepén kezdődik. A vállalat által gyártott első termékek kozmetikumok, háztartási vegyszerek és műanyag termékek. A kompakt LG mosógépek széles választékában figyelmet kell fordítani az F-1089ND, F-1096SD3, F-80C3LD modellekre.
 • A Bosch a század nyolcvanas évében Németországban alapított aggodalom. A villamosáru gyártásával kezdődően a vállalat fokozatosan az építőipari gépek és az elektronika nagy gyártója lett. A kompakt mosógépek osztályának legjobb képviselői a WLG 20060, WLG 20260, WLG 24260.
 • A Candy egy másik meglehetősen régi cég Olaszországból (több mint 60 évvel ezelőtt alakult). Először a mechanikai eszközök javításával és gyártásával foglalkozó vállalat, majd a konyhai készülékek gyártását. A gyártó legsikeresebb kompakt modelljei a következők: GC4 1072 D, GC4 1051 D, GC4 1061 D.
 • A BEKO egy török ​​gyártó, amely 1967 óta létezik a háztartási készülékek piacán. A kilencvenes években a vállalat hazánkban megnyitotta a termelést - az üzem Kirzhach városában található. Itt találhatók az orosz vásárlók számára legkedveltebb kompakt styaroksok: WKB 61001 Y, WKB 50801 M, WKB 51031 PTMA.

A bemutatott videóban megismerheti a Candy kompakt mosógépének jellemzőit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 4