Mi az inverter motor egy mosógépben?

Mi az inverter motor egy mosógépben?

A 2005-ös koreai aggodalom mérnökei által létrehozott inverteres motor, amely teljesen új szintre emelte a mosógépek gyártását. Összehasonlítva elődei, ez a motor már jobb műszaki jellemzőket is, kopásállóbb, és ezért sokkal hosszabb. Ez az oka annak, hogy az inverteres motorok ilyen gyorsan népszerűsödnek, és egyre több gyártó veszi igénybe ezeket az egységek gyártási technológiáját.

Inverter motor a mosógépben

A modell jellemzői

A fő jellemzője az ilyen típusú motor jelenléte egy speciális eszköz - inverter (inverter), amely szabályozza a sebességet forgatható dob és a frekvencia átalakító áram DC-AC. Ez lehetővé teszi a mechanizmus működését a lehető legnagyobb pontossággal.

Inverteres motoros mosógépek

A hagyományos motorok a mozgatható rész a motor - a rotor (ez az úgynevezett „horgony”) az áramot a kefék: a forgórész tekercselés a mágneses mező jelenik meg, és elkezd forogni. A mozgás sebessége a hálózat feszültségétől függ.

Az inverteres motorok forgási sebességét a frekvenciaváltó által először átváltott feszültség határozza meg, majd azután az állórészbe táplálja. Ezért Az ilyen motorok munkája a legkisebb részletességgel szabályozható.

Inverter motor a mosógépben

nyalánkság

  • Az inverteres motorok szinte zajosan működnek. Ez a mutató különösen fontos a gyermekes családok számára; elkezdheti mosni bármikor, anélkül, hogy félni fogná a gyereket.
  • Az ilyen motorokban nincsenek olyan részek, amelyek gyorsan leállhatnak, mivel működés közben nagy súrlódásnak vannak kitéve. Ez garantálja, hogy az egység tovább tart, mint az aszinkron és kollektor "kollégái".
  • Ugyanezen okból az inverteres motorok nagyobb hatékonysággal és energiatakarékossággal rendelkeznek akár 20% -kal is.
  • Az inverteres motorok nagyon pontosan szabályozzák a dob mozgását, ami biztosítja a mosás szigorú megfelelését a deklarált üzemmóddal.
  • Az inverteres gépek nagy sebességgel préselik a ruhaneműt.

Inverteres motoros mosógépek

ellenérvek

Az ilyen típusú motorok fő hátránya az, hogy magas árat és magas javítási költségeket jelent az egység meghibásodása esetén.

Érdemes megvenni?

Mint tudják, minden a világon relatív. Annak érdekében, hogy megértsük, hogy kiválasztjuk-e az inverteres autót, nézzük meg más irányból:

  • Szüksége van csendre mosás közben? Meg kell jegyezni, hogy a közvetlen motoros hajtású gépek csendesebbek, mint az inverteres motorok. A frekvenciaváltó nagyon specifikus hangokat produkál, hasonlóan a sikolásokhoz és üvöltésekhez. Ezenkívül a berendezés hangos működésének legfőbb oka nem a motor, hanem az aktivált nanoscrew és forgó dob.
  • A gazdaság valóságos? Valójában a villamos energia fő költsége nem a motoron van, hanem a fűtőelem munkáján. Tehát csak a villamos energia 2-5% -át takaríthat meg.
  • Érdekli a hosszú élettartam? Szólva hiányában a részek összeszerelését alá súrlódás, a gyártók egy kicsit görbe lélek: a csapágyak minden motor, és számos közülük közel azonos. A fenti megállapítás elsősorban olyan kefékre vonatkozik, amelyek az armatúra tekercselését feszítik. Valójában ezek nem léteznek az inverteres motorban. Azonban az élettartamát és ezek alkatrészei - mintegy 10 éve, és a költségek helyett őket a 2-3 tartományban USD

Az inverteres motor több mint 15 évig tarthat, de biztos benne, hogy nem akarja megváltoztatni a mosógép modelljét?

  • Intenzív spin - jó? Ha nagy sebességgel forog, a ruhanemű majdnem megszárad, de a szövet gyorsabban sérül és könnyek.
  • Miért kell a fordulatszám pontossága? A mosóeszközök legfontosabb követelménye a mosás mosására való képesség. És milyen változások lesznek, hogy autót készítsenek, ez nem olyan fontos.

Inverter motor a mosógépben

A szakértők azt javasolják, hogy a mosógép kiválasztásakor először figyeljen a funkciókra. Az inverteres motor önmagában nem garantálja, hogy a gép hibátlanul lemosható.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 25 =