Învelirea casei în exterior: materiale și tehnologii

Unele materiale de construcție, din care se ridică zidurile, implică imediat necesitatea decorării exterioare a casei: imaginea este foarte inadecvată. Alții ar putea să își piardă interesul în timp. Și al treilea caz este formarea extinsă a fisurilor, care este "tratată", dar rezultatele rămân vizibile. În toate aceste cazuri, se pune întrebarea: "Cum să decorezi casa din afară". Și mai des este necesară "coaserea" - fără a utiliza o soluție sau alte mijloace similare care necesită foarte mulți bani și timp. Vreau să fac totul rapid și, foarte de dorit - ieftin și, dacă este posibil, - cu mâinile mele. Destul de ciudat, dar alegerea de materiale și tehnologii este și considerabilă.

Reguli de bază

Atunci când selectați materialele pentru placarea casei de pe stradă, nu uitați că pentru a menține umiditatea normală în incintă, permeabilitatea la vapori a materialelor ar trebui să scadă din interior spre exterior. Adică finisajul exterior ar trebui să conducă mai bine aburul decât materialul pereților. Apoi, umiditatea ridicată caracteristică locuințelor noastre va fi îndepărtată prin pereți în mod natural (explicațiile din fotografie).

Decideți cum să coaseți mai bine casa din exterior, nu uitați să luați în considerare permeabilitatea la vapori a materialelor

Decideți cum să coaseți mai bine casa din exterior, nu uitați să luați în considerare permeabilitatea la vapori a materialelor

Dacă acest principiu este încălcat, umiditatea se va acumula la limita materialelor cu permeabilitate diferită la vapori. Condensează, creând condiții pentru putrefacție, dezvoltarea ciupercilor și mucegaiului. Iarna îngheață, distruge materialul de perete și / sau finisajele. Mai devreme sau mai târziu, un astfel de sistem va trebui să fie dezmembrat și modificat.

Întreaga problemă este că această cerință este îndeplinită numai de lemn. Cele mai multe dintre celelalte materiale pentru decorarea exterioară a casei au o permeabilitate scăzută la vapori. Rezolvă problema în două moduri:

 • Este amenajată o fațadă ventilată. Între peretele sau stratul de izolație (cu permeabilitate ridicată la vapori) și finisaj se lasă un spațiu ventilat în lățime de la 60 mm la 150 mm. În partea inferioară a pielii părăsiți orificiile de ventilație cu o rată de 75 cm2 pentru fiecare 20 m2 Pereți, inclusiv ferestre și uși. Aerul va intra prin ele. Găurile de ieșire sunt prevăzute în partea superioară. Cu un astfel de dispozitiv, umezeala din materialul peretelui sau încălzitorului va fi îndepărtată, iar pielea exterioară va proteja de precipitații și va efectua o funcție decorativă.

  Principiul finisării casei din exterior folosind o fațadă ventilată

  Principiul finisării casei folosind o fațadă ventilată

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 5 = 1