Ce este curățarea (finisarea) în clădirea nouă

Gândindu-te la cumpărarea unei locuințe pe piața primară, te confrunți cu faptul că vinde apartamente cu reparații de grade diferite de pregătire. Cea mai comună este finisajul dur al apartamentului. Ce este, ceea ce funcționează în sine include acest concept și ceea ce veți obține ca rezultat - citiți în articol. 

Diferite tipuri de reparații ale apartamentelor

Apartamente în clădiri noi pot fi cumpărate cu diferite grade de decor:

  • Pentru finisare sau fără reparație.
  • Pentru finisare.
  • Cu finisaj alb.
  • Cu decor plin de la constructor.
Încă începe doar

Încă începe doar

Acestea sunt aceste definiții și se găsesc în anunțurile care oferă spații rezidențiale în clădiri noi sau în contracte de construcție. În același timp, prețul pe metru pătrat diferă solid, în funcție de nivelul de finisare. Pentru a înțelege diferența, să înțelegem ce tipuri diferite de reparații de la dezvoltator.

Pentru finisare

Această opțiune este complet fără lucrări de finisare. Ai doar cutia. Pereții înșiși sunt exteriori și cei care limitează stația dvs. de apartament și nimic mai mult. Pot exista, de asemenea, diguri care separă baia și bucătăria. Toate celelalte spații fără partiții. Dacă zidurile sunt turnate din beton, există beton gol. Placă goală care se suprapune deasupra capului, sub formă de pardoseală de beton neuniformă. Iată ce obțineți. Singurul lucru - ferestrele pot fi instalate și chiar și atunci nu întotdeauna. Depinde de proiect, astfel încât acest moment ar trebui clarificat de la constructor.

Apartamentul fără finisaj arată așa

Apartamentul fără finisaj arată așa

De asemenea, nu există comunicări. Există puncte de legătură cu ele: ieșirea din canalizare, alimentarea cu apă, intrarea electrică în apartament și cel mai adesea fără gardă. Doar puneți faza pe mașină. În apartament nu există sistem de alimentare cu apă / canalizare. Toate acestea trebuie să vă faceți singur. O excepție este sistemul de încălzire. În multe clădiri noi, cablarea este realizată de dezvoltator, deși pot exista excepții. Aceasta este, apartamentul fără finisare - fără nici o reparație.

Pentru finisare

Din versiunea anterioară sunt diferite în faptul că există, de obicei, are deja unele partiții (aspect tipic sau poziția pereților despărțitori ați fost de acord în etapa semnării contractului), pereti tencuiti si tavanul, podeaua umplut cu sapa. Electricitatea poate fi diluată (specificați), dar alte sisteme de inginerie sunt încă marcate doar cu puncte de intrare.

Iată ce puteți vedea

Iată ce puteți vedea

Să sperăm că suprafețele tencuite nu vor fi plane. Calitatea muncii este de obicei sub medie. Va trebui să uniformizezi pereții și tavanul. Trebuie doar (poate) un strat mai mic de material. Deci, veți găsi o listă completă de lucrări, care include o finisare aspră a apartamentului și apoi finisajul.

Cu prefinisare

Acesta este un apartament care este pregătit pentru finisajele finale. Electricianul este diluat, zidurile sunt înclinate, o șapă plată este inundată pe podea, tavanul este tencuit. Trebuie doar să puneți materialele de finisare și substratul pentru ele (unde este necesar). Fără finisaje există o baie, o baie, o toaletă. În aceste camere, reparațiile vor fi în continuare ale tale.

Trebuie să se înțeleagă că "pereții nivelați" trebuie să respecte SNiP (codurile și regulile de construcție) și permit abateri de ordinul următor:

  • pe pereți de până la 15 mm pe metru pătrat,
  • până la 10 mm pe podea și tavan.
La o examinare mai atentă, totul este departe de a fi roșu

La o examinare mai atentă, totul este departe de a fi roșu

Așa că, chiar dacă constructorii și ținute normale (nu întotdeauna), nu toate materialele de finisare pot fi puse la o astfel de „netezi“ de suprafață. Beneficiul acestui tip de reparare a clădirilor se poate spune doar că casa este încă 3-5 ani va fi în mod activ stai jos, astfel încât soluția complet naturală apariția de fisuri. Din acest motiv, materialele de finisare costisitoare costisitoare nu merită să fie utilizate imediat, iar suprafețele relativ plate vor fi utilizate pentru versiunea temporară.

Cu renovare completă de la constructor

A fost realizată o gamă completă de lucrări, până la instalarea materialelor de finisare, ușile de interior și de intrare, instalarea obiectelor sanitare. Tot ce ai nevoie este să furnizezi apartamentul cu mobilier și tu poți trăi.

Ramane doar sa punem mobila

Ramane doar sa punem mobila

Această opțiune pare tentantă - nu trebuie să suferiți în căutarea constructorilor-finisteri. Și așa este. Dar calitatea reparării de la constructor este rar când cineva este mulțumit. Adesea, toată finisajul este îndepărtată și făcută din nou. Și de multe ori este necesar să chit pereții (pentru pictura atât de 100%), umpleți șapa de nivelare.

Ce include îngrijirea apartamentului

Ce anume este inclus în conceptul de "reparație brută", fiecare companie și echipa determină pentru ei înșiși. Dintre opțiunile enumerate mai sus, acest termen este potrivit pentru două etape: pentru finisare și pre-curățare. După cum puteți vedea, gradul de pregătire a sediului este complet diferit. Și cum să înțelegem? Solicitați o listă de lucrări care trebuie efectuate.

Reparații dure în clădirea nouă - nu există o definiție precisă a listei de lucrări

Reparații dure în clădirea nouă - nu există o definiție precisă a listei de lucrări

Unii prezintă o listă de lucrări posibile cu prețul pe metru pătrat. În acest caz, totul este simplu: determinați ce funcționează și cât de mult veți fi făcut - aceasta este opțiunea cea mai optimă. Dacă lista de lucrări nu este disponibilă, cereți-i vocea sau cereți o listă de lucrări de făcut.

Reparația civilizată implică încheierea obligatorie a unui contract de reparare și finisare. Acest lucru vă va reduce la minimum riscurile în cazul acțiunilor nedrepte ale contractorilor.

Rețineți: toate lucrările trebuie indicate la semnarea contractului. Cu cât definiția este mai precisă (cu abateri permise), cu atât mai puțin veți avea probleme la momentul acceptării.

Un exemplu de estimare pentru finisarea bucătăriei

Un exemplu de estimare pentru finisarea bucătăriei

Principalele tipuri de muncă

Așa cum am menționat deja, procesul de tratare a apartamentului este înțeles de fiecare construcție în mod propriu, dar de obicei oferă o astfel de listă de lucrări:

  • Construirea partițiilor conform planului finit.
  • Turnarea șapei de podea pe balize cu impermeabilizare preliminară a încăperilor "umede". Aici trebuie să fii atent. Șapa poate fi armată și nu. De asemenea, este necesar să se precizeze cotele admise.
  • Cablajul: