Stil modern pentru apartamente și case (cu video)

Deși materialele de construcție noi apar pe piață cu o regularitate de invidiat, interioarele de la acestea nu devin mai diverse. Toate acestea sunt foarte previzibile, aproape standard. Există doar câteva stiluri în care puteți contesta stereotipurile stabilite. Una dintre cele mai de jos este stilul loft. Această combinație de lucruri incompatibile la prima vedere, cu toate acestea, foarte elegant. 

Ce este?

Probabil ați întâlnit fotografii ale unor interioare în care, pe un fundal dur - zidărie, presupus zid de lemn tratat prost, beton gri - există obiecte elegante. Pe tavan există adesea ferme și grinzi metalice masive, mine pentru comunicații etc. Acesta este stilul mansardei (din mansarda engleza - non-rezidentiale, facilitati de productie).

Unul din interioarele stilului mansardei

Unul din interioarele stilului mansardei

Început la sfârșitul anilor 50 ai secolului XX în marile orașe ale Americii. În acest moment, prețurile terenurilor în centrul orașelor au sărit brusc. În acest sens, toate întreprinderile industriale au început să fie scoase din oraș. Clădirile eliberate nu au putut fi demolate și reconstruite și au devenit locuințe temporare. Au pus mai multe partiții, cu condiția de facilități minime - o bucătărie mică și o baie. La aceasta se terminase realizarea. A fost o locuință ieftină. Până când acești contoare nu sunt aleși de artiști: să cumpere zone imense, pentru un cântec. Pentru echiparea cu cheltuieli minime în sala de studiou sau expoziție. Ce ar putea fi mai bine. Cu toate acestea, ei nu și-au făcut griji în legătură cu decorarea pereților. La expoziții, în studiouri, totul a rămas aproape la fel ca înainte de cumpărare: brusc, va trebui să revândă și să se mute.

Stil modern pentru apartamente și case (cu video)

Pereții și tavanul "înfricoșător" - unul dintre semnele distinctive ale stilului

Dacă vorbim despre expoziții, atunci tablourile într-o manieră modernă arată chiar mai bine în acest context. Ferestrele uriașe ale spațiilor de producție au oferit o acoperire bună, ceea ce a dus și la un plus. Condiții ideale pentru muncă și vânzări))

Cu echipamentul studioului, mobilierul a fost pur și simplu importat la gust, care a fost plasat în grupuri departe de pereți: astfel încât să nu se murdărească. Mobilierul era non-standard și, mai des, elegant, dar în cantități mici: era necesar doar. Pe măsură ce permitea înălțimea, se făceau o separare orizontală - au mutat partea locuită la etajul al doilea, la prima ieșire de la minim.

Mobila este un pic și este departe de pereți

Mobila este un pic și este departe de pereți

Acest contrast - ziduri teribile și lucruri scumpe - migrat treptat la case și apartamente din centru, au început să fie considerate șic. Recent, a început să câștige popularitate în țara noastră: toate celelalte stiluri sunt prea previzibile, prea asemănătoare cu celelalte. Dar, desigur, nu toate detaliile sunt transferate, și nu toate sunt disponibile: plafoanele înalte nu se referă la clădirile moderne. Stilul prezent în locuințele moderne a primit chiar și un nume nou - Neoloft, dar până acum el "alunecă" doar de la specialiști.

Iluminare bună - naturală sau artificială

Iluminare bună - naturală sau artificială

Aici, în termeni generali, și întregul stil al mansardei. Pentru a facilita proiectarea spațiilor, vom enumera pe scurt elementele caracteristice:

  • Pereții sunt prelucrați brute, grinzi și sisteme de inginerie sub tavan.
  • Ferestre mari sau iluminat multi-nivel folosind lămpi suspendate "din fabrică".
  • Un minim de mobilier, stând la o distanță decentă de pereți.
  • Absența de mici și detalii. Totul este laconic.
  • Cameră comună și fără pereți, numai partiții. Îmbrăcat, și apoi nu întotdeauna, baie. Uneori dormitorul este închis sau parțial închis. Dar acesta nu este un loft în forma sa pură, ci neoloft.

Reparații în stil loft

Mai întâi de toate trebuie să vorbești despre flori. Deoarece acestea sunt foste fabrici, culorile sunt gri, maro - diferite nuanțe și combinații. Există și suprafețe metalice, lucioase. Pentru interiorul nu arata foarte plictisitor, adăugați unul sau două pete luminoase, care ca un magnet, atrage ochiul.

Stylizează zidurile

Cu un design similar al unui apartament sau casă, puteți vedea peretele de cărămidă "netratat". Dar acesta este rezultatul prelucrării și colorării atentă. Mai întâi, întregul ipsos care se afla cel mai probabil pe perete era răzuit. Apoi, cu ajutorul unor spatule înguste, cuțite, șurubelnițe și orice alt instrument potrivit, cusăturile sunt extinse. Peretele ar trebui să arate ca netratat, dar cusăturile ar trebui să fie aproape uniforme și ar trebui să fie cu câțiva milimetri mai adânci decât suprafața cărămizii.

Dacă soluția se scurge, îmbinările sunt împărțite cu 1-1,5 cm, apoi sunt umplute cu ipsos și nivelate. Rezultatul ar trebui să fie același: cărămizi de relief și cusături uscate.

Pentru a obține un astfel de zid, este necesar să muncească din greu

Pentru a obține un astfel de zid, este necesar să muncească din greu

Ce se întâmplă dacă zidurile de cărămidă nu sunt respectate, dar într-adevăr vor să facă o astfel de ușurare? Există mai multe moduri de a simula grade diferite de complexitate, dar totul începe cu marcarea. Cimentul standard are dimensiunile de 25 * 6,5 cm, cusătura este de 1-1,5 cm. Aici este un astfel de marcaj și îl punem pe perete.

Dimensiunile cărămizilor

Dimensiunile cărămizilor

Mai întâi trebuie să desenați, apoi lipiți "cusăturile" cu banda de vopsea.

Mai întâi tragem cărămizi, apoi

Mai intai tragem caramizi, apoi pe "cusaturi" lipim banda scotch

Aplicați apoi pe tencuiala de perete sau pe alt tencuială. Stratul este de aproximativ 2 cm. Nu este ideal să se aplatizeze, dar suprafața trebuie să fie mai mult sau mai puțin uniformă. În timp ce soluția nu este înghețată, banda de vopsea este îndepărtată, cusăturile deschise. Se selectează bucățile agățate necoapte, marginile sunt ușor deformate. Se dovedește o imitație destul de decentă.

Imitarea zidăriei din cărămidă

Imitarea zidăriei din cărămidă

Poate fi vopsit alb, gri. Caramida rosie - este doar dupa experimente, deoarece culoarea naturala este greu de ales. Pe aceeași tehnologie de imitație a zidăriei în video.

Există și un alt mod - de a tăia cărămizile din tapet cu o textura potrivită și le lipiți pe perete. Ce vine de aici - în următorul videoclip.

Următoarea opțiune - pentru a lipi țigla de clincher, pentru a extinde cusăturile. Dar aceasta este deja complet tehnologia de așezare a plăcilor fără inovații. Prin urmare, nu vom trăi separat.

Stilul Loft nu este doar un zid de cărămidă. Uită-te bine și de lemn. Modul simplu de a face un perete de relief din lemn este de a împărți blocurile în jumătate, de a le picta cu pete de tonuri diferite, dar aproape și apoi le lipiți pe peretele pregătit ca acesta. Și să se desfășoare astfel încât jetoanele să fie în față. O descriere mai detaliată a procesului din videoclip.

În general, este interesant să lucrați cu lemn. Puteți folosi diferite tehnici de pictură. Mai multe informații despre colorarea vagonki citiți aici.

Pereții din stilul mansardei nu sunt întotdeauna neterminați. Deseori au o suprafață netedă, dar spre deosebire de cei netratați, părăsesc tavanul sau mai multe coloane într-o formă "pristină".

În cazul în care pereții sunt manipulați în mod normal, atunci plafonul rămâne grosier

În cazul în care pereții sunt manipulați în mod normal, atunci plafonul rămâne grosier

Utilizat în proiectarea de apartamente, în special mici, OSB (OSB), și într-o formă netratată. În sensul - nevopsit. Acoperiti-l poate fi colorat sau lăcuit pe bază de apă, principalul lucru - că nu a existat film strălucitor.

Amplasat peretele OSB

Amplasat peretele OSB

Și pentru a nu fixa atenția asupra "nenaturalității" unui astfel de finisaj, zidul poate fi vopsit. Stencil sau grafit este ceea ce aveți nevoie pentru acest caz.

Corpuri

Lumina ar trebui să fie luminată, dar nici o pompă. Plafoane simple, atârnate pe fire sau picioare flexibile, uneori - cârlige deliberate, la care totul este fixat. Simularea situației "la locul de muncă".

Luminări - simple. Sticlă netedă sau metalică

Luminări - simple. Sticlă netedă sau plafond metalic, cordon

Dacă astfel de idei nu sunt "calde" în nici un fel, este permis să folosească candelabre în stilul minimalismului sau hi-tech-ului. Acestea sunt în armonie cu pereții și tavanul netratat. Dar soluția de culoare și materialele folosite ar trebui să fie similare cu cele din interior.

Elementele de înaltă tehnologie și minimalism se potrivesc bine stilului mansardei

Elementele de înaltă tehnologie și minimalism se potrivesc bine stilului mansardei

Candelabre, în sensul nostru al cuvântului, în stilul unui pod, de asemenea, pot intra, dar nu ia o mulțime de muncă grea și să se joace pe contraste, contrastante prețiozitate Lamp - finisaj simplu.

Chiar și o lampă pompoasă poate fi înscrisă

Chiar și o lampă pompoasă poate fi înscrisă

După cum puteți vedea în fotografie, uneori se dovedește. Și chiar decorațiile nu arată ca un element străin, deși ele aparțin în mod clar unui stil diferit. Dar vederea, desigur, atrage.

scară

În cazul în care înălțimea plafonului permite, aranja un al doilea etaj, în cazul în care zonele cele mai "private" - dormitor, poate - baia sunt transferate. Pentru reprezentanții profesiilor "serioase" ar putea fi convenabil să se facă un cabinet în al doilea nivel.

Așa cum probabil ați ghicit, scările din interiorul acoperișului sunt cel mai adesea metalice. Pasi simpli, balustradă netedă și netedă. Nu există bucle și pretenții.

Scară - simplu, aproape întotdeauna metalică

Scară - simplu, aproape întotdeauna metalică

Nu se potrivesc cu produse din beton armat: textura cea mai industrială, culoarea potrivită. Numai atunci când se utilizează beton de înaltă calitate, care oferă o suprafață netedă, ușor lucioasă.

Scări de beton în mansardă interioară

Scări de beton în mansardă interioară

Aceeași culoare - gri - puteți face podele inundate. Unele mobilier și blaturi sunt fabricate din beton. În stil obține 100%, dar cât de convenabil astfel de mobilier în utilizare este o întrebare.

Design stil de loft

Să luăm în considerare câteva tehnici tipice pe care designerii le folosesc atunci când creează un astfel de design boemian tehnocratic. Ei vor ajuta la dezvoltarea propriului design. Nu este nimic complicat, dar poți intra într-o mizerie: nu poți cumpăra ceva greșit.

Camera de zi

În camerele de zi, de regulă, există un grup de canapea - mobilier moale, concentrat pe un anumit spațiu. Doar stilul mansardei își asumă poziția în centrul camerei, astfel încât să existe suficient spațiu pentru pereți: era posibil să treacă liber.

Camera de zi în stil loft - mobilier în mijlocul camerei

Camera de zi în stil loft - mobilier în mijlocul camerei

Vă rugăm să rețineți că nu există aproape nici un mobilier dulap. există rafturi, mese, uneori rafturi. Dulapurile, dacă există, sunt foarte simple, uneori metalice. Deseori servesc la zonarea spațiului: pereții sunt, de asemenea, mici.

Vestiar metalic din vestiarul fabricii -

Depozit metalic din vestiarul fabricii - perfect montat

Ce sunt bune pentru astfel de interioare - dacă se dorește, ele pot fi eliberate pentru un ban. Du-te la piața de purici și cumpărați junk. Cel mai scump lucru este de obicei o canapea. Formularul nu este definit exact, dar cu siguranță nu înseamnă "bunuri de consum". Principalul lucru este să putem aranja totul. Există chiar și o direcție - un loft de hipster - în care o strălucire specială este folosirea unor lucruri vechi sau în mod deliberat de vârstă.

De asemenea, este necesar să se vorbească separat despre rafturi și rafturi. Ele sunt fie depozite metalice, fie din lemn, dar destul de simple. Adesea copacul este pictat "sub metal" sau beton.

Tipuri de rafturi standard non-standard

Tipuri de rafturi standard non-standard

În general, fotografia era deja o mulțime de tipuri diferite de mese, scaune, rafturi. Toate acestea au mai multe caracteristici comune: forme simple, culori moi.

Dormitorul

Stilul loft în dormitor este tema cea mai "bolnavă". În teorie, dormitorul ar trebui să fie deschis. Dar puțini oameni sunt de acord cu astfel de experimente. În rest - pereți (sau un perete) de prelucrare brut, pe podea - un covor și un pat de lux. Din situație totul. Dacă aveți nevoie de un dulap, acesta se poate ascunde în spatele unei uși care, pe fundalul peretelui, poate fi invizibilă.

Dormitor în stil loft

Dormitor în stil loft

Acest interior are o notă de boemianism. Și din nou, cea mai mare parte a situației este "nativă" de pe piața de purici. Dar, având în vedere trecutul nostru recent, acest stil este puțin probabil să fie popular. Încă neoloft este mai potrivit chiar și pentru cele mai extravagante personalități.

Atmosfera Boemiei este una dintre direcțiile

Atmosfera Boemiei este una dintre direcțiile

bucătărie

Un alt dificil pentru decorarea colț al apartamentului. În versiunea "originală" era o cameră mică cu aragaz, chiuvetă, frigider și o masă mică, care putea fi numită "prânz" cu o întindere. Dar realitățile noastre sunt foarte diferite, iar bucătăria din cele mai multe apartamente este una dintre cele mai iubite locuri. Prin urmare, chiar și în mediul "industrial", are un loc solid.

Bucătărie în stil loft

Bucătărie în stil loft

Toate semnele stilului sunt evidente: forme simple de mobilă, comunicări deschise, lămpi cu pandantive și o masă cu picioare metalice puternice. Chiar și frigiderul are un aspect neobișnuit - ușile sunt netede, vopsite cu "metal vechi".

Dar o astfel de bucătărie este doar o comandă specială, și în orice, până la cele mai mici detalii. Merită o mulțime de bani și va arăta ca un astfel de echipament numai într-o cameră mare. Deoarece, deseori, atunci când decorați un apartament în stil loft, bucătăria este echipată în stilul minimalismului sau hi-tech-ului. Ei, după cum știm, lucrează împreună într-un singur interior.

Stil minimalism este bine combinat cu

Stilul de minimalism în bucătărie este bine combinat cu designul "industrial" al altor camere

baie

Orice stil este multilateral, iar mansarda nu face excepție. Se simte mai ales dintr-un motiv în baie: abordări prea diferite pentru aceeași sarcină. De exemplu, în fotografia de mai jos - aceasta este doar o împlinire formală a cerințelor stilului: simple simple forme de instalații sanitare, plafoane simple, culori restrânse. Doar o ușoară atingere a stilului, care, cu toate acestea, este bine ghicit.

Baie în stil loft

Baie în stil loft

În altă versiune, puteți vedea un astfel de design, ca în fotografia de mai jos. Abordarea completă și non-standard. Nu știu ce să zic despre un astfel de interior în apartament, dar la dacha mulți, cred, ca și această idee. Oricum, mă face să zâmbesc și să privesc cu atenție și cu precizie amintit.

Abordare creativă pentru proiectare

Abordare creativă pentru proiectare

Loft în interior: fotografie

O astfel de combinație neobișnuită de opoziții trezește fantezie, face o nouă privire la multe lucruri familiare. Și pentru a avea o mulțime de idei, câteva interioare interesante și fragmente sunt colectate mai jos, care pot fi utile.

Fereastră mare, de preferință de la tavan la podea

Fereastră mare, de preferință de la tavan la podea

Ciudat, dar gri, se pare, nu este deloc plictisitor

Ciudat, dar gri, se pare, nu este deloc plictisitor

Piatra de perete veți vedea rar

Piatra de perete veți vedea rar

Combinația de stiluri - high-tech și loft

Combinația de stiluri - high-tech și loft

Chiar și șemineele sunt în stil loft

Chiar și șemineele sunt în stil loft

Acesta este un interior real într-un apartament mic

Acesta este un interior real într-un apartament mic

Opțiune de reparare în stilul mansardei

Opțiune de reparare în stilul mansardei

Apartament în două nivele - un vis

Apartament în două nivele - un vis

Și din nou gri, dar nu plictisitor

Și din nou gri, dar nu plictisitor

Variante pe tema bucătăriei

Variante pe tema bucătăriei

Stilul loft în camera de zi

Stilul loft în camera de zi

Designul interesant al băii

Designul interesant al băii

Coloane - într-o cameră mare sunt necesare

Coloane - într-o cameră mare sunt necesare

Coridor în stil loft

Holul în stil loft este ușor de aranjat

O abordare interesantă

O abordare interesantă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 6 =