Hogyan készítsünk egy fürdőkádat

Nem minden fürdőhöz kész képernyő áll rendelkezésre. Valaki magasra emelte, valaki ellenkezőleg - alacsony, még mindig nem szabványos méretű fürdő. Ráadásul nem mindenki akarja műanyagot felvenni - nincs bizalom az anyagban, vagy nem szeretik kívülről. Ezekben az esetekben a saját kezével egy kádat kell készíteni a fürdő alatt, vagy egy mestert hívni. Mindenesetre, tudva, hogyan tudsz és mit kell tennie mindent, nem fog fájni. 

A saját kézzel készített fürdőkád legalább két csúszó nyílással vagy polccal végezhető

A saját kézzel készített fürdőkád legalább két csúszó nyílással vagy polccal végezhető

Anyagok és követelmények számukra

Saját kezekkel ellátott fürdő kád:

 • horganyzott profil, lemezes anyaggal burkolva:
  • nedvességálló gipszkarton;
  • legalább 10 mm vastagságú nedvességálló vagy laminált rétegelt lemez;
  • GWL (jó választás, hiszen abszolút nem fél a nedvességtől és nem deformálódik);
 • tégla;
 • homogenizált beton 50 mm vastag;
 • műanyag panelek és útmutatók a beépítéshez (ez a lehetőség kizárólag dekoratív, csak öntöttvas vagy acél fürdők).

Mindezen tervek, az utolsó kivételével, befejeződnek. Leggyakrabban porcelán kőagyag vagy kerámia csempe, ugyanaz, mint a falakra a fürdőszoba.

A házi készítésű fürdő képernyő leggyakoribb változata profilokból és gipszkartonból készül. Annak érdekében, hogy a szerkezet megbízható legyen, és ne hajlítsa meg a terhelést, a profilt vastag falra kell vinni, meg lehet erősíteni. Előfeltétel továbbá a horganyzás jó minősége. Ha lehetséges, saját tulajdonú profilokat kell használnia, így később semmi probléma nem fog jelentkezni. Végül is a fürdőszobában a magas páratartalom a norma.

Keret horganyzott profilból burkoláshoz lemezanyaggal

Keret horganyzott profilból burkoláshoz lemezanyaggal

A keret anyagának nedvességállónak kell lennie. Ez előfeltétel. És még ebben az esetben is, a beszerelést megelőzően, nem szabad megakadályozni, hogy olyan vízzel szembeni ellenálló képességgel rendelkező kompozícióval feltöltse. Nem rossz, ha ez a készítmény is antibakteriális - a penésztől és a gombáktól való védelem nem sérül meg.

A téglaszekrények főként az akril fürdők számára készülnek - úgyhogy a terhelés egy része átkerülhet a téglafalra. Bár kívánság szerint a keret a profilból megfelelő terhelhetőséggel állítható elő - kettős megerősített támaszték létrehozására.

Ha úgy döntenek, hogy egy téglafürdő alatt egy képernyőt készítenek, kerámia, piros kell használni. A szilikát jobb, ha nem veszi, mert higroszkópos. A kerámia tégla is higroszkópikus, de abszorpciós kapacitása kisebb. A lehetséges problémák minimalizálása (a magas páratartalomtól való színezés) kívánatos, hogy a belsejét egy gipszréteggel bevonják. Ez nem könnyű, de kívánatos, ha a megoldást a képernyő felállításakor alkalmazzák. Különleges gondosság nem szükséges, a legfontosabb az, hogy megvédjük a téglát a nedvességtől.

A kád alatt lévő téglaszekrény készen áll a csempézésre

A kád alatt lévő téglaszekrény készen áll a csempézésre

A képernyő egy másik változata a fürdőkádhoz, amelyet kézzel készíthetünk - szénsavas betonból. Ez az anyag könnyen feldolgozható. A megkívánt megkönnyebbülés könnyedén kialakítható, bár éles vasalattal, és a blokkot hagyományos fűrészekkel vágják. Mindezek ellenére a tömbök jó terhelhetőséggel rendelkeznek. Tehát ez az anyag használható házi készítésű képernyőhöz akril fürdőszobában is. Ezen kívül a tömbök is nagyok, ezért ez a kis fal nagyon gyorsan hajtódik.

A képernyőt a habfürdő alá helyezzük

A képernyőt a habfürdő alá helyezzük

Figyelj! A fenti képen egy blokkot láthat, amelyet az egyik oldalon végzett. Ez azért van így, hogy a csempe behelyezése után a fürdőszobák oldalára süllyedjen, nem pedig kifelé. Ugyanabban a célra, a telepítés során a tömbök enyhén áztatottak, így a rés megegyezik a csempe és a csempe ragasztó vastagságával.

A fotón a mester megtartja az alul lévő részt lefelé mutató irányba, de amikor a blokkot összevonja, átfordul. Ebben a helyzetben az alsó részéhez egy ragasztót helyeznek el, amely a padlót rögzíti. A ragasztót az egyik oldalsó élre és a tetejére helyezzük. Ez biztosítja a rögzítést a fürdő oldalával és az előző egységgel. A gőzölt beton fürdőkád képernyőjének előállítása technológiája egyszerű, ha bármilyen tapasztalat van a falazatban, megteheti.

tervezés

Arról szól, hogyan készíthetsz egy képernyőt a fürdő alatt a kezedekkel, hogy funkcionális, gyönyörű és kényelmes legyen. Mindenkinek megvan a saját ötlete a kényelemről és a szépségről. Ezért mérlegeljük a lehetséges opciókat, és ön maga dönti el, hogyan teheti jobb.

Nagy szélességgel vagy sem

Néha a fürdőszoba körül széles a szél. Kiderül, mintha be lenne helyezve a házba. Egyrészt kényelmes - fel tudsz tenni valamit oldalra, és esztétikai szempontból a fürdő harmonikusabban illeszkedik a belső térbe.

Példa egy széles oldalas fürdő képernyőre

Példa egy széles oldalas fürdő képernyőre

De nem mindenki engedheti meg magának, hogy nagy teret engedjen ki. A fürdőszobák általában nem igénylik a méretüket, és az extra 10-15 cm-esek kritikusak lehetnek. Ezenkívül az ilyen típusú telepítés kellemetlen lehet az idősek számára. A fürdéshez nagy lépést kell tennie, ami nem mindig lehetséges számukra.

De ez a lehetőség még egy pozitív dolog: a fürdőszoba alatt nagyszerű polcokat készíthet. Nyithatók vagy csúszó / hinta ajtókkal.

Funkcionális képernyő polcokhoz

Funkcionális képernyő polcokhoz

Hasonló polcok széles határok nélküliek, de mélysége sokkal kisebb. Bár talán nem egy mínusz, de plusz - kevesebbet gyűjtenek össze különböző dolgokat, könnyebb valamit megtisztítani és tisztítani.

Lábszárny

A fürdő mosásához vagy a ruhák mosásához sokkal kényelmesebb, ha a képernyőnek van egy bemélyedése a lábak számára. A mélysége kicsi lehet - 10-12 cm elég, szélessége kb. 35-45 cm Az ilyen méretek a falak és az ellenkező oldal nélkül feszíthetők.

Meghatározott méreteknél kicsit kicsi - válassza ki, hogyan fog megjelenni. A szervezetben a legegyszerűbb egy négyzetméter. Téglából, gőzbetonból és profilból készülhet.

Egy kis horony a négyszögletes alakú lábak alatt

Egy kis horony a négyszögletes alakú lábak alatt

Érdekesebb, nem szabványos változatnak tűnik - az egész képernyő két szintből áll, amikor a felső rész lóg az alulról (az alábbi képen). Ebben a verzióban nedvességálló LED-csíkot lehet felszerelni a világításhoz. Érdekesnek kell lennie.

Két szinten - szokatlan

Két szinten - szokatlan

A következő lehetőség a képernyő egy részének megdöntése. A profil esetében ez könnyen megvalósítható - egy tégla - szinte lehetetlen, szénsavas beton - lehetséges, de nehéz.

Keret egy ferde síkhoz

Keret egy ferde síkhoz

Gipszkartonozás

Gipszkartonozás

Hogy néz ki

Hogy néz ki

Van még egy lehetőség - a képernyő felső szélét emelni a padlón néhány centiméterrel. Kiderül a lábak és nem probléma a helyet a lábak. De problémák vannak a tisztítással. A magas furnér nem fáj - csúnya, de ha kis rést hagysz, hogyan kell tisztítani? A probléma.

A fürdőkád a padlóig történhet

A fürdőkád a padlóig történhet

Általában mindezen lehetőségek közül választhatod magadnak a legmegfelelőbbet, bár sötét síkképernyőt hoz a padlón.

Ellenőrző nyílások

A fürdő képernyőjének feltétlenül van egy eltávolítható / nyitó rész, amelyen keresztül elérheti a kommunikációt. Számos lehetőség van erre. Az első egy műanyag nyílást kell felszerelni. Nem mindenki szereti, de ez a legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség.

Műanyag egészségügyi nyílás

Műanyag egészségügyi nyílás

A következő lehetőség egy eltávolítható panel létrehozása, amelyet mágnesekkel a kerethez rögzítenek. Nem mondhatjuk, hogy ezt az opciót nehéz megvalósítani, de több tapasztalatot igényel - a kapu telepítési helyét úgy kell kiszámítani, hogy az egész csempe legyen rá.

A nyílás helyett - egy cserélhető panel

A nyílás helyett - egy cserélhető panel

Egy dolog: ha a varratokat könnyű pasztával dörzsöljük, a nyílás még mindig kitűnik. Tie habarcs ebben a helyen ott, de vannak kis rések, amelyek a világos háttér nagyon észrevehető.

Egy sötét csempe sötét rácsos simítóval szinte láthatatlan

Egy sötét csempe sötét rácsos simítóval szinte láthatatlan

A legtechnikusibb, de a legdrágább módja is -, hogy különleges reteszeket állítsanak fel a felülvizsgálatra. Kétféle - lánccal és fordulattal.

A csempeburkolatokhoz tartozó ellenőrző nyílások típusai

A csempeburkolatokhoz tartozó ellenőrző nyílások típusai

Ezek a nyílások, ellentétben a műanyaggal, arra vannak tervezve, hogy csempéket rakjanak rájuk. Jó telepítéssel és megfelelő számítással nem könnyű látni.

Úgyhogy zártnak tűnik

Úgyhogy zártnak tűnik

Megnyitja ezt

Megnyitja ezt

Megfelelően dolgozni

Megfelelően dolgozni

Hogyan készítsünk egy fürdőkádat a saját kezünkkel?

Nem mindig az ugyanazon képernyő általános megjelenése alapján kitalálhatja, hogyan kell csinálni. Azok, akiknek legalább némi tapasztalata van a javítási és építési munkákban, valószínűleg egyetértenek, de a hétköznapi emberek nem valószínűek. A tájékozódás megkönnyítése érdekében készítsen néhány fényképes jelentést a különböző típusú és típusú fürdőszobák házi készítésű képernyői számára.

A profilból és a gipszkartonból

A gipszkarton alatt egy gipszkarton létrehozása három lépésben történik: először összeszerelik a keretet, majd gipszkartonnal vakolják, majd a csempe a ragasztóra kerül.

A munka sorrendje a következő:

 • A padlón és a falakon jelzőt.
 • Vágja a profil darabjait a méretre.
 • Csatlakoztassa az alsó vezetőt a PN 27 * 28-tól a padlóhoz dugóval.
 • Szerelje fel az oldalsávokat a PN 27 * 28-ból. Magasság - padlóról szélre. A falakhoz csatlakoznak, főleg - tüskék.
 • A PN27 * 28 profilból vágjon egy darabot, egyenlő azzal, ami a padlón fekszik. Ez a darab a kád oldalán fog menni. Ezt a korábban telepített oldalsó állványok támogatják. Az eredmény egy keret. Bár csak három oldalra van rögzítve. Fent, semmi nincs rögzítve. Később javítjuk.

  Ez a csontváz egy üreg alatt készült, amely az egész fürdőben fut

  Ez a csontváz egy üreg alatt készült, amely az egész fürdőben fut

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 1 = 1