A fürdőszoba fából készült

A fürdőszoba fából készült

A mai szokásoknak való megfelelés szokása teljesen elhúzódott. Ha valami ritkán próbálsz életedet elhozni, az úgynevezett "exkluzív" szó. Ennek eléréséhez válasszon egy nem hagyományos fürdőszobát - természetes fát. Végül is ez a luxus és a kiváló ízlés jelzője, lehetővé teszi, hogy otthonos és eredeti belső teret hozzon létre.

A befejező anyagok típusai

A tömbtermékek saját érdemeik. Annak ellenére, hogy bizonyítják a természeti szerkezet gazdagságát, ökológiai kompatibilitásuk és hőszigetelésük még mindig fennáll. Segítségükkel nem csak átalakíthatjuk a fürdőszobát, hanem kényelmesebbé is tehetjük.

Gyönyörű fából készült fürdőszoba

A magas színvonalú korszakban a kiváló minőségű fa ellenáll a víznek.

Minden gyártó saját módon védi a fát. De van egy, a legismertebb: az anyag kezelése során a fa gyantát más, speciális készítményekkel impregnálják, amelyek meggátolják a bomlást. És az impregnálás után, fedjük le hét réteg lakk.

Együtt a lakkozott acél, hogy készítsen egy fórumon egy olaj-és viasz bevonat. A gyártók garantálják a termékek korlátlan élettartamát.

A fából készült fürdőszoba gazdagsága

Gyönyörű fából készült fürdőszoba kővel

Fa fürdőszoba

Az ilyen faanyagok, mint a teak vagy az afrikai Iroko különböznek a kiváló keménységtől és a deformációval szemben. A már benne lévő olajok rendkívül alacsony higroszkópossága miatt. Ez biztosítja az abszolút nedvességállóságot.

Hagyományosan a befejezéshez:

  • bükk (világos vöröses-sárga vagy szürke színű),
  • tölgy (világosból sárgásbarna)
  • fenyő (világos sárga),
  • vörösfenyő, juhar, jatoba és hamu.

Fa fürdőszoba

Ezeknek a szikláknak a szilárdsága és nedvességállósága lehetővé teszi a gyártók számára, hogy fali paneleket és padlólapot állítsanak elő, különösen nedves helyiségekben. Ennek ellenére az ilyen termékek különleges védelmet igényelnek, mielőtt közvetlen alkalmazásra kerülnének.

Falfalak a fürdőszobában

Fa fürdőszoba

Fa fürdőszoba

Fürdőszoba fa

Fa bútorok a fürdőszobában

Fa fürdőszoba

A ragasztott fa is jó nedvességállósággal rendelkezik, és gyakran használják a nedves helyiségek befejezéséhez. Ezenkívül teljesen felkészül a lefektetésre, további feldolgozás nélkül. A telepítés során sűrűn csatlakozik különös erőfeszítések nélkül.

Sokkal jobban ellenáll a nedvesség furnérlapnak. Vízálló rétegelt lemezből vagy forgácslapból készül, furnérral borítva.

A fürdőszoba fából készült

Padló és fal

A fa bármilyen típusú befejező anyaggal kombinálható.

Ha használni fogod, ne feledje, hogy a szárazabb falak, annál kevésbé fáradságos lesz a szembenézés. A beszerelést megelőzően a fa elemeket mindegyik oldalon speciális viaszos és nedvességbiztos impregnálással kell kezelni.

Ezek a készítmények védik a felületeket a gombától és a penészgomból, így víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek. De vannak olyan termékek, amelyek már teljesen készen állnak a használatra.

Javasoljuk, hogy olvassa el: a fa padló vízszigetelése a fürdőszobában.

Fa fürdőszoba

Ha a fa díszítése "evett" hasznos terület.

A falburkoláshoz nemcsak szilárd masszát használnak, hanem faalapú anyagokat is.

Ez lehet:

  • lambéria;
  • ragasztott gerendák;
  • furnérozott deszkák.
A falak burkolása egy fából készült fürdőszobában

A piac számos fából készült falpanelt is kínál.

A panelek fő előnye, hogy tökéletesen elrejtik a szabálytalanságokat, és könnyen telepíthetők is.

Bélés a fürdőszobában

A fürdőszobában, a magas páratartalmú területeken egzotikusabb fajták teszik. Ez Wenge (az arany a sötétbarnáig) Kumárá (aranybarna sötét csíkok fa) padouk (korall piros), olajfa, eukaliptusz, ébenfa, bambusz. Ma már nem csak természetes árnyalatokat, hanem mindenféle színeket is tónusolhat.

Fából készült anyagok fürdőszobai dekorációhoz

Fából készült fürdőszoba anyaga

Fa fürdőszoba - anyagok

A fürdőszobai falakat parafa lapokkal is díszítheti. Ha nem nagy a területen, ez a legjobb lehetőség az értékes centiméterek mentésére. A parafa nem szivárog nedvességgel és nagyon vonzónak tűnik. Lapjait mind falra, mind padlóra használják. A telepítés nagyon egyszerű. Ragasztóval van rögzítve.

Fa fürdőszoba - parafa lapok

A padlóburkolatok alapvetően masszív deszkák. Az ilyen anyag főként keményfából készült. Készen áll a lerakásra, ezért nincs szükség további védelemre. Ezenkívül ez a tábla könnyen telepíthető. Ne fektesse teljesen a padlót a fával. Nagyon szépen kő vagy kerámia burkolólapokkal kombinálva.

Fa padló és csempe a fürdőszobában

Ha egy fából készült fürdőszobát szeretne hosszú ideig szolgálni, ne felejtse el a szellőzést. Alaposan át kell gondolni, biztosítva a helyiségben a jó levegőáramlást.

Egészségügyi tervezés

A fa, úgy tűnik, a leginkább alkalmatlan anyag a vízvezeték szerelvények előállításához. De ez csak első pillantásra. A modern technológianak köszönhetően a fa és a víz egységessége harmonikus és tartós.

Fa mosogató

Mindazonáltal a "fa" gyűjteményekben eddig csak fürdők, mosdók és zuhanypanelek voltak. Ez a vízvezeték könnyű és sötét fából készül.

Fa vízvezeték

Egy fürdő

Fa kád

Divatos volt díszíteni akril vagy öntöttvas "betűtípusok" egy fa képernyő körül. Ezek tökéletesen illeszkednek a szinte minden modern fürdőszoba belsejébe.

Fürdőszoba fából készült képernyővel

A gyártók a faforgácsos keverőket is kínálják. A krómozott, fényes csillogás és az ébenfa wenge kombinációja rendkívül szokatlannak tűnik.

Keverő fa fogantyúval

Bútorok és kiegészítők

Ha úgy gondolja, hogy a fa a fürdőszobában nem elegendő, adjunk hozzá bútorokat és kiegészítőket a kivitelezéshez. Ne felejtsük el, hogy - mint a "fa" befejező anyagok, meg kell felelniük a nedvességállóság követelményeinek.

Fa fiókos szekrény a fürdőszobában

polcok

lábazat

Tökéletes ceruzaüvegekből, gerendákból, székekből, polcokból vagy teljes készletekből sikeresen megverte a helyiséget.

A bútorok és tartozékok rattanból jó. Ezt az anyagot jól tolerálja a nedves levegő, a gőz és a víz aktív hatása.

Rattan tartozékok fa kádban

Amellett, hogy díszítik a belső segít különböző tartók és alátétek, kosarak és fa készletek. Ráadásul a tükrökhöz készült fából készült keretek különlegességet kölcsönöznek a fürdőszobába.

Tükör fa keretben

világítás

Különös figyelmet kell fordítani a világítási rendszerre. Minden a fa színétől és szerkezetétől függ.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy érdemes elkerülni a sok hőt kibocsátó izzókat. A nedvességgel való kölcsönhatás a legjobb módon nem befolyásolja az adott anyagot.

Szereljen fel halogén vagy LED lámpatesteket, hideg fényük.

A sötét fa szigorú keretében készült helyiségben diffúz fényt használjon. Világos, világosabb megvilágítást választhat.

Dot fény

Csillár egy fából készült fürdőszobában

Lámpatestek a fürdőszobában

stílusok

Költsön egy kis kitérést a stílusokra, amelyek alkalmasak a fából készült díszítésre és a bútorokra.

Kortárs fából készült fürdőszoba

klasszikus

Nagyság és szilárdság. Egyszerű és szigorú formák, rendezettség és harmónia, kifinomult, de diszkrét dekoráció. Drága, kiváló minőségű anyagok: fa, természetes kő, selyem, arany. Mint dekoratív stukkó vagy szobor. Fényforrások lehetnek bronz, aranyozott vagy kristályos.

Klasszikus stílus - fürdőszoba

Klasszikus fürdőszoba

Fürdőszoba klasszikus stílusban

modern

Sima vonalak és funkcionalitás. Üveg, műanyag, fa vagy fém jelenléte. A színpaletta meglehetősen csüggedt hangon van. Modern szekrény bútorok virágdíszekkel és kiegészítőkkel, amelyek megfelelnek az egész kíséretnek. Önálló és elegáns stílus.

Fából készült fürdőszoba szecessziós stílusban

Fából készült fürdőszoba szecessziós stílusban

Fából készült fürdőszoba szecessziós stílusban

etnikai

Különösen az ethnoshik lehetővé teszi a szobának egzotikus betöltését. Természetes anyagok, széles színpaletta természetes színekkel, nemzeti minták és dísztárgyak. Van egy hely az utazásra szánt tematikus gyűjtemények számára. Fonott bútorok, fából készült vázák, ruhadarabok, figurák minden bizonnyal kiegészítik a stílust.

Fából készült fürdőszoba etnikai stílusban

ország

Egy ilyen fürdőszoba - "rusztikus", mindig van egy csomó textil. A befejező anyagok "durva", természetesek. Bútor testet festetlen fa, függöny, mosoda kosarak, minden egyszerű formájú és nem frills. Fehérített falak és mennyezetek, festetlen gerendák és puha, diffúz világítás. Nagyon érdekes.

Bővebben a mi cikkünkben: egy fürdőszoba az ország stílusában.

Country stílusú fürdőszoba

Country stílusú fürdőszoba

Fürdőszoba országstílusban

Fürdőszoba országstílusban

Fürdőszoba országstílusban

Fürdőszoba országstílusban

Talán a fából készült kád a legjobb hely a kikapcsolódásra. Végül is a fa nyugodt és enyhíti a fáradtságot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =