Merev csatlakozás a keverőhöz

Merev csatlakozás a keverőhöz

Ennek a jellegzetességnek a megkülönböztető jellemzője a keverő és a csövek merev rögzítése. Egyes mesterek sokkal inkább esztétikusak, mint a hajlékony vonalhajózás, bár inkább személyes preferenciákról és ízlésekről van szó.

nyalánkság

A kemény vezetékes csatlakozó pozitív oldalain:

 • Úgy néz ki, mint a rugalmas;
 • Hosszú működési idő, kb. 20 év;
 • A nem korrodált anyagok magas minősége;
 • A telepítés meglehetősen kényelmes (bár saját árnyalatai vannak, ezért nem lehet plusz);
 • A termék megbízható;
 • A sima felület miatt a bélés tisztítása nem probléma. A cső szennyeződése nem felhalmozódik;
 • Az eszköz nem fél a termikus és a kémiai hatásoktól, ellenáll a magasabb hőmérsékleteknek és a hajtónak, mint a rugalmas társaik.

A keverőhöz való merev csatlakozás előnyei

ellenérvek

Bármit is mondhat, de nem lehet hiány.

Megjegyeztük, hogy a telepítés - ellentmondásos kérdés, mert érdemes tulajdonítani a mínuszokat. A végrehajtás meglehetősen problémás, hiszen korlátozott a bélés mozgatása. Valójában ez még egy hátrányt jelent - a stacionaritást. A termék nem hajlik meg, nem engedheti meg magának még enyhe alakváltozást is, ami helyesebb, esztétikai felszerelést tesz lehetővé.

Más szempontokból még a tapasztalt szakemberek sem találnak komoly hiányosságokat, amelyeket merev podvodku jellemezhet.

A keverők merev csatlakozásának hátrányai

típusok

Osztályozza a merev podvodki típusokat azon alapanyagokra alapozva, amelyekből a mi korunkban készült. Ez egy fémcső. Ez a fém viszont:

 • sárgaréz;
 • acélból;
 • Réz.

Melyik lehetőség megbízhatóbb - ez rajtad áll. Sok tekintetben a gyártótól és a saját termékei iránti felelősségétől függ. A legfontosabb dolog az, hogy a fémnek korróziógátló tulajdonságai vannak, és nem volt olcsó hamisítás. Sajnos néhány vállalat a szokásos fekete fémeket használja, amelyek végül rozsdásodnak. És elrejteni ezt a tényt, fedjük le speciális festékekkel és vegyületekkel. Ennek eredményeként a csövek úgy néznek ki, mint az acél, a réz vagy a sárgaréz.

Merev sárgaréz adagoló keverőhöz

Merev acéladagoló keverőhöz

Merev rézhuzal a keverőhöz

Tippek a választáshoz

Amikor keményedést választasz a keverőnek, próbáljon betartani néhány egyszerű szabályt. Javaslatok a természetben, de lehetővé teszik, hogy egy igazán helyes vásárlást készítsen.

 • Anyag. Óvatosan tanulmányozza az anyagot, amelyről a bélés készült. Valójában az acél, a sárgaréz és a réznek vannak előnyei és némi árnyalatai, mert a legfontosabb a hamisítás hiánya. Ha azt mondják, hogy ez réz, akkor biztosnak kell lenned e szavak tisztességességében.
 • A méret. A kemény csövek egy kicsit problémásak, mivel a megfelelő méretre igyekeznek. Vegye figyelembe a vízvezeték átmérőjét és a keverő bemeneti nyílását. Egyes házak nem szabványos kommunikációval vannak felszerelve, ezért a boltba való belépés előtt győződjön meg róla, hogy méréseket végez.
 • Hosszát. Külön beszélgetés témája. A lényeg az, hogy meg kell választani a megfelelő hosszúságot. Ha a cső rövid, új terméket kell vásárolnia, vagy össze kell hegesztenie a hiányzó elemet, ami tökéletesen megoldja a legszélsőségesebb esetet. Ha a cső hosszú, nem lehet teljesen felszerelni, mivel az anyag nem hajlik meg. Ez a fő probléma a merev kábelezés kiválasztásában.
 • Gyártó. Most a piac alakította elitét a szaniterek és az egészségügyi berendezések gyártóinak. Biztos, hogy a városban van egy bolt, amely élvezi a legnagyobb hatalmat. Kívánatos termékeket vásárolni tőlük. Mind a gyártó, mind a forgalmazó nem érdekli a hitelesség elvesztése és az ügyfelek. Mert jó minőségű termékeket próbálnak kínálni. Szüksége van rád.
 • Külső szempontok. Rendszerint próbálja elrejteni a szemhéjat a szemekből, a bõrön, a fürdőszobai bútorok telepítésén és így tovább. De bizonyos helyzetekben a szemceruza látható marad, ami azt jelenti, hogy figyelmet kell fordítania a formatervezésére.
 • Az ár. Mondjunk csak egy dolgot - a jó kemény huzalozás nem ér egy fillért sem.

Tippek a kemény szűrő kiválasztására a keverők számára - Hogyan válasszunk ki kemény vezetékeket

felszerelés

Figyelembe véve a telepítési sorrendet, könnyen csatlakoztathatja a kemény vezetékeket a keverőhöz.

 • Határozza meg a keverő helyét.
 • Készítse elő a falat a következő csövek felszereléséhez. Jelöljön ki speciális csíkokat a csövek elhelyezéséhez. Készítsen stroba-t. Néhány cső átmegy a falon, mások - depresszióval. Ne felejtsd el, a rendszer térdre kerül, ezért előzetesen jegyezze meg a falon.
 • Gyűjtse össze a csöveket. Főleg még a tapasztalt hazai mesterek ezt a feladatot szakembereknek bízzák. Különben is, ne felejtsd el csavarni az excenteret ebben a szakaszban. A visszacsévélés még nincs szükség.
 • Zárja le a régi keverőt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a rendszer megfelelően van elhelyezve. Ne aggódjon, a keverők minden modelljén azonos távolság van a leszállóhelyek között.
 • Ha megértette, hogy mindent helyesen és simán végeztünk el, folytassuk a Strob beágyazását. Ehhez egy cementkeverékre van szüksége. Ezenkívül biztosítsunk egy réteget a befejező anyag későbbi alkalmazására (mivel ez egy fürdőszoba, a legtöbbünk kerámia burkolólapot használ).
 • Amikor a cementkeverék megszárad, eltávolíthatja a régi keverőt, és új helyére telepítheti.
 • A végső szakasz a falfelületek kezelése és a csempeburkolás. Győződjön meg róla, hogy az összes rögzítőelem szoros, hogy működés közben ne legyen szivárgás.

A merev adagoló felszerelése a keverőhöz

Hogyan viselkedni helyett rugalmas

Valószínűleg láthatod magadnak, hogy a rugalmas podvodka mindenhol megtalálható, szinte mindenki a házban, az irodában és így tovább. Szerelje fel könnyen, egy kicsit.

De sokan tudják, hogy 3-5 évente meg kell változtatni?

Ez annak köszönhető, hogy a bélés elöregedett, a benne lévő tömlők repedezettek, a tömítések rendben vannak, a rugalmasság törött. Ennek eredményeképpen a szivárgások szinte elkerülhetetlenek.

Ebben a komponensben a csővezeték merev analógja megbízhatóbb, amely nagyobb nyomáson működik, és a működési idő többszörös.

A szakértők azt javasolják, hogy a fürdőszoba javításakor lehetőség van a jövőben kemény kábelezésre, még akkor is, ha most tervezik a rugalmas felszerelést. A mosogató alatti aljzatok nem lehetnek 0,5 m-nél távolabb a keverőtől. Ha ezt a feltételt nem tartják be, alternatív megoldást alkalmazhat - hullámos csövek. De rozsdamentes acélból kell készülniük.

Csavarja ki az összes régi csövet, távolítsa el a keverőt és oldja ki a sarokszelepeket. Csavarja be a csövet a keverõbe, és gyõzõdjön meg arról, hogy minden megfelel méretének megfelelõen. Ha nem, hajlítsa meg a terméket ügyesen, vagy jelölje meg a pontokat a felesleges elemek levágásához.

Miután a csöveket a megfelelő méretre nyomta, ellenőrizze a tengely arányát és szerelje össze a rendszert. Az elsõ, hogy a keverõt a mosogatóhoz rögzítsék, miután a fûtõcsavarokat meghúzta. Kapcsolja be a vizet, és győződjön meg arról, hogy minden megfelelően működik. Ne felejtse el ellenőrizni a rendszer szivárgását néhány nap után. Ha van egy díszítő felület vagy bútor a rendszert, akkor ne telepítse. Csak akkor, ha rájössz, hogy minden jól működik, zárja be a vonalat.

Cserélhető rugalmas tömlő merevre

Biztonsági intézkedések

A szakemberek javasolják egy csőhajlító használatát a keverő merev csövezéssel történő felszerelése során. Ez a készülék lehetővé teszi, hogy a csöveket anélkül húzza túl, hogy hajlítsa őket. Az inflexió nemkívánatos következményekhez vezethet.

Természetesen a személyi biztonság egyik legfontosabb feltétele a vízzel való eldugulás, mielőtt a javítás megkezdődik. Tartsa be a biztonsági előírásokat, védőeszközöket, védőkesztyűt használjon fémmel való munka során.

Biztonsági intézkedések a keverő merev bekötésére

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3