Gyakori hibák a fürdőszoba javításában. Hogyan kerülhető el?

Gyakori hibák a fürdőszoba javításában. Hogyan kerülhető el?

Gyakran előfordul, hogy a javítási munkák során nem vesznek figyelembe olyan látszólag triviális dolgokat, amelyek a jövőben nagy problémákat jelentenek. Ezért fontos, hogy ne csak kiszámítsa a javítást, hanem gondosan átgondolja a részleteket.

A padló a fürdőszobában

Ha a javításra kerül sor a régi házban, figyelembe kell venni a szerkezet megengedett terhelését. Például ha a padlók fából készültek, akkor Lehetetlen a rönkök eltávolítása és a monolitikus beton réteg betöltése. Add hozzá a szigetelés, a meleg padló és a csempe súlyát - az egész "torta" összeomolhat a szomszédok fején. Ebben az esetben ajánlott különleges lemezeket használni az alapra, és a szintező esztricheknek nagyon könnyűnek kell lenniük.

Padlószintezés a fürdőszobában

Külön figyelmet kell fordítani padlófűtés. Először is ő nem lehet halmozni a lakóházakban. Néhány ravasz és csatlakoztassa a fűtött törölközőt. Ennek eredményeképpen a nyomásváltozások és a segédprogramok gyorsan kiszámítják az okot. Használhat elektromos padlófűtést, de el kell fogadnia a villamos energia magas költségeit. Ha a ház elég idős, és a kábelezés nem változott sokáig, akkor az ilyen terhelés hálózata egyszerűen nem bírja el. Mindenesetre a lakóházban lévő fürdőszoba meleg padlója leszerelést igényel, ami további költségek és új javítások.

De van is a meleg padló pozitív oldala a fürdőszobában - nincs szükség az egész területre. Az a tény, hogy a mosógép és a fából készült bútorok fűtése erősen nemkívánatos. ezért a csöveket csak akkor helyezzük el, ahol a "láb egy ember" fog menni, és ez megtakarítást jelent. Ezért előzetesen meg kell csinálni a fürdőszobák rajzát, figyelembe véve a szaniterek és a bútorok elhelyezkedését. Győződjön meg róla, hogy a csövek helyét be kell festenie, mielőtt a bevonatot felhelyezné!

Mentés meleg padlón a fürdőszobában

Meleg padló a fürdőszobában

És egy másik tipp - ne hagyja figyelmen kívül a vízszigetelést. A szakértők azt javasolják, hogy tegye úgy, hogy a falhoz érjen.

mennyezet

Sok vélemény szerint a leginkább praktikus mennyezet a feszültség.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Mennyezet kiválasztása a fürdőszobában - nyújtás vagy gipszkarton

A legjobb fürdőszobai mennyezet - a szakemberek ajánlásai

Megment az árvízből, gyönyörű és mosható. Kis mennyiségű nedvesség önmagában párolog, a nagy térfogat könnyen leereszthető a mennyezet mestere segítségével.

Hajlítsa el a mennyezetet a fürdőszobában az árvíz során

Gipszkarton, éppen ellenkezőleg, nem ajánlott. Jól néz ki, elrejti az egyenlőtlenséget és a kommunikációt, de nem szereti a nedvességet. Ha a szomszédok erősen árvíz, majd a gipszkarton duzzad. Számára nagyon jó szellőzésre van szükség.

Fürdőszoba falak

A legpraktikusabb megoldás padló és falak - csempe. Az üzletek tárolására hatalmas választék, de nem könnyű választani. A fényes és a gránit csúszik. Túl durva, texturált - rosszul mosott. A fekete és a fényes tökéletesen látható a foltok és a piszok. Fehér csempe, és sterilizációt és a kórházi szobát okoz.

Cserép vásárlásakor fontos, hogy készletet készítsen. Ha vízszintes sorokat helyeznek, akkor a teljes térfogat legalább 10% -át, ha rombusz - 15%. A fennmaradó többletet ajánlott tartani a feltörési helyek cseréje esetén. És ne bízz a gyártóban, mérje meg az egyes csempeit. Egy ilyen, enyhe 2-4 mm közötti különbség egy 10-20 csempe nagy sorában jelentős lesz.

A legjobb csempe a fürdőszobában - ajánlások a szakértők

Fürdőszobai csempe

Cserép a fürdőszoba

Az ízületek fehér fugázása nagyon szép és friss. de gyorsan elhalványul és csúnya foltokkal borítja, ahonnan szinte lehetetlen megszabadulni.

A legjobb burkolólapok burkolólapok - a szakemberek ajánlása

A festett falak nem kevésbé praktikusak. De a kapcsolók közelében mindig lesznek ujjlenyomatok, és a víz száraz vízperme jól látható.

Festett falak a fürdőszobában

Kiválasztása falburkolat a fürdőszoba - csempe vagy festék

Nem túl jó a kék, malakit és szürke árnyalatok falainál. A túl könnyű belsőséget nehezen lehet gondozni, mert azt a tisztaság folyamatos karbantartását igényli. Legyen óvatos a sötét árnyalatokkal. Piszkot és foltot is jól mutathatnak. Ráadásul fényt adnak a bőrön, fájdalmas megjelenést adva.

De a homok, bézs és pasztell árnyalatok praktikusabbak. A "díszítő foltokkal" a csempe tisztaságát "tartja". A meleg színek olyan érzést keltenek, hogy a szobában lévő hőmérséklet magasabb, mint valójában.

A fürdőszoba falának színe

Fűtött törölközőtartó

Ne rohanjon megszabadulni a klasszikus fűtött törölközőtől. Cserélhető egy másikra, például rozsdamentes acélból vagy bronz utánzatról, válasszon más megjelenést, de egyáltalán ne tisztítsa meg. Tökéletesen felmelegíti a fürdőszobát, elősegíti a felületek gyors száradását. Anélkül, hogy a szoba nagyon hideg, nedves, a penész fog megjelenni.

Ugyanezen okból, nem ajánlott villamosan cserélni. Az utóbbi jelentős villamosenergia-fogyasztást igényel, a mentéshez pedig ki kell kapcsolnia. Standard fűtött törölközőtartó havonta sokkal olcsóbb, mint az elektromos.

Törölközőszárító a fürdőszobában

A legjobb fürdő törölköző - szakértői ajánlások

Törölközőmelegítő kiválasztása

Csövek és vízvezeték

Ne blokkolja a csöveket! Még akkor is, ha a fürdőszobát csempézett dobozban szerelik fel, a hozzáféréshez kikötő kötelező. Úgy néz ki, szép és gyönyörű, de ha szükség van a cső cseréjére vagy a szivárgás megszüntetésére, mindent le kell bontani. Jobb speciális dobozokat használni. Könnyű összeszerelni, elrejteni az összes kommunikációt és gyors hozzáférést biztosítani.

Kommunikációs doboz a fürdőszobában

Javasoljuk, hogy a kapuk fedeleit a csuklópántokon. mágnesek Érdekesnek tűnik, de könnyen elrepülnek, ha megérinti őket. Emellett a mágnesek nem ellenállnak a csempe súlyának.

A fürdőszobában lévő nyílások kiválasztása

Ablakos ajtók a fürdőszobában

Műanyag csövek sok előnye van, de a csatorna nagyon zajos. Javítsa ki a szigetelés hiányát. Csak csomagolhat valamit és elrejtheti egy dobozban. A hullámos csövek nagyon jól összegyűjtik a port és a szennyeződéseket, rosszul mosakodnak.

Műanyag csövek a fürdőszobában

És még egy fontos pont - annál kevesebb térde van, annál kevésbé lesz problémáink a jövőben. Maguknak az átmérőjű csöveknek feltétlenül meg kell felelniük a leeresztő nyílásnak, és a lejtésről lefelé kell felszerelni.

A héjszerelvény szabványos magassága közepes magasságú emberek számára készült. Ha a család magas, vagy fordítva, 170 cm vagy annál kisebb, akkor érdemes telepíteni egy mosogatót a növekedésnek megfelelően.

A fürdőszobában lévő mosdókészülék ajánlott magassága viszonylag magas

Minden fürdõnek van vízszintes lejtõszöge, ezért nem indokolt további előítéletet tenni. Egyes akril kádak modelljeinek törékeny oldalai vannak, amelyekhez erősítésre van szükség. Jobb, ha ezt a pillanatot azonnal meg kell adnod a vásárlás előtt.

A víz a fal melletti csomópontjaiban nem halmozódik fel, ezért jobb, ha speciális fékpadot építünk be. A normál szilikon jól védi a szivárgásokat, de gyakran nedvességet halmoz fel és penész formákat képez, és nem úgy néz ki, mint az esztétikailag kellemes, mint a járda.

A fürdőszoba és a fal közötti ízületek minőségi tömítése

És ne felejtsd el a számlálókat. Ha a WC alatt vannak, akkor egyszerűen nem zárják le. A mosogató vagy a fürdőkád leolvasása is rossz ötlet. A számlálókat úgy kell elhelyezni, hogy ne csak kényelmesen lehessen olvasni, hanem szükség esetén cserélni is őket. Ugyanez a szabály érvényes a szelepekre és a szelepekre.

Világítás és aljzatok

Gyakran előfordul, hogy egy felső világítás nem elég, különösen, ha a matt fedő még mindig használatban van. További fényforrások használata javasolt a tükör közelében és a zuhany közelében. Kiváló lehetőség - tükröt háttérvilágítással. Egyes modellek beépített aljzatokkal rendelkeznek hajszárítóhoz. Ha gyakran használja ezt az eszközt, akkor a készülék ki van kapcsolva.

A legjobb fürdőszoba tükör - a szakemberek ajánlásai

Fürdőszoba tükör kiválasztása

Tükrözött fürdőszoba a fény

További foglalat Lehet, hogy más eszközökre, például mosógépre van szükség. A hálózati elrendezés megkezdése előtt tervet kell készíteni a szaniterek, bútorok és készülékek elhelyezése a helyiségben, és már a szükséges pontokon a foglalatok és a kapcsolók telepítéséhez. A lényeg A kábelezés a falak javítása és a burkolólapok elhelyezése előtt történik, de nem utána.

További kiegészítők a fürdőszobában

Zsebek a fürdőszobában

Ha halogén lámpákat használnak, a transzformátornak olyannak kell lennie, hogy a teljes lámpa teljesítménye kilowattban kisebb vagy egyenlő legyen a paramétereivel.

Ne felejtsd el a biztonságot. A lámpatesteknek feltétlenül zárt patronnal kell rendelkezniük, és a kimeneteknek védőburkolattal kell rendelkezniük.

Mi más baj a javítás után?

Még mindig kijelölhet legalább öt hibát, amelyek lehetővé teszik a fürdőszoba javítását.

A tárolórendszerek hiánya

Elhatároztad, hogy mit és hol tárolja? A tervezési munkák nagyszerűek a magazinokban, de ritkán javasolják rongyok és háztartási vegyszerek tárolását. ezért a polcok, rejtett fülkék és különleges fürdőszobai bútorok jelenlétét előzetesen meg kell őrizni, még a belsőépítészet színpadán is.

Hol tárolja a dolgokat a fürdőszobában

A dolgok tárolása a fürdőszobában

Szekrények és polcok a fürdőszoba tárolására

Szellőzőcsatornák

A régi építészet e kényelmetlen "maradványait" tervezésekor kegyetlenül lebontják. De nemcsak a fürdőszobában, hanem a házban is fontos szerepet töltenek be a szellőztetésnek. Ezért, ha lehetséges, érintse meg és tisztítsa meg egyáltalán nem ajánlott, vagy telepíteni egy kiegészítő kaput.

További szellőzés a fürdőszobában

A fürdőszobák társulása

Ez a megoldás kiválóan alkalmas egy kis fürdőszobának a terjeszkedésére, de nagyon nehézkes egy nagy családban.

Érdemes kombinálni egy fürdőszobát és egy fürdőszobát

Fürdőszoba WC-vel

Fürdőszoba a fürdőszobában

Kényszerített vázlat a fürdőszobában

Néha szükséges, de nagyon zajos. Ha ez a hangzavar bosszant, külön kapcsolót hozhat létre, hogy ne működjön együtt a fénykel.

Szó szerinti elrendezés

A szerződő felek vagy a papíron meghívott mester szerződése garantálja a javítás minőségét.

Fürdőszoba javítás - hogyan lehet elkerülni a hibákat

Tehát még a fürdőszoba egyszerű kozmetikai javítása is kiderül, annyira nagy figyelmet igényel. Ne lusta, hogy készítsen egy részletes tervet és figyelemmel kísérje az összes munkát. Más emberek hibái vannak, hogy elkerüljék őket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1