Kerámia határok és sarkok a fürdéshez

Kerámia határok és sarkok a fürdéshez

Miért van szükség ezekre?

A betűk és a fürdőszoba falai között kialakult rés az egyik leggyakoribb probléma, amellyel az emberek a fürdőszoba javításának folyamatában szembesülnek. Több évtizeden keresztül számos módon lehetett megszüntetni ezt a problémát - a repedések tőkésítésével a födémlemezek segítségével a rés ragacsos taposószalag ragasztására, amely inkább átmeneti megoldás.

Azok, akik saját maguk javítják és befejezték a fürdőszobát, általában egyszerűbb és megbízhatóbb módszert választanak, nevezetesen a fürdőkád speciális kanyarainak használatát. Két típusból állnak: műanyagból és kerámiából. Ha a műanyag sarkok főként gyakorlati funkciót végeznek - annak megakadályozására, hogy a víz bejutjon a fürdőbe, akkor a kerámia lábazat is dekoratív célokat szolgál. A kerámia szegélye gyönyörű átmenetet hoz létre a csempe és a fürdő között, így a formatervezés befejeződött.

A kerámia sarok célja a fürdő számára

nyalánkság

 • A fürdőkád kerámia lábazata sokkal esztétikusabbnak tűnik, mint a műanyag párna. A különböző színek lehetővé teszik, hogy kiválasszon egy olyan árnyékot, amely közel áll a csempehez, ami szinte észrevétlenül teszi az átmenetet.
 • A kerámia - természetes anyag, ezért a belterek mindennemű ismerősei választják.
 • A kerámiák nagyon jól tolerálják a magas páratartalmat, ami elkerülhetetlen a fürdőszobában. Ritkán megjelenik gomba és penész. A hőmérséklet csökkenése sem szörnyű.
 • Kerámia sarok nem igényel különösebb gondosságot. Tisztítsa meg ugyanazzal a tisztítószerrel, amelyet a cseréphez használja.
 • A fürdő kerámia sarka élettartama sokkal nagyobb, mint egy hasonló műanyag terméké.

A kerámia sarok előnyei a fürdők számára

Előnyei a kerámia aljzat fürdő

ellenérvek

 • Annak ellenére, hogy a kerámia - szilárd anyag és nehezen véletlenül karcolja meg működés közben - elég erős ütés károsíthatja a járdát.
 • A kerámia sarkok teljesen nem műanyag, ezért nem használhatók a közvetett rések lezárására (pl. Ha a fürdő szabálytalanul alakú).
 • A kerámia fürdőkád talajszedője drágább, mint egy műanyag sarok. Azonban az ár igazolja magát, mert egy ilyen termék sokkal hosszabb ideig tart.

A kerámia lábazathoz használt kád hátrányai

Típusok és méretek

Az épületraktárhoz háromféle kerámia sarkot talál a fürdőzéshez.

 • „Ceruza”. Ez a lehetőség alkalmas a legvékonyabb rések lezárására. Henger alakú, néha több arccal. A színes változat különböző lehet, beleértve a fémes hatást is. A hossza 20 cm, szélessége 15 mm. A falakat és a padlókat is használják, a teret zónákra osztva.
 • "Corner" - a legnépszerűbb lábazat; amikor egy fürdőkád sarkairól beszélnek, általában ez abból adódik. Háromszög keresztmetszettel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy egy darabot közvetlenül a résbe illesszen be, és még kettőt a fürdő szélére és a falra. A kerámia sarkok lehetnek fehérek vagy színesek, egyszálúak vagy mintásak. A standard méret 20x5,5 cm és 25x5,5 cm.
 • "Freese" - széles dekoratív határ, melyet leggyakrabban a fürdőszoba falainak befejezésére használnak. Azonban néhányan a fürdőkád sarokaként hozták létre. Meg kell jegyeznünk, hogy ennek az elemnek a megmunkálása bizonyos építési készségeket igényel, mivel ugyanazt az elvet illeti, mint a cserép. Az ilyen típusú fékezés méretei eltérőek lehetnek.

A kerámia sarok mellett ne felejtse el beszerezni a kiegészítő elemeket - az oszlopokhoz és a lánckerékhez tartozó csonkokat a sarkokban történő dokkoláshoz. Ezek a részek általában a készletben kerülnek értékesítésre, de megvásárolhatók, és külön-külön is megtalálhatók a megfelelő szín és méret nem nehéz.

A kerámia lábazat típusai és méretei a fürdőben

A kerámia sarkok fajtái fürdésre és méretükre

Kerámia sarkok fajtái fürdéshez

A kerámia sarok két különböző módon van felszerelve a fürdőkádra.

Hogyan telepítsem a lapkát?

Az első módszer általában a legegyszerűbbnek tekinthető, ezért általában az építõipar kezdõi használják. Ebben az esetben a járdaszegély közvetlenül a csempehez van ragasztva.

 • A kád széleit és a fal szomszédos részeit szennyezik, zsírtalanítják és szárazak.
 • Varrja meg a varratot egy tömítőanyaggal, és hagyja megszáradni.
 • Szükség esetén vágja le a kerámiatartót a kívánt méretre. Ugyanakkor le kell vágnia a hátoldalról, és csiszolnia kell a kerámiákat a polírozókészülékkel vagy a csiszolópapírral.
 • A szakemberek javasolják folyékony körmök használatát a kerámia sarkokhoz. A tapadókompozíciót a járda hátoldalán kell felhúzni, rögzíteni a résszel és erősen nyomni néhány másodpercig.
 • A munka végén az ízületeket átlátszó tömítőanyaggal kezeljük egy szilikon alapra a fürdőszobában.

Kerámia borda felszerelése egy cserépre

Telepítés a csempe alatt

A szakemberek inkább a kerámia korlátot helyezik el a csempe előtt. Ez a módszer időigényesebbnek tűnik, több időt és építőanyagot igényel. Az eredmény azonban megéri - a határ nagyon szép és tartós.

 • Először a kerámia burkolólapokat kell előkészíteni: a régi, befejező anyagokat ki kell tisztítani, a gipsz vagy gipszkartonhoz igazítani.
 • Ezután telepítenie kell a fürdőt. Használja ezt a szintet, de ne felejtse el megadni a normál vízelvezetéshez szükséges meredekséget.
 • Most a rés tömítőanyaggal tölthető. Legjobb szilikon alapú tömítőanyag használata. Mielőtt elkezdené, zárja le a rést a festékszalag mindkét oldalán - így védi a fürdő zománcát és a kerámia burkolólapokat a tömítőanyag és a ragasztó behatolásától.
 • Míg a tömítőanyag nem száraz, gyorsan helyezze el egy gumi spatulával vagy szappanfésű ujjal (ne aggódjon, a készítményt jól le kell mosni a bőrről).
 • Készítse elő a ragasztók ragasztását az utasításoknak megfelelően.
 • A szükséges ragasztási mennyiséget a sarok hátsó oldalára kell ráhúzni és a résen nyomni.
 • A határelemek között helyezze be a műanyag kereszteződést - ugyanaz, amit a csempék gyártásakor használni fog.
 • A rés lezárása után a falak csempével csempézhetők. A munka végén a csempe és a gipsz elem közötti varratokat törölni kell. Használjon ugyanolyan színű habarcsot ehhez.

Kerámia csempe szerelése a csempe alá

élettartam

A fürdőkád kerámia sarkának élettartama megegyezik a fürdőszobai falburkolathoz használt kerámiatermékekéval. A szakértők szerint a minőségi csempe, az előírásoknak megfelelően, gondosan "élet" 30-50 év. Természetesen egy ilyen időszakban a fürdőszobában többször is változások lesznek, mert sokan legalább 10-15 évente nagy javításokat hajthatnak végre. Ezért nem aggódhat, hogy a kerámia sarok használaton kívül lesz, mielőtt megváltoztatná a fürdőszoba belsejét.

A kerámia lábazat élettartama a fürdőben

A kerámiatartály élettartama a fürdőben

A fürdőkád kerámia sarkának élettartama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =