Hogyan szabadulhat ki a levegő a fűtési rendszerből?

Télen a normál fűtés létfontosságú. Fűtés nélkül az éghajlatunk nem él. Időközönként rendszeresen azonban a normálisan működő rendszer meghibásodik - a radiátorokat nem melegítik vagy rosszul fűtik, külső zaj (gurgling) keletkezik. Mindezek a jelek, hogy a levegő megjelenik a fűtési rendszerben. A helyzet messze nem ritka, de kényelmetlenséget okoz. 

Mi a veszélye a levegőnek a fűtési rendszerben?

Valószínűleg egyszerre többször találkozott azzal a ténnyel, hogy a fűtés bekapcsolt állapotban van, és néhány radiátor vagy az egész csoport rosszul vagy egyenesen hidegen melegszik. Ennek oka a fűtési rendszer levegője. Általában a legmagasabb ponton felhalmozódik, ezzel a helyről a hűtőfolyadékot kiszorítja. Ha sokat halmoz fel, a hűtőközeg keringése teljesen leállhat. Azt mondják, hogy a fűtési rendszerben légzár keletkezett. A szakemberek ebben az esetben azt mondják, hogy a rendszer levegőben van.

A normál fűtési üzem folytatásához a felgyülemlett levegőt el kell távolítani. Ennek két lehetősége van. Az elsőt gyakrabban használják a távfűtési rendszerekben. A legkülső radiátorokon a daruk az ágba vannak beszerelve. Ezeket származásnak hívják. Ez egy hagyományos csaptelep. Miután a rendszert hűtőfolyadékkal töltötte be, nyitva tartva, nyitva tartva, amíg egyenletes vízcsepp nem áramlik buborékok nélkül (a víz pedig csepegtetőkkel). Ha többszintes házról beszélünk, akkor a rendszer indításakor először ki kell nyitni a szellőzőnyílást a felszállókon, és a maradványokat már ki lehet venni az apartmanokon keresztül.

A fűtőtestben lévő levegő zavarja a hűtőközeg normál keringtetését. Ez azt eredményezi, hogy az elemet nem melegítették be megfelelően

A fűtőtestben lévő levegő zavarja a hűtőközeg normál keringtetését. Ez azt eredményezi, hogy az elemet nem melegítették be megfelelően

A magánberendezésekben, vagy a lakásokban lévő radiátorok cseréjét követően a légtelenítést nem a hagyományos szelepek, hanem speciális légszelepek végzik. Kézi és automatikus. A felső szabad kollektorba kerülnek minden radiátorhoz (lehetőleg) és / vagy a rendszer legmagasabb pontján.

Mi más veszélyezteti a levegőt a fűtési rendszerben? Hozzájárul a fűtési rendszer komponenseinek gyorsabb megsemmisítéséhez. Bár egyre több polimert használnak, elegendőek a fém alkatrészek. Az oxigén jelenléte hozzájárul az oxidáció aktiválásához (fekete fém rozsda).

A megjelenés okai

A fűtési rendszer levegője különböző okokból megjelenhet. Ha ez egy egyszeri probléma, egyszerűen törölheti, és nem kereshet egy forrást. Ha razvozdushivanie szükséges néhány alkalommal egy szezonban, meg kell keresni az okot. Itt vannak a leggyakoribbak:

 • A fűtési rendszer javítása, korszerűsítése. A javítás során a szellőztetett levegő majdnem mindig. Ez természetes.
 • A rendszer feltöltése hűtőfolyadékkal. Ha lassan öntözed a vizet a rendszerbe, akkor egy kis levegőt hordoz magában, és kitolja a csövekben és radiátorokban található egységet. Ez egy érthető folyamat is, nem igényel speciális intézkedéseket sem.
 • Az ízületek és varratok nyomáscsökkentése. Ezt a hibát ki kell küszöbölni, mivel a levegő-kioltás folyamatosan zajlik. Az egyedi fűtési rendszerekben ezt a jelenséget (szivárgó ízületek) szintén nyomásesés kísérte. És ez egy másik oka annak, hogy meghibásodást keres. A legvalószínűbb hely a csövek és radiátorok csatlakozása. Lehet, hogy nem feszesek. Nagyon nehéz megkeresni őket, mivel nem mindig jelennek meg kívülről. Ha észreveszi, hogy a kapcsolatok egy része sokkal könnyebb "ásni" - megszünteti a cseppeket. De ha minden normálisnak tűnik, és a levegő folyamatosan felhalmozódik, akkor szappannal kell megkennie az ízületeket és a varratokat, és látni fogja, hogy új buborékok jelennek meg. Miután megtalálta a "gyanús" vegyületet, szigorúbbak, tömítettek vagy újracsomagoltak (a módszer az ízületek típusától függ).

  A levegő a csövek kanyarában felhalmozódhat

  A levegő a csövek kanyarában felhalmozódhat

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  75 + = 77