Handige tools voor garage door eigen handen

Garage is niet alleen een parkeerplaats. Het is ook een workshop, een rustplaats en een club voor interesses. Daarom moet de opstelling van de garage handig en attent zijn. Een klein gebied zou veel dingen moeten accommoderen en het zou handig moeten zijn om ze te gebruiken. Dit helpt zelfgemaakte voor de garage. Wat de mensen niet met hun eigen handen doen. Van de elementaire plank tot het complexe apparaat. Dit alles kan onafhankelijk worden gedaan. Maar het is noodzakelijk om te weten hoe. Verschillende ideeën voor de modernisering van de garage en een plan voor de implementatie ervan in het artikel. 

Zelfgemaakt voor de garage: ideeën voor het arrangement

Opstelling van de garage is een lang proces. Onmiddellijk zal alles niet werken, je moet constant iets upgraden, veranderen, iets nieuws maken. In dit geval gebruiken ze meestal zelfgemaakte kledingstukken voor de garage. Het vereist minder geld en geeft zelfs plezier - om het noodzakelijke ding uit afval te maken is veel waard.

Zelfs in een klein gebied kun je alles zetten

Zelfs in een klein gebied kun je alles zetten

Opslag van banden en wielen

Elke autobezitter staat voor het probleem om de 'schoenen' buiten het seizoen voor de auto te houden. Waar banden te plakken - een pijnlijke vraag. Over het algemeen is de manier om banden op te slaan afhankelijk van of ze op schijven zijn geplaatst of niet.

Manieren van opslag van banden

Manieren van opslag van banden

Dus banden met schijven kunnen liggend worden opgehangen of opgeslagen - in de vorm van een stapel, door ze op elkaar te stapelen. Voor het ophangen van banden is het mogelijk om bagageriemen, kettingen, een metalen kabel met een diameter van 4 mm en meer in een polyethyleen omhulsel te gebruiken. Bevestig de banden aan het plafond, de muur, aan de hierboven geplaatste balk.

Nog een betaalbare manier om met een kleine buigradius in de muurpinnen of haken te rijden. De afstand tussen de haken is iets groter dan de diameter van de banden. De lengte van de pennen moet zodanig zijn dat ze niet voorbij de grenzen van de band uitsteken. Ze kunnen bijna tot aan het plafond worden gevuld, zodat de wielen kunnen klimmen.

Banden zonder wielen kunnen alleen "staand" worden opgeslagen. Maak voor hen speciale schappen. Ze zijn meestal gelast van een geprofileerde buis. 20 * 20 mm, maximum, 30 * 30 mm. Je kunt ook een hoek gebruiken. Een ronde pijp om te koken is onhandig, maar daaruit kun je dwarsstukken maken - de banden passen in dit geval beter.

De breedte van de plank is 4 keer de breedte van de band, plus een reserve van 10-15 cm voor wat vrijheid. De hoogte van de achterwand is iets hoger dan de buitendiameter van het wiel. Het ontwerp is eenvoudig = zijaanzicht lijkt op een rechthoekige driehoek. Met een inverter-lasmachine zal het niet moeilijk zijn om een ​​dergelijke plank te lassen.

Dergelijke planken worden meestal aan de muur opgehangen. Maar de plaats moet zodanig worden gekozen dat het rubber niet valt - het bederft dit. Niet de moeilijkste zelfgemaakte voor de garage, maar erg handig.

werkplaats

Waarschijnlijk is het grootste aantal zelfgemaakte garages voor de garage gekoppeld aan de werkplekapparatuur en opslagsystemen van het instrument. En de planken en rekken in de garage zijn niet de enige manier om dit probleem op te lossen. Allereerst moet worden besloten waar de werkplek zich bevindt. Er zijn drie opties:

  • De volledige breedte van de verre muur. Als de garage voldoende lang is en er een mogelijkheid is om ongeveer 1,5 meter te "stelen". Waardigheid - alles bevindt zich compact, bij de hand, bemoeit zich niet met het lopen langs de auto. Het nadeel van deze oplossing is dat het nodig is om ver weg gereedschap te dragen, als het werk op straat wordt uitgevoerd.
  • Langs een van de lange muren. Dit arrangement wordt gekozen als de garage breed is, maar niet lang genoeg. Het is logisch om de tafel en de werkbank aan de linkerkant van de ingang te plaatsen - aan de kant van de bestuurder. Maar dit is niet kritiek. Het nadeel van deze indeling van de werkplek in de garage is om voorzichtig te zijn, maar het is handiger om gereedschap op straat te brengen.
  • Een van de hoeken bezet. Dit is een tussenoptie. En de ene kant kan langer worden gemaakt, de andere kant - korter.

Een tafel of werkbank voor een garage is gemaakt van planken, multiplex. Goedkoop, volledig betrouwbaar. Als er een lasmachine en afstemmingsvaardigheden zijn, kunt u het frame lassen vanuit een hoek of een geprofileerde buis. Nogmaals, het is beter om te bekleden met waterdicht multiplex. Het blijkt een gelijkmatig, slijtvast oppervlak te zijn. Natuurlijk kunt u ook gelamineerde spaanplaat gebruiken, maar de lamineerlaag wordt snel beschadigd.

U-vormige werkbank voor garage

U-vormige werkbank voor garage

Om "niet lopen" te plaatsen, kunt u planken onder het aanrecht plaatsen of dozen tekenen. Boxen zijn handiger, maar om ze te doen - dat is nog steeds een gedoe. Het is heel goed mogelijk om planken te maken en ze op centen te zetten die uit multiplex zijn geslagen. Ook geschikte plastic dozen en manden. Maar de muren moeten dik zijn.

In de schappen kun je dozen plaatsen

In de schappen kun je dozen plaatsen

Er is trouwens een handig idee om een ​​opbergrek te maken voor gebruikte gereedschappen uit gebruikte blikjes. Vind die met een pen erop. Verder is alles eenvoudig - een van de zijkanten is uitgesneden en later wordt deze bus als doos gebruikt.

Handig en eenvoudig zelfgemaakt voor de garage

Handig en eenvoudig zelfgemaakt voor de garage

Het is niet nodig om een ​​heel rek te maken - het is nog steeds moeilijk om te onthouden waar dat is. Maar volgens hetzelfde principe kun je laden voor planken maken. Aan de uiteinden kun je overigens inscripties of afbeeldingen plakken (met afbeeldingen, herkenning is sneller). Dergelijke zelfgemaakte producten voor de garage brengen voldoening - om uit vuilnis een handig ding te maken - een aangenaam gevoel.

Gereedschapsopslag

De moeilijkste taak is om de opslag van het instrument in de garage te organiseren. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alles in orde is, maar tegelijkertijd was het binnen handbereik en in zicht. En gesloten dozen zijn alleen geschikt voor zeer georganiseerde mensen die het ding altijd op zijn plaats houden. Anders rommel je constant door de laden en vergeet je waar alles ligt. Er zijn verschillende ideeën voor handige opslag van kleine items en gereedschappen. Dit is een heel eenvoudige zelfgemaakte voor de garage.

Los het probleem snel op en help conventionele metalen gaas. Geschikt wapeningsnet van draad 2 mm, kooi 10 cm, zet het op de muur, sommige takken bijten af, buigen, maak ze haken, dwarsbalken, enz. Je kunt speciale haken kopen die aan het net zijn bevestigd (er zijn winkels met commerciële apparatuur) en de gebruikelijke tweezijdige haken die je kunt kopen of van draad kunt maken.

Mesh op de muur - een manier om de opslag van gereedschappen snel te organiseren

Mesh op de muur - een manier om de opslag van gereedschappen snel te organiseren

Schroevendraaiers worden handig opgeslagen op een speciale plank. Neem een ​​plank, fineer, 10-15 mm dik. Het bord moet goed geschuurd zijn - zodat er geen splinter is. Boor vervolgens gaten met verschillende diameters in een of twee rijen in een vlak. Als het bord breed genoeg is, kunt u grotere gaten maken - voor beitels of zelfs voor hamerhandgrepen. Alle chips worden opnieuw schoongemaakt. Nu moeten we een muurbevestiging bedenken. U kunt een conventionele beugel gebruiken. Steek schroevendraaiers, beitels en ander soortgelijk materiaal in de gaten. Handig, snel, alles in zicht.

Het idee om schroevendraaiers in de garage op te slaan

Het idee om schroevendraaiers in de garage op te slaan

Toch zijn er handige zelfgemaakte dingen voor de garage, waarmee je de opslag van een handgereedschap kunt organiseren. Tangen, tangen, buigtang, enz. plaats is handig problematisch. Je kunt aan het raster hangen. Het is handig om te fotograferen, op te hangen - nee. Maar er is een eenvoudige oplossing - om een ​​smal bord te bevestigen en erop om het gereedschap op te zetten. Om het gemakkelijk te maken om te gaan zitten, moet het bord aan één kant worden gedragen. In de snede moet het eruit zien als een gelijkbenige driehoek.

Opslag van handgereedschap in de garage

Opslag van handgereedschap in de garage

Nog een eenvoudig idee om de batterijtool, de oplaad- en reservebatterijen op te bergen. Maak een plank zoals in de bovenstaande foto. Aan de onderkant worden snedes van verschillende grootte gemaakt en de bovenste worden als gewone planken gebruikt. Het idee is dat alles op één plek staat, snel wordt geplaatst. Deze zelfgemaakte voor de garage zal de werkplek comfortabel maken. Het handhaven van de bestelling zal eenvoudig zijn.

Parkeerplaats voor auto's

Zelfs met zeer goede verlichting in de garage zelf of op een dag in de straat, is het zicht erg laag onder de bodem van de auto. Om de voorkant van het werk te verlichten met draagbare verlichting - draag. Dit is de eenvoudigste zelfgemaakte voor de garage. Met hen kunt u beginnen aan de epische opstelling en uitrusting van de garageruimte.

Het meest voorkomende type versleping voor een garage. Zelfgemaakte maken meestal zeer vergelijkbaar

Het meest voorkomende type versleping voor een garage. Zelfgemaakte maken meestal zeer vergelijkbaar

In de eenvoudigste versie is het een patroon bevestigd aan een draad, een klein scherm met een haak kan eraan worden bevestigd. Zoiets eenvoudigs. Gloeilampen worden standaard - gloeilamp of huishoudster onder een standaardpatroon gebruikt. Alles is niet slecht, behalve dat deze bollen heel vaak vechten, we moeten weten hoe we ze moeten ophangen, zodat ze op een bepaalde plaats schijnen. Over het algemeen moet het ontwerp worden verfijnd. Er zijn verschillende opties voor herbewerking.

Onbreekbare lamphouder

Deze lampenkap van een plastic fles beschermt perfect de fragiele fles van een energiebesparende lamp. Je kunt ook een LED-lamp gebruiken, maar het gloeien gaat niet - het wordt te heet. Het ontwerp is gebruikelijk - een snoer met een stekker en een boorkop aan het uiteinde.

De belangrijkste taak is om een ​​plastic vat te vinden met wanden van semi-transparant zuivelplastic van gemiddelde dikte. Transparant werkt niet - het strooit geen licht, te dunne wanden zullen niet bijdragen aan slagen van de lamp. Na het vinden van het juiste vaartuig is er een kleinigheid: