Sekcijska garažna vrata: kako odabrati

Pogodnost njegovog rada uglavnom ovisi o vrsti vrata u garaži. Jedna od popularnih opcija - sekcijska garažna vrata. One se ne mogu nazvati jeftinim, ali su bolji od svih drugih nacrta kako bi održali toplinu i, možda, najprikladniji u radu. 

Sekcijska vrata

U sekcijskim vratima, glavna je razlika u tome da se web ne sastoji od jednog web-a, nego od niza mobilnih dijelova koji su međusobno povezani. Sekcije su povezane posebnim petljama koje osiguravaju pravilan stupanj slobode. Petlje obično tri za svaku vezu - uz rubove i sredinu (s većom širinom vrata može biti više). Na rubovima svakog odjeljaka nalaze se valjci. Na stranama vodilica za otvaranje vrata, koje se postupno zakrivaju, prolaze u vodilicu stropova. Vodiči imaju udubljenja u kojima se valjci puni gorivom.

Sekcijska vrata

Sekcijska vrata

Pri otvaranju sekcijskih garažnih vrata, valjci vrata pomiču se uz utore u vodilicama. Oni ustanu prema gore, na štetu pokretne artikulacijske propusnice na glatku zavoj i, jedan za drugim, ustanu pod strop. Na kraju, sve se događa u suprotnom smjeru. To je cijeli uređaj i načelo rada, ali postoje mnoge mogućnosti i varijacije pa ćete morati razumjeti posebno za svaku komponentu.

Vrata vrata: uređaj, dimenzije, materijali

Sekcije za vrata ove vrste su "hladne" i "tople". Hladna inačica se vrlo rijetko koristi, jer je čak i za neizgorjene garaže bolje ako postoji razlika u vanjskoj temperaturi. Ova razlika pruža izolaciju.

Sekcijska garažna vrata: pogled iz sobe

Sekcijska garažna vrata: pogled iz sobe

Ono što čini i značajke dizajna

Topla sekcijska vrata su sastavljena od konstrukcija koje se obično nazivaju "sendvič". Dva vanjska metalna zida su odvojena slojem izolacije. Izrađen od čelične trake. Čelik može biti pocinčan ili nehrđajući.

Tako izgleda kao dobar panel za garažna vrata

Tako izgleda kao dobar panel za garažna vrata

Druga opcija obično se koristi za skupo industrijske opcije. Naširoko koristi galvanizirani čelik (galvanski postupak galvanizacije). Površina lica, zbog povećane otpornosti na koroziju, prekrivena je s dva sloja modificiranog poliuretana (nakon temeljnog tretmana radi bolje prianjanja). Hladne dijelove s jednostrukim zidovima također su izrađene od čelika s zaštitnim slojem. Minimalna debljina metala je 0,6 mm (ali je bolje biti "deblji".

Njemačka kampanja Hörmann (Hörmann) čini još jednu sekcijsku vrata od masivnog drveta. Dostavljaju se samo i isključivo po narudžbi.

Postoje oba hladna dijela, i izolirani, s različitim debljinama, iz različitih materijala (posebno to su kampanje

Postoje oba hladna dijela, i izolirani, s različitim debljinama, iz različitih materijala (posebno to su kampanje

Kod nekih proizvođača (ALUTECH - Alutech) vanjska kontura sendviča je zatvorena uz pomoć zaključavanja teškog oblika. To povećava pouzdanost dizajna i isključuje suze kada se temperatura mijenja. Drugi proizvođači nemaju kratki spoj, ostavljajući time lomljenje temperature, što poboljšava karakteristike toplinske izolacije, smanjuje vjerojatnost zamrzavanja. Tko su njihova prava, nedvojbeno je teško reći. Vjerojatno oba pristupa imaju smisla i ono što vam se sviđa - to ovisi o vama.

Oglašavanje brošura različitih kampanja

Oglašavanje brošura različitih kampanja

Grijač - često poliuretanska pjena, ali se može koristiti i mineralna vuna. Budući da se nalazi u hermetički zatvorenom krugu, vrsta izolacije nije bitna, njegove su karakteristike važne. A za toplinske izolacijske karakteristike poliuretana, bolje je imati mrvicu.

Prilikom nanošenja poliuretana, unutarnja površina sendviča je prekrivena slojem zaštitnog laka, koji štiti metal od korozije i poboljšava prianjanje cinkovog sloja na izolaciju.

veličina

Upravo reći o veličini sekcijskih vrata teško je: različiti proizvođači različite tehnologije, različite dimenzije. Opisimo standardne opcije koje su obično dostupne:

 • visina presjeka - 40-60 cm;
 • debljina sekcije iznosi 35-40 mm, ima 45 mm (Hörmann / Hermann);

Od njih se upisuje vrata visine od 1,25 m do 4 m, duljina 1,90 m do 6,40 m. Maksimalna duljina / visina ovisi o vrsti odjeljaka koje ste odabrali.

Maksimalna duljina garažnih vrata je do 6 metara, ako je otvor širi, potrebno je pogledati u industrijski

Maksimalna duljina garažnih vrata je do 6 metara, ako je otvor širi, potrebno je pogledati u industrijski

Obično postoji nekoliko gotovih sekcijskih vrata. Ali to nisu standardne veličine, ali najviše "trčanje" one, one koje su u velike potražnje. Na primjer, najviše "tražena" visina počinje od 2400 mm, a širina - od 2150 mm. Zatim, visina i širina variraju u koracima od 25 cm. Osim toga, gotovo da nema potrebe čekati - oni su na prodajnom mjestu ili u skladištu proizvođača. Maksimalno razdoblje čekanja je nekoliko dana. Kada naručite "svoju" veličinu, morat ćete čekati duže.

Postoji nekoliko rješenja. Prvi - prilagoditi otvor na ove dimenzije, drugi - za naručivanje potrebne veličine. Vrijeme isporuke ovisi o proizvođaču i vašoj lokaciji. Vrijeme čekanja za ruski (Sedona, Sauber, Dorhan) je jedan do tri tjedna. Bjeloruski (Alutech) ići malo duže - do mjesec i pol, njemački ili švicarski (Tecsedo) - od dva mjeseca.

Evo primjera - to je ono u skladištu, srednje veličine - po narudžbi

Evo primjera - to je ono u skladištu, srednje veličine - po narudžbi

Postoji još jedna mogućnost - da biste dobili potrebne dimenzije, tj. Smanjite "standard" na željenu duljinu. Ova mogućnost mora biti koordinirana - tako da nema nikakvih problema s jamstvom.

Povezivanje odjeljaka

Kao što je već spomenuto, sendvič paneli su spojeni pomoću petlji. Kako bi se osiguralo da na spoju nema pukotina i da ne puše, rubovi se oblikuju u obliku brave / utora, što smanjuje mogućnost pušenja.

Za održavanje topline u garaži važno je da su sekcije čvrsto spojene

Za održavanje topline u garaži važno je da su sekcije čvrsto spojene

Da bi se definitivno spriječilo, elastična brtva je instalirana u zglob. Iz iskustva rada može se tvrditi da dobra sekcijska garažna vrata ne dopuštaju prašinu, snijeg, vlagu ili vjetar. Čak su u stanju izdržati prehladu. Na toplinskom slikaru, oni izgledaju "toplije" od prozora.

Oblik brave, način osnaživanja konstrukcije ispod šarki, mjesto ugradnje brtvila razlikuje se za svakog proizvođača. Na primjer, Hermann razvio sustav koji sprečava štipanje, Alutech učvršćuje pričvršćivač u valjkastom šavu - gdje se čelična traka povezuje i pretvara u zatvorenu petlju.

Vrsta dizanja

Za sekcijska garažna vrata, tip podizanja određuje visina ograde (udaljenost od vrha otvora do preklapanja). Može biti:

 • Standardno. Visina ograde je od 350 mm do 600 mm. To je s takvim porastom je standardna oprema. Maksimalna širina vrata s ovim tipom podizanja iznosi 7 metara, a visina je do 9,7 metara. Prednosti su najniži trošak u usporedbi s drugim vrstama, nizak opterećenje na oprugama što povećava stabilnost rada.
 • Smanjena. Lintel - od 150 mm do 350 mm. U ovom slučaju, u otvorenom stanju, donji dio visi 80-150 mm, preklapajući gornji dio otvora. Postoje dvije mogućnosti - bubanj iza i ispred. Bubanj se postavlja naprijed na visinu vodilice od 220 mm do 350 mm, koristi se posebni radijalni vodič, zbog čega je cijena veća od standardnog porasta. Kada se bubanj postavlja sa stražnje strane, krajnji nosači na kojima je osovina pričvršćena postavljaju se na konvencionalnu tračnicu. S niskim porastom, možete staviti pogon automatizirati vrata samo na stropu.

  Vrste podiznih sekcijskih vrata

  Vrste podiznih sekcijskih vrata

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 1 = 3