Ugradnja sekcijskih vrata u garaži – sve finije točke instalacije

Odjeljci za podizanje odjeljaka stavljaju se u garaže, kućanske blokove, druge tehničke prostore. Oni su prikladni po tome što jednostavno idu gore kada su otvoreni, bez potrebe za slobodnim prostorom ispred platna. Još jedan plus - postoje izolirani modeli koji imaju iste karakteristike toplinske izolacije kao zid od opeke u jednoj i pol cigle. I još jedna važna točka - ugradnja sekcijskih vrata može se obavljati samostalno, s vlastitim rukama. Poželjno je - s pomoćnikom. "Jednoručni" bit će teže nositi se, ali to je moguće. Samo imajte na umu: ako ga instalirate sami, trebat će 4 sata koje profesionalni instaleri troše, ali mnogo više ... ali za dan to možete učiniti ispravno. 

Mjerenja i mjerenja

Sekcijska vrata se nazivaju i vratima podiznih vrata. Ovo je ime zbog strukture i načela djelovanja. Listovi vrata sastoje se od odvojenih dijelova koji se pomično spajaju jedan s drugim. Stoga je riječ "sectional" u naslovu. Kada otvorite odjeljak, pomaknite se prema gore uz vodilice, glatko prijeđite na strop. U otvorenom stanju, oni se drže na stropu. I to je razlog zašto se dodaje riječ "podizanje" - oni idu gore.

Opći uređaj sekcijskih vrata s torzionim oprugama

Opći uređaj sekcijskih vrata s torzionim oprugama

Sekcijska vrata sastoje se od dva dijela - krpom i vodilicama, na kojima se lopatica pomiče pri otvaranju / zatvaranju. Za ugradnju sekcijskih vrata vlastitim rukama bez problema, morate pažljivo izmjeriti otvor. U ovom dijelu, ništa posebno komplicirano. Trebate samo mjeru trake, vodovoda, ako postoji - razina lasera.

Terminologijom je sve jasno, dizajn općenito je jasan, sada više detalja o mjerenju i pripremi otvora, bez kojih instalacija sekcijskih vrata ne može jednostavno učiniti.

Što i zašto mjeriti

Za naručivanje sekcijskih vrata za dizalo potrebno je izmjeriti sljedeće udaljenosti (prikazano na slici):

 • Visina (H) i širina (B) otvora. Ovdje, kao, sve je jasno, mjerenja su jednostavna. No, za normalan rad vrata, ravnina otvora mora biti paralelna. Bočne stijenke moraju biti strogo vertikalne, pod i skakač moraju biti strogo horizontalni, bez odstupanja ili progibanja. Vertikalnost i horizontalnost mogu se odrediti pomoću razine, luka. Također možete provjeriti parametre otvora promjenama u nekoliko točaka. Ako su podaci jednaki milimetru, sve je u redu. Ako ne, morat ćete pripremiti otvaranje - uskladiti i samo zatim mjeriti i naručiti sekcijska vrata.

  Koji su parametri potrebni i važni

  Koji su parametri potrebni i važni

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 58 = 67