Hogyan töltse be a padlót a garázsban betonból

A garázsban való kényelem nagymértékben függ attól, hogy a padló rendben van-e. Erősnek, megbízhatónak és nedvességállónak kell lennie. Nem sok anyag felel ezen követelményekért. Az egyik leggyakoribb a betonpadló a garázsban. Annak érdekében, hogy a funkciókat végrehajthassa, helyesen kell elvégezni. Mennyire részletesen ismertetjük a lépéseket ebben a cikkben. 

Aljzatkészítés

A garázsban lévő betonpadló a földön van. De leggyakrabban maga a talaj nem eléggé megbízható és sűrű bázis, ezért alapkészülékre van szükség - törmelék és homokból készült párnák. Előzetes és kötelező munka - a termékeny réteg eltávolítása tiszta talajig. A termékeny réteggel a szerves anyagot és a legtöbb mikroorganizmust eltávolítják, és tiszta talajban minimális mennyiséget tartalmaznak.

A garázsban lévő betonpadló első szakasza a termékeny réteg eltávolítása

A garázsban lévő betonpadló első szakasza a termékeny réteg eltávolítása

Zérójel

Ennek eredményeképpen egy mélység alapja van. Homokot és homokot kell feltölteni, de ahhoz, hogy mélységét vagy túlságosan megértsék, meg kell határozni a padló "nulla" szintjét. Kényelmes, ha a padlószint a kapu küszöbértékével egyenlő. Gyakran a küszöbérték alatt vannak, de akkor valamilyen módon el kell kerülni a víz elterelését, és feltétlenül, ha nem a tavaszi ősszel, télen, az olvadt hóból.

Jelölje meg a padló szintje falának peremét. A legkényelmesebb módja ennek a megoldás a síképítő (elektronikus szint vagy szint) segítségével. Kapcsolja be a készüléket a vízszintes sík megjelenítéséhez, állítsa be a kívánt szintre, és húzza meg a sugár mentén.

A lézer szinttel könnyebb dolgozni

A lézer szinttel könnyebb dolgozni

Ha nincs lézeres szint, használjon vízszintet. Ez nem olyan kényelmes: sokszor kell mozgatnia a jelet mind a négy falon. Ezek a jelek közvetlenül összekapcsolódnak, a vonalzó helyett a buborékszintet használhatja, ugyanakkor ellenőrizheti, hogy az összes jelzés helyesen lett-e elhelyezve.

A vízszintnek át kell adnia a jeleket az összes falra

A vízszintnek át kell adnia a jeleket az összes falra

ASG rétegek vastagságának kiszámítása

Ezeknek a munkáknak köszönhetően van egy alaptömeg és egy nulla szint jel. Most kiszámíthatja, mekkora vastagságú rétegek szükségesek a kívánt magasság eléréséhez. Erre a méretre van szükség:

  • a betonpadló optimális vastagsága a garázsban (ha van autó vagy könnyebb jármű) - 10 cm;
  • a zúzott kő vastagsága legalább 10 cm;
  • homok - legalább 5 cm;

Összességében kiderül, hogy a gödör nem lehet kisebb, mint 25 cm mély. És ez nem veszi figyelembe a padlót. Ha a betonpadló egyszerűen impregnálással vagy festéssel kezelendő, akkor további centiméter nem szükséges, minden más bevonáshoz hozzáadja a szükséges vastagságot.

A betonpadló szerkezete a garázsban

A betonpadló szerkezete a garázsban

Miután megkapta a konkrét számot, megtervezheti a homok és kavics mennyiségét. Ha a rétegek nagyon nagyok, elaludhat, és összeolvaszthatja a talajt (de nem a termékeny réteget) az aljára. Ha a gödör mélysége nem elég, kivesszük még egy kőzetet.

A garázs falain elhelyezhetünk olyan jeleket, amelyeken a rétegek vastagságát szabályozhatja. A garázs kis szélességével - kb. 2 méterrel - ezek a jelölések elegendőek. Ha a garázs szélesebb, akkor még néhány tétet kell elhelyezni a közepén, és jelölni kell őket is. Világos, hogy minden jelnek ugyanabban a síkban kell lennie. Ismét meg kell csinálni ezt egy szintező eszközzel. Egy másik módja az, hogy egy sík sáv vagy tábla, csatolja a megjelölt jeleket. A tetején a bár / fórumon fel a szintet. Ha minden rendben van, akkor a buborék a közepén lesz.

Ha azt tervezi, hogy egy gödröt készít a garázsban, itt az ideje, hogy ássanak egy gödröt. Ha a gödör téglaszerű falakkal van, azonnal betonozhat egy betonpadlót. Amíg a garázs alatt a beton alá öntesz, a szükséges biztonsági ráhagyás megszerzi a falakat. A padló feltöltése után kitakaríthatók párnákkal és homokkal.

Anyagok öntéséhez

Egy normál betonpadlónál a garázsban jobb, ha nem kavicsos, hanem törmelék. A kavics, lekerekített éleivel, soha nem kompatibilis a szükséges mértékben. És ha az alap a beton alatt instabil, akkor még egy vastag megerősített lemez is felrobban. Ezért importált zúzott kő, közepes és finom frakciókat importálunk. Az átlag 60-70%, a többi sekély.

A párna tömörített kőből és homokból áll

A párna tömörített kőből és homokból áll

Nincs speciális követelmény a homok minõségének a párnához. Fontos, hogy mentes legyen agyagos zárványoktól, de a szitálás előtt (és meg kell) válogatni kell.

Egy párnát készítünk a beton padló alatt

Az első lépés az ásatás aljának szintje. Eltávolítjuk az egyenlőtlenségeket, elaludunk egy üresen, következtetünk egy szintre a horizonton. Ne gondolja, hogy a garázsban lévő betonpadló fogyatékkal lehet. Lehetõség van rá, de akkor a lemez megreped, meg kell változtatni.

Most vegye fel a rezgő platformot (lehet bérelni) vagy kézi rúddal és kompóbbá tegye a talajt. A folyamat során ismét kiegyenlítik a síkot. Amikor a talaj tömörödik, fel lehet tölteni a törmeléket. Ne aludj el minden hangerőt egyszerre - 10 cm normális, hogy ne essen. A maximális réteg 5 cm, de jobb - 3-4. Elaludunk a szükséges részen, elosztjuk, szintet (rake) érünk el, körülbelül egy vastagságot érünk el. Vigye a döngölőt vagy a lemezes tömörítőt és a döngölőt.

Jobb lemenni a lemezt

Jobb lemenni a lemezt

A garázsban lévő betonpadlók telepítésénél fontos a gödröcskék megcsapolása. Ennek eredményeképpen még sűrűbbé válik, a csapágykapacitás nő, a süllyedés lehetősége kizárt. A tapogatózás elegendőnek tekinthető, ha felfelé lépsz, nem hagy nyomot. Ugyanígy a zúzott kődarabok összezsugorodnak, így a kívánt vastagságba kerülnek.

Homokot öntünk a tömörített törmelékre. 2-3 cm-es részekre is fel van osztva, a homok különlegessége: meg kell nedvesíteni, azt is mondják - a fészer. A homok nedves, ismét a rétegekre fókuszál.

Most kiderítheti a gödör falát, ha igen. Tiszta padlóra, vagy akár egy kicsit magasabb szintre kerülnek, hogy a mosógépet közvetlenül a garázsban mosogassák anélkül, hogy félni fog a víz.

Zsalu rés

A földön lévő betonpadlót gyakran "lebegőnek" nevezik. Ez azért van így, mert nem kapcsolódik az épület falához. Ebben az esetben a falak és a padló egymástól függetlenül süllyedhetnek vagy emelkedhetnek, miközben megőrzik az integritást.

Ahhoz, hogy a garázspadló beton nem járt együtt a falak a kerületük mentén van elhelyezve egy csillapító szalagot (elérhető a barkácsboltokban) vagy vágjuk vékony lemez habanyag szalag (10 mm vastag). A szalagok szélessége 12-15 cm - kissé ki kell nyúlni a padló felületénél. A csappantyú extra magasságát levágják a padlóról.

Dugattyúszíj

Dugattyúszíj

Betonpadló vízszigetelése a garázsban

Maga a beton nem fél a nedvességtől, a magas páratartalom ártalmas az autó testére, valamint a dolgokra és berendezésekre, amelyek nagy mértékben a garázsban vannak. A vízszigeteléshez szükséges anyagok kiválasztása attól függ, hogy mennyire közel vannak a felszín alatti vizek és milyen magasak a szezonban.

Ha a talajvíz magas, akkor nem tehetünk semmilyen speciális intézkedést a vízszigetelésre, hanem sűrű polietilén fóliát helyezhetünk a homokra (250 μm sűrűséggel, megerősíthetjük, nem lehet). ebben az esetben a filmre azért van szükség, hogy megakadályozza a nedvesség belépését a homokba a homokba, ami nem tolerálható. A nedvesség hiánya miatt a beton nem kapja meg a szükséges erősséget és összeomlik.

A vízszigetelő film elterjedt

A vízszigetelő film elterjedt

Magas szintű felszín alatti vizeknél jobb, ha a vízszigetelés sűrűbb és megbízhatóbb - egy hidroizol vagy analógjai. Mindenesetre, a fóliaszalag teljesen átfogja szét - ezek átfedést 10-15 cm lehetőségének minimalizálására a víz behatolásának, a kétoldalú ízületek vannak ragasztva szalagot lehet kétszer (az elején és a végén a közös) ..

A vízszigetelés a falakon van, a csillapító szalag felett. Ott ideiglenesen rögzített. A beton öntése és beállítása után levágható.

megerősítés

Mivel a terheket súlyosnak vélik, a garázsban lévő betonpadló megerősödik. Az autók alatt egy 7-8 mm átmérőjű, készre szabott dróthálót használhatunk, a ketrec mérete 15 cm. Egyetlen megerősítő rendszer létrehozása érdekében a rács darabjait egymás után egymásra rakják. Két rács egymással műanyag rögzítőkkel vagy speciális kötőhuzalokkal van összekötve.

A padló vízszigetelése a garázsban vízszigeteléssel történik, a megerősítő hálót téglákon szerelik fel

A padló vízszigetelése a garázsban vízszigeteléssel történik, a megerősítő hálót téglákon szerelik fel

Egy másik pont - a rácsnak a beton vastagságában kell lennie, középen. Csak tedd film lesz baj - a fém nem korrodálódik a beton csak abban az esetben, ha az mélységben legalább 3 cm a betonon a garázsban sokáig szolgált, és nem reped, a háló fölé emeljék vízszigetelés 3-6 cm .. Ehhez speciális támaszok vannak, de gyakrabban használják a tégla felét. Csak vastagságuk 6 cm, helyezze őket a megerősítő háló alá, hogy ne essék.

Beacon telepítés

A padlón a garázsban egyenletes volt, ki kell egyenlíteni. Ez sokkal kényelmesebb, ha egy különleges hosszú sáv segítségével "szabály" -nak (az "AND" betű hangsúlyozása a szerkesztés szavaival). Ezt a sávot a kívánt szintnek kitett síkcsíkok támogatják. Világítótornyok.

Fényjelzőként bármilyen sima és hosszú objektumot használhat. Lehet csövek, bárok, különleges jelzőfények, amelyeket az építőiparban értékesítenek. Ugyanolyan szinten kell őket elhelyezni, mint a betonlap szintjén lévő jelzett jelzéssel.

A távoli falról jelzőfényt helyeznek el felé, amelyhez az ajtókat elrendezik (leggyakrabban kiderül, hogy hosszú fal mellett). A telepítési lépés 25-30 cm-rel hosszabb, mint a szabály hossza. Ha a szabály 150 cm hosszú, a jelzőfények közötti távolságnak 120-125 cm-nek kell lennie, a fal visszahúzásától kb. 30 cm-re, tedd az első jelzőt, majd másoknak egy adott távolságot.

Ezért öntsön betonpadlót a garázsban a világítótornyokon

Ezért öntsön betonpadlót a garázsban a világítótornyokon

Általában sűrűn vegyes megoldások szigeteleteire van felszerelve. A dombot kissé magasabbra kell helyezni, mint amennyire szükséges, nyomja meg a világítótornyot úgy, hogy a kívánt szinten álljon.

Világítóházak telepítésekor a betonpadló könnyedén lejthetõ az ajtók felé (0,5-1 cm / méter). Ebben az esetben a víz eltűnik a padlóról az utcára. Csak vegye figyelembe, hogy ebben az esetben a beton többre van szüksége - a padló távolabbi peremét kell beavatkozni a bejáratból, de ez kompenzálja a működtetés kényelmét.

A töltés után a következő napon a jelzőfényeket kivesszük, az üregeket feltölti a megoldás, és egy szinttel egyenesen szintetizálunk a korábban elárasztott padlón.

Betonpadló öntözése a garázsban

A garázs padlójának betonpadlója az M250. Jellemzői több mint elegendőek a szilárdság és a fagyállóság szempontjából. Mivel a lemez vastagsága nagy, még egy kis méretű garázsban is nagy mennyiségű oldatot igényel. Becsüljük meg: egy kis garázs mérete 4 * 6 m, beton padló vastagsága 4 m * 6 m * 0,1 m = 2,4 köbméter. Tekintettel a torzítás szükségességére, mindhárom kocka lesz. Ha egy nap alatt kezedet csinálsz, két betonkeverőt kell használnod - nem lehet megbirkózni. A munkához egy tisztességes csapat szükséges.

A beton keveréséhez betonkeverőben nagy csapat szükséges

A beton keveréséhez betonkeverőben nagy csapat szükséges

Minden betonkeverőnek egy személynek kell lennie. Ez biztosítja, hogy minden komponens azonnal ott van, és betöltődnek a körtebe. Ha az alkatrészeket szállítani kell, akkor még két ember. Ráadásul kettőnek betonnak kell lennie a csomagolás helyén és egy szinten. Kiderült, hogy jelentős brigád. Ez a kompozíciónak egész nap dolgoznia kell. Még akkor is, ha a segítők szabadok, táplálásra van szükségük - részegeknek kell lenniük. Valószínűtlen, hogy ez az összehangolás jelentős mennyiségű pénzt takarít meg a növényből készült készbeton sorrendjéhez képest. Hacsak nem dolgozol egy kézzel, a padlót öntjük részekre. Ez is lehetséges, de egy nap alatt feltöltött padlófelületek repedései fenyegethetnek. Csökkentse az ilyen repedések előfordulásának esélyét, ha eltávolít egy fém kefét cementtel, amely a felületen van kialakítva.

Ha úgy dönt, hogy betonkeverést készít egy keverőben, akkor egy befogadó tálcát kell felszerelni, amely a beton áramlását a garázs közepére irányítja. A központból már könnyű eloszlatni minden sarkon, majd nyújtsd ki a szabályt. A beton kiegyenlítésének elősegítése és a márka növelése, közvetlenül a beton elosztása után, merevvízturbinával kezelve betonhoz. Ugyanakkor a légbuborékok azonnal kijönnek, a beton folyékonyabbá válik, és kitölti az összes üregeket. Világítótornyok csak tájékozódásra és talán részleges összehangolásra lesz szükségük.

Beton gondozása

Beton öntése után, ha a külső nem túl forró, akkor csak zárja le a garázskapukat. Ha van egy ablak, akkor le kell fátylatnia, hogy a nap sugarai ne essenek a betonra. Ha az utca túl száraz és forró, a betont egy műanyag burkolat vagy egy nedves burkolat borítja.

A hét folyamán a lemezt naponta kell itatni. Kényelmesebb ezt megtenni a zsákolással - különösebben viszonylag kis csövek nem kímélik meg a burkolatot, és nedvességet ad a betonnak. Ha a garázsban lévő betonpadlót filmréteg borítja, az öntözés előtt eltávolítják, majd ismét nyújtják. Ebben az esetben öntözéskor meg kell győződnie arról, hogy a cseppek kicsiek - szükség van egy nagy fúvókára. Mindenesetre az öntözés mértéke - egyenletesen nedves állapotra (a felület sötét szürke színének megfelelően), de nagy tócskák nélkül.

Szigetelt betonpadló a garázsban

Két lehetőség van - a már megtöltött lemez szigetelésére, töltse meg az esztrich tetejét (az épületet az alábbi ábrán), vagy tegye a szigetelést azonnal, a födémlemez alatt.

Szigetelt padló a garázsban

Szigetelt padló a garázsban

A második lehetőség kiválasztásakor a szigetelést a vízszigetelő réteg tetejére helyezzük, ráerősítő hálót helyezünk rá. A garázsban betonozott padlók öntésére szolgáló folyamat többi része hasonló, csak az ásatás mélységének kiszámításakor figyelembe kell venni a szigetelés vastagságát.

A jelen esetben fűtőberendezésként legalább 35 kg / m sűrűségű extrudált polisztirol (EPS)3. Nagyon jó tulajdonságai, ellenállnak a nehéz terhelésnek, nem szívják fel, és nem szivárognak vízzel vagy gőzzel. Tehát ez egy további gőz és vízszigetelés.

Annak biztosítása érdekében, hogy a kerekek alatt a szigetelést ne árulják el, ennek az a célja, hogy réteg geotextíliákat helyezzen el. Ez egy nemszövött membrán, amelyet az utak építésénél használnak. Funkciója - a terhelés eloszlása ​​pontosan az, amire szükségünk van.

Az EPPS minimális vastagsága legalább 5 cm, előnyösen 8 cm, ezért jobb, ha két rétegben helyezzük el a varratok felhelyezését és áthelyezését - annak érdekében, hogy a padlót a talajról lehetőleg elkülönítsük.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 59 =