Szekcionált kapuk szerelése a garázsban – a telepítés finomabb pontjai

A szekcionált emelőkapuk garázsokba, háztartási blokkokba, egyéb technikai helyiségekbe kerülnek. Kényelmesek abban, hogy egyszerűen csak felnyúlnak, amikor kinyílnak, anélkül, hogy szabad helyet kellene biztosítaniuk a vászon előtt. Egy másik plusz - vannak szigetelt modellek, amelyek ugyanolyan hőszigetelési jellemzőkkel rendelkeznek, mint egy téglafal egy és fél téglából. És egy másik fontos szempont - a szekcionált kapuk telepítése önállóan, saját kezűleg végezhető. Kívánatos - asszisztenssel. Az "egykezes" nehezebb lesz megbirkózni, de lehetséges. Ne feledje: ha telepíti önmagát, akkor 4 órát vesz igénybe, melyet a szakmai szerelők töltenek, de sokkal többet ... de a napra meg tudod csinálni. 

Mérések és mérések

A szekcionált kapukat emelõajtó ajtóknak is nevezik. Ez a név a cselekvés struktúrájának és elvének köszönhető. Az ajtólap egymástól mozgathatóan egymástól különálló részekből áll. Ezért a cím "szekcionált" szó. Amikor kinyitod a szekciót, menj felfelé az útmutatók mentén, simán átmegy a mennyezetre. Nyitott állapotban a mennyezeten vannak. És ez az oka annak, hogy az "emelés" szó hozzáadásra kerül - felmegyek.

Torziós rugókkal ellátott szekcionált kapuk általános szerkezete

Torziós rugókkal ellátott szekcionált kapuk általános szerkezete

A szekcionált kapuk két részből állnak - a ruhával és a vezetőkkel, amelyeken a penge kilépéskor / záráskor mozog. Ahhoz, hogy a saját kezű szekcionált kapuk problémamentesen haladhassanak, óvatosan mérni kell a nyílást. Ebben a részben, semmi különös bonyolult. Szükség van csak egy mérőszalagra, egy vízszintes vonalra, ha van - egy lézeres szint.

A terminológia szerint minden világos, a tervezés általánosságban világos, most részletesebb a nyílás méréséről és elkészítéséről, amely nélkül a szekcionált kapuk telepítése egyszerűen nem lehetséges.

Mi és miért mérni

A felvonó szekcionált kapu rendeléséhez a következő távolságokat kell mérni (az ábrán látható):

 • A nyílás magassága (H) és szélessége (B). Itt, mint minden, világos, a mérések egyszerűek. De a kapu normál működéséhez a nyílás síkjának párhuzamosnak kell lennie. Az oldalfalaknak szigorúan függőlegesnek kell lenniük, a padlónak és a jumpernek szigorúan vízszintesnek kell lennie, anélkül, hogy eltérések lennének. A függőlegességet és a vízszintességet egy szinttel, egy lyukkal lehet megállapítani. A nyitó paramétereit több ponton is módosíthatja. Ha az adatok megegyeznek egy milliméterrel, akkor minden rendben van. Ha nem, akkor elő kell készítenünk egy nyílászárót, és csak akkor kell mérni és megrendelni a szekcionált ajtókat.

  Milyen paraméterek szükségesek és fontosak

  Milyen paraméterek szükségesek és fontosak

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 2 = 5