Kako narediti garderobo: postavitev in polnjenje

Najbolj priročno, verjetno je, da je naprava za shranjevanje stvari garderobna soba. Konec koncev je res super, ko so vse podrobnosti garderobe na enem mestu in lahko takoj ocenite, kako dobro izbrani niz uspešno kombinira in ne teče iz sobe v sobo - da ga vzamete, poskusite, poglejte. In lahko naredite garderobo na zelo majhnem območju: najmanjši je 1,5-2 kvadratnih metrov. Tudi v majhnem stanovanju se lahko zgradi prostor. Poleg tega je treba opozoriti, da jih je bolj primerno uporabiti, če se garderoba sestavlja sam. Preprosto: nihče ne pozna tvojih navad bolje od tebe in ne more urediti stvari v pravem redu. Torej, nadaljujemo z neodvisnim oblikovanjem garderobe. 

Velikosti omaro

Naša realnost je, da večina ljudi živi v majhnih apartmajih, kjer je vsak centimeter na računu. Zato imajo velikokrat pogosto odločilno vlogo. Najmanjša garderoba ima lahko površino 1,2 - 1,5 kvadratnih metrov. meter. To je pravokotnik s stranicami 1,5 * 1 meter ali tako. Tudi majhen garderobni prostor je lahko vogal - ta možnost je še bolj prostorna od pravokotne podobne velikosti: za enako površino je dolžina strani, po kateri se lahko nahajajo police in sistemi za shranjevanje, večja.

Najmanjše garderobe: 1,5 do 2,5 m in 2 do 2 m.

Najmanjše garderobe: 1,5 na 2,5 m in 2 m do 2 m

Pravokotna mini garderobna soba z enostransko razporeditvijo stvari mora imeti širino najmanj 1,2 m, obojestransko - najmanj 1,5 m. Globina mora biti takšna, da je tam mogoče vstopiti. To garderobo, na splošno, in se razlikujejo od omare coupe, in še - možnost, da namestite katera koli vrata.

Prezračevanje in razsvetljava

Tudi v mini-garderobah in še bolj v velikih je potreben prezračevanje: v zaprtem prostoru se hitro pojavi vonj buče, ki se ne bo prikril. Zato tudi pri načrtovanju najti način za prezračevanje v garderobi.

Načelo njene razporeditve se ne razlikuje: v zgornjem delu katere koli stene, prednostno nad vrata, je izdelana izpuha, v katero se vstavi ventilator. Priliv je zagotovljen bodisi v reži pod vratom bodisi v posebnih lukenjih, ki se nahajajo nad tlemi. Pokriti so z okrasnimi palicami. Odtok Ventana kanala mora biti v splošnem prezračevalnem sistemu, ga lahko pripeljete na ulico ali pod streho zasebne hiše s plastičnimi škatlami. Tako organizirana izmenjava zraka ohranja normalno stanje stvari.

Načela organizacije prezračevanja garderobe v kopalnici ali kuhinji

Načela organizacije prezračevanja garderobe v kopalnici

Pri izbiri ventilatorja morate posebno pozornost nameniti ravni hrupa. Ker so garderobe v bližini ali v bližini spalnic v bližini njih, mora biti hrup minimalen. Z avtomatizacijo je mogoče krmiliti ali vklopiti / izklopiti z navadnimi ali prekornimi stikali.

Svetloba mora biti svetla. Prvič, hitro je treba najti stvari, in drugič, garderobe se pogosto uporabljajo kot vgradne prostori, da takoj ugotovijo, kolikšne so izbrane stvari združene. Ogledala so ponavadi nameščena na vratih ali pa vrata ogledala. V tem primeru mora svetloba usmeriti ne le na police in sisteme za shranjevanje, temveč tudi na območje pritrditve.

Ena od variant

Ena od variant

Uporabite lahko katero koli vrsto svetilke, vendar je smiselno, da jih vključite s senzorjev gibanja. Odprite vrata - svetilke sveti, brez gibanja, jih ugasnejo. Obstaja še ena možnost za nihajna vrata, kjer so svetilke z gumbi, ki zasveti, ko se vrata odprejo in se izklopijo, ko so zaprti.

Kje storiti

Tudi v majhnih apartmajih obstaja "apendicitis", ki ga na noben način ni mogoče normalno uporabljati. Tukaj na tem mestu in lahko naredite garderobo.

Druga priljubljena možnost - shramba. V tem primeru je vse preprosto. Odstranite vse nepotrebne, spremenite vrata in namestite ustrezno polnjenje: stojala, stojala, košare, police.

Garderobna soba iz shrambe

Garderobna soba iz shrambe

Če v apartmaju ni nič podobnega, razdelite del prostora - rit ali vogal - morate pogledati postavitev. Garderoba je dobro, saj vam omogoča uporabo najtežjih področij, in sicer vogalov. Še posebej, če sta v dveh sosednjih stenah tesno locirana vrata. To območje šteje za "mrtvo": tam, razen za majhno vogalno polico, ne morete ničesar postaviti: vse bo motilo. Približno enaka možnost - dve okni ali okno in vrata.

Grajska garderoba

Grajska garderoba

Če je območje premajhno, ga je mogoče malo povečati, tako da steno ni več, temveč z nekoliko razširjeno sredino. Območje prostora iz tega se močno ne zmanjšuje, vendar se stvari lahko ujemajo še veliko več.

Način za rahlo povečanje območja

Način za rahlo povečanje območja

Še ena jih naredi na loži, saj je del zasteklitve zasteklitev oz. Samo tukaj brez ogrevanja ne more storiti - mrzle stvari pozimi nosijo neprijetne.

Garderobna soba na koncu balkona ali lože

Garderobna soba na koncu balkona ali lože

Druga možnost je primerna za velike lože. V njih je mogoče polagati po dolgi steni.

Uporaba balkona

Uporaba balkona

Tudi na hodniku ali na hodniku je vogal ali "apendicitis" zaščiten, če to dopušča načrtovanje. Tu se lahko vsakdo odloči samo po mestu: obstaja mesto za to ali ne.

Večina garderobe je primerna v spalnici. To je samo optimalno mesto za shranjevanje stvari: v tem smislu - tukaj je bolj udobno obleko. Zato je za ta namen ograjen del prostora. V tem primeru je potrebna particija in najpogosteje je narejena iz mavčnih plošč. Ta tehnologija je že dolgo znana in je delovala do najmanjših podrobnosti. Veliko časa tudi v odsotnosti izkušenj ne traja: največ dva ali tri dni za montažo in zaključek.

Če naredite razdelitev GKL ali GWP z vsemi pravili, potrebujete dvojno kožo in to je "jedel" centimetre in celo metre površine. Zato so najpogosteje obložene le z zunanje strani, vendar z dvema listoma s prekrivajočimi šivi. Pri sestavljanju okvirja ne pozabite narediti okrepljenih naslonov za pritrditev vrat. Z eno samo kožo v notranjosti so goli profili ostali, vendar je priročno, da se koše za košare obešajo. Če nameravate to narediti, jih nato vzemite s debelo steno: običajno držite težo.

Mavčna plošča za garderobo

Mavčna plošča za garderobo

Pregrada je lahko izdelana iz laminirane iverne plošče ali OSB, plošče MDF. To je možnost za tiste, ki ne marajo zmešati s kitom. Ampak morate izbrati laminacijo, ki bo v notranjost brez težav.

Tu je opisana notranja zasnova enosobnega apartmaja. 

Vrata za garderobo

Kaj je dobro za garderobo z lastnimi rokami je, da lahko postavite vrata: drsna, kot je "kupe", harmonika, navaden gugalnik, tečaj na valjih. Lahko jih celo popolnoma uporabite. Ta možnost se imenuje garderobna omara, vendar morajo biti vsi v popolnem stanju: vse je na vidnem mestu. Najbolj proračunska možnost - gosto zavese ali podobno kot japonske zavese.

Variante vgradnje drsnih vrat-predelkov

Variante vgradnje drsnih vrat-predelkov

Če je sprednja stena velika, je del lahko mirujoč, delno zasedajo vrata. V tem primeru lahko uporabite tudi nekaj fiksnih sten. Po želji se vrata lahko izvedejo do celotne širine ali so sestavljene iz drobcev.

Vrata v polni širini - lažje je priti do stvari

Možnost garderobe na podstrešju: zaseda stranski del z nizkim stropom. Vrata v polni širini - lažje je priti do stvari

Oblika je lahko karkoli, samo da se prilega obrazu sobe. Po volji se lahko v ton zvonjenja postavi, tako da ga ne vidite ali pa lahko - svetlo in očarljivo.

Tukaj je napisano o načrtovanju Hruščov (diagrami in risbe). 

Konstrukcija: sistemi polnjenja in skladiščenja

Če je območje omejeno, ni smisla pri izdelovanju pohištva v garderobnem pohištvu iz lesa, MDF ali iverne plošče. Odvajajo dragocene centimetre območja in celo motijo ​​gibanje zraka. Še vedno njeno pomanjkanje: spremeniti nekaj, kar je problematično.

Pohištvo

Pohištvo "standardne" vrste prevzame preveč prostora

V zadnjem času je splošni trend namestitev sistemov za shranjevanje lahkih kovin. Modularni so, sestavljeni na posebnih stojalih. Stojala je mogoče namestiti na dva načina - na stene ali na strop in tla: različni proizvajalci izdelujejo različne sisteme. In že na teh stojalih visi vse, kar je potrebno.

Stojala imajo lahko zareze vzdolž celotne dolžine, kar omogoča namestitev katerega koli elementa na kateri koli višini. To so najbolj mobilni sistemi, ki jih je mogoče preprosto in enostavno spremeniti - preprosto prevladajo kavlji iz ene vrstice v drugo, spreminjajo višino polic in košare, druge elemente samovoljno.

Priročen modularni sistem

Priročen modularni sistem

Obstajajo regali pravokotnega prereza, z žlebovi razrezane z obeh strani. V teh utorov so zahtevane komponente pritrjene na objemke.

Druga vrsta regalov in drugih pritrdilnih sistemov

Druga vrsta regalov in drugih pritrdilnih sistemov

Pazite, police in predali so drugačni - od lesa ali lesnih materialov, kovin - kroma ali pobarvanih. Lahko se zložljivi, lahko - postavite enega na drugo ali na police.

Vsi ti sistemi se prodajajo: stojala in seznam različnih komponent. Vendar se proizvajajo predvsem v evropskih državah, ker cena "ugrizi". Gospodarska različica opreme za garderobo je mogoče izdelati neodvisno od okrogle kromirane pohištvene cevi in ​​različnih pritrdilnih elementov. Izkazalo se je, da to pohištvo ni tako mobilno, kot bi želeli, vendar je vredno znatno manj.

Oprema za garderobo iz okrogle pohištvene cevi

Oprema za garderobo iz okrogle pohištvene cevi

Modni dodatki

Poleg standardnih in ne zelo policah, obstajajo zanimive posebne možnosti. Na primer - krila ali hlače. Posebna vodila, na katerih so pritrjeni križni trakovi, so včasih na njih pritrjeni. Ti vam omogočajo enakomerno obešanje krila / hlačk in ne bojte se, da bodo padle. Primerno je, če je postavljena taka obešala, ki omogoča pregled vseh vsebin.

Ena od možnosti za polnjenje garderobe - nosilec za krila ali hlače

Ena od možnosti za polnjenje garderobe - nosilec za krila ali hlače

To napravo lahko zamenjate s preprostejšo, vendar nekajkrat cenejšo - obešalnik s prečkami, ki se nahajajo pod drugo. To ni tako priročno, vendar vam omogoča, da si oblačila naredite enako.

Proračunska različica obešal za hlače in krila

Proračunska različica obešal za hlače in krila

Zložljivo zasnovo ima kravato, vendar je običajno usmerjena drugače in pušča v dolžino, čeprav niso vsi všeč ta sistem, in bolj po svojem okusu zložena v škatli celice.

Tie naprave

Tie naprave

Na voljo je več načinov za obešanje. Najenostavnejši je cev, ki je bolj ekonomična (v smislu uporabe prostora, ne pa v smislu denarja) - vlečne srajce, ki so vlečne.

Vzmetni nosilci za obešalnike za obleke

Vzmetni nosilci za obešalnike za obleke

Druga naprava je odjemnik toka. Prav tako je trobenta, vendar je sposobna spustiti. Nekakšen dvigalo za oblačila. Ta naprava vam omogoča uporabo prostora na strop in ne na račun vašega udobja. Lahko se pritrdi na obe stranski steni (bolj pogosta možnost) in na steno. Sredi cevi je pritrjen ročaj, ki ga potegnete v vodoravni položaj. Nosilnost takšnih priključkov je ponavadi majhna (do 18 kilogramov), zato se uporabljajo za lahka oblačila.

Pohištveni odjemalec toka - za lahke (po teži) oblačila

Pohištveni odjemalec toka - za lahke (po teži) oblačila

Sistemi za shranjevanje čevljev

Pogosto se pojavljajo težave pri shranjevanju čevljev: za nekatere se njihovo število izračuna v več desetih parov, tako da je prav, da uredijo ločene garderobe. Toda med standardnimi kompleti opreme je nekaj zanimivih za shranjevanje čevljev.

Začnimo z drsnim sistemom. Ona je v IKEA. Zatiči z moduli za čevlje, pritrjeni na premični okvir. Priročno, kompaktno.

Vzmetni sistem za čevlje

Vzmetni sistem za čevlje

Obstajajo mini skrinje, ki ne zasedajo skoraj mesta, ampak so obešene na stene, obstajajo organizatorji visi, ki jih je mogoče postaviti na vodoravno cev.

Sistemi za shranjevanje čevljev v garderobi

Sistemi za shranjevanje čevljev v garderobi

To je mini stojalo na steni

To je mini stojalo na steni

Na splošno za čevlje obstaja veliko zanimivih idej, ki vam omogočajo, da ga kompaktno in hkrati postavite na priročen način. Nekateri so v preddverju.

Obstajajo zelo poceni možnosti. Na primer sezonsko, tisto, ki se trenutno uporablja, se lahko shrani na mrežo s preurejenimi kavlji ali žičnimi policami. Podobno, verjetno ste videli v trgovinah. To je mrežna ali perforirana plošča, na kateri so obešeni kavlji / police. Priročno: lahko se premaknete na poljubno vrsto blazinice, naredite bolj ali manj razdalje.

Gospodarsko možnost za shranjevanje čevljev - rešetka s kavlji in police

Gospodarsko možnost za shranjevanje čevljev - rešetka s kavlji in police

Obesiti takšno mrežo ni problem - vsaj na steni, tudi na bočni površini omare ali vrat. Kavlji in police se le držijo prečk. Ta možnost je idealna za pomanjkanje denarja in prostora. Če vam je ideja všeč, vendar potrebujete nekaj bolj predstavljivega, naredite ali poiščite perforiran kovinski ščit na okvirju. Tudi v njej so kljuke vstavljene "s čepom".

Sprememba - ščit s kavlji

Sprememba - ščit s kavlji

Na splošno je pri razvoju garderobe in omejenega proračuna vredno iskati sisteme za shranjevanje, ki niso v prodajalnah pohištva - on-line ali off-line. Boljši pogled na mesta, ki prodajajo komercialno opremo. Obstaja veliko zanimivih naprav, ki prihranijo prostor: shranjevanje poskuša tudi določiti največjo količino izdelka v najmanjšem območju. To so npr. Stojala za čevlje.

Stojala za čevlje

Stojala za čevlje

Če pritrdite kolesa na prvo, dobite odličen sistem, ki se lahko spusti. Cena takšne opreme je veliko nižja od cene, vendar se prodaja v pohištvu.

Projekt naredimo kot garderobo

Ideje opreme in sistemov za shranjevanje, kot si lahko ogledate. Ampak to se ni izkazalo, da kupljena odlična stvar preprosto ne postane v vaši garderobi, je treba pripraviti načrt, na katerem je treba navesti vse dimenzije in dimenzije. Opravljeno je na lestvici, nato na njej označite dele, ki morajo biti nujno potrebni. Naslikane so na istem merilu. Če je vse "fit", oboroženi z velikostjo (jih ima ali jih lahko izmerimo sliko in uporabo lestvice za izračun dejanske vrednosti), lahko greš v trgovino, da izberejo sistem.

Obstaja še en pristop. Ugotovite dimenzije naprav in sistemov, ki jih želite (montažne dimenzije), jih izrežite na lestvici iz kartona ali težkega papirja in poskusite združiti vse. Če se je izkazalo - odlično, lahko kupite. Ne - poiščite druge možnosti. Kot rezultat vaših prizadevanj bi morali dobiti takšno postavitev, kot je na sliki.

Primer organizacije prostora v garderobi (ki označuje najmanjše velikosti za različne vrste oblačil)

Primer organizacije prostora v garderobi (ki označuje najmanjše velikosti za različne vrste oblačil)

Če želite biti priročni za uporabo opreme in stvari, morate vzdržati naslednje razdalje:

 • najmanjša oddaljenost od police do police:
  • pri shranjevanju stvari - 30 cm;
  • ob skladiščenju obutve (brez kose) - 20 cm;
 • Srajce, jakne, jakne - 120 cm;
 • hlače:
  • zložen na pol - 100 cm;
  • v dolžini - 140 cm;
 • prostor za zunanjo oblačilo - dlaka - 160-180 cm;
 • pod oblekami - 150-180 cm.

Na vrhu, vzamemo mesto pod oblačili druge sezone ali redko uporabljamo stvari. Pogosto je prostor za sesalnik, v enem od omaric pa vgrajeno likalno desko.

Za tiste, ki radi delajo z rokami, obstaja več shem z dimenzijami, tako da lahko garderobo opremite z lastnimi rokami (vsaj delno).

Polica z dimenzijami

Risalna polica za čevlje z velikostjo

Kako narediti čevlje

Kako narediti čevlje

Sistem za shranjevanje čevljev iz plastičnih cevi ...

Sistem za shranjevanje čevljev iz plastičnih cevi ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − = 41