Како организовати гардеробу унутра

У нашим домовима морамо да решимо тежак задатак - морамо да ставимо пуно ствари на релативно малу област. Из тог разлога покушавамо да максимално користимо сваки центиметар квадрата. Невероватан пример овога је употреба клизних врата у намјештају умјесто врата за љуљање. Други пример је попуњавање одељка гардеробе. Тачно одабрано то вам омогућава да користите целу расположиву волумен, а не само подручје.

Организовање унутрашњег простора гардеробе

Да правилно уредите унутрашњи простор ормара, било би лепо знати да се уопште може ставити. Најчешће, сет се састоји од неколико полица, одељка под вјешалицама за одјећу. Може бити више фиоке. Ово су најчешћи типови пуњења, али не и једини. Постоје и посебни држачи за панталоне (панталоне), сукње (сукње), држачи за појасеве и кравате, посебне полице за ципеле (продавнице ципела). И они могу бити стационарни и продужљиви. Они вам омогућавају да компактније поставите одећу одређеног типа и увек је на одређеном месту.

Ормар за одлагалиште је изабран појединачно

Ормар за одлагалиште је изабран појединачно

Сви ови уређаји називају се ормани ормарића за ормаре, али се најчешће користи фраза "пуњење простора за орман". Тачније одражава суштину - то су различите прилагодбе за организовање простора унутар.

Раме и цроссбоне

Пречке под вешалице могу бити распоређени у паралелно (1, 2, 4) или управно (7) у односу на кабинета врата. Више одговара када је тик изнад пречке паралелно са вратима - видети све ствари које су на то виси. Али у овом случају дубина кабинета не може бити мања од 60 цм - са офингер заузимају толико простора.

Једна од могућности за пуњење великог ормана

Једна од могућности за пуњење великог ормана

Ако је зрак је нормална на гардеробу врата може бити мање дубине - 40-45 см, али у овом случају само прва ствар је потпуно видљива, остатак њеног скривених .. Није баш згодно. Да би се решио проблем можете инсталирати покретни систем. У овом случају, биће много погодније за коришћење.

Често је погодније поставити одјећу на вјешалицама на врху кућишта, остављајући доњи дио испод полица и фиока. У овом случају нису поставили обичне унакрсне траке, већ мобилне. Овај уређај за пуњење кабинета купеа назива се "пантограф".

Пантограф - пречица за обешалице, која се може спустити

Пантограф - пречица за обешалице, која се може спустити

Димензије пантографи су различити, али ако желите да опремите спремни, а не појединачно по величини да један - у унапред величини и тражити их "прилагодити" ширину одељка. На крају крајева, још увек постоји простор за напуштање механизма.

Полице и фиоке

Попуњавање кабинета одељак ретко без полице и фиоке. Полице са клизним гардеробу направљену од различитих дубина и висина - све зависи од тога шта планирате да их на стек, али је минимална висина полици. - 30 цм више џемпери и мајице могу се ставити на њега.

Најчешће су полице израђене од ламинираног фибербоарда, али можете инсталирати мрежу. Они заузимају врло мало простора (у дебљини), што је за проблеме са димензијама такође плус. Друга позитивна тачка - ако су решеткасте полице висока, одоздо се може видети да лежи (бар делимично). Њихов недостатак је фиксна величина, која ће се узети у обзир приликом планирања. Иако се мала грешка може поправити помоћу решетки, на којима ће бити могуће поставити ове полице.

Без кошара или фиоке, ормар за одјећу није тако удобан

Без кошара или фиоке, ормар за одјећу није тако удобан

Фијоке се могу направити од иверице или мреже. Предности и недостаци су исти. У неким случајевима, мрежасте кутије називају се корпе. Лагани и удобни, не акумулирају прашину.

Адаптери за компактно постављање ствари

Најчешће у ормару није довољно простора. Чак и ако имају пристојну величину. Због тога, пуњење кабинета одељка покушава да се развије на начин да се расположиви волуменови користе рационално. На пример, уместо традиционалних полица за ципеле (мрежу или из иверице), можете ставити клизну бочицу. Они су добро постављени ниске ципеле - ципеле, сандале, ципеле.

За рационално коришћење простора у одјељку одељка, уместо полица можете поставити ципеле

За рационално коришћење простора у одјељку одељка, уместо полица можете поставити ципеле

Због чињенице да су ципеле нагнуте косом, то је боље видјети. Ако користите полице за ципеле за ципеле, због чињенице да штити "неуспјех" значајно штеди простор.

Многи проблеми настају у складиштењу панталона, фармерке. За ову врсту одеће постоји и посебан уређај који се често назива "панталом". Ово су пулл-оут траке, на којима виси две преклопљене панталоне.

Додаци за складиштење у панталонама и фармеркама у ормару

Прибор за складиштење у одељку коморе од панталона и фармера

Обично су постављени испод полица на нивоу појаса, можете на нивоу рамена. Није неопходно горе - то је неугодно. На врху кућишта ормара боље је поставити пантограф или полице за ретко коришћене ствари.

Такође у пуњењу за гардеробере са клизним вратима је уређај за чување кравата и каишева. На истим уређајима можете чувати шалове, пригушиваче итд. Ова вјешалица изгледа као панталоне, само она има мање величине.

За складиштење веза, ремена

За складиштење веза, ремена

Погодно их постављају бочно у одељку за одјећу. Ширина је око 15-20 цм, тако да неће бити много простора. Друга опција за постављање таквих ствари је фиока, прекривена партицијама на мале квадрате.

Везице и појасеви се могу чувати и тако даље

Везице и појасеви се могу чувати и тако даље

Шта још има да кажем о пуњењу за гардеробере са клизним вратима? У фирмама које производе намештај, сви (или скоро сви) клизни системи су чврсти. Сваки уређај такође повећава трошкове инсталације. Ако имате барем мало вештине са бушилицом и одвијачем (или одвијачем), можете га монтирати самим куповином ових уређаја од компаније. Биће мало јефтиније. Можете уштедјети више ако их купите преко онлајн продавница или директно из Кине.

То су сви уређаји који се користе приликом пуњења плакара. Најважније је да их правилно поставите, да одредите величину секција и врата.

Планирање унутрашњости: техничке тачке

За развој унутрашњег уређаја одељка гардеробе, потребно је одредити број одеће различитих типова које намеравате ставити у овај намјештај. Под одређеним количинама различитих врста одеће и пуњење коморе за орман се развија. Сигурно ће зависити од локације уграђеног намештаја. На пример, ако је гардероба у ходнику, морате додијелити простор за вањску одјећу. Пошто су капути и кишни џеми дуги, овај одељак такође треба да има велику висину - 130-150 цм. Такође ће бити неопходно одвозити простор за складиштење шешира / рукавица / шалова.

Пуњење кабинета са приближним димензијама

Пуњење кабинета са приближним димензијама

Таква одељења, вероватно, неће бити у спаваћој соби. Али ТВ се овде гради (постоје кабинети купе), који је у ходнику ће бити потпуно бескористан. У принципу, размислите шта ћете да сачувате у сваком ормари одељку су мерене величине великих предмета, додати на слободу деловања од најмање 10 цм, а ове димензије се односе на плану.

Приликом одређивања висине и ширине полица, не заборавите да узмете дебљину иверице ако је намјештај направљено од овог материјала. Изгледа да је 18 мм мало. Ако су полице, на пример, пет, онда ће материјал имати скоро 10 цм висине.

Приликом одређивања величине и броја врата, распоред одељка одељка на одељку посебну пажњу поклања секцијама у којима се могу увући системи. Чињеница је да врата немају тачно 1/2 или 1/3 ширине ормана, али мало више. Конкретно, више двоструко ширине профила. То јест, ако имате три врата у ормару ширине 180 цм, а затим отворите једну од њих, добићете слободан простор од 60 цм, али мање.

Када планирате пуњење кућишта, обратите пажњу на ширину фиока и врата

Када планирате пуњење кућишта, обратите пажњу на ширину фиока и врата

Пошто ширина фиока (и одељка у којима су уграђени) треба да буде нешто мања од ширине ваших врата.

А други тренутак се тиче дубине кабинета. Ако је инсталиран пантограф или дерзхак вешалице са одеће, минимална ширина - 60 цм Приликом инсталирања извлачење регали вешалице довољно 45 цм, али на уму да она се увлачи дизајн би требало да има више од 40 цм у дужину - .. Потребно је више простора за слободу кретања врата.

Популарне опције за пуњење гардеробе

Као што схватате, овде има пуно опција, али постоји неколико основних комплетних сетова који се могу мијењати у складу с властитим жељама.

Које одељења треба да буду

Условно, цела висина кабинета може се подијелити у три зоне: доње, средње, горње. У доњој зони обично се постављају ципеле, неке врсте кућних апарата (нпр. Усисивачи). На врху најчешће чине високе полице, мезанине, које се користе за чување ствари које се ријетко користе. Тамо можете чистити ван сезоне.

Пуњење кабинета одељка развија се у сваком случају појединачно

Пуњење кабинета одељка развија се у сваком случају појединачно

Цијели средњи део обично се налазе на полицама, фиокама, подјелама потпорника. То је са њиховим постављањем, и обично мора да се обузме. Тако да би све било погодно за све чланове породице.

Како организовати мали ормар за орман унутар

Свако попуњавање ормара у највећем броју случајева има бројне полице и одељке за вешалице. Ово је најједноставнија опција и најекономичнија. Обично су двокрилна - препоручена ширина крила врата - не више од једног метра, који се у овом случају примећује. Најмањи ормар за ормар - нешто више од метра у ширини. Обично су инсталирани у ходницима малих станова. Два врата такође раде, ау случају да је дужина нешто већа - до 180 цм.

Димензије најмањих плакара и њихово приближно пуњење

Димензије најмањих плакара и њихово приближно пуњење

Посебна сорта овде не функционише, али је сасвим могуће инсталирати пар кутија ако је потребно. Овдје ће врло згодно бити увлачни уређаји за компактно постављање. Панталоне су толико неопходне.

Просечна величина

Ако је ширина плакара 180 цм или мало већа - око 2 метра, она се чешће дели на три секције. Ипак, ови модели називају се троје врата, пошто се често број секција поклапа са бројем врата. Ширина ширине 2 метра, сваки од секција добија се у ширини од око 60 цм (укључујући и преграде). Ово је прилично згодан формат - не превише широк и уски, са овом дужином полица неће бити проблема са отицањем иверице чак и ако је његова дебљина 14 мм.

Са повећањем дужине кућишта на 270 цм може и даље бити троје врата - ширина врата је и даље мања од једног метра. Али на великој надморској висини, ова врата су већ масивна и захтевају добро опремање (водичи и котачи морају бити добре квалитете, тако да је клизач глатко). Дакле већ већом од 240 цм можете планирати 4 врата. Могу бити три секције. Само да бисте приступили сваком од њих, морате померити два врата.

Варијанте за пуњење кутије за одјељак са малом ширином

Средња дужина ормана

Прва и трећа скица састоје се само од полица и одеће под одећом на хангалима. Мјесто се дистрибуира различито, али има пуно полиција. У све остало су додати фиоке и / или покривене корпе.

Кутије могу бити смјештене на самом дну. Ослањајући се на доњи део, дају цијелој структури повећану ригидност. Али доње фиоке нису погодне за употребу - морате се савијати низак. Због тога су чешће подигнути виши, тако да су отприлике на нивоу изнад средине бедра или на нивоу појаса. Али у овом случају, потребан је ојачани краткоспојник испод доње фиоке - да бисте добили више крутости до целе структуре.

Обратите пажњу на мезанин - горња одељка. У горе наведеним варијантама, оне су исте величине као и секције, али то није неопходно. Ако је потребно, један мезанин може бити смештен изнад два дијела. Важно је само исправно израчунати дебљину материјала за полицу, тако да се не савија.

Одељак за одјећу за 3 метра

Са дужином одељка за гардеробу у мерачу, делови чине 4, а врата могу бити већа. Има више простора, али нема пуно разлике у пуњењу. Само више истих полица, пантографа и кутија / кошара. Може бити пуно комбинација. Изаберите опцију која вам највише одговара, али она се такође може променити тако да одговара вашим потребама и укусима.

Кућишта за пуњење за купатило за 3 метра

Кућишта за пуњење за купатило за 3 метра

Још неколико опција за унутрашње пуњење великих ормара у галерији фотографија. Постоји неколико занимљивих идеја о организацији складиштења ствари на отвореним полицама - у корпе или пластичне кутије. Ово, инцидентно, замјена буџета за фиоке, као и начин модернизације пуњења преградног простора без проблема и посебних трошкова. Ако одлучите да су кутије мале, а има пуно полица, не морате наручити кутије и пасти са њиховом инсталацијом. Није лоша замена - кутије или корпе одговарајуће величине.

Унутрашњи распоред угловне гардеробе

Да бисте били сигурни да је кутни ормарић погодан за коришћење, неопходно је осигурати доступност ствари које се налазе у углу. Најлакши начин да се ово уради је рамена за одећу. Постоји неколико опција. Најједноставније је поставити две шипке за одећу без партиције између секција. У том случају, ширина ормана на оба зидова треба да буде иста, а нестала крутост се додаје на стубу на којој су пререзане траке.

Испуњавање одељка кутије у углу: уградити двије суседне шипке за рамена

Испуњавање одељка кутије у углу: уградити двије суседне шипке за рамена

Друга опција - један део кућишта има мању дубину и "ван зида" биће могуће поставити одлазну одећу. Не користи се тако често.

На неудобном месту не можете обесити најпопуларнију одећу

На неудобном месту не можете обесити најпопуларнију одећу

И на неки други начин - да уградите ротирајућу ладицу у угао. Могу се наћи у продавницама специјализоване за комерцијалну опрему.

У углу је револвинг бројача. Сасвим прикладно

У углу је револвинг бројача. Сасвим прикладно

Само изаберите модел са рацком - то ће подржати полице одозго, дајући крутост и стабилност. Остатак пуњења ормара није много другачији.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 12