Как да се организира гардеробът вътре

В нашите домове трябва да разрешим една трудна задача - трябва да поставим много неща в сравнително малка област. По тази причина се опитваме да използваме максимално всеки сантиметър от квадрата. Забележителен пример за това е използването на плъзгащи се врати в мебелите, вместо да се поклащат врати. Друг пример е запълване на гардероба отделение. Правилно избрана ви позволява да използвате целия наличен обем, а не само областта.

Организация на вътрешното пространство на гардероба

За правилното организиране на вътрешното пространство на килера, би било хубаво да знаем, че по принцип може да се постави. Най-често комплектът се състои от няколко рафта, отделение под закачалки за дрехи. Може да има повече чекмеджета. Това са най-често срещаните видове пълнене, но не и единствените. Има специални закачалки за панталони (bryuchnitsy), поли (yubochnitsy), поставки за колани и вратовръзки, специални рафтове за обувки (obuvnitsy). И те могат да бъдат неподвижни и подвижни. Те ви позволяват да поставяте по-компактно дрехи от определен тип и винаги е на определеното място.

Шкафът за пълнеж се избира индивидуално

Шкафът за пълнеж се избира индивидуално

Всички тези устройства се наричат ​​фитинги за шкафове или аксесоари, но най-често се използва фразата "запълване на отделението за гардероба". Тя по-точно отразява същността - това са различни адаптации за организиране на пространството вътре.

Рамене и напречни греди

Кръстосаните коси под закачалките могат да бъдат разположени успоредно (1, 2, 4) или перпендикулярни (7) към вратите на шкафа. По-удобно е, когато напречната греда е успоредна на вратата - всички неща, които се носят върху нея, са видими. Но в този случай дълбочината на шкафа не може да бъде по-малка от 60 см - закачалките с дрехи заемат толкова много пространство.

Една от възможностите за запълване на голям шкаф

Една от възможностите за запълване на голям шкаф

Ако гредата е перпендикулярна на гардероба на вратата може да бъде по-малка дълбочина - 40-45 см, но в този случай само първото нещо, което е напълно видимо, останалата част от нея скрита .. Не е много удобно. Решете проблема, като инсталирате прибираща се система. В този случай ще бъде много по-удобно да се използва.

Често е по-удобно да поставите дрехите върху закачалките в горната част на шкафа, оставяйки долната част под рафтовете и чекмеджетата. В този случай те не поставят обикновени напречници, а мобилни. Това устройство за зареждане на корпуса на купето се нарича "пантограф".

Пантограф - напречна греда за закачалки, които могат да бъдат спуснати

Пантограф - напречна греда за закачалки, които могат да бъдат спуснати

Размери пантографите са различни, но ако искате да оборудва готова, а не поотделно, като размер, за да направят един - по-рано от размера и за тях да изглеждат "Персонализиране" ширината на отделението. В крайна сметка все още има място да напуснете механизма.

Рафтове и чекмеджета

Запълването на отделението на шкафа е рядко завършено без рафтове и чекмеджета. Етажерки с плъзгащи гардероб изработени от различни дълбочини и височини - всичко зависи от това, което имате намерение да ги стека, но минималната височина на рафта - 30 см. Няколко пуловери и тениски могат да се поставят върху него.

Най-често рафтовете са изработени от ламинирано влакно, но можете да инсталирате мрежа. Те заемат много малко пространство (с дебелина), което за проблеми с размерите също е плюс. Втората положителна точка - ако рафтовете на мрежата са високи, отдолу може да се види, че там се крие (поне частично). Недостатъкът им е фиксиран размер, който трябва да се вземе предвид при планирането. Макар че една малка грешка може да бъде коригирана с помощта на ламели, на които ще бъде възможно да се поставят тези рафтове.

Без кошници или чекмеджета, килерът на отделението не е толкова удобен

Без кошници или чекмеджета, килерът на отделението не е толкова удобен

Чекмеджетата могат да бъдат направени от частици или мрежа. Предимствата - недостатъците са еднакви. В някои случаи мрежовите кутии се наричат ​​кошници. Светли и удобни, те не събират прах.

Адаптери за компактно поставяне на нещата

Най-често в килера пространство не е достатъчно. Дори ако имат приличен размер. Следователно, пълненето на шкафа на отделението се опитва да се развие по такъв начин, че наличните обеми да се използват рационално. Например, вместо традиционните рафтове за обувки (мрежа или от ПДЧ), можете да поставите плъзгаща обувка. Те са добре поставени ниски обувки - обувки, сандали, обувки.

За рационалното използване на пространството в отделението на отделението, можете да инсталирате обувка вместо рафтове

За рационалното използване на пространството в отделението на отделението, можете да инсталирате обувка вместо рафтове

Поради факта, че обувките са наклонени наклонени, е по-добре да се види. Ако използвате рафтове за обувки за обувки, поради това, че петите "не успяват" значително пестят място.

Много проблеми възникват при съхранението на панталони, дънки. За този тип облекло също има специално устройство, което често се нарича "панталон". Това са ленти за издърпване, на които висят два сгънати панталони.

Аксесоари за съхранение в панталони и дънки в отделението за дрехи

Аксесоари за съхранение в отделение на отделение от панталони и дънки

Обикновено те са поставени под рафтовете на нивото на колана, можете да на рамото ниво. Не е необходимо по-горе - това е неудобно. В горната част на гардероба е по-добре да поставите пантограф или рафтове за рядко използвани неща.

Също така в пълнежа за гардероби с плъзгащи се врати е устройство за съхранение на връзки и колани. На същите устройства можете да съхранявате шалове, ауспуси и т.н. Тази закачалка изглежда като панталон, но има по-малки размери.

За съхранение на връзки, колани

За съхранение на връзки, колани

Те са по-удобно разположени странично в отделението за дрехи. По ширина те са от порядъка на 15-20 см, така че няма да има много място. Друга възможност за поставяне на такива неща е чекмедже, счупено от дялове в малки квадратчета.

Връзките и коланите могат да се съхраняват и така

Връзките и коланите могат да се съхраняват и така

Какво друго може да се каже за запълване на гардероби с плъзгащи врати? При фирмите, които произвеждат мебели, всички (или почти всички) плъзгащи системи са твърди. Всяко устройство също така увеличава разходите за инсталиране. Ако имате поне малко умение с бормашина и отвертка (или отвертка), можете да го монтирате сами, като закупите тези устройства от компанията. Това ще бъде малко по-евтино. Можете да спестите повече, ако ги купувате чрез онлайн магазини или директно от Китай.

Това са всички устройства, които се използват при запълване на килера. Основното е да ги поставите правилно, за да определите размерите на секциите и вратите.

Планиране на вътрешностите: технически точки

За развитието на вътрешното устройство на гардероба, трябва да определите броя на различните видове дрехи, които планирате да поставите в тази мебел. При определени обеми от различни видове дрехи и пълнене на отделението за килер се разработва. Тя ще зависи силно от местоположението на вградените мебели. Например, ако гардеробът е в коридора, трябва да отделите място за външно облекло. Тъй като палто и дъждобран са дълги, това отделение трябва да има и голяма височина - 130-150 см. Също така ще трябва да отнеме място за съхранение на шапки / ръкавици / шалове.

Запълване на шкафа с приблизителни размери

Запълване на шкафа с приблизителни размери

Такива отделения вероятно няма да бъдат в спалнята. Но тогава може да има вградена телевизия (има и такива помещения), които в коридора няма да бъдат абсолютно нищо. Като цяло, помислете внимателно това, което ще се съхранява във всеки шкаф отделение са измерени размер на големи предмети, добавете към свободата на действие на най-малко 10 см, а тези размери са приложими за плана.

Когато определяте височината и ширината на рафтовете, не забравяйте да вземете дебелината на ПДЧ, ако мебелите са сглобени от този материал. Тя просто изглежда като 18 мм е малко. Ако рафтовете, например, пет, тогава материалът ще отнеме почти 10 см височина.

При определяне на размера и броя на вратите, оформлението на отделението на отделението в секцията, обърнете специално внимание на секциите, в които има прибиращи се системи. Факт е, че вратите не са точно 1/2 или 1/3 от ширината на шкафа, но малко повече. По-конкретно, повече от два пъти ширината на профила. Това означава, че ако имате три врати в шкаф 180 cm широк, а след това отваряне на един от тях, ще получите свободно пространство не 60 cm, но по-малко.

Когато планирате запълването на отделението на шкафа, обърнете внимание на ширината на чекмеджетата и вратите

Когато планирате запълването на отделението на шкафа, обърнете внимание на ширината на чекмеджетата и вратите

Тъй като ширината на чекмеджетата (и секциите, в които са вградени) трябва да е малко по-малка от ширината на вратите.

И вторият момент се отнася до дълбочината на кабинета. Ако той е инсталиран пантограф или derzhak за закачалки с дрехи, минимална ширина - 60 см При инсталиране чекмеджето стелажи закачалки достатъчно 45 см Но имайте предвид, че тя прибиращ дизайн трябва да има не повече от 40 см дължина - .. имате нужда от повече пространство за свободно движение врати.

Популярни опции за запълване на гардероба

Както разбирате, може да има много възможности тук, но има няколко основни комплекта, които могат да бъдат променени, за да отговарят на вашите собствени желания.

Кои отдели трябва да бъдат

При условие, цялата височина на кутията може да бъде разделена на три зони: долна, средна, горна. В долната зона обикновено се поставят обувки, някои видове домакински уреди (например прахосмукачки). На върха най-често се правят високи рафтове, мецанини, които се използват за съхраняване на неща, които рядко се използват. Там можете да почистите извън сезона.

Пълнежът на корпуса на отделението е разработен във всеки отделен случай

Пълнежът на корпуса на отделението е разработен във всеки отделен случай

Цялата средна част обикновено е заета от рафтове, чекмеджета, отделения за закачалки. Това е с настаняването им и обикновено се налага да потъмняват. Така че всичко би било удобно за всички членове на семейството.

Как да организираме малък шкаф за дрешките вътре

Всяко запълване на килера в преобладаващата част от случаите има редица рафтове и секции за закачалки. Това е най-простият вариант и най-икономичния. Обикновено те са с две врати - препоръчителната ширина на крилото на вратата - не повече от един метър, което в този случай се наблюдава. Най-малкият шкаф за дрешник - малко повече от един метър ширина. Обикновено те се инсталират в коридорите на малки апартаменти. Две врати също така, и в случай, че дължината е малко по-голяма - до 180 см.

Размери на най-малките гардероби и приблизителното им запълване

Размери на най-малките гардероби и приблизителното им запълване

Специалното разнообразие тук не работи, но е напълно възможно да инсталирате двойка кутии, ако е необходимо. Тук много удобни ще бъдат прибиращи се устройства за компактно поставяне. Панталоните са толкова необходими.

Средни размери

Ако ширината на килера е 180 см или малко по-голяма - около 2 метра, по-често се разделя на три секции. Все още тези модели се наричат ​​с три врати, тъй като често броят на секциите съвпада с броя на вратите. При ширина от 2 метра всяка секция се получава с широчина около 60 см (включително преградите). Това е доста удобен формат - не е твърде широк и тесен, с тази дължина на рафтовете няма да има проблеми със завиването на ПДЧ, дори ако дебелината му е 14 мм.

С увеличаване на дължината на шкафа до 270 см, той все още може да бъде с три врати - ширината на вратата все още е по-малка от един метър. Но на голяма надморска височина тези врати вече са доста масивни и изискват добри фитинги (водачите и колелата трябва да бъдат с добро качество, така че гладката повърхност да е гладка). Така че вече с ширина повече от 240 см можете да планирате 4 врати. Може да има три раздела. Само за достъп до всеки от тях трябва да преместите две врати.

Варианти на пълнене на шкафа на отделението с малка широчина

Напълващ шкаф със средна дължина

Първата и третата скица се състоят само от рафтове и отделение под дрехите на закачалки. Мястото се разпределя по различен начин, но има много рафтове. Във всички останали се добавят чекмеджета и / или перголизирани кошници.

Кутиите могат да бъдат разположени на дъното. Разчитайки на долната част, те дават на цялата структура повишена твърдост. Но долните чекмеджета не са много удобни за използване - трябва да се огънете надолу. Поради това, по-често те се повдигат нагоре, така че те са приблизително на нивото над средната част на бедрото или на нивото на колана. Но в този случай се нуждаете от подсилен скок под долната чекмедже - за да осигурите по-голяма здравина на цялата конструкция.

Обърнете внимание на мецанина - горните отделения. В горните варианти те са със същия размер като секциите, но това не е необходимо. При необходимост, един мецанин може да бъде разположен над двете секции. Важно е само правилно да се изчисли дебелината на материала за рафта, така че да не се огъва.

Отделение за отделение за 3 метра

С дължината на гардероба в отделението, секциите правят 4, а вратите могат да бъдат по-големи. Има повече място, но няма пълна разлика в пълнежа. Просто повече от същите рафтове, пантографи и кутии / кошници. Може да има много комбинации. Изберете най-подходящата опция, но тя също така може да бъде променена така, че да отговаря на вашите нужди и вкусове.

Зареждане шкафове купе за 3 метра

Зареждане шкафове купе за 3 метра

Още няколко опции за вътрешното запълване на големи шкафове в фото галерията. Има няколко интересни идеи за организиране на съхранението на нещата на открити рафтове - в кошници или пластмасови кутии. Това, между другото, бюджет замяна на чекмеджета, както и начин за модернизиране на пълнене на отделението отделение без проблеми и специални разходи. Ако решите, че кутиите са малки и има много рафтове, не е необходимо да поръчвате кутии и да страдате от инсталацията им. Не е лош заместител - кутии или кошници с подходящ размер.

Вътрешно обзавеждане на ъглов гардероб

За да сте сигурни, че ъгловият шкаф е удобен за използване, е необходимо да се осигури наличието на неща, разположени в ъгъла. Най-лесният начин да направите това е с раменете за дрехите. Има няколко опции. Най-лесно е да инсталирате два пръта за дрехи без разделяне между секциите. В този случай ширината на шкафа на двете стени трябва да е еднаква, а липсващата скованост се добавя от стойката, към която са прикрепени напречните ребра.

Запълване на отделението на шкафа в ъгъла: инсталирайте две съседни пръти за раменете

Запълване на отделението на шкафа в ъгъла: инсталирайте две съседни пръти за раменете

Вторият вариант - една част от кабинета има по-малка дълбочина и "извън стената" ще бъде възможно да се поставят изходящите дрехи. Тя не се използва толкова често.

На неприятно място можете да виси не най-популярните дрехи

На неудобно място можете да виси не най-популярните дрехи

И друг начин - да инсталирате въртяща се шкаф в ъгъла. Те могат да бъдат намерени в магазини, специализирани в търговско оборудване.

В ъгъла има въртящ се брояч. Доста удобно

В ъгъла има въртящ се брояч. Доста удобно

Избирайте само един модел с багажник - той ще закрепва рафтовете отгоре, като осигурява твърдост и стабилност. Останалата част от пълнежа на килера не е много по-различна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1