Decideți cum să faceți un gard din lemn

În ultimii ani, moda pentru clădirile din lemn conduce la faptul că dezvoltatorii din ce în ce mai mulți cred că un gard metalic ar putea să nu fie cea mai bună soluție. În termeni de durabilitate, poate da, dar din punct de vedere estetic, este inferior lemnului. Gardul de lemn a pierdut oarecum popularitatea datorită vieții sale scurte: lemnul, cu expunere constantă la soare și apă, se prăbușește rapid. Pentru a crește durata de viață, stratul de protecție sub formă de vopsea trebuie să fie reînnoit în mod constant. Cu o prelungire lungă durează mult timp și necesită o cantitate considerabilă de vopsea. Această problemă a devenit mai puțin acută, deoarece noile antiseptice care au apărut recent permit prelungirea duratei de viață a gardului și, de asemenea, garantează durabilitatea petelor timp de mai mulți ani. Termenul variază de la 2-3 ani până la 5-7. Depinde de tipul impregnării antiseptice și de producător, însă găsirea unui "joc pe termen lung" nu este dificilă: în orice magazin mai mult sau mai puțin mare. 

Și aceste impregnări nu pictează peste textura copacului: toate vene sunt vizibile. Schimbă doar culoarea, de obicei la o culoare mai închisă. Un astfel de gard din lemn pare solid și bogat. Chiar și un simplu gard, și chiar mai dificil, și chiar mai mult.

Un gard simplu din tablourile antiseptice colorate pare solid

Un gard simplu din tablourile antiseptice colorate pare solid

Ceea ce este important este că puteți pune gardul din lemn singur, dacă este necesar, chiar fără a atrage ajutoare. Încă important: o parte semnificativă a lucrării - pregătirea lemnului - nu poate fi efectuată la fața locului, ci, de exemplu, într-un garaj sau un atelier. Și începeți cu mult înainte de începerea construcției. De exemplu, de la toamnă la primăvară, iar construcția însăși începe deja cu vremea caldă.

Arborele este un material foarte plastic și cel mai simplu lucru se poate face astfel încât să pară o operă de artă. Acest lucru este valabil și pentru garduri. Dacă doriți, puteți face o astfel de "bomboană", care este foarte costisitor să te uiți. Există mai multe garduri din lemn.

gard

Cel mai simplu este un gard. Acesta este un set de plăci tăiate sau benzi de aceeași lățime, de obicei înclinate vertical în două sau mai multe ghidaje transversale.

Schema unui gard din lemn de la panouri verticale cuiburi - garduri

Schema unui gard din lemn de la panouri verticale cuiburi - garduri

Ele pot diferi sub forma topului. Podeaua este de 90 ° - cea mai simplă opțiune, dar nu cea mai bună, nu numai din punctul de vedere al esteticii. Partea superioară a acestui tulpină, chiar colorată, este supusă unei expuneri intense de umiditate, în consecință, acoperirea în acest loc este distrusă mai întâi. Iar porii de lemn din tăietura perpendiculară rămân deschise. Ploaia, ceața, zăpada topită / gheața sunt absorbite de ele, ceea ce duce la distrugerea lemnului. Pentru a evita acest lucru, tăiați vârful nu 90, dar la 45 °. Dacă vă uitați la o astfel de placă în profil, partea superioară va fi derulată (vezi figura de mai jos).

Pentru a răci apa de pe vârfurile bucăților de lemn, tăiați-le sub 45 °

Pentru a răci apa de pe vârfurile bucăților de lemn, tăiați-le sub 45 °

Distanța dintre două strikete adiacente este aleasă în funcție de dorința dumneavoastră. Puteți face un gard solid, îndemnând unul pe altul pentru a închide, este posibil - un translucid, lăsând un decalaj de 1-2 cm, și poate fi complet transparent - cu o distanță mare, egală cu lățimea plăcilor sau chiar mai mult. Astfel de variante sunt populare pentru Protecțiile interne care sunt destinate să se separe și marca zonală de frontieră decât de a proteja ceva. Pentru gardul exterior spre stradă, de obicei, pentru a alege instalarea continuă poate - cu o distanță foarte mică, astfel încât placa nu „puchilo“ pe vreme umedă.

O versiune translucidă a gardului este decorată cu tăieturi mici

O versiune translucidă a gardului este decorată cu tăieturi mici

Adăugați o varietate de topuri tăiate. Ele pot fi ascuțite în diferite moduri - cu vârf rotunjit, sub formă de pică, triunghi, trapezoid. Toate acestea în diferite versiuni și combinații.

Unii chiar fac chiar opere de artă: un gard sculptat necesită o mare perseverență. Munca este dureroasă, dar rezultatul merită.

Asigurați-vă că figura este mai rapidă și mai ușoară utilizând șablonul. Din foaia de placaj, tăiați mostra, aduceți-o la starea ideală. Apoi, pe acest șablon tăiați toate celelalte. Puteți să o tăiați cu un ferăstrău de găurit sau cu o mașină de frezat.

Jigsaw pentru acest caz, puteți cumpăra. Cu toate acestea, chiar și cu acest element în minte, va fi mai ieftin să cumpărați decât cusăturile gata sculptate. Dezavantajul aici este că timpul trece mult și șvaticii se dovedesc a fi inegali: apoi un pic spre dreapta va ieși din dosar, apoi ușor spre stânga. În continuare, marginile trebuie tratate cu șmirghel.

Pentru a cumpăra o mașină de frezat, dacă nu intenționați să o utilizați atunci, este neprofitabilă. Iar cei care o au deja pot cumpăra capete plutitoare și fac un gard cu ea. Înălțimea părții de tăiere a morii este egală cu grosimea plăcii, care va fi prelucrată, iar capul se sprijină pe șablon.

Garduri de frezare cu șablon

Garduri de frezare cu șablon

În ambele cazuri este necesar să fixați cumva șablonul pe piesa de prelucrat. Puteți face acest lucru prin cuie subțiri sau prin lipirea unei benzi adezive față-verso pe șablon.

Dar dacă vă apropiați creativ de proces, chiar și de la șipci subțiri puteți face un frumos gard din lemn: unghii diferite.

O astfel de frumusețe este ușor de făcut (notă: vârfurile la 45 °)

O astfel de frumusețe este ușor de făcut (notă: vârfurile la 45 °)

Chiar și mai ușor a făcut autorii acestui gard din lemn: ele sunt neliniară făcând doar înălțimea, subliniind relieful de la bar, cuie din partea de sus. Apropo, aceasta este cea de-a doua modalitate de a crește semnificativ durata de viață a gardului din lemn - bara închide accesul la apă pentru secțiunile transversale cele mai vulnerabile). De asemenea, neliniaritatea este atașată la lamele de pe suprafață sub formă de cadre, iar interiorul lemnului este vopsit într-o culoare mai deschisă. Sunt de acord, inițial.

Abordarea non-standard și decorativitatea gardului au crescut de mai multe ori

Abordarea non-standard și decorativitatea gardului au crescut de mai multe ori

Despre gardul de carton ondulat poate fi citit aici.

Garduri din lemn "șah" sau "șah"

De fapt, acesta este unul dintre subspecii gardului. Plăcile sunt umplute alternativ dintr-o parte a traversei în cealaltă. Se pare o viziune tridimensională interesantă.

Principiul de instalare a pinilor în gard

Principiul instalării pinilor în gard "șah" sau "șah"

Dacă te uiți la acest gard exact opus, arata ca un surd, dacă în lateral, apoi într-un anumit unghi va fi o parte din curte vizibilă prin decalajul. Gradul de transparență este reglementat de introducerea unui bar, iar celălalt. Puteți să vă asigurați că vizibilitatea este zero. De exemplu, dacă lățimea barei este de 10 cm, distanța dintre ele nu trebuie să fie mai mare de 6 cm. Indiferent de modul în care arăți, nu puteți vedea nimic. Dezavantajul este un consum mare de lemn. Dar se obțin garduri foarte frumoase, în special în combinație cu stâlpi de cărămidă sau de piatră și vârfuri realizate figurat.

Fă-o de pe o șah și garduri orizontale. Dar aici trebuie să țineți cont de faptul că este foarte convenabil să urcați pe un astfel de gard: plăci, ca niște pași. Este adevărat că orice gard nu este un obstacol atât de serios. Mai degrabă, este o protecție împotriva ochilor curioși, decât de încercări serioase de asasinat.

Gard pentru lemn - șah orizontal

Gard pentru lemn - șah orizontal

Se pare că acest "șah" este decent și solid. Posturile pot fi orice: metal, lemn, piatră, beton. Dacă da stâlpi metalici, acestea sunt realizate din tub profil cu pereți groși (3 mm). Deasupra nivelului solului în partea din față și partea din spate a plăcilor cusute (la posturile cu bolțuri sau șuruburi) care sunt mai mari decât lățimea Profil: acționează pe laturile, acestea ar trebui, obținem la 3-6 cm, astfel, ghidul, în care placa .. Plăcile sunt apoi fixate din interior în cochilia stâlpilor.

Cum se face o fundație pentru un gard citit aici. 

Garduri «Herringbone»

Un alt tip de gard orizontal se numește "herringbone". Acesta este numit astfel deoarece placile sunt stivuite îndeaproape unii cu alții și cu suprapunerea pe cel inferior. Profilul arată ca un copac de Crăciun, așa cum îl trag copiii.

Garduri din lemn

Garduri de lemn "herringbone" creează o acoperire continuă

Este mai dificil să te urci la un astfel de gard. Rețineți că în partea superioară există o vizor de protecție. Protejează partea cea mai vulnerabilă a gardului, prelungind cu mult durata de viață și împingând deoparte și timpul următorului tablou. La urma urmei, de obicei, partea superioară și inferioară acoperă cele mai defecte. De dedesubt, acest gard este protejat de o soclu, de sus - o vizieră.

Rapoartele despre construirea de garduri sunt aici.

Garduri din lemn "jaluzele"

Din cele descrise mai sus, ele diferă prin faptul că plăcile nu se potrivesc unul cu celălalt. Ele sunt fixate sub un unghi, dar cu o anumită distanță. Acest tip de gard nu creează un perete solid, iar curtea poate fi văzută, deși pentru aceasta este necesară așezarea sau chiar întinderea - depinde de unghiul de înclinare.

Un gard a sunat

Un gard numit "blind-uri" - uitându-se la dispozitivul său, veți înțelege de ce

Acest tip de gard este foarte neeconomic - consumul de lemn este de obicei mare. Complicate și asamblare: pentru fiecare placă să se atașeze o bară (colț) sau fierăstrău în canelura coloanei.

Dar cu această construcție este asigurată o bună ventilare. Acest lucru este important dacă clima sau terenul este umed. Nu puteți stabili un gard solid: sub ea va fi o băltoacă și murdărie în curte nu se va usca vreodată.

Placă din tablă - un gard frumos

În mod neobișnuit seamănă cu un gard construit din panouri îndoite între posturi. Ele sunt împletite între stâlpi ca un gard tradițional. Faceți-l numai de la panouri lungi.

gard

Gard "plait" de la bord

Cel mai adesea ele se regăsesc în versiunea orizontală. Rosturile sunt mai mici și lungimile lungi sunt mai ușor de îndoit.

Retea orizontala de placi de gard

Retea orizontala de placi de gard

Există, de asemenea, panglici verticale. Pentru a le oferi un aspect finit, ele sunt fixate la partea superioară și inferioară cu lamele - păstrează marginile plăcilor și le protejează de vreme.

Cum să faci un adevărat gard de apă, citit aici, și cum să crești un gard viu aici.

Îmbrăcăminte austriacă făcută vertical

Îmbrăcăminte austriacă făcută vertical

Cum de a face o astfel de frumusete, uita-te in video. Într-adevăr ușor, dar puterea este necesară decent.

Garduri îngrădite

Dintre scândurile subțiri și nu foarte multe, se realizează o varietate de grile: cu unghiuri diferite, frecvența aranjamentului lamelelor etc. Aceste garduri joacă un rol mai decorativ și sunt folosite fie pentru a împodobi în interiorul apei unui hoț, în grădină - fie pentru intrarea din față - pentru a marca granițele, dar nu pentru a acoperi frumusețea.

Fotografie de garduri frumoase

Doar minuna ce frumusete pot face oamenii dintr-o bucata de lemn. Foarte frumos. Și unii, deși nu sunt foarte complicați.

derevjannij-zabor-21-8

derevjannij-zabor-21-7

derevjannij-zabor-21-6

derevjannij-zabor-21-5

derevjannij-zabor-21-4

derevjannij-zabor-21-3

derevjannij-zabor-21-2

derevjannij-zabor-21-1

Garduri originale din lemn

derevjannij-zabor-21

Poate cineva poate inspira aceste fotografii de garduri vechi de lemn, ei vor putea repeta ...

Scaderea frumusetii ...

Scaderea frumusetii ...

Așa au știut cum să o facă și costă deja înainte

Așa au știut cum să o facă și costă deja înainte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 41