Zonnepanelen (batterijen) voor thuis

Met constant stijgende prijzen voor elektriciteit, zul je onvermijdelijk beginnen na te denken over het gebruik van natuurlijke bronnen voor elektriciteit. Een van die mogelijkheden zijn zonnebatterijen voor een huis of een zomerresidentie. Indien gewenst kunnen ze voorzien in alle behoeften van zelfs een groot huis.

Het apparaat van systeem van voedingen van zonnebatterijen

Transformeer de energie van de zon in elektriciteit - dit idee heeft wetenschappers niet toegelaten om lang te slapen. Met de ontdekking van de eigenschappen van halfgeleiders werd dit mogelijk. Silicium kristallen worden gebruikt in zonne-batterijen. Wanneer zonlicht ze raakt, ontstaat er een gerichte beweging van elektronen, de elektrische stroom. Bij het verbinden van een voldoende aantal van dergelijke kristallen, verkrijgen we behoorlijk behoorlijke stromen: een paneel met een oppervlakte van iets meer dan een meter (1,3-1,4 m2 bij een voldoende verlichtingsniveau kan 270 W (spanning 24 V) geven.

Elektrische zonnepanelen voor thuis bieden veel mogelijkheden

Elektrische zonnepanelen voor thuis bieden veel mogelijkheden

Aangezien de verlichting varieert afhankelijk van het weer, het tijdstip van de dag, is het onmogelijk om de apparaten rechtstreeks aan te sluiten op zonneenbatterijen. We hebben een heel systeem nodig. Naast zonnepanelen is het vereist:

  • De batterij. In de loop van een daglicht produceren zonnepanelen, onder invloed van zonlicht, een elektrische stroom voor het huis, de datsja. Het wordt niet altijd in zijn geheel gebruikt, zijn overschotten hopen zich op in de batterij. Opgebouwde energie wordt besteed aan slecht weer.
  • Comptroller. Geen verplicht onderdeel, maar wenselijk (met voldoende geld). Het controleert het niveau van de batterijlading, voorkomt overmatige ontlading of overschrijdt het maximale laadniveau. Beide toestanden zijn desastreus voor de batterij, dus de aanwezigheid van de controller verlengt de levensduur van de batterij. Ook biedt de controller een optimale werking van zonnepanelen.
  • DC naar AC-omzetter (omvormer). Niet alle apparaten zijn ontworpen voor gelijkstroom. Velen werken vanaf een wisselspanning van 220 volt. De converter maakt het mogelijk om een ​​spanning van 220-230 V te verkrijgen.
Zonnepanelen voor thuis - slechts een deel van het systeem

Zonnepanelen voor thuis - slechts een deel van het systeem

Nadat u zonnepanelen voor een huis of villa hebt geïnstalleerd, kunt u volledig onafhankelijk worden van de officiële leverancier. Maar hiervoor is het noodzakelijk om een ​​groot aantal batterijen te hebben, een aantal batterijen. Een kit die 1,5 kW en een dag genereert, kost ongeveer $ 1000. Dit is voldoende om te voldoen aan de behoeften van de datas of een deel van de elektrische uitrusting in het huis. Een set zonnepanelen voor de productie van 4 kW per dag kost ongeveer $ 2200, voor 9 kW per dag - $ 6200. Omdat zonnepanelen voor thuis een modulair systeem zijn, kunt u een installatie kopen die een deel van de behoeften zal bieden, waardoor de productiviteit geleidelijk toeneemt.

Typen zonnecellen

Met stijgende energieprijzen wordt het idee om zonne-energie te gebruiken voor het opwekken van elektriciteit steeds populairder. Bovendien worden zonneconverters met de ontwikkeling van technologie steeds efficiënter en tegelijkertijd goedkoper. Dus, als u wilt, kunt u uw eigen behoeften voorzien door zonnepanelen te installeren. Maar ze komen in verschillende typen. Laten we het begrijpen.

De zonnecel zelf bestaat uit een aantal fotocellen die zich in een gemeenschappelijke behuizing bevinden, beschermd door een transparant frontpaneel. Voor huishoudelijk gebruik worden fotocellen gemaakt op basis van silicium, omdat het relatief goedkoop is, en elementen op basis daarvan een goede efficiëntie hebben (in de orde van 20-24%). Op basis van siliciumkristallen worden monokristallijne, polykristallijne en dunne film (flexibele) fotocellen vervaardigd. Sommige van deze fotocellen zijn elektrisch met elkaar verbonden (in serie en / of parallel) en worden uitgevoerd naar aansluitpunten die zich op de behuizing bevinden.

Het zonnepaneel voor het huis bestaat uit een aantal fluo-elementen

Het zonnepaneel voor het huis bestaat uit een aantal fluo-elementen

De fotocellen zijn geïnstalleerd in een gesloten behuizing. De batterijbehuizing voor zonne-energie is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Het is lichtgewicht, corrodeert niet. Het voorpaneel is gemaakt van duurzaam glas dat bestand is tegen sneeuwwind. Bovendien moet het bepaalde optische eigenschappen hebben - om de maximale transparantie te hebben om zoveel mogelijk stralen door te laten. In het algemeen gaat vanwege de reflectie een aanzienlijke hoeveelheid energie verloren, zodat de vereisten voor de kwaliteit van het glas hoog zijn en toch wordt bedekt door een antiverblindingscompositie.

Soorten fotovoltaïsche cellen voor zonnecellen

Zonnepanelen voor het huis zijn gemaakt op basis van de vuursteen elementen van drie soorten;