Hoe een dun metaal te koken

Het lassen van dun metaal is zelfs voor sommige lassers met ervaring een probleem. Beginners in het gelaste bedrijf hebben het over het algemeen moeilijk. Het werkt helemaal niet volgens de regels die gelden bij het lassen van dikke artikelen: er zijn veel functies en complicaties waardoor het moeilijker is om modi en elektroden te selecteren. Het is gemakkelijker om semi-automatische machines te lassen, maar ze zijn vrij zeldzaam in het dagelijks leven, omvormers komen veel vaker voor. Dat gaat over het lassen van een dunne metalen omvormer en we zullen praten. 

En de eerste moeilijkheid bij het lassen van een metaal met een kleine dikte is dat het niet erg sterk verwarmd kan worden: het brandt uit, er ontstaan ​​gaten. Omdat ze werken volgens het principe van "hoe sneller, hoe beter" en over elke baan van de beweging van elektroden is helemaal niet. Dun plaatwerk wordt gaar gemaakt door de elektrode in één richting te geleiden - langs de naad zonder afwijkingen.

Bij het lassen van dunne metalen worden de platen oververhit en buigen

Bij het lassen van dunne metalen worden de platen oververhit en buigen

De tweede moeilijkheid is dat je moet werken aan kleine stromen, en dit leidt tot het feit dat de boog een korte moet doen. Met een kleine scheiding gaat het gewoon uit. Er kunnen ook problemen zijn met het ontsteken van de boog, gebruik daarom apparaten met een goede volt-ampère-eigenschap (nullastspanning boven 70 V) en een soepele aanpassing van de lasstroom, die begint bij 10 A.

Nog een probleem: bij sterke opwarming verandert de geometrie van dunne platen: ze worden gebogen door golven. Het is erg moeilijk om van dit gebrek af te komen. De enige optie is om te proberen niet te oververhitten of om warmte te verwijderen (over de methode met heat-sink pakkingen die hieronder wordt gelezen).

Bij het lassen van dunne metalen platen aan de uiteinden worden de randen zorgvuldig verwerkt en gereinigd. De aanwezigheid van vuil en roest maakt lassen nog problematischer. Pas daarom alles zorgvuldig aan en maak het schoon. Leg de vellen heel dicht bij elkaar - zonder een opening. De details worden vastgelegd met klemmen, klemmen en andere apparaten. Vervolgens worden de details om de 7-10 cm gegrepen door korte steken - steken. Ze laten de details niet verschuiven en hebben minder kans om te buigen.

Als het goed is om de randen schoon te maken, is dit een goede naad

Als het goed is om de randen schoon te maken, is dit een goede naad

Hoe een dunne metalen omvormer te koken

Lasmachines die DC produceren, zijn goed omdat we op omgekeerde polariteit kunnen koken. Hiervoor verbinden we de kabel met de "+" met de elektrodehouder en "-" verbinden we met het onderdeel. Met deze verbinding wordt de elektrode meer verwarmd en wordt het metaal tot een minimum verwarmd.

Lees hier hoe u een lasomvormer voor thuis of een vakantiehuis kiest. 

Brouwwerk is noodzakelijk met behulp van de dunste elektroden: van 1,5 mm tot 2 mm. In dit geval moet u kiezen met een hoge smeltsnelheid: dan is de naad zelfs bij lage stromen kwalitatief. De stroom is laag ingesteld. Voor elektroden met een grootte van 1,5 mm, moet deze in de orde van 30-45 ampère zijn, voor "twee" - 40-60 ampère. Echt waar en soms onder: het is belangrijk dat je kunt werken.

Dikte van metaal, mm 0,5 mm 1,0 mm 1,5 mm 2,0 mm 2,5 mm
Diameter van de elektrode, mm 1,0 mm 1,6 mm - 2 mm 2 mm 2,0 mm - 2,5 mm 3 mm
Huidige sterkte, A 10-20 ampère 30-35 Ampère 35-45 mm 50-65 mm 65-100 mm

Om het metaal minder verwarmd te maken, worden de delen in een verticale of ten minste schuine richting geplaatst. Brouw vervolgens van boven naar beneden, waarbij u de punt van de elektrode strikt in deze richting beweegt (zonder te buigen en niet terug te keren). De hellingshoek is een hoek naar voren, terwijl de waarde 30-40 ° is. Dus de verwarming van het metaal zal minimaal zijn, en dit voor het lassen van dunne metalen is een van de belangrijkste taken.

Posities van elektroden tijdens het lassen en hun gebruik

Posities van elektroden tijdens het lassen en hun gebruik

Algemene aanbeveling voor de selectie van elektroden voor het lassen van dunne metalen: koop voor geïmporteerde elektroden van deze kwaliteit. Er zullen minder problemen zijn.

Over de productie van een schuurtje op een metalen frame lees hier. 

Technieken en methoden voor het lassen van dunne metaalplaten

Soms moeten dunne platen onder een hoek worden gelast. In dit geval is het handiger om een ​​werkwijze flanging gebruiken: velrand omgevouwen naar de gewenste hoek vastgezet korte dwarsnaden elke 5-10 cm na het lassen zoals hierboven :. continue naad bovenaf genoemd.

De video laat zien hoe een dunne plaatmetaalelektrode te koken met behulp van een lasomvormer. De flanger-methode wordt gebruikt: de randen van de delen worden gebogen en vervolgens worden ze op meerdere plaatsen gevangen door korte naden. Daarna wordt er gelast met een dunne elektrode met een dikte van 2 mm.

Het is niet altijd mogelijk om brandwonden te voorkomen zonder te lassen. Vervolgens kunt u proberen de boog een ogenblik te verwijderen en vervolgens de elektrode opnieuw op dezelfde plaats neerlaten en een paar millimeter verder brengen. Dus, het verscheuren en terugbrengen van de boog en koken. Met deze methode blijkt dat het metaal tijdens het scheiden van de boog tijd heeft om af te koelen. In de video ziet u hoe de kleur van de lasplek verandert nadat de elektrode is verwijderd. Het belangrijkste is om het metaal niet te veel af te laten koelen.

Het lassen van dun metaal met boogscheiding wordt aangetoond in het eerste deel van de video. De methode van overlappen is overlappend (één deel overlapt de tweede met 1-3 cm), een elektrode met rutielcoating (voor structurele en laaggelegeerde staalsoorten) wordt gebruikt. Vervolgens wordt het lassen van roestvrij staal met een roestvrije elektrode met een basiscoating getoond en tenslotte wordt dezelfde verbinding van ferrometaal gelast met dezelfde roestvrijstalen elektrode. De naad bleek overigens meer kwalitatief dan bij het gebruik van de aanbevolen elektroden.

Over de selectie van elektroden voor lassen met inverterapparatuur, lees hier.

Als het lassen van dun metaal geen continue las vereist, gebruik dan een puntlas. Met deze methode van lassen zijn pannenlappen van kleine afmetingen dichtbij elkaar. Deze methode wordt intermitterende naad genoemd.

Het ziet er dus uit als een gebroken steek op een dun metaal

Het ziet er dus uit als een gebroken steek op een dun metaal

Over het algemeen las dun dun buttstock hard. De ronde is eenvoudiger: de details zijn niet oververhit en er is minder kans dat alles zal "leiden".

Over de soorten lassen en verbindingen, lees hier. 

Bij het lassen van een dun metaal van het ene uiteinde naar het andere, kan een dunne draad met een diameter van 2,5-3,5 mm tussen de platen worden gelegd (het is mogelijk om de coating op beschadigde elektroden te slaan en ze te gebruiken). Het is zo geplaatst dat het vanaf de voorkant gelijk ligt met het oppervlak van het metaal en van de gordel bijna de helft van de diameter heeft. Tijdens het lassen wordt de boog langs deze draad geleid. Het neemt de basis thermische belasting, en gelaste metalen platen worden verwarmd door perifere stromen. Tegelijkertijd raken ze niet oververhit, ze vervormen niet, de naad wordt glad, zonder tekenen van oververhitting. Na het verwijderen van de draad is het moeilijk om de sporen te zien van wat ze presenteerde.

Het lijkt dus een naad bij het lassen van een dun metaal met een butt-end met een thermodraad

Het lijkt dus een naad bij het lassen van een dun metaal met een butt-end met een thermodraad

Een andere manier - zet koperen platen onder de verbinding. Koper heeft een zeer hoge thermische geleidbaarheid - 7-8 keer hoger dan dat van staal. Het wordt onder de lasplaats opgeborgen en heeft een aanzienlijke hoeveelheid warmte nodig, zodat het metaal niet oververhit raakt. Deze methode voor het lassen van dunne metalen wordt "met warmte afgevende elektroden" genoemd.

Hoe las je een prieel van metaal lees hier. Misschien bent u geïnteresseerd om te lezen hoe u een vuurpot uit een gasfles of metaal kunt maken? Het ding is ook nodig voor de ontwikkeling van lassen.

Galvaniserend lassen

Gegalvaniseerd staal - dezelfde dunne plaat, alleen bedekt met een laag zink. Als u het moet lassen, is het aan de lasranden nodig om deze coating volledig te verwijderen, om staal te reinigen. Er zijn verschillende manieren. De eerste - mechanisch te verwijderen: een schurende cirkel op een Bulgaarse of een schuurmachine, schuurpapier en een metalen borstel. Er is een andere manier - verbrand het met lassen. In dit geval passeert de elektrode tweemaal langs de naad. In dit geval verdamping van zink (het verdampt bij 900 ° C) en de damp is zeer toxisch. Dus deze werken kunnen op straat worden gedaan of als er een kap op de werkplek is. Na elke pass moet je de flux uitschakelen.

Het is beter om verzinken in de open lucht te lassen: verdampend zink is zeer schadelijk

Het is beter om verzinken in de open lucht te lassen: verdampend zink is zeer schadelijk

Na het volledig verwijderen van zink begint het lassen zelf. Bij het lassen van gegalvaniseerde buizen om een ​​goede las te verkrijgen, zijn twee doorgangen met verschillende elektroden nodig. De eerste steek is gelast met rutiel gecoate elektroden, bijvoorbeeld MR-3, ANO-4, OZS-4. In dit geval hebben de oscillaties een zeer kleine amplitude. De bovenste naad is breder. Het is ongeveer gelijk aan drie elektrodediameters. Het is belangrijk om niet te haasten en goed te koken. Deze passage wordt gebruikt met elektroden met een basiscoating (bijvoorbeeld SSSI-13/55, UONI-13/45, DSC-50).

Lees meer over de selectie van elektroden voor lassen van inverter. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =