Gjerde fra et metall gjerde (euro gjerd) med egne hender

Valget av gjerder for området er ikke en enkel oppgave - den må være pålitelig, holdbar og vakker. Alle disse kravene er oppfylt av et gjerde laget av et metall picket gjerde (euro gjerde). Klatre det er problematisk - ikke stivheten. Bryte det "kjedelig" - vanligvis er amatører hooliganisme begrenset til det faktum at et par lameller er bøyd. Skjønnhet er selvsagt et subjektivt kriterium, men slike gjerder ser bedre ut enn det samme solide gjerdet laget av bølgepapp. I tillegg er de ikke så utsatt for vindbelastning, noe som gjør at du kan lagre på søylene. Ekstra pluss - de blir renset. Generelt, et godt alternativ. 

Hva er et metall gjerde

Metall gjerde av galvanisert stålplate. Avlastningen er dannet på arket, hvorpå den er skåret i stripsømmer, dekket med beskyttende forbindelser, malt. Oppnådde stropper av en viss høyde. Typisk høyde -. 150 til 180 cm for hindersammenstillingen trenger flere bæresøyler (vanligvis 60 * 60 * 2 mm), den buestrengen (to eller tre tverrbjelker som forløper mellom polene) og festene.

Det ser ganske solid ut

Det ser ganske solid ut

Typer, former, profiler

Tykkelsen av metallet kan være fra 0,4 til 1,5 mm. Den vanligste er stål med en tykkelse på 0,5 mm. Bredden på stangen er fra 80 mm til 128 mm, lengden er opptil 2 meter.

P- og M-formede profiler av metall gjerder

P- og M-formede profiler av metall gjerder

Det er metall gjerder med en annen profil: P (rektangulær), M formet og halvcirkelformet. M-formet har flere ribber, henholdsvis, har større stivhet. Men det er også U-formede, som har spor i "ryggen". Her i dette tilfellet er det allerede vanskelig å si hvilken som vil bli tøffere. Mest sannsynlig, sistnevnte, spesielt hvis kantene rulles.

Hvert selskap har sine egne profiler

Hvert selskap har sine egne profiler

Halvcirkulærene har også større stivhet, men er vanskeligere å danne og har vanligvis en høyere pris. For større styrke kan ytterligere spor også formes langs langsiden.

Generelt er jo større sporet-ribber av stivhet, jo bedre motstand bøyer planken langs lengden. Men med komplikasjonen til terrenget blir prisen høyere. Siden det selv er ganske stort, må man vanligvis se etter et kompromiss. Baren må i alle fall tåle dine forsøk på å bøye den.

Hva skal du se etter når du velger

Når du velger et metall gjerde, er det tilrådelig å se på batchet som tilbys til deg. Deklarert kan være den samme tykkelsen av metallet, men i praksis viser det seg at kanten av linjen fra en batch kan bøyes med en finger, med den andre parten, svikter et slikt fokus. Og dette er fra en produsent. Saken som et parti av metall, men det er sjelden stabilt.

Valset kant, flere lag beskyttende belegg - dette er tegn på et godt metall gjerde

Valset kant, flere lag beskyttende belegg - dette er tegn på et godt metall gjerde

Fortsett være sikker på å ta hensyn til kantene - det er bedre hvis de rulles. For det første er det mer attraktivt utseende, og for det andre, stivheten til gjerdet, for det tredje er den skarpe kanten bøyd og det er umulig å bli skadet. Ulempen med en picket med rulling er en - en høyere pris, siden spesialutstyr og ytterligere behandlingstid er påkrevd.

Hvis vi snakker om produksjon av spesifikke firmaer, den populære evroshtaketnik av Grand Linje ( «av Grand Line "), Barrera Grande, "Nova"," TPK Metallokrovli Centre», FinFold, UNIX ( «Unix").

Fargemetoder

Det er nødvendig å forstå og i fargemetoden. Det er et jern gjerd med tosidig og ensidig maling. På ensidig er baksiden dekket med et lag jord uten farging. Den har derfor en grå farge. Gjerdet av metallgitteret malt på den ene siden, innsiden av seksjonen er grå. Dette er ikke så ille - det kommer ikke til syne. Hvis du ikke liker dette alternativet, eller kjøp med tosidig maleri, eller mal deg selv. Malingen er tatt "for tak", og velger riktig skygge. Legg merke til at det malingsbørste metallet ser ut ... ikke veldig mye. Hvis det er en sprøytepistol, vil utseendet være bra, men ikke perfekt.

Dette ser ut som

Dette er hvordan "baksiden" av et gjerde malt fra den ene siden av et metall gjerde

Det må også tas hensyn til at det er to typer farging av metallgjerder:

  1. polymer belegg;
  2. Pulverlakk.

Den første metoden er mye mer pålitelig, siden applikasjonsteknologien krever spesialutstyr og streng overholdelse av teknologien. Som et resultat kan et slikt gjerde motstå økt mekanisk stress. Selv om det er riper i belegget (selv om det skal prøves), ruster ikke metallet, da det fortsatt er beskyttende belegg som forhindrer utseendet av rust.

Polymerbelegg - det beste valget for i dag

Polymerbelegg - det beste valget for i dag

Pulverlakkering, i teorien, ikke verre. Men bare hvis det ble gjort i henhold til reglene: Et beskyttende belegg ble påført på det primet metallet, og pulverlakk ble plassert over det og bakt i spesielle kamre. Men poenget er at du kan bruke maling i "garasjen", og på en eller annen måte kan den brennes på samme sted. Resultatet vil bare være helt annerledes. I tillegg er det ferdige laken av kinesisk opprinnelse. I dem brukes maling i butikken, men ofte direkte på den uprismede stålflaten. Utenfor kan du ikke definere alle disse nyansene, og etter den minste skrapet vises rust. Så polymerbelegget er mer "trygt".

Hva kan være et gjerde av metall gjerder

Metal gjerde kan være likt eller ikke, fordi smaker ikke argumenterer. Men når det gjelder praktisk, drar de sikkert tråanaloger. Når du har etablert, husker du ikke gjerdet i mange år. Det trenger ikke å bli malt for å få et anstendig utseende, siden god kvalitet maling vare i mange år uten synlige endringer. Og dette er en av de viktige faktorene som får en til å tenke på å installere et slikt gjerde.

Alternativ uten grunnlag

Alternativ uten grunnlag

Gjerde fra et metall gjerd på et stripe fundament

På båndet grunnlaget

Gjerde laget av euro-fat med fundament og søyler av klinkerstein

Med et fundament og stolper av klinkerstein

Måter å installere

Det finnes en enkelt-rad og to-rads (tosidig, sjakkbrett) metode for å montere stripene av et metall gjerde. Når to-rad er stengene plassert på begge sider av strengen, og slik at de selv overlapper hverandre med en centimeter. Derfor bør avstanden mellom lamellene være litt mindre enn stengelens bredde. Med denne installasjonen vil lath per meter gjerdet kreves av 55-60% mer. Men gjerdet viser seg nesten usett - bare i en viss vinkel kan du se en liten del av området. Og dette til tross for at gjerdet ikke vil være kontinuerlig, og alle "sjarmene" til et solidt gjerde vil ikke påvirke deg.

Metoder for montering av metall gjerdet: i en og to rader

Metoder for montering av metall gjerdet: i en og to rader

Ofte er stroppene festet vertikalt, men det er også en horisontal installasjonsmetode - det kan også være en-rad eller dobbel-rad. Det horisontale gjerdet ser mer "eksotisk" ut. Med to-rads (dobbeltsidig) redigering er stengene generelt ugjennomsiktig.

Horisontalt gjerde av jern gjerdet

Horisontalt gjerde av jern gjerdet

Ulempen med denne metoden for installasjon er at det er behov for spesielle poler og mellomliggende poler, som vil gi den nødvendige stivheten til strukturen. En annen nyanse: Slatsene er vanligvis produsert i lengder opp til 180 cm, lengre må bestilles, og dette koster ekstra penger. Så enten må vi legge inn oftere eller overbetale for en egendefinert størrelse.

Dimensjoner og avstander

Når du installerer i en enkelt rad, kan gapene mellom lamellene være forskjellige. Den nøyaktige avstanden er valgt vilkårlig, avhengig av hvor mye "gjennomsiktig" du vil gjøre et gjerde. Ofte er avstanden mellom tappene 35-50% av bredden på stangen. Men dette er ikke regelen, det er både mindre og større hull.

Når du installerer "sjakk", hvis du ikke vil se verftet ditt i en vinkel, skal stolpene dekke 50% av bredden på polstring eller mer. Hvis "synligheten" ikke er viktig, kan du sette dem slik at kantene kun overlapper 1 cm.

Høyden på gjerdet er valgt avhengig av eiernes ønsker. Hvis du ønsker å maksimere gårdsplassen ble stengt fra nysgjerrige øyne, bør lengden på stroppene være på 180 cm. I lys av det faktum at de er litt hevet over bakken, er det nok for de aller fleste mennesker er ikke i stand til å se inn i ditt område.

Høyden er valgfri

Høyden er valgfri

Hvis du ikke bryr deg, ser du noe gjennom gjerdet eller ikke, du kan ta og 1250 mm og 1500 mm. I det første tilfellet vil gjerdet ende opp et eller annet sted i brystet forbipasserende nivå, i den andre - i øyehøyde eller litt under (omtrentlig innretting, se nedenfor), og det er uten fundament.

Bredden på sporet av det vertikale gjerdet fra metallpikket gjerdet er 200-250 cm. Det er i denne avstanden at polene er stablet inn, så er to eller tre tverrfester festet mellom dem. Disse tverrfeltene kalles "lags" eller "bowstrings". For et gjerde med en høyde på opptil 150 cm er to kryssmedlemmer tilstrekkelig, for høyere er tre bedre.

Typer fyllinger

Det finnes flere varianter av fyllingsspenner (avstanden mellom søylene). Den enkleste måten å installere en rett metode på er når alle stripene har samme lengde. På toppen av dette gjerdet kan du sette en U-formet bar laget av samme materiale (solgt på samme sted som euro-baren). I tillegg til den estetiske belastningen dekker den også deler av metall som øker levetiden til gjerdet.

Typer gjerder av metall gjerder

Typer gjerder av metall gjerder

Alle "bølger" krever kutting av de fleste av stolpene til en viss avstand. En "bølge" på spenningen gjøres i trinn på 50 eller 25 mm. På et trinn på 50 mm er forskjellen i høyde mellom de korteste og lengste slatsene betydelig, men gjerdet ser mer delikat ut. I tilfelle av en "bølge" med en stigning på 25 mm eller med en "dobbel bølge", er forskjellen mindre. De øvre stolpene her legges mye sjeldnere, men de kan også installeres. Bare i stedet for frakturen av "bølgen" må kutte sidene og bøye seg.

Funksjoner og installasjonsregler

Ved montering av et gjerde fra et metallgjerde i Russlands mellomstasjon, anbefales det å installere poler fra et profilert rør 60 * 60 mm (kan være 60 * 40). For tverrstykker er det mer praktisk å ta samme profilrør, men med en del på 40 * 20 mm. I dette tilfellet vil gjerdet tåle vind og snøbelastning.

Når du installerer installasjonstrinnet, er søylene 2 meter. Hvis to tverrstengene og de er festet slik at kantstrimlene før det var 25-35 cm fra shtaketiny Dersom høyde på 150 cm eller mer, en avstand på 30-35 cm, kortere -. 25 cm, og høyden av gjerdet over 1,5 m. Det er bedre å lage tre lag, og ikke bare i regioner med sterke vind. I underkant av to bjelkene er for stor avstand mellom festene, på grunn av som strimler er lett å skyve.

Omtrent på denne avstanden er det nødvendig å fikse lags når du installerer et gjerde av metall gjerder

Omtrent på denne avstanden er det nødvendig å fikse lags når du installerer et gjerde av metall gjerder

Det er to måter å feste stripene på: på selvskærende skruer og på nagler. Selvskærende skruer og nagler er montert på begge kanter av stangen på hver av tverrstengene. Det vil si hvis tverrstengene er to, for hver stolpe trenger du 4 selvskærende skruer / nagler, hvis tre, så festene trenger du 6 stk per stang. Du kan selvsagt fikse en skrue eller nitte på tverrsmeden, og sett den i midten. Men i dette tilfellet er det enkelt å trykke pinnene med hendene dine - og du trenger ikke å klatre over gjerdet.

Så fest raskere, men dette

Så fest raskere, men dette er et "rent dekorativt" gjerde

Hvilken type festemidler å velge? Selvskærende skruer er enkle å installere - dette er deres pluss. Men de er også lett untwisted, som under visse omstendigheter kan være en minus. Riveter krever mer tid å installere, men også å fjerne dem er mye vanskeligere. Hva skal du velge? På forsiden av gjerdet eller om gjerdet forblir uovervåket lenge (å gi et sesongbesøk), er det definitivt verdt å sette nitter. Selvfølgelig, hvis angriperne får et mål, vil de takle nagler, men det blir vanskeligere. Når du installerer et gjerde mellom naboer i husene med permanent bolig, er det ganske mulig å feste metallgjerdet til selvuttakende skruer.

Hvordan lage dine egne hender

Som du sikkert har lagt merke til, er metall gjerdet produsert i nesten samme teknologi som bølgepapp, og arket er billigere. Derfor har mange mennesker en ide, å lage et gjerde, ved å bryte det profilerte arket i striper. I prinsippet kan dette gjøres hvis du er i stand til å kutte strengt langs linjen uten merkbare avvik. Men for kutting er det nødvendig å bruke saks til metallskåret eller hånd. BULGARIAN det er umulig å kutte i alle fall, da det brenner beskyttelsesdekselet. Så arbeidet er ikke en lett og tar mye tid. Hvis det ikke skremmer deg, kan du prøve.

For små gjerder finner du substandard i varehus eller fra produsenter

For små gjerder finner du substandard i varehus eller fra produsenter

Hva er mangelen på et selvbetjent gjerd fra proflisten? Alt er tydelig: kanten er sjelden selv, da det er vanskelig å gjøre det manuelt. I tillegg er kuttet ubeskyttet og kan begynne å ruste. Det er selvsagt mulig å smøre delene med en primer / maling, men for å sikre at alle lagene ligger perfekt, er det nødvendig med en absolutt ren overflate. Det vil si at kuttstedene først må støves (ikke så vanskelig, men det tar tid), og deretter avfettes. Bare i dette tilfellet vil det beskyttende belegget være veldig kvalitativt.

Det er ønskelig å dekke kantene - dette vil gi hjemmelaget gjerde stor stivhet, fordi på proflisten er det sjelden å danne ytterligere relieffer. Den "holder" formen på grunn av størrelsen og vekslingen av bølger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3