Gips ploča s vlastitim rukama

Za suhozidnu konstrukciju je stekao gotov izgled, mora biti ožbukan. Kako postaviti gips ploče, ukloniti uglove, zalijepiti zglobove - sve u ovom članku. 

Moram li prekriti gips ploču?

Nitko ne želi napraviti dodatni posao. Osim toga, kit - dug, složen proces koji traži puno vremena. Razumno, postavlja se pitanje - zašto zgušnjava glatku površinu gipsanih ploča. Može li se to učiniti bez njega kada završi? S nekim vrstama završnih ploča je moguće, ali uopće ne.

Uvijek je potrebno brtviti zglobove listova, uglova i šešira samohvatih vijaka. Pod bilo kojom vrstom završetka. Obavezno obucite GCR za slikanje. Površina gipsane ploče daleko je od idealnog, a tijekom prijevoza i instalacije dodaju se nove nepravilnosti. Ako je površina oslikana bez prethodnog izjednačavanja, svi će biti jasno vidljivi, posebno ako je barem mali stupanj sjaja.

Priprema gips kartona za tapetiranje - možete ispuniti samo šavove, nakon što nanijeti površinu

Priprema gips kartona za tapetiranje - možete ispuniti samo šavove, nakon što nanijeti površinu

Tvrtka Knauf - jedan od lidera u proizvodnji suhozida - omogućuje pod crijepom i pozadinskom svu površinu ploča ne kit. Samo zglobovi, kutovi i vijci. Ispod pločice nitko se ne oslobađa, ali ispod pozadine - da. I sve zato što pozadina zalijepljena bez prethodnog tretmana na mjestima lomiti zajedno s kartona, a ponekad - na cast. Dakle, drugi put kit je jednostavno neizbježan.

Nemojte gletati sve površine lista može se koristiti primer. U tom slučaju, tlo je akrilna boja koja se može dispergirati vodom razrijeđena vodom. Ona stvara film na površini s kojim ljepilo djeluje dobro, ali i ovaj film ne ošteti kartona kada se sruši tapeta.

Pod slikarstvom je potrebno savijati, gipsani karton u potpunosti i idealno stanje

Pod slikarstvom je potrebno savijati, gipsani karton u potpunosti i idealno stanje

Dakle, gips ploča je potpuno neophodna za slikanje, poželjno je - pod tapetiranjem tapeta (barem u jednom sloju) i zapečati samo vijke i šavove ispod pločice.

Primer za suhozid: zašto, što i kada

Primer provodi dvije različite funkcije. Prvo, poboljšava adhezije (adhezije) dvaju materijala. Kao rezultat toga, kada kit smanjuje šanse za zarazu, odvajanje materijala. Druga je funkcija izjednačiti apsorbanciju. Rezultat je manja potrošnja materijala, a sa kitom - ravnomjernija površina. Stoga je nepoželjno preskočiti primer.

Osnova na završnim radovima, u teoriji, nužno je prije svake nove operacije. Na primjer, prije gline potrebno je temeljne gipsokartonnyh ploče za poboljšanje prianjanja s kitom. Prije slikanja ili lijepljenja pozadine - kako biste smanjili potrošnju boje i ljepila. Prije primjene završnog sloja potrebno je i temeljni premaz - početni se sloj mora izravnati, što čini površinu prašnjavim. Bez tretmana tla, završni sloj pada loše, pada i čak može pasti.

Primer za gips ploču Ceresit (Ceresit) također je pogodan za unutarnje radove

Primer za gips ploču Ceresit (Ceresit) također je pogodan za unutarnje radove

Koji su primeri potrebni? Ovisi o pozornici i vrsti završnog materijala:

  • Prije nanošenja hipoksartona (početni i završni sloj) upotrijebite temeljni dubok prodor ili za porozne, upijajuće površine.
  • Isti sastav može se koristiti prije slikanja i lijepljenja pozadine.
  • Pod tapeta, začepljena površina GCR-a može se temeljiti s pozadinskim ljepilom razrijeđenim vodom. Udjeli su označeni na pakiranju s ljepilom.
  • Pod slikarstvom potrebno je pogledati preporuke proizvođača. Ponekad temeljni premaz je boja razrijeđena vodom. Ako nema drugih naznaka, upotrijebite sastav duboke penetracije.

Ukratko, vrijedno je reći da je podloga nužna operacija. To vam omogućuje da dobijete dobar rezultat i smanjite potrošnju materijala.

Tehnologija: tijek rada

Nakon što su listovi GKL fiksirani na okvir, vrijeme je za pripremu gipsane ploče za doradu. Razmotrite slučaj s punim ciklusom - za slikanje. U tom slučaju, gips ploča treba biti najmanje dva sloja. Pod ostalim manje zahtjevnim za kvalitetu površinske obrade, jednostavno uklonimo nepotrebne korake. Redoslijed rada je sljedeći: