Odaberite najbolji punilo

Suvremeni standardi dobrog popravka - glatki i glatki zidovi. U tu svrhu najprije su poravnati (gips ili gips upotrebljava), a zatim podesi na idealnu površinu koristeći kit - pripravak koji zatvara se čak i najmanje nepravilnosti. Kako odabrati shpaklevku sa svim raznovrsnim ponudama na tržištu i razgovarati dalje. 

Vrste kit

Gips - proces završnog izravnavanja zidova ili stropova za doradu. Neki spojevi sastoje se od iste komponente kao gips - cement, gips, pijesak, ali manje frakcije. Također, uključuju različite aditive koji dodaju specifična svojstva: povećanu otpornost na vodu, antibakterijska svojstva itd. Na osnovi polimera postoji i kit. Ovo je zasebna klasa vrlo jednostavna za uporabu, iako je skuplja. Postoje i gline na osnovi ljepila, ulja i sl.

Po vrsti temeljnog gela nalaze se gips, cement, polimer

Po vrsti temeljnog gela nalaze se gips, cement, polimer

Po veličini frakcija kitovi su podijeljeni na početnu (grubu) i završnu. Pokretanje ima veće komponente, primjenjuje se u debljem sloju. Poravnava zakrivljenost na 5-6 mm. Do idealnog stanja, površina je završena sa završnim spojevima. U njima sve komponente su tlo vrlo tanke, nanose se slojem od 0,5 mm do 2 mm.

ime Vrsta nekretnine Vrsta temelja boja Minimalna / maksimalna debljina sloja Završi tip cijena
Univerzalni gips za tkivo Temeljni Versilk T-34 Suhe sobe beton, gips ploča, gips siva 0,5 mm / 3 mm Pod pozadinom, pod bojom 290 rubalja za 20 kg
Cementna univerzalna cementna baza Bazsilk T-30 Mokre i suhe sobe, pročelja beton, gips ploča, gips bijela 1 mm / 10 mm Pod pozadinom, pod bojom 310 rubalja za 20 kg
Temeljni gips temeljni premazi Econosil PG35 W Suhe sobe Beton, gips ploča i šavovi, žbuka bijela 1 mm / 5 mm Pod pozadinom, pod bojom 300 rubalja za 20 kg
Gips za popunjavanje gipsa Osnivanje Elisilk PG36 W Suhe sobe Beton, gips ploča, gips bijela 0 mm (za skidanje) / 2 mm Pod pozadinom, pod bojom 380 rubalja za 20 kg
Polimer za završnu obradu temeljit će ECONSILK PP38 W Mokre i suhe sobe Beton, gips ploča, pjenasti beton, žbuka bijela 1 mm / 5 mm Pod pozadinom, pod bojom 430 rubalja za 20 kg
Cement za doradu na bazi cementa Bersilk PC32 W Mokre i suhe sobe, pročelja Beton, gips ploča, gips, fasade bijela 0,5 mm / 4 mm Pod pozadinom, pod bojom 390 rubalja za 20 kg
Završni cement na osnovi cementa PC31 G Mokre i suhe sobe, pročelja Beton, gips ploča, gips, fasade siva 0,5 mm / 4 mm Pod pozadinom, pod bojom 340 rubalja za 20 kg

Postoji treća vrsta kita - univerzalna. Da bi se upotrijebili kao polazni materijal, oni se razrjeđuju s manjom količinom vode i čine ih tekućim za konačno poravnanje. Ova vrsta kita može se koristiti pod pozadinskim slojem, zahtjevi slikanja su oštriji, a dorada sa završnom sastavu daje najbolje rezultate.

Obično, prvo se grubo poravnanje provodi s početnim kitom, a zatim se sve nepravilnosti zatvaraju dovršavanjem

Obično, prvo se grubo poravnanje provodi s početnim kitom, a zatim se sve nepravilnosti zatvaraju dovršavanjem

Također postoje posebni kitovi za određene vrste rada. Na primjer, postoje kitovi za brtvljenje spojeva gipsanih ploča. Dodali su mikrofibre, što smanjuje vjerojatnost pukotina. Postoje ukrasni kitovi, ali to nije konstrukcija, već završni materijal i pripadaju drugoj skupini.

Za odabir punila po frakciji, potrebno je procijeniti stupanj zakrivljenosti zidova. Ako je zakrivljenost mala - ne više od 2 mm, možete odmah upotrijebiti završetak. Uz veliku zakrivljenost, bit će jeftinije prvo izjednačiti sastav skice (jeftiniji), ako je potrebno (za slikanje i tanku pozadinu) kako bi se dovršio idealan.

Odabir prema vrsti podloge i radnim uvjetima

Dalje, odaberite kit će biti vrsta obvezujuće komponente. Odabire se prema bazi na kojoj se nanosi kist. Cement se može nanositi na cementnu bazu, ciglu i beton. Ne možete ga baciti. Dakle, ako su zidovi ožbukani sa sastavom na bazi gipsa, koristite samo gipsani ili polimerni žbuk.

Neki stupnjevi izravnavajućih spojeva na bazi gipsa

Neki stupnjevi izravnavajućih spojeva na bazi gipsa

Gips Gips postavio na cementnoj bazi može biti samo trebate pokupiti tlo pod žbukom. Također, ova vrsta usklađenosti je pogodan za ciglu, beton, drvo, iverica, gips, itd Isto područje primjene polimernih smjesa. No, prije nego što kupiti, obavezno pročitati upute za uporabu. Gdje je navedeno, kako bi se bilo koji odabrani površine pogled kit može se primijeniti i za koje se može koristiti prostor: žbuke higroskopan, a ne svaki sastav može se koristiti u vlažnim područjima kao što su kuhinja ili kupaonica, a polimeri se ne koriste izvan zgrade ili u negrijanim prostorijama.

Polimerni kitovi su kompatibilni s bilo kojim supstratom. Razlikuju se u finom brušenju komponenata, minimalni sloj primjene je oko 0,5-0,6 mm, pa se uglavnom koriste za završnu obradu - dobivanje idealne površine za tanku pozadinu ili za slikanje. Također se koriste za izravnavanje stropova. Postoji potreba za dobro prianjanje materijala, visok stupanj elastičnosti i niska težina. Sva ta svojstva svojstvena su polimeriziranim punilima.

Oblik izdavanja

Kanta se proizvodi kao suha mješavina, u kojoj se prije upotrebe mora dodati određena količina vode. Suhi kit je pakiran u papirnate vrećice težine 5 kg, 10 kg, 25 kg ili 30 kg. Drugi oblik otpuštanja je formulacija spremna za upotrebu u kantima. Već je razrijeđena za potrebnu konzistenciju. Prije upotrebe morate se samo pomicati i raditi.

Izaberite kit od oblika otpuštanja - gnutyu ili u vrećici

Izaberite punilo u obliku spremnika za otpuštanje u spremniku ili suhom u vrećici

Ako govorimo o cijeni, tada se suhi kist postaje jeftiniji, ali potrošite vrijeme na zatvaranje (dodavanje vode) i miješanje kompozicije. Još jedan plus pripremljenih formulacija: nedostatak grudica. Na samo-miješanje, njihovo uklanjanje traje dosta dugo.

Izaberite punilo za ovu značajku je jednostavna: trebate uštedjeti novac - kupiti suhi spoj, morate uštedjeti vrijeme - spremni u kante.

Radno vrijeme

Najlakši način za rad s polimernim žbukom. U zatvorenom spremniku zadržava svojstva nekoliko dana. Razrijeđeni cement trebao bi se koristiti u roku od 2 sata, a najmanje vrijeme za rad s gipsom nije više od sat vremena, ali češće 30-40 minuta.

Točno radno vrijeme rješenja navedeno je u tehničkim podacima. Ako je radno iskustvo malo, ovo je vrlo važno

Točno radno vrijeme rješenja navedeno je u tehničkim podacima. Ako je radno iskustvo malo, ovo je vrlo važno

Važna napomena. Članovi bilo koje vrste ne mogu raditi. Da, ako dodate vodu i miješate ga, izgledat će slično normalnom. No, procesi koji su već prošli su nepovratni i ovaj kit neće pravilno držati, može pasti i ispucati. Stoga još važnije: prije gnječenja novog dijela pažljivo očistite posuđe, najbolje je oprati (i alate). Time se osigurava da nema zamrznutih smjesa koje ometaju rad.

Uvjeti primjene

Većina gipsanih smjesa treba nanijeti pri temperaturi nižoj od + 5 ° C i ne većim od + 30 ° C. Također postoji ograničenje vlage - ne više od 60%. I još jedno stanje normalno, bez pukotina, sušenje - odsutnost nacrta. Također je potrebno objesiti prozore - sunčane mrlje uzrokuju neujednačeno zagrijavanje površine, što može potaknuti pojavu pukotina.

Rad s kitom trebao bi biti na pozitivnoj temperaturi

Rad s kitom trebao bi biti na pozitivnoj temperaturi

O tome što je još potrebno voditi - na minimalnom i maksimalnom sloju kitova. Najtaniji sloj je obično polimerna žbuka - od 0,5 mm. U gipsu i cementu ovisi o veličini mlina, ali malo više. Maksimalni sloj može varirati od 2 cm (do kraja) do 5 cm (početak).

Za odabir žbuke na ovoj osnovi, potrebno je procijeniti veličinu nepravilnosti koje treba zatvoriti. Ako je odstupanje manji od 2 cm i zahtijeva ravnu površinu, odmah možete koristiti završni sastav. Ako više - prvi početak, i završiti - završiti.

Boja kita

Boja kita može biti siva, bijela, ružičasta. Ovisi o pigmentu koji se javlja u vezivanju. Ako planirate staviti debelu pozadinu (vinil, na primjer), ili su tamne boje, nijansu zidova nije toliko važno, a sivi kit obično jeftiniji, tako da možete uštedjeti.

Ime / vrsta Vezivac / vrsta podloge Min / Max sloj Vrijeme sušenja cijena
Weber-Vetonit VH bijela / završna cement / beton, gips ploča od gipsa, ekspandirane gline, cigle, pjenu gazobeton, gips 1 mm / 3 mm 24-48 h 580 rubalja za 20 kg
Weber-Vetonit VH sivo / završno cement / previše 1 mm / 3 mm 24-48 h 380 rubalja za 20 kg
Weber-Vetonit LR + / dorada polimer / beton, gips ploča, žbuka 1 mm / 5 mm 24-48 h 650 rubalja za 25 kg
Weber-Vetonit KR / dorada ljepljena / gipsana ploča, žbuka 1 mm / 4 mm 24-48 h 490 rubalja za 20 kg

Ako je pozadina tanka (sitotisak) ili će površina biti obojana, morat ćete koristiti sastave koji daju bijelu boju.

Postoji, usput, način ispravljanja tamne površine kitova na zidu: obojiti ga razrijeđenom bijelom bojom na bazi vode. Ovaj sloj će se smatrati temeljnim premazom i istodobno će zidove učiniti lakšim (a pod tapeti također možete).

Izbor proizvođača

Najteži dio odabira žbuke je odlučivanje o određenoj tvrtki, a zatim odaberite materijal koji vam je potreban za sve proizvode.

Što se tiče izbora proizvođača, lideri u industriji nekoliko: Knauf (Knauf), Vetonit (Vetonit), Ceresit (Ceresit), sheetrock (Shitrok). Sve ove marke su dugo na tržištu, proizvodnju proizvoda dosljedno visoku kvalitetu rada, otprilike u istom rasponu cijena.

Ako govorimo o domaćim brandovima, najpopularnijim Volma, Found i Starateli. Štoviše, Volma ima iste cijene kao gore opisane robne marke, a Osnivači će biti znatno jeftiniji. Postoji mnogo manjih proizvođača, ali su zastupljeni u zasebnim područjima i slabo poznati u drugim zemljama.

Odaberite punilo proizvođača - jedan od glavnih zadataka

Odaberite punilo proizvođača - jedan od glavnih zadataka

Svi ovi marki imaju dobre kritike, svaki ima svoje fanove, možete odabrati bilo koji od popunaka s ovog popisa. Profesionalci radije rade s voditeljima. Materijali plaćaju kupac, a proizvod se testira, tehnologije se razrađuju, rezultat je poznat. Zato što je njihov izbor unaprijed određen. Samograditelji, izravnavanje zidova vlastitim rukama, obično nastoje potrošiti manje novca i ne gube posebno u kvaliteti. Radije vole raditi s Volma i Starješinama. Što će biti vaš izbor - to ovisi o vama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 74