Автоматично поливане със собствени ръце

Грижа за мястото в близост до къщата - градина, оранжерия, градина, морава, цветни лехи - отнема много време и усилия, и много проблеми дават поливане. Ако автоматизирате както силите, така и времето, това ще бъде по-малко и резултатът ще бъде по-добър: по-малко вода ще изчезне, добивът и видът на растенията ще бъдат по-добри. Става въпрос за редовността и еднородността на поливането. Такива системи се разработват от специализирани фирми, но автоматичното поливане може да бъде направено от собствените си ръце.

Видове системи за автоматично поливане

Поливането в автоматичен режим може да бъде засадено, засадено по какъвто и да е начин: на открито, в оранжерия, дори на балкона или на прозореца. Само скалите и начините ще бъдат различни. Водата може да се сервира по няколко начина:

 • Пръскачки. Чрез специални устройства водата пръска на повърхността, симулираща дъжда. Този метод на автоматично напояване е най-често използван за напояване на тревни площи. Тревата отговаря добре на повърхностното въвеждане на вода. Приложението за други насаждения може да бъде ограничено поради възможността за развитие на болести.

  Един от начините за автоматично поливане на растенията е чрез пръскане на водата

  Един от начините за автоматично поливане на растенията е чрез пръскане на водата

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 54 = 60