Sisteme de irigare prin picurare: producători, grupări, recenzii

Irigarea prin picurare face mai ușoară îngrijirea plantelor, deoarece menținerea umidității necesare necesită mult timp și efort. În plus, introducerea apei sub rădăcină cu doze mici reduce semnificativ consumul acesteia. Și ceea ce este interesant: randamentul culturilor de legume este mult mai mare. Colectarea sistemului de irigare prin picurare cu propriile mâini din componente este, bineînțeles, mare, dar nu toată lumea dorește să caute componente de dimensiuni adecvate. Pentru acest caz există kituri pentru irigarea prin picurare. Ele conțin tot ce este necesar pentru a furniza apă unui anumit număr de plante. Unele dintre cele mai populare astfel de kituri sunt discutate în articol.

Dacă aveți nevoie de irigarea automată prin picurare a unei serii sau a unei grădini, uitați-vă la seturile de AquaDouse, Water meter și PDA 24K. Pentru reglarea manuală a cantității de apă furnizată plantelor, sunt adecvate seturile Garden, Rosinka, ZHUK, PDA 24 și Harvest din campania Tuboflex. Aproape toți aceștia furnizează apă din rezervor (un butoi instalat la o anumită înălțime). Din rețeaua de alimentare cu apă (inclusiv, de la stația de pompare) funcționează echipamentul Gardena și AquaDusia Water Tap (macara).

Set pentru irigare prin picurare AquaDusya

Acest kit pentru irigarea automată sau manuală prin picurare poate fi cu sau fără automatizare, apa este furnizată dintr-un container ridicat la o anumită înălțime. Unitatea de comandă, dacă este, funcționează pe baterii. Inițial, a fost destinat udării plantelor cu sere, deoarece este proiectat pentru irigarea a două paturi. Având în vedere că setul de irigații pentru sere are dimensiuni mici, există un set pentru creșterea lungimii liniilor de irigare.

Principala diferență între sistemul AquaDouse este organizarea alimentării cu apă a cilindrului: se utilizează pompa de pornire și pompa de revers. Principiul de funcționare este după cum urmează. Pompele sunt așezate pe partea inferioară a cilindrului cu apă, unitatea de comandă automată este fixată din exterior, furtunul este transferat peste marginea recipientului și se extinde apoi peste paturi. Pe furtun se atașează o picătură de creion, prin care apa curge până la rădăcinile plantelor.

Set pentru udarea udării AquaDusya este ideal pentru utilizarea în sere mici, funcționează cu paturi în gurmând deschis

Set pentru irigare prin picurare AquaDusia este ideală pentru utilizarea în sere mici, funcționează cu paturi pe gurmând deschis

Când este dată comanda de pornire, pompa este pornită timp de un minut, permițând ca apa să curgă peste margine și să o dilueze peste furtunuri și apoi se oprește. Apoi apa curge prin gravitate.

După ce a lucrat perioadă prescrisă de timp (dacă timpul automat controlat de un temporizator) pompa reversibilă este activată, ea absoarbe porțiunea de aer care se suprapun alimentarea cu apă și în afara prea. Sistemul rămâne în modul de așteptare până când este activată data viitoare. Un astfel de algoritm permite economisirea energiei bateriei: un set este suficient pentru întregul sezon.

Tipuri de Aqua-Dusi și caracteristicile acestora

Există două deja retrase din modelul de producție "AquaDusya 50+" semi-automat și automat. Astăzi nu sunt în vânzare, există doar accesorii. O astfel de preocupare a producătorului cu privire la clienți place. Acestea au înlocuit o serie de produse noi, care sunt îmbunătățite în fiecare an.

Deci, există Aqua Darling Start (Stat), în versiunea 2014 și 2015. Versiunea 2015 este diferită în faptul că pompa a devenit structural diferite: său de pornire rezistent la apa, iar rotorul - gidrootkryty. Dacă este necesar, poate fi dezasamblat și curățat. În caz contrar, sistemele sunt similare. Ele vă permit să setați timpul de udare: 60, 80 sau 120 de minute, activați alimentarea cu apă o dată pe zi, în momentul în care ați pornit-o pentru prima dată. Acest sistem este remarcabil prin faptul că este posibilă ridicarea containerului numai cu 10-40 cm. Aceasta este cea mai mică înălțime care poate fi ușor asigurată prin plasarea a câteva cărămizi în partea de jos.

Sistem pentru automatizarea udării plantelor

Sistem pentru automatizarea udării plantelor

Există un set de LCD AquaDes. În plus, afișarea aici pe cristale lichide, a crescut numărul de moduri: a devenit posibilă schimbarea frecvenței de udare. Alimentarea cu apă poate fi activată după 6, 12, 24 ore sau două și trei zile. Selecție mai flexibilă a duratei de irigare: de la 10 minute la 2 ore, cu o schimbare de pas în intervalul de 10 minute. O altă noutate: se adaugă butonul de pornire manuală a irigării. Dacă este fierbinte, iar sera sau grădina dvs. are nevoie de apă suplimentară, trebuie doar să apăsați butonul și să pornească apa. Următorul se va desfășura conform programului stabilit.

Pentru cei care nu au nevoie de automatizare, există "AquaDusya +60". Este destinat pentru irigarea a 60 de plante, dar poate furniza apă la 100 de tufișuri cu un kit de expansiune. Cilindrul trebuie instalat la o înălțime de cel puțin 1 metru. Pornirea și oprirea udării au loc în modul manual (rotiți robinetul). Această versiune bugetară a sistemului de descărcare fără automatizare este adecvată pentru cei care au capacitatea de a controla independent frecvența și durata irigării.

Această macara Aqua Dusya este un sistem foarte compact pentru irigarea prin picurare dintr-o conductă de apă

Această macara Aqua Dusya este un sistem foarte compact pentru irigarea prin picurare dintr-o conductă de apă

Udarea nu este din butoi, și de la robinet, există un sistem de irigare prin picurare Akvadiv apa de la robinet (robinet) (de la butoiul este de asemenea posibil, dar va trebui să ridice la înălțimea de 3 metri). Sistemul funcționează cu o presiune de cel puțin 0,3 atm. Durata alimentării cu apă poate fi setat la 1, 3, 5, 10, 15, 20, 30, 60, 90, 120 de minute. Acesta poate fi inclus la 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12, 24, 48, 72 ore. Tot controlul este concentrat într-un bloc mic, care este atât o supapă care deschide alimentarea cu apă. Funcționează totul de la două baterii de 1,5 volți.

opinii

"În orașul nostru, când am cumpărat, AkvaDusi nu a fost acolo, l-am cumpărat la Moscova, plătit pentru transport maritim, dar nu l-am regretat. Adevărat, furtunul care este aruncat peste marginea cilindrului este încă prins, dar am tras izvorul și totul este bine. Distribuția picăturilor este stabilă - am verificat - că picură în borcan o zi întreagă, la capete diferite. Diferența în 200-300 ml, și se toarnă în jur de 1,7 litri pe oră. Colectarea recoltei este pur și simplu minunată și din sere și din grădină. "

Misha, Blagoveshchensk

"Am lucrat timp de doi ani de irigare prin picurare Aqua Dusya. Și barilul este la 25 de metri distanță - nu mă pot apropia, altfel fură. Dacă furtunul de la butoi este la nivel (am crescut) totul funcționează, dacă există dealuri și excese - nu. În general, îmi place foarte mult sistemul. Nu avea probleme cu ea.

Bellgorod, Nicolae

Am adaptat un set de irigații în două sere. Remodelarea foarte mult, a fost chinuit până când el a luat limitatori, astfel încât distribuția apei a fost stabilă atât în ​​sema de lângă și în îndepărtat. Dar nimic, totul a lucrat timp de trei ani și sunt foarte mulțumit ".

Victor, regiunea Moscova

"Am avut o experienta negativa: nu am fost la dacha, dar timpul de functionare al pompei inversa a fost mult redus, din cauza caruia nu a deconectat alimentarea cu apa. Cilindrul ne umple automat din conducta de apă. Când au sosit, sera sa transformat într-o mlaștină și o mulțime de apă drenată la vecini. Așa că nu a reușit. "

Valeria, Vologda

Setați "Contor de apă"

Set pentru irigații prin picurare "Contorul de apă" constă dintr-un controler, un filtru, un furtun principal și câteva zeci de picături pe tuburi subțiri care sunt instalate în găurile din furtunurile principale. În setul de bază există un furtun cu o lungime de 8 metri. Se propune împărțirea în două piese pentru irigarea a două paturi de 4 metri. De asemenea, există un kit pentru o prelungire de 4 metri. Poate fi folosit simultan cu baza pentru paturi de 6 metri lungime.

Kit de irigare cu picurare

Set pentru irigare prin picurare "Apometru" - preț și greutate

Cel mai interesant detaliu din acest set este controlerul. Acesta funcționează pe două baterii AA și nu are cerințe de presiune în sistem. De fapt, acest kit este proiectat pentru distribuția apei numai din rezervor, presiunea din rețeaua de alimentare cu apă nu este calculată și în acest caz nu se recomandă utilizarea acestuia.

Capacitatea poate sta la o altitudine de la 0,5 metri la aproximativ 2 metri. Condiția principală este că presiunea este suficientă pentru a umple țevile. La ieșirea din rezervor este instalat un filtru (inclus în kit), și apoi există o cablare pentru paturi.

Controlerul vă permite să setați frecvența și durata udării. Periodicitate: activați alimentarea cu apă după 2, 6, 12, 24 și 48 de ore. Durata alimentării cu apă în fiecare incluziune este stabilită de la două minute la câteva zeci. Adică puteți face ca udarea să înceapă la fiecare 2 ore și să dureze, de exemplu, 15 minute, și puteți să vă asigurați că hrana începe odată pe zi, dar apa a trecut o oră.

opinii

"Mi-am cumpărat un set de irigare prin picurare" Contor de apă "doar pentru că controlerul său funcționează pe două baterii și nu există cerințe de presiune. Nimeni altcineva nu permite asta. Am căutat doi ani ... Și apoi i-am cumpărat-o, am pornit-o, la fiecare două ore bâzâie, picături de apă. Mi se potrivește.

Moscova, Ozhigovo, Victor

"Contorul meu de apă", din anumite motive, nu furnizează apă dacă puneți un spațiu mare: nici după 24 de ore, nici prin 48 nu se aprinde. Schimbarea lui Povezu ... Deși într-un timp scurt funcționează bine. "

Regiunea Moscovei, Alexandru

"Funcționează bine, dar bateriile se așează rapid. Ar fi făcut-o să funcționeze dintr-o baterie, prețul nu ar fi fost. În general, sunt fericit, apa iese puțin, dar recolta este bună. "

Dmitry

Procedura de instalare este demonstrată în videoclipul producătorului.

Gardena Sistem de udare (Gardena)

Acesta este un sistem multi-component cu diferite tipuri de droppers și dispozitive de irigare. Există dispozitive pentru irigarea prin picurare, există sprinklere de diferite dispozitive și tipuri. Adăparea Gardinei în Germania este disponibilă.

Aceste dispozitive funcționează din conducta de apă (inclusiv stația de pompare) având propriile filtre care reduc și stabilizează presiunea din sistem. Dispozitivul de stabilizare a presiunii se numește "unitate principală", fiind proiectat să furnizeze 1000 l / h sau 2000 l / h. Un furtun de distribuție este conectat la ele, la care sunt apoi montate diverse dispozitive pentru alimentarea cu apă a plantelor.

Pentru a conecta bucățile de furtun, utilizați fitinguri unice în care furtunul este pur și simplu introdus. Este fixat de un resort special, asigurând etanșeitatea. Dacă este necesar, conexiunea este deconectată prin apăsarea manetei speciale, furtunul este eliberat din clemă și este scos.

Pentru irigații prin picurare există dvapatoare de următoarele tipuri:

 • cu un debit fix de 2 și 4 l / h;
 • autoreglabil la 2 l / h, permițând livrarea aceleiași cantități de apă pe întreaga linie de irigare;
 • intern - inserat în ruperea furtunului cu un debit fix de apă;
 • cu alimentare reglabilă de la 0 la 20 l / h - terminal și intern

Mai multe detalii despre sistemul de irigație prin picurare și irigare prin Gardena, vezi video.

Cum să organizați sistemul automat de irigare a întregului site, citiți aici.

Set pentru irigare prin picurare "Rosinka"

Acest kit de irigare prin picurare nu are automatizare. Aceasta "începe" prin rotirea supapei cu bilă de pe furtunul de alimentare. Sistemul "Rosinka" constă din furtunuri flexibile elastice care transportă temperatura la -45 ° C, fitinguri - cruci și teuri, dopuri miniatură-droppers. Acești pictori îi deosebesc de frații lor. Acestea sunt dispozitive mici care sunt introduse în capătul furtunului. Acestea sunt reglabile - pot furniza apă la o viteză de la 0 la 2 litri / oră.

Kitul de bază este destinat distribuirii sub 50 de rădăcini, dar există o oportunitate de a achiziționa componente suplimentare și de a asambla configurația de care aveți nevoie.

Ansamblul este simplu: este construit un vas (vas), iar o supapă principală cu o supapă este atașată la acesta, iar apoi sistemul este asamblat din bucăți de furtun și fitinguri. Pe măsură ce se întâmplă totul, uita-te în film.

După retragere

"Am folosit acest sistem mai mult de zece ani la dacha mea. Funcționează perfect, dar este doar o variantă grădină-dacha, nu are sens să pună volume mari pe ea. Partea a fost în picioare timp de 10 ani, parte, desigur, sa schimbat. Ceea ce îmi place este că poți cumpăra accesorii fără probleme. De câteva ori am uitat să le scot pentru iarnă din seră. Nimic, au supraviețuit. Ultima dată când am cumpărat furtunuri. În comparație cu cele vechi, ele au devenit mai bune: pereții sunt mai groși și armarea mai groasă. Așa că am continuat să mă aplice în grădină și la dacha.

Alexey Evgenievici, Ekaterinburg

Citiți cum să organizați alimentarea cu apă dintr-un puț sau dintr-un puț.

Irigarea prin picurare "Beetle"

Acest kit pentru irigarea prin picurare este ideal pentru plantele de cultivare a serelor. Se prepară apă din cilindru, care este instalată la o altitudine de 1-2 metri (presiune de lucru 0,1-0,2 atm). Dă aproximativ 4 l / h rădăcinilor plantei, cantitatea de apă furnizată depinde de timpul de udare.

Sistem de irigare prin picurare

Sistem de irigare prin picurare "Beetle" - o opțiune bugetară pentru udarea unui butoi într-o seră sau într-o grădină de legume

Acest sistem nu este destinat utilizării în înghețuri. În toamnă, trebuie să fie dezmembrat, spălat și, de preferință, să fie aruncat în aer, astfel încât să nu rămână apă. Setul "Beetle" se numește o seră sau o seră, deoarece este convenabil să distribuiți apă pe patru rânduri de plante - cea mai comună variantă în sere mici în cabane sau în apropierea unei case.

Furtunurile sunt adânci negre, ceea ce reduce șansa de înflorire a apei. Dacă vaporii sunt înfundați, puteți deschide robinetul de pe conducta de alimentare la un nivel maxim, astfel încât presiunea să fie contaminată. Cel mai adesea este fie nisip, fie bacterii.

În construcția irigării prin picurare "BEETLE" există un tub transparent pentru monitorizarea nivelului apei din cilindru. Deoarece containerul se află la o înălțime (1-2 metri), atunci este necesar să se examineze pentru a verifica cantitatea de apă inconfortabilă. Acest dispozitiv simplu vă va permite să urmăriți cu ușurință nivelul acestuia.

Cum se construiește o seră, citiți aici.

Sisteme de plante Uglich Turboflex (Tuboflex)

Această plantă produce seturi de irigare prin picurare "Harvest". Kiturile sunt proiectate pentru reglarea manuală a alimentării cu apă, dar automatizarea și controlorii sunt vândute separat. Din toate cele descrise mai sus, diferă prin faptul că distribuția apei se realizează prin tuburi de picurare. Sortarea kiturilor este după cum urmează:

 • Recoltare 1. Pentru a iriga 62 de pătrate de culturi de legume, este livrat cu un filtru. Prețul este de 2100 de ruble.
 • Recolta este 1-1. Totul, dar fără filtru, prețul este de 1700 de ruble.
 • Recoltarea 2. Poate iriga o suprafață de 40 de metri pătrați. m., vine cu un filtru, prețul este de 1100 de ruble.
 • Vintage 3 - pentru irigarea prin picurare 22 de pătrate de culturi vegetale, prețul este de 800 de ruble.

  Irigare prin picurare Tuboflex

  Tuboflex de irigare prin picurare "Vintage 1" - echipament

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  12 − 11 =