Везивање чврстог горива и гасног котла

Креирање система грејања укључује прикључак котла и радијатора (радијатора, конвектора и пода топлих вода). Такође, у систему морају бити сигурносни уређаји. Поступак за повезивање ове фарме назива се "везивање котла". 

Каква је веза и од чега је направљен?

У систему грејања два главна дела - котао и радијатори или топли под. Чињеница да су повезани и обезбеђују сигурност - ово је упрта. У зависности од врсте инсталираног котла, користе се различити елементи, због чега они обично узимају у обзир везивање агрегата чврстог горива без аутоматике и аутоматизованих (често - гасних) котлова. Они имају различите оперативне алгоритме, а главни су могућност загревања ТТ-ова котла у фази активног сагоревања на високе температуре и присуство / одсуство аутоматизације. Ово намеће бројне ограничења и додатне захтјеве који се морају испунити приликом везивања котла на чврсто гориво.

Пример цјевовода котла - прво долази бакар, затим - полимерне цеви

Пример цјевовода котла - прво долази бакар, затим - полимерне цеви

Шта треба бити у појасу

Да би се обезбедио безбедан рад загревања, цевовод бојлера мора садржати низ уређаја. Мора бити:

 • Манометар. Да прати притисак у систему.
 • Аутоматски вентилатор. Да спустите ваздух који је ушао у систем - тако да се утикачи не формирају и кретање течности за хлађење не зауставља.
 • Засилни вентил. Да би се ослободио прекомерни притисак (повезан је са канализационим системом пошто је извесна количина расхладне течности испуштена).
 • Експанзиони резервоар. Потребно за компензацију топлотне експанзије. У системима отвореног типа резервоар се налази на врху система и представља конвенционални контејнер. У затвореним системима грејања (обавезно са циркулационом пумпом) постављен је мембрански резервоар. Место инсталације је у повратној линији, пре уласка у котао. Може бити унутар котловског котла или инсталиран засебно. Када се користи котао за гријање воде за грејање, у том кругу је потребан и експанзиони резервоар.
 • Циркулациона пумпа. Потребно за уградњу у системе са присилном циркулацијом. Да би се побољшала ефикасност грејања, могу постојати системи са природном циркулацијом (гравитација). Ставите храну или се вратите у котао пре прве гранате.

  Пример круга подних подних котлова

  Пример круга подних подних котлова

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 17 = 27