Legge fliser på et tregulv – råd fra håndverkere

Legge fliser på et tregulv - råd fra håndverkere

Halv suksess for reparasjon på badet og gulvets lange levetid, flislagt med keramiske fliser, avhenger av overholdelse av teknologi og riktig forberedelse av underlaget for flisen.

Tre er et levende materiale og, avhengig av miljøet, kan forandre egenskaper, egenskaper og form. Dette var hovedgrunnen til at leggingen av fliser på et tregulv ble ansett uønsket.

I dag vil ekte profesjonelle fliser håndtere vanskeligheter, fordi i deres arsenal finnes det mest avanserte byggematerialer og avanserte teknologier. I denne artikkelen vil vi avsløre hemmeligheter og gi råd om å legge flisen på et tregulv.

Legge fliser på en trebunn

Tregulv og keramikk - alt vil dukke opp!

Tre - et materiale av organisk opprinnelse, det reagerer annerledes på mangelen eller overflødig fuktighet i rommet.

Vanligvis, etter å ha lagt et tregulv for krymping, tar det omtrent et år, avhengig av antall etasjer og designelementene i huset, men selv etter denne perioden er det fortsatt en umerkelig bevegelse. Derfor, hvis fliser legges direkte på en treflate, kan kledningens integritet bli kompromittert, bindingen mellom flisene kan gå tapt, noe som fører til at de knekker eller peeling av.

Legge fliser på gulvet på badet

For å unngå dette er hovedoppgaven å skape et spesielt spjeldlag mellom tre og keramikk, som vil fungere som en støtdemper av mulige bevegelser av trebunnen. Den harde siden av mellomlaget skal kobles til den keramiske flisen, og den elastiske bunnen må legges på treet for å absorbere bevegelsen av lags og brett. Å lage et lag vil bidra til å forhindre utseendet av sopp og mugg, fordi tre kan puste.

Nødvendige lag mellom trekk og fliser

Forberedende stadium - utarbeide grunnlaget

Tregulvet er en ganske komplisert konstruksjon. Den består ikke bare av treplater, som er synlige fra utsiden, men også preget av tilstedeværelsen av kraftige bjelker, et underlag og lags.

Før du installerer fliser fra keramikk på gulvet i tre, bør du nøye kontrollere alle lagene.

For høy kvalitet på etterbehandling av et nytt gulv anbefales det sterkt å bruke lakkplater, før legging, som nødvendigvis foretar en revisjon av alle lag i tregulvet. Fraværet av riper og ristelser av brettene kan ikke garantere gulvets pålitelighet, så det er nødvendig å lage en gulvanalyse for å forhindre mulige problemer.

Revisjon av trebunn

Vær oppmerksom på at leggingslag i trinn på mer enn 0,5 meter ikke passer for videre installasjon av keramiske fliser, siden gulvet rett og slett ikke kan stå på veggen. I dette tilfellet må du legge til antall lags.

For å fullstendig forberede gulvkonstruksjonen for screed og videre etterbehandlingsarbeid, bør følgende følgesekvens følges:

 • Gulvbelegget er fjernet.
 • Revisjonen og detaljert analyse av bjelker og lags utføres.
 • Om nødvendig, erstatt elementene som er kommet i tide for å være verdiløse.
 • Ved hjelp av nivået kontrolleres det om gulvet er i nivå. Om nødvendig gjør vi gulvutjevning. For å heve lags, bruk spesielle kiler fra klipper av sagket tømmer. Hvis denne metoden ikke kan utføres, blir plankene sydd på loggene, og så skal alt overskudd fjernes av nivået.
 • Behandling av treplater ved hjelp av spesielle antiseptiske impregneringer utføres. Det beste alternativet er å bruke mastikk, som passer for rom med høy luftfuktighet.
 • Når impregneringen er helt tørr, fyller vi små claydite å fylle resten av rommet mellom lagene. Claydite utfører funksjonen isolasjon og støyisolering. Claydite faller ikke i søvn til kanten av laget, men legger omtrent fem centimeter til kanten og skaper en luftpute som tillater luft å sirkulere fritt.
 • Videre legger vi gulvplanker som vil tjene som et grovt grunnlag. Mange produsenter anbefaler bruk av vanntette kryssfiner eller gipsplater av grønn farge. Disse materialene tåler høy luftfuktighet og konstante temperaturendringer, men det er bare nødvendig å ta hensyn til at laget av skrap og lim i dette tilfellet skal være tynt nok.
 • Hvis du bestemmer deg for å bruke de gamle havnene for å lage et tøft gulv, må du først fjerne maling eller lakk fra overflaten. For å gjøre dette, kan du bruke spesielle kjemiske vasker eller en hårføner, du kan også fjerne det gamle laget ved hjelp av en spyledyse.
 • Etter å ha fjernet lakk eller maling, er gulvene på platene reversert, Gapet mellom dem skal være omtrent 3 til 5 mm. Dette gapet er nødvendig for en mulig forlengelse av gulvet. Festing av platene utføres ved hjelp av galvaniserte selvskruende skruer. For hvert lag brukes en selvskåret, og for den siste er det to.
 • Videre er det nødvendig å fylle alle hullene, som forble fra de tidligere festene.
 • For å jevne gulvet på gulvet En spesiell slipemaskin er brukt, eller belegget blir enkelt slipt hvis gulvet er flatt.
 • Videre fylling av det teknologiske gapet langs hele omkretsen av gulvet. For å gjøre dette kan du bruke et monteringsskum.
 • Forsiktig håndtert hele tøffe gulvet ved hjelp av forvarmet tørkeolje eller spesiell lateximpregnering. Denne handlingen vil bidra til å skape et pålitelig isolasjonslag. Deretter påføres et annet lag.

Ny trebase

Base laget av vanntett kryssfiner

Behandling av et nytt gulv med et antiseptisk middel

Gipsplater belegg

Screed-alternativer

Det er nødvendig å skape et fast og stivt fundament før legging av keramiske fliser på trebunnen. For dette brukes en standardskrape, men den skal være lett, fordi tregulvet tåler tunge belastninger. Skrittet på tregulvet for videre legging av fliser, klinker eller granitt kan gjøres på flere måter:

 • Med en standard sementrør, hvor laget ikke skal være mer enn 3 cm. Først må du fikse metallnettet på det harde gulvet med skruer. Deretter helles sementmørtel eller polymerskikt.
 • Ved hjelp av universell bygningslim som en screed, som er laget på grunnlag av flytende glass. Og også du kan bruke spesiell polyuretan lim. De ovennevnte varianter av lim vil bidra til å skape en elastisk screed som forhindrer den negative innflytelsen av bevegelsen av trebasen og forekomsten av sprekker på den keramiske flisen eller avskallingen av den. En løsning basert på flytende glass kan fremstilles uavhengig. Alt som trengs er vann, rent sand grovt, flytende glass i proporsjoner på 1: 2: 2.
 • For rom med lavt fuktighetsnivå kan du bruke en annen type av sementpartikler eller fuktresistent gipsplater. Deres legging bør gjøres "ukontrollert" og under en vinkel på 30 grader mot legging av rudebrett. Sømmer på leddene bør ikke sammenfalle. Deretter må sømmen dekkes med et spesielt verktøy som brukes til gipsplaten.

Sementrør på et tregulv

Klargjøring av selvnivellerende lim for screed

Tørrrør fra gipsokartonnyh ark

Hvordan fjerne lakk eller maling fra en gammel base

For å fjerne lakk eller maling fra et tregulv, brukes flere metoder:

 • Termisk modus er at et lag med maling eller lakk må mykes med en spesiell hårføner. Når overflaten er godt oppvarmet, bruk spatelen til å skrape av hele topplaget.
 • Grunnlaget for kjemisk metode En spesiell vask brukes, som gnides i gulvet. Således er det bare nødvendig å tørke av treplankene, og det gamle dekket vil bli fjernet.
 • Mekanisk metode er det en vanlig hud eller en metallbørste tatt i hendene, og dermed blir topplakken slettet.
Trelokk forberedt

På alternativene for å dekorere badet fliser, skrev vi i en annen artikkel.

Beskrivelse av teknologien til legging av fliser

Når du legger fliser på et tregulv, må du følge visse regler og utføre konsekvente handlinger. Men først må du sørge for at gulvflaten er flat og solid. Hvis gulvflaten er ujevn, bruk en bakside for å jevne hele gulvet.

Ferdig gulvbelegg

Så, for å installere flisen på et tregulv, følg følgende instruksjoner:

 • Først må du tenke på hvordan du legger flisen. For å arrangere flisene var selv, bør du tegne en linje fra midten av veggen over rommet i en vinkel på 90 grader. Deretter tegner du en annen linje over rommet fra den andre veggen på rommet. Ikke glem å fjerne alle dørplanker og lister før legging av keramiske fliser.
 • Oppsettet av flisene må gjøres med hensyn til to kryssede linjer. Noen ganger kan du skifte linjene, fordi det viktigste er at færre fliser kan kuttes nær veggene. Beskjærte fliser ødelegger utseendet på hele rommet. Hvis rommet har store gjenstander, så i nærheten av dem er det nødvendig å legge keramisk flis symmetrisk. Viktige elementer er et bad på badet eller en peis i stuen.
 • Limet påføres på et lite område av rommet på ca 1 m² eller du kan bruke vinkelen som dannet når to linjer krysser. For å bruke limen jevnt, er det nødvendig å bruke en spatel eller en spesiell spatel. Fest deretter flisene til gulvbelegget. Tile påføres med en grov side til limet, og deretter sterkt presset til gulvet. Denne handlingen utføres med hver flis. Orienteringen i plasseringen av flisen forblir linjemarkeringene. Det er nødvendig å legge fliser langs en av linjene, inntil hele området, som har blitt behandlet med lim, er dekket av keramiske fliser.
 • Deretter er det nødvendig å lage fliser, flytte fra midten av rommet til veggene, fokuserer på to kryssede linjer. Når halvparten av rommet er klart, kan du flytte til legging av fliser i andre etasje. Pass på at keramikkens styling foregår på samme nivå. Hvis noen fliser har en mindre tykkelse, elimineres denne feilen ved å bruke en limbunn under flisen.
 • Når hele overflaten av gulvet er flislagt, kan du fortsette å fylle gapet mellom det keramiske gulvet og veggen. Hullene er fylt med hakkede fliser, som er kuttet med en spesiell kutter. Husk at når det gjelder kappeskeramikk, er det nødvendig å ta hensyn til en viss avstand for produksjon av en ytterligere primer. Hvis fliser kutter brukes til å spre seg rundt et bestemt objekt (for eksempel for en dør), bør en profil brukes. Med hjelpen er det mulig å bruke de nødvendige konturene til flisen, og skjæringen utføres av en spesiell sag.
 • Når limet under keramisk fliser tørker helt, kan du dekke flisen med en primer. Du bør vite at noen typer keramikk allerede har et primerbelegg. Derfor må du først lese instruksjonene.
 • Deretter fylles en spesiell løsning med alle hullene mellom keramiske fliser, mens du bruker en skrape med gummiforing. En slik skrape lar deg lage en løsning som er jevnt fordelt mellom flisene. Du kan også bruke en skarp vinkel spatel for å bruke løsningen. Mens løsningen er fortsatt frisk, må du fjerne alt overskudd med en fuktig svamp. Og så en tørr svamp polere keramiske fliser.
Tile legger første fase

Påføring av lim på flisen

Ved hjelp av plastkryss

Skjærefliser

Festeforbindelser mellom fliser

Det bør tas hensyn til at noen typer keramikk under legging må opprettholde den nødvendige avstanden mellom flisene. Fordi delingene kan virke plastkryss, fordi deres hjelp mellom flisene forblir det samme gapet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 50 =