Gulvfliser til badeværelse – udvælgelseskriterier

Gulvfliser til badeværelse - udvælgelseskriterier

Gulvfliser i den moderne verden af ​​avancerede teknologier besætter et særligt sted. Ikke alle har råd til at købe gulvfliser fra eksklusive producenter. Men denne mangel kompenseres let af markedet for billige samlinger af russiske producenter. Enhver stil på badeværelset ved hjælp af gulvfliser bliver forvandlet, tilføj originalitet. Og fremragende kvalitet vil kun behage og vil ikke forårsage unødvendige problemer. Alle elskede drømme kan realiseres i farvepaletten og i tegningen eller mosaikken. Selv de geometriske figurer på badeværelset gulvet vil fremhæve det unikke interiør.

Engelsk stil fliser

Keramiske fliser er ganske stærke og vandtætte til færdiggørelse af væggene og gulvet og er præget af hygiejne og er et miljøvenligt produkt. Markedet for byggematerialer giver et stort udvalg af fliser til gulvet, så alle køberne kan købe keramiske fliser, der udelukkende baserer sig på deres egen smag.

Typer af gulvfliser

Gulvfliser til badeværelset er blevet så efterspurgte, at hver bygningsbutik giver et stort udvalg. Men fire hovedtyper kan dog adskilles:

 • klinker er den mest holdbare type flise, fordi den er fremstillet ved hjælp af ekstruderingsmetoden. Denne flise er kendetegnet ved en jævn og jævn overflade, men farveskemaet leveres kun i naturlige nuancer. Klinkeren kan dækkes med glasur.
 • Cotto er også et ret stærkt materiale, hvis hovedtræk er porøsitet. Hvis der på et gulv i et badeværelse for at få denne slags flise, skal den nødvendigvis være dækket af særlige hydrofobe stoffer. Dette forhindrer udseende af pletter på belægningen fra vandindtrængning.
 • Monokottura er en flise, der er dækket af glasur og har passeret en fyring. De vigtigste egenskaber er høj slidstyrke og lav vandabsorption. Det kan sikkert bruges til badeværelset.
 • Porcelæn fliser er meget populær. Dette er den mest pålidelige gulvbelægning, så det bruges ikke kun til badeværelser, men også i bunden af ​​puljerne. Det har trods alt en høj modstand mod ændringer i temperaturregimer og absorberer ikke vand.

Klinker flise til badeværelse

Tile cotto i designet af badeværelset gulvet

Monokotatur i gulvets design

Gulvbelægning i badeværelset af porcelæn fliser i sortiment

Hvis der blandt de ovennævnte typer af fliser vælges det mest egnede til badeværelset, så i første omgang vil være granit og klinker. Selvom det ofte bruges og monokoatur, takket være dets dekorative design.

Hovedkarakteristika og krav

Gulvbelægningen på badeværelset skal have særlige egenskaber for at kunne have en lang levetid.

Til gulvfliserne fremsætter visse krav:

 • Modstand af gulvbelægningen til absorption af vand. Denne betingelse er grundlæggende, da vandet ofte falder på gulvet i badeværelset. For at forhindre vandabsorption passerer keramikfliser en speciel fyringsteknologi. På denne måde bliver flisen mikroporøs, så vand ikke kommer ind.
 • Modstand mod brugen af ​​kemikalier. At rengøre badeværelset, der anvendes af forskellige husholdningskemikalier, især til kønnene. Og der er også en stor mulighed for, at hygiejneprodukter kommer ind i gulvet.
 • Modstand mod pludselige ændringer i temperatur og høj luftfugtighed i rummet.
 • Høj glidebestandighed. Gulvbelægningen skal være skridsikker. På emballagen, efter bogstavet R, er et nummer altid angivet. Hvis tallet er mere end 9, så er denne type gulvflise perfekt til brug på badeværelset. Eksperter anbefaler at stoppe deres valg på matte fliser, fordi overfladen bliver lidt ru.
 • Modstandsdygtighed over for slibemidler.
 • God modstand mod bøjning.
 • Glat overflade på bagsiden af ​​den keramiske flise. Nogle gange er der en gulvflise, som har en lille hul i midten. Denne flise vil ikke vare længe, ​​da der vil være et hulrum, hvor lim ikke falder. I denne tomhed vil fugt ophobes over tid, hvilket vil påvirke limens adhæsion til flisen.
 • God kvalitet på forsiden af ​​flisen. Keramiske fliser skal være glatte. Hvis du følte en ruhed på den glatte overflade, betyder det at fliserne blev fremstillet ved hjælp af forældede teknologier. Pas på ikke at have bobler på emaljen. Teglens farve skal være ensartet. Hvis du ser selv små unøjagtigheder i farveskyggen, så har denne flise en dårlig kvalitet, det er ikke værd at købe.
 • Gulvfliser til badeværelset skal karakteriseres af en stabil farve, så det er et resultat, at belægningen ikke vasker ud eller brænder ud.

For at bestemme, hvor stærk flisen er til kemikalier, er det nok at læse etiketteringen af ​​materialet på pakken. Bogstaverne AA repræsenterer den mest stabile flise, så går A og B for midten, C og D for den laveste kemikaliekvalitet.

Rough terracotta fliser på badeværelset

Bagsiden af ​​gulvfliserne

Keramiske fliser med et mønster

Kvalitetsstandarder

Klassificering af gulvfliser varieret ud fra flere kriterier. Hvis du forstår det godt, kan du nemt vælge den rigtige indstilling med de relevante parametre til badeværelset.

På fliseemballagen er der altid information om frostbestandighed. AI eller BI betyder at flisen kan bruges udendørs. Mærkning AIII eller BIII er kun mulig for lægning af fliser i rummet.

Gulvbelægning med keramiske fliser

Ud fra kriteriet om holdbarhed eller slid er der en vis mærkning af flisen:

 • gruppe PEI I - det er mindre modstandsdygtigt over for slid, så det anbefales at bruge det til badeværelset, fordi der ikke går folk i sko, der bruges til gade;
 • gruppe PEI IІ - er også ustabil, så det bruges i lokaler, hvor patenten er lille. Dens anvendelse er umulig for køkkenet og korridoren;
 • gruppe PEI IІІ - designet til køkkengulv, korridor eller glas balkon, fordi den har gennemsnitlige værdier
 • PEI IV gruppe - indebærer brug i indkøbscentre eller kontorer, hvor folk går i gadesko
 • gruppe PEI V - er designet til områder med et stort antal mennesker og i det fri. Flisen i denne gruppe har ingen begrænsninger, så det er den bedste mulighed for gulvet på badeværelset.

Gulv keramiske fliser valgmuligheder

Ved køb af keramiske fliser er det værd at overveje sin klasse. Fliser af den første klasse tillader fejl i partiet op til 5%; den anden gruppe - op til 25% Den sidste gruppe - mere end 25%. At vide om de mulige mangler ved hver markering, kan du nemt beregne, hvor meget mere du skal købe flisen på gulvet.

Stylized gulvfliser i interiøret

Vi læser de konventionelle symboler på pakken

Før du køber keramiske fliser til ethvert værelse, skal du omhyggeligt studere emballagen, fordi der er mange nyttige oplysninger, der vil fortælle alt om flisen selvfølgelig, hvis du kender de konventionelle tegn.

Symboler på emballagen af ​​keramiske fliser

Og så lad os beskrive nogle af dem:

 • håndtrækning - fliserne bruges kun til vægge
 • tegning af et ben mod en sort baggrund - fliserne er acceptable til lægning på gulvet;
 • snefnug - fliserne er frostbestandige, det er muligt at bruge udendørs;
 • tegner et ben på streger - stærkt slidstyrke
 • figur i nærheden af ​​ildstedet - hvor mange gange fliserne var modtagelige for stegning
 • tegning en pære - er ikke bange for kemiske påvirkninger
 • sko på en skrånende linie - friktionskoefficient på en våd overflade
 • krystal billede - Hårdheden af ​​keramiske fliser.

På emballagen kan du også finde oplysninger om tykkelsen af ​​flisen, hvor stærk den er på bøjningen, antallet af stykker i pakken og det område, hvor du kan bruge, hvilken modstandsdygtighed over for slid.

Valg af farver og design

Den mest praktiske mulighed for gulvbelægning er fliser i lyse farver. Når vanddråberne bliver tørre, vil de ikke være praktisk mærkbare. Et sådant gulv kræver ikke grundig, regelmæssig vask af gulvet. Det vil være nok bare at tørre gulvet efter at have taget et bad eller bad, og rengøring ved hjælp af kemikalier kan ske en gang om ugen.

Lys flise til badeværelset gulvet

Fliser af mørke farver kræver særlig pleje, da det er meget synlige spor, stænk og endda dråber vand. Selv om det mørke gulv ser meget originalt og luksuriøst ud, men hvis du ikke har tid til omhyggelig pleje, er det bedre ikke at købe det.

Nogle kendskabsmænd i skønhed bruger glatte sorte gulvfliser til badeværelset. Men du bør være forberedt på, at hver spray vil efterlade en skilsmisse på flisen. Derfor skal du helt sikkert vaske gulvet efter at have taget et bad eller et brusebad.

Selvom du let kan korrigere ovennævnte tone og kombinere forskellige nuancer i en enkelt helhed. For eksempel læg mørke fliser hvor det mindst er muligt at komme ind i vandet. Lysplader skal placeres i nærheden af ​​bad, håndvask og bruser. Denne kombination hjælper med at få et originalt gulvbelægning, og det bliver ikke nødvendigt at vaske gulvet hele tiden.

Mosaic gulv i design af badeværelset

Sorte gulvfliser

Mørke fliser på badeværelset gulvet

Den bedste mulighed for gulvbelægning på badeværelset er brugen af ​​en mosaik. Det optisk øger rummet på badeværelset, og maskerer også alle ujævnhederne på gulvet. Mosaic vil dekorere rummet i ethvert design.

Meget populær var glasmosaik til badeværelser, fordi den er karakteriseret ved en høj grad af resistens over for kemiske angreb, er ikke bange for pludselige ændringer i temperaturforhold, og er vandtæt.

Glasmosaik til badeværelset

Ledere i produktion af fliser

Keramiske fliser fremstilles af mange virksomheder fra forskellige lande:

 • Italienske fliser har længe været et godt ry, fordi det er kendetegnet ved fremragende kvalitet og luksuriøst design. Mange virksomheder beskæftiger sig med produktion af fliser med hvidt og rødt ler;
 • keramiske fliser lavet i Spanien er også meget efterspurgt på markedet for byggematerialer. Sammenlignet med italienske fliser er det billigere, men i kvalitet er ikke ringere. Fliserne er kendetegnet ved et specielt design, da der primært bruges lyse farver, samt et spil af kontrastmønstre;
 • tyrkisk flise er også ret kendt blandt mellemindkomstkøbere, fordi det er meget billigere end fliser fra Italien eller Spanien. Kalebodur - et mærke af tyrkiske fliser, der har fremragende kvalitet;
 • keramiske fliser af russisk oprindelse har gode kvalitetsegenskaber, da næsten alle produktionsfaciliteter kun bruger italiensk udstyr. Prispolitikken vil behageligt overraske forbrugerne;
 • fliser fra Ukraine har en god kombination af pris og kvalitet. Ukrainsk ler er populært ikke kun hjemme, men er også efterspurgt i italiensk og tyrkisk fliseproduktion.

Ud over de ovennævnte producenter af keramiske fliser er det stadig nødvendigt at tilføje den belarussiske flise, fra Litauen og Slovakiet.

Polske fliser er meget populære på grund af det optimale forhold mellem pris og kvalitet.

Italienske fliser

Tyrkiske gulvfliser

Polske gulvfliser på badeværelset

I øjeblikket vælger mange købere fliser til italienske eller spanske producenter. I hver butik kan du se et stort antal plakater og reklamebøger med fremmede navne til virksomheder, der producerer gulvfliser. Alle disse lande er førende i salget af elite-finishmaterialer. Også, Kina ligger ikke bagud med at producere et fremragende produkt.

Indenlandske keramiske planter producerer også produkter af høj kvalitet. Produktion foregår på italiensk udstyr ved hjælp af dokumenterede vestlige teknologier. Prisen på russiske producenter er væsentligt anderledes, og kvaliteten er på ingen måde dårligere end udenlandske fabrikker. Ved køb af fliser skal du være opmærksom på standardiseringen i overensstemmelse med GOST.

Modetendenser

Populær er flise, som simulerer forskellige teksturer af materialer, for eksempel træ, læder, plast og andre. Mange købere vælger en flise, der ligner metalplader, der er fastgjort til gulvet ved hjælp af negle.

For at skabe harmoni i badeværelset skal du bruge væg- og gulvfliser fra en samling.

Til dato er meget fashionabelt en storformet flise, for eksempel 30x60 cm eller 60x60 cm. Det har mange fordele. For det første tager en firkantet flise ikke meget tid og kræfter. For det andet skaber en sådan flise ikke mærkbare led, overfladen ser solid ud. For det tredje er det let at vaske.

Forskellige producenter tilbyder mange keramiske fliser samlinger til at skabe et særligt badeværelse design. Designere begyndte at bevæge sig væk fra rolige farve nuancer, lyse, kontrasterende og aggressive farver blev fashionable. For eksempel bruger samlinger af italiensk produktion en kombination af rød og sort, rød og blå eller rød og grøn.

Firkantede gulvfliser

Flise til metal

Hvidrød-sort badeværelse

Prisliste

En højkvalitets gulvflise er ret dyr. Men spar ikke på det, fordi reparationer udføres hver 10 eller 15 år. Hvis du køber en billig flise til badeværelset, vil levetiden ikke vare lang, og om tre år skal du igen købe en keramisk flise til gulvet.

Modeller af gulvfliser, der er billige, kan nemt brydes af stød. Derudover tolererer de ikke temperaturforskelle, som ofte opstår i badeværelset, og overfladen forringes let fra hurtig slid.

Selv om udseendet af en sådan flise ikke synes at være noget anderledes end dyrt, være opmærksomme.

Mosaik plus fliser på gulvet i badeværelset

Gulvfliser

Sprukne fliser

For at bestemme kvaliteten af ​​flisen ved øjet, bør du kontrollere dens glathed, glathed, fravær af revner eller spild, farven på bagsiden skal være ensartet og minde den naturlige farve af ler.

æglæggende

Eksperter ved, at der er mange måder at lægge gulvfliser på, men der er kun to hovedveje:

 • Direkte metode eller kaldes også "søm i sømmen". Hver række af fliser placeres lige over den foregående flise. Således kan du ved hjælp af en keramisk flise med forskellige farveskalaer oprette farvebånd eller placere fliserne i forskudt rækkefølge.
 • Vejen til "runaway". For ham er den næste række fliser forskudt i forhold til den række, der allerede er lagt på gulvet.
Lægning af fliseleddet i rækken

Lægning af fliserne i et løb

Processen med at lægge keramiske fliser på gulvet i badeværelset skal ske i følgende rækkefølge:

 • For at kunne producere gulvfliser skal du først lave et gulvmærkat, hvilket vil hjælpe med at kende den nøjagtige placering af hver flise. Først måles midten af ​​badeværelset, og der trækkes en lodret og vandret linje gennem den.
 • Fra linjerne er det nødvendigt at tegne placeringen af ​​hver solid flise, såvel som den der skal skæres. Fliser med skåret kanter er bedst placeret i skjulte steder.
 • Så kan du flytte til den umiddelbare installation af fliser på gulvet. Første lim påføres på et lille firkant af gulvet med en spatel med dentikler. Og så skal du straks lave en fliseplacering. Når firkanten er færdig, gentages handlingen på samme måde på en ny lille del af gulvet.
 • Når flisen falder på limen, skal den være trykt på gulvet. Når du lægger gulvfliser, skal du ikke glemme at holde fast i mærkningslinjerne. Stak stakken gradvist i træk.
Tile lægge - anden fase

Se den næste video om lægning af keramiske fliser på gulvet.

Installationstips:

 • Nogle gange skal du bruge ekstra skillevægge til fliserne til at danne lige sømme.
 • Først skal du lave flisebelægningen på den ene halvdel af badeværelset, kun da kan du flytte til den anden halvdel.
 • Når hele flisen er lagt, kan du gå til de udskårne stykker for at fylde alle hullerne i nærheden af ​​væggene.
Gab mellem væggene, når der lægges fliser

Køberen er ofte interesseret i spørgsmålet om, hvor mange fliser der skal vare. Hvis du vælger den rigtige type flise, der afhænger af det rum, hvor det ligger ned, og også gør installationen i henhold til vejledningen, så vil keramikfliserne tjene i meget lang tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 41